Paju villa ravintola 10 km Tallinnasta
Ravintolat,  Tallinna

Tallinnan parhaat ravintolat?

Tämän jutun luettuasi tiedät mitkä ovat tämän sivuston ja  suositun Tallinnatärpit-ryhmän perustajan Henna Mikkilän mielestä Tallinnan parhaat ravintolat. Veikkaan että ovat monen muunkin suosikkeja.

Moni maailman arvostetuimmista medioistakin on noteerannut, että Tallinnan ravintolanäyttämöllä tapahtuu. The Guardian innostui vertaamaan Viron pääkaupungin ruokailmiötä jopa Kööpenhaminaan ja Nomaan, joka on yksi Euroopan, ellei maailman arvostetuimmista ravintoloista.

Niin Guardianin juttu kuin moni muukin kirjoitus hehkuttaa, miten paljon hyviä ravintoloita näin pienestä kaupungista löytyy. Hintataso on kuitenkin jotain muuta kuin Euroopan muissa ruokapääkaupungeissa. Ovatko Tallinnan parhaat ravintolat samalla siis koko Euroopan parhaita?

Kyllähän me Tallinnan kävijät se ollaan tiedetty! Mielipiteitä vaihdetaan, suosituksia kysellään. Minultakin pyydetään jatkuvasti vinkkejä: mikä ravintola Tallinnassa on paras? Myös Tallinnatärpit Facebook-ryhmässä keskustellaan usein aiheesta. Liity sinäkin jäseneksi!

On siis aika kantaa oma korteni kekoon: Tallinnan parhaat ravintolat – tai ainakin subjektiivinen, ahkeraan ulkona syömiseen perustuva käsitykseni asiasta.

Rataskaevu 16 ja sen "pikkusisko" Väike Rataskaevu ovan takuuvarmoja molemmat. Klikkaa kuvaa ja lue lisää Väikestä.
Paju villa ravintolan lounaalla alkuruoka
Herkullinen alkuruoka Paju Villassa. Kuvaa klikkaamalla näet paljon lisää kuvia tästä Nõmmella olevasta herkkukeitaasta.

Tallinnan parhaat ravintolat – miksi juuri nämä?

Lista on omakohtainen, eikä se yritä täyttää Michelinin, White Guiden tai muiden ammattilaislistausten mittapuita. Tässä Tallinnan parhaat ravintolat -listani kriteerit:

 • Ruoka on hyvää. Hyvin valmistettua, kiinnostavan makuista, paikallista, etnistä… milloin mitäkin: välillä upeaa gourmeeta, toisinaan maistuvaa katukeittiöruokaa.
 • Tunnelma. Mukava valaistus, kiva kalustus, hyvä musiikki… listalle pääsyyn saattaa toisinaan vaikuttaa hyvinkin ei-ruualliset asiat. 
 • Hinta. Mukana voi olla muutamia paikkoja kalliimmaltakin laidalta, mutta yleisesti pidän siitä, että ulkona syöminen on kohtuullisen hintaista.
 • Katetta ei otetta viineistä. Tämä on yleistymässä Tallinnassakin: ruoka voi olla kohtuullisen hintaista, mutta kate kiskotaan viinien hinnoissa. Minulta tulee pitkä miinus, kun huomaan että viinit mitoitetaan 12 cl mukaan, ja hintaa lasillisella on 8 eurosta ylöspäin.

Näillä siis mennään. Ja kommentoi ihmeessä, mikä sinusta on Tallinnan paras ravintola!

Lue myös:

Rataskaevu 16 on sekä herkullinen että viihtyisä.
Rataskaevu 16 on aina loistava, mutta myös hyvin suosittu, joten pöytävaraus on tarpeen. Ja jos tilaa ei löydy, niin onneksi Tallinnassa riittää valinnanvaraa!

Tallinnan parhaat ravintolat: kestosuosikit

Nämä ovat paikkoja, joihin palaan yhä uudestaan. Sellaisia, jotka eivät petä – ovat siis kuin vanhoja ystäviä.

 • Rataskaevu 16 on keikkunut Tripadvisorin kärkipaikalla niin kauan kuin muistan. Eikä suotta, sillä siellä on kaikki mitä hyvässä ravintolassa pitääkin: erinomaista ruokaa, suosiostaan huolimatta edulliset hinnat, viihtyisä interiööri ja sympaattinen palvelu.  Lue juttu Rataskaevu 16:sta, ruokalistat ja muuta infoa heidän omilla nettisivuillaan. Rataskaevu Google-kartalla. Väike Rataskaevu on samojen omistajien paikka, jolla on sama lista kuin ”isosiskollaan”. Lue Väikestä täältä.
 • Kolm Sibulat  on niin vaatimattoman näköisessä talossa, että ulkoa päin on vaikea uskoa, että kulmauksessa piileskelee yksi kaupungin parhaista ravintoloista. Sisällä ei sitten olekaan mitään vaatimatonta – varsinkaan keittiön puolella. Olen syönyt täällä lukuisia kertoja, ja ollut aina haltioissani. Kartalla Kolm Sibulat on täällä, ja heidän nettisivuiltaan löytyy aukiolojen ja muiden infon lisäksi myös ruokalistat. Lue myös tämä pidempi juttuni Kolm Sibulasta.
Booking.com

Jos haluat tukea Sooloiluja-sivua taloudellisesti, se on helppoa – ja ilmaista! Varaa majoituksesi menemällä Bookingin sivuille ylläolevan haun tai tämän linkin kautta. Siinä kaikki! 

Lintuhäkki Parrot Minibarissa
Parrot Minibarin sisustus on yksi kaupungin upeimmista! Klikkaa kuvaa, niin pääset katsomaan paljon lisää kuvia tästä upeasta ravintolasta.

Ja Tallinnan parhaat ravintolat -lista jatkuu… Parrot Minibar ja Frency 

 • Frenchy Bistro Telliskivessä ei vielä vähän aikaa sitten ollut ollenkaan tällä Tallinnan parhaat ravintolat -listallani, mutta nyt se keikkuu jo supersuosikkieni joukossa! Konstailematonta, hyvin valmistettua bistroruokaa, ystävällinen palvelu sekä persoonallinen tila ja sisustus: siitä on hyvä ravintolaelämys tehty. Lue pidempi juttu Frencystä täältä. Frenchyn omilta fb-sivuilta aukiolot ja muut. Paikka löytyy Telliskivestä, keltaisesta talosta Fotografiskaa vastapäätä.
 • Parrot Minibariin menin ensimmistä kertaa juuri sen startattua, kun en saanut lyhyellä varoitusajalla pöytää vanhoista suosikkipaikoistani. Se oli onnekas sattuma, sillä Parrot valtasi saman tien paikan sydämessäni. Lue pidempi juttu Parrotista täältä. Ruokakonsepti eroaa tavanomaisesta, suosittelen maistelumenua. Sokerina pohjalla salakapakka, johon pääsyä pitää osata pyytää (lue lisää Tallinnan salakapakoista). Elämys! Tutustu ruokalistaan heidän Facebook-sivuillaan. Parrot Minibar kartalla. Parrot vaihtoi omistajaa enkä ole käynnyt siellä vaihdoksen jälkeen. Toivoittavasti sama taso säilyy!
Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frency on sekä rennon viihtyisä että erinomaisen herkullinen. Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan pidemmän jutun tästä suosikkipaikastani.
 • Pegasus on samojen omistajien kuin Rataskaevu 16. Ehkä siksi saman tyyppiset asiat nostavat nämä kaksi paikkaa kestosuosikkieni joukkoon: viihtyisä sisustus, Pegasuksessa myös upeat näköalat jos pääsee ikkunapöytään, todella herkullinen ja kohtuuhintainen ruoka, eikä viinienkään hinnasta tulee miinusta. Lue täältä lisää Pegasuksesta. Heidän omilta sivuiltaan löydät aukioloajat, yhteystiedot ja ruokalistat. Karttalinkki tässä.
 • Manna la Roosa on ravintola ja baari, mutta paikan suurin juttu on uskomattoman viihtyisä sisustus – paino nimenomaan sanalla uskomaton! En lähde edes kuvailemaan sitä, sillä tämä ravintola pitää kokea itse – tai lukea tämä juttu! Hinnat eivät ole aivan edullisimmista päästä, mutta eivät kalleimmassakaan. Kartalla Manna la Roosa on täällä.
Manna la Roosassa houkuttelee sekä keititö, drinkit että sisustus. Klikkaa ja katso lisää kuvia!
Uusi tulokas suosikkieni listalle on Tuljak. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Hyvä ravintola Tallinnassa on myös Tai Boh. Ja Tabula Rasa.

 • Manna la Roosan yläkerrasta löytyy toinen näkemisen arvoinen paikka Tai Boh. Samoilla omistajilla on myös ravintola nimeltä Tabula Rasa. Kummallakin on paikka sekä listallani että sydämessäni, mutta ne löytyvät muualta kuin kohdasta kestosuosikit. Manna la Roosan nettisivut löydät täältä ja tässä on karttalinkki. EDIT: Tabula Rasa joutui valitettavasti sulkemaan koronatalven aikana.
 • OneSixty on paikka, johon tulee käveltyä usemmin kuin moneen muuhun. Syynä on herkullinen ja hyvin valmistettu barbeque-ruoka, viihtyisä sisustus ja mainio palvelu. Tästä jutusta voit lukea, että riskinä voi olla ruuan loppuminen kesken. Siellä myös kuvia One Sixtystä.OneSixtyn nettisivuilta voit tsekata ruokalistan ja katsoa aukioloajat, kartalla se on täällä.
jaja pizzeriassa istutaan pitkän pöydän ääressä
Tallinnassa on monta hyvää pizzeriaa, mutta Kaja pizzaköök on edelleen suosikkini kaikista.
airbnb tallinn old town
Etsitkö myös majapaikkaa Tallinnassa? Klikkaa kuvaa, niin näet millainen Sooloiluja-sivuston Hennan Airbnb asunto on!
 • Kaja Pizzaköök on kulttimaineeseen noussut pizzapaikka Pelgulinnassa (karttalinkki Kajaan). Paikan omistaa samat tyypit kuin OneSixtyn, ja myös siellä saattaa ruoka loppua kesken. Pizzataikinaa tehdään vain tietyn kokoinen satsi, ja kun se loppuu, pistetään ovet siltä päivältä säppiin. Sisustus on rento ja ruoka hyvää, joten Kajasta on nopeasti tullut yksi kestosuosikeistani. Lue täältä juttu Kaja Pizzaköökistä. Ruokalistan ja muita faktoja löydät heidän omilta sivuiltaan

Noku on rennon boheemi ja Moonissa parhaat blinit.

 • Noku Pikk-kadulla on esimerkki paikasta, jota suosittelen muista kuin ruuan tasoon liittyvistä syistä – lue juttu Nokusta täältä. Piipahdan Nokuun (karttalinkki täällä), kun haluan viihtyisän istumispaikan ja syödä edullisesti. Noku on piilossa kadun kulkijalta: tarvitset ovikoodin päästäksesi sisään! Heidän fb-sivuiltaan saat tarkistettua aukioloajat muut faktat.
 • Restoran Moon pääsee kestosuosikkieni listalle, vaikka toisinaan siellä palvelu onkin vähän viileää. Moonissa on slaavilaiselle/venäläiselle perustukselle rakennettu moderni ruokakonsepti. Moon on suosittu, joten pöytävaraus on suositeltava mikäli haluaa varmistaa pääsevänsä maistamaan esim. paikan erinomaisia blinejä tai borssikeittoa. Samoilla omistajilla on pari muutakin suosittua paikkaa: Mantel & Korsten Kadriorgissa (kannattaa lukea juttu siitä täältä) ja Kolm Sibulat Pelgulinnassa. Kohvik Moonin sivusto täällä. Kartalla Moon on täällä.
Pegasus ravintola Tallinnassa
Pegasus on tunnelmaa kolmessa kerroksessa. Klikkaa kuvaa, niin saat luettua pidemmän jutun tästä suosikistani.
Herkullinen alkupala Pegasuksessa
Pegasuksen keittiö on onnistunut joka ikisellä kerralla, kun olen siellä käynyt. Myös palvelu on aina erinomaista.

Pari rentoa kestosuosikkia: F-Hoone ja Pööbel

 • F-hoone Telliskivessä. Hinnat ovat pysyneet suuresta suosiosta huolimatta edullisina. Paikka aukeaa joka päivä klo 9 ja on auki myöhään, joten tänne tulee eksyttyä niin aamiaiselle, edulliselle lounaalle kuin illan baarikierroksellakin. Lue juttu ja katso lisää kuvia, karttalinkki ja  ravintolan omat sivut täällä.
 • Pööbel on sekä leppoisa baari että kelpo gastropub. Superviihtyisä interiööri, hyvä musiikki ja rento meininki nostaa tämän listalle paikkana, johon huomaan usein päätyväni. Naapurista löytyy muutama muukin kiva paikka (mm. Kalambuur ja hodariravintola Hotokas), joten kannattaa joskus käydä tällä vähän tuntemattomammalla reunalla Tallinnaa. Täältä löydät Sooloiluja-blogipostauksen Pööbelistä, ja ravintolan oman sivuston täältä. Linkki Google-karttaan täällä.

Nämäkin voisivat olla Tallinnan parhaat ravintolat -listan kestosuosikkeja

En kuitenkaan kirjoita niistä nyt enempää, mainitsen vain nimet. Tsekkaa itse niiden nettisivut ja käy tutustumassa:

Minulla on muuten Googlessa kartta “Hennan Tallinna: parasta ruokaa”. Olen merkinnyt siihen suosikkipaikkojani. Nämä kaikki Tallinnan ravintola-suosikkinikin löytyvät tietysti itseoikeutetusti siltä. Kartta on julkinen, joten voit tallentaa sen itsellesikin muistilapuksi. Kaikki Hennan Tallinnakartat löytyy täältä.

Kaipaatko vinkkejä hyvistä vegaaniravintoloista? Lue siinä tapauksessa tämä: Vegaani Tallinna 

Kivi Paber Käärid
taidetta ravintola annon seinällä
Ihana Anno. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.
Tabula Rasa ravintolassa on hieno sisustus
Tabula Rasa ja sen hienot koirapotretit. Kuvaa klikkaamalla pääset pidempään juttuun tästä Rataskaivukadun uusimmasta tulokkaasta. EDIT: Tabula Rasaa ei valitettavasti enää ole.

Uusia ravintoloita Tallinnassa

Tallinnaan tupsahtelee uusia ravintoloita kuin suppilavahveroita myöhäisyksyisen sadepäivän jälkeen. Moni näistä siirtyy jossain vaiheessa kestosuosikkieni listalle, mutta pidetään ne nyt oman otsikkonsa alla, sillä näissä ei kaikki ole vielä käyneet:

 • Myös Ravintola Ülo:n puikoista löytyy samoja tyyppejä kuin Rataskaevusta. Meininki on sen mukaista: palvelu pelaa, ruoka maistuu ja sisustus hivelee silmiä. Ruokalistalla vegepainotus, mutta muutakin löytyy. Lue juttu Ülosta täällä, ja ruokalistan löydät heidän fb-sivuiltaan. Ülo kartalla.
 • Mantel & Korsten on suosittujen ravintoloiden Moon ja Kolm Sibulat omistajien uusin paikka Kadriorgissa (täällä). Lue täältä juttu tästä huippuhyvästä suosikkipaikastani. Ravintolan omilta sivuilta löydät kaiken tarvittavan varataksesi pöydän tai katsoaksesi lisää kuvia.
7ürti kadriorgissa tallinnassa
7ürti on vähän tuntemattomampi paikka lähellä Kadriorgia. Suosittelen testaamaan! Kuvaa klikkaamalla päsäet pidempään juttuun 7ürtista.
Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Odeonin sisustus on jo saanut huomiota jopa kansainvälisissä kilpailuissa – eikä syyttä! Hienon sisustuksen lisäksi maukasta ruokaa.

Tallinnan parhaat ravintolat -lista jatkuu… lisää uusimpia

 • 7ürti on myös suhteellisen uusi tulokas lähellä suosittua Saltia. Olen syönyt molemmissa, mutta pidin 7ürtistä enemmän: lounasmenu oli kohtuullisesti hinnoiteltu ja ruoka maistuvaa. Lue täältä lisää 7ürtistä. Palvelu on  lämminhenkistä, sisustus kodikas ja tunnelmallinen. 7urtin omat nettisivut täällä, ja kartalla täällä.
 • Löysin Anno-ravintolan Silverspoon-kilpailun shortlistalta. Anno on finalisti jo toista vuotta peräkkäin, ja hyvästä syystä onkin. Paikka on pienessä vanhassa talossa uuden Reidi-tien alussa (karttalinkki). Tämä perheyritys saa pisteitä sekä ruuasta, palvelusta, viinivalikoimasta että sisustuksesta. (Lue pidempi juttu Annosta täältä). Erittäin suosittu, joten ainakin viikonloppujen iltoihin ilman pöytävarausta Annoon ei taida olla asiaa. Ravintolan omat sivut löydät täältä
Herkullinen annos Telliskivikadun ravintolassa
Clos todella ihastutti! Lue lisää klikkaamalla kuvaa.
Tallinnan fotografiskan ravintola
Fotografiskan ravintola on näyttävä, ja keittiö tietää mitä tekee. Suositus!
 • Karjamaan alueelta Pohjois-Tallinnasta löytyy ravintola Odeon. Odeonin ruokalista on kiinnostava kombo tyyliin jokaiselle jotakin: se huomioi niin gluteenittomuudet, vegaanit kuin muutkin ruokatoiveet. Odeon on todella näyttävän näköinen – katso kuvat jutusta jonka kirjoitin muutamaa päivää ennen kuin paikka aukesi. Heidän omat sivunsa löydät täältä ja karttalinkin tästä.
 • Uudella valokuvataiteen museo Fotografiskalla on myös ravintola! (Lue juttu Fotografiskasta täältä). Ruoka on herkullista, ja konsepti kiinnostava: zero waste on viety Fotografiskan ravintolassa niin pitkälle, että jokaisessa ruokalajissa on jotain kierrätettyä tai hävikkiruokaa.  Paikka löytyy Telliskivestä, ja ravintolan ruokalista täältä
 • Umami lopetti (lue juttu vanhasta Umamista täältä), mutta samat omistajat perustivat Lore-nimisen bistron Noblessneriin. Tässä linkit heidän nettisivuilleen ja Google-karttaan.
Lore bistro Noblessnerissa
Lore-bistrossa ihastuttaa ennen kaikkea sisustus, ja keittiössäkin on ihan hyvä meininki.
Ihana tapetti mantel & korsten ravintolassa
Tämä ruusutapetti on Mantel & Korsten ravintolassa Kadriorgissa. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Testatut ja hyviksi todetut ravintolat Tallinnassa

Tallinnan parhaat ravintolat -sivuni alkaa olla jo niin pitkä, että tässä vähän lyheymmin muutamasta muusta hyväksi toteamastani paikoista. Syystä tai toisesta eivät ole päätyneet kestosuosikeiksini, mutta joka ikistä voin kuitenkin suositella lämpimästi.

 • Ravintola Radio Kadriorgin suunnalla (kartta) vei sydämeni heti ensimmäisellä visiitillä. Loistava keittiö ja todella kiva tunnelma. Katso kuvat viihtyisästä ravintolasta, viinibaarista ja -kaupasta täältä
 • Mon Repos: huvilaidylli Kadriorgin puiston laidalla (kartta). Yläkerrassa chef’s kitchenin maistelumenut, alakerrassa a’la carte ja kesäaikaan ulkona terassi. Alakerta testattu kerran, pakko päästä pian uudestaan.
 • Kalambuur (kartta) on niin pieni, että meinasi jäädä löytymättä. Onneksi ei jäänyt: ne blinit! Lue pidempi juttu tästä kalaravintolasta, josta on tullut nopeasti yksi suosikkejani koko kaupungissa!
Radio ravintolan keittiö Tallinnassa
Radio on viihtyisä kortteliravintola. Lue siitä lisää klikkaamalla kuvaa!
Kalambuurin omistaa Viron kuuluisin kalamies perheineen. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Siinä kolme ensimmäistä. Tässä lisää:

Veski kõrts Tallinna
Veski Kõrts – klikkaa kuvaa ja lue lisää tästä viihtyisästä kansankuppilasta.
Kolm sibulat Tallinnassa
Kolm Sibulat on vaatimaton ulkoa, mutta siihen vaatimattomuus sitten loppuukin. Klikkaa ja lue lisää!

Uusia tulokkaita listalle

Tallinnan ravintolamaailma elää, ja sen mukana muuttuu myös tämä lista. Tässä muutamia uusia paikoja, jotka kannattaa ottaa myös testiin:

 • Argentiinalaisravintola Siga la Vaca osaa lihan grillauksen! Muutakin listalta varmasti löytyy, mutta itse olen herkutellut siellä lähinnä lihaa, maksaa ja hampurilaisia. Heidän Facebook-sivunsa löytyy täältä, kartalla Siga la Vaca on täällä
 • Maarjamäen linnan ravintola sai uudet omistajat, ja sepä nousikin saman tien Tallinnan parhaiden ravintoloiden listalleni! Lue juttu Riviera Palais Brasseriesta täältä.
 • Pieni perheravintola Clos on ihana niin talven pimeinä iltoina kuin kesän vehreydessäkin. Sillä on viihtyisä puutarha ja kotoisat sisätilat. Lue lisää tästä uudesta suosikkipaikastani!
 • Gloria Veinikelder ei ole uusi paikka muuten kuin minulle. Suorastaan harmittaa että tutustuin siihen vasta nyt, niin erinomainen ravintolaelämys se oli. Lue siis ihmeessä täältä lisää, ja lähde itse testaamaan.
Tyylikäs ja herkullinen Riviera Palais Maarjamäen linnassa. Kuvaa klikkaamalla pääset näkemään paljon lisää kuvia!
Gloria Veinikelderissä on perinteistä ravintolatunnelmaa parhaimmillaan. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.

Hennan Tallinna: vielä testaamatta

Olen tehnyt Google-kartan, johon merkitsen ravintolat, joissa haluaisin käydä. Merkintöjä on yli 100, mikä kertoo omaa kieltään siitä, miten kiinnostava ravintolakaupunki Tallinna on. Löydät linkin takaa Hennan vielä testaamatta -kartan. Voin tallentaa sen itsellesi ja alkaa kahlata omassa tahdissasi läpi. Tässä muutamia, lista täydentyy koko ajan. Mukana myös Tallinnatärpit-ryhmän jäsenten suosittelemia paikkoja.

 • Kärbes Telliskivessä
 • Põrgu vanhassakaupungissa
 • Han’s kiinalainen ravintola
 • New Thai lähellä Keskustoria
 • Weis resto Mustamäentien varrella
 • Seller ja Lucca Tabasalussa
 • Snoob Resto
 • Pirosmani
 • Lista jatkuu ja jatkuu, sillä koko ajan aukeaa uusiakin paikkoja!

Fancy pants ja parempaa Seppälää: Tallinnan fine dining -ravintolat

Sitten on tietysti vielä kaupungin ravintoloiden kruununjalokivet: White Guide -kärkipaikat, jotka usein kahmivat myös Silverspoon-menestystä. Nämä ovat itselläni lähes kaikki vielä testaamatta, sillä olen toistaiseksi keskittynyt vähän edullisempiin paikkoihin. Yksi kerrallaan olen kyllä aikeissa näissäkin syödä – pitää vaan jostain keksiä ensin rahat siihen!

 • Olavistenmäen huippupaikat Chedi ja Ore (kartta)
  Ore testattu ja hyväksy havaittu. Laatuunsa nähden kohtuuhintainen maistelumenu ja viinipaketti. 
 • Lähellä Rotermannia, Mere Puiesteeltä löytyvät Kaks Kokka (kartta) ja Ö (kartta)
 • Noblessnerin alueella (kartta) oleva 180°. Tältä paikalta odotetaan paljon – jopa kaupungin ensimmäistä Michelin-tähteä. Omaan makuuni hiukan liikaa pokkurointia, mutta se kai kuuluu näiden tähtiä havittelevien paikkojen tyyliin.
 • Mon Reposin yläkerta. Alakerrassa olen jo syönyt, ja syömästäni pitänyt. Mon Repos kartalla.
Klikkaa kuvaa ja varaa. Osa majoituksesi hinnasta menee Sooloiluja-sivuston ylläpitoon!

Älä lähde mihinkään, vaan jatka näistä: 

Sooloiluja-blogi on olemassa vain siksi, että sinä saisit enemmän irti reissustasi. Tee siis saman tien ainakin nämä:

tallinnan parhaat ravintolat

45 Comments

 • Marko

  Heippa; millään listalla en ole törmännyt Vanalinnin sydämessä sijaitsevaan ravintola Scheeli’iin. Johtuneeko turistirysäsijainnista, ettei siellä kukaan ole käynyt? Minäpä kävin, ja söin erinomaisesti, joskaan en ihan edullisesti. Palvelu oli hyvää ja ruoka korkeatasoista. Olen alalla itse, joten kriteerini ovat korkeat.

  • Henna

   Hyvä huomio! Se puuttuu listaltani siitä yksinkertaisesta syystä, että en ole sitä vielä itse testannut. Täytyy kyllä sanoa että suorastaan nolottaa, sillä olen kyllä kuullut paikasta tosi paljon kehuja. Tosi kiva kuulla että se on maineensa veroinen. Menee nyt kärkipaikoille Vielä testaamatta -listallani. Hyvä että muistuttelit. Oletko sinä muuten testannut Gloria veinikelderiä?

 • Raija

  Oliverista pidimme. Miten sen kanssa lienee eli onko toiminnassa. Pitäisi vaan löytää uusia paikkoja . Nyt ollaan Tallinnassa seuraavalla kerralla 3 vuorokautta joten testattava uusia paikkoja olisi hyvä löytää.

 • Raija

  Harmi että kreikkalainen Oia on lopettanut. Tarkistin juuri tänään kun ollaan elokuun alussa menossa Tallinnaan muutamaksi päiväksi. On sulkenut vastikään.

  • Henna

   Voi voi. Minäkään en koskaan ehtinyt sinne. Sen ongelma varmaan oli juuri se, että se ei ehtinyt normaaliaikoina luomaan riittävän suurta ystäväjoukkoa.

 • Raija

  Todella huomaa että katetta otetaan usein viinilasillisen hinnassa. Toki ruoat ovat kohtuuhintaisia kuitenkin.

  • Henna

   Jep! Se on minulle sellainen nou-nou-juttu, joka saa toisinaan jättämään jonkun ravintolan kokonaan väliin. Suomessa sitä tehdään myös. Kurja ilmiö, kun olisi kuitenkin mukavaa juoda lasillinen tai pari – ja välillä kahteen pekkaan pullollinenkin. Ei vaan huvita, jos se tuplaa laskun… tai joskus jopa enemmän.

 • Raija

  Viro helmikuun ekan viikon on muutamissa vanhan kaupungin ravintoloissa tarjouksena ateria hintaan 10 e. Kannattaa tsekata mitkä on ne paikat. Joukossa näyttää olevan suosikkejamme. Päästään ehkä maistelemaan …..

  • Henna

   Juu, nämä ravintolaviikot kannattaa todellakin ottaa seurantaan. Tuon Söö-tapahtuman lisäksi on ainakin Tallinnan ravintolaviikko pari kertaa vuodessa. Siinä on vielä paljon laajempi valikoima ravintoloita mukana.

  • Atte

   eikös tää 10e lounas ole sama mikä on ollut jo kauan Helingissä eli city lehden syö 10e viikot
   nyt tallinnassa ekaa kertaa.

   • Henna

    Kyllä Tallinnassakin on ollut Söö-tapahtuma jo aikaisemmin – en tosin muista montako kertaa. Mukavan edullisesti siinä syö, mutta tosiaan mukana ei ole kaupungin ykkösketjun ravintoloita kuten vaikkapa Restaurant Week -tapahtumassa.

 • Raija

  Viikon kuluttua tai korkeintaan kahden , on taas tarkoitus piipahtaa Tallinnassa. Kun ajatus kypsyi, aloin heti miettimään, missä sitä sitten lounastetaan. Jokin uusi paikka olisi hyvä löytää vaikkei niissä tutuissakaan mitään vikaa ole. Saa ehdottaa ja mainostaa…. Ajattelin että käytäisiin nyt Kadriorgin suunnalla museoissa. Mahtaako siellä olla ruokapaikkoja.

  • Henna Mikkilä

   Olethan löytänyt Kadriorg-postaukseni? Mantel & Korsten puiston lähituntumassa on ollut hyvä… tai jos haluatte herkutella vähän hienommin (ja toki myös kalliimmin) niin siitä puiston reunalta löytyy myös Mon Repos, jolla on samat omistajat kuin erinomaisella Paju Villalla. Vähän etäämpänä puistossa, mutta silti ihan kävelymatkan päässä on Radio ja 7ürti. Noiden linkkien takana kuvia ja tunnelmia niistä.

 • Raija

  Me pidimme kovasti Oliverin sisustuksesta. Saa nähdä koska seuraavan kerran pääsee Tallinnaan. Veikkaan että kevät on silloin jo pitkällä.

 • Raija

  Ai jaha, mökkinne on siis loistavalla paikalla. Kiva ympäristö eli ainakin siinä klo 12 jälkeen oli jonkin verran liikennettä,ei meluisa paikka.

  • Henna

   Juu, se on kyllä todella kivalla paikalla! Kävelymatka lähes kaikkialle, ja vintillä lähes maaseutumainen rauha.

 • Raija

  Eilen käytiin Oliverissa. Se oli siis sarjassa testaamattomia ruokapaikkoja. Miljö on kiva, lattiat puuta ja tilavuuden tuntu . Paljon vanhempaa taidetta seinällä. Meidän ruoat olivat onnistuneita eli itselläni oli grillattu lohi ja kaverilla lammasta. Molemmat ihan ok eli maistuvia, lammas kuuleman suorastaan loistava. Viinit sen sijaan pettymyksiä eli laseittain tarjottavat. Oma valkoviinini menetteli mutta punainen ei. Glögillä kävimme kahdessa paikassa eli Saiakangassa joka on tuttu ja pienessä kivassa kahvilassa Tallinnan Tassikoogig Kohvik. Onko tuo viime mainittu tuttu sinulle Henna? Jos ei niin suosittelen kokeilemaan. Glögi oli ruotsalaista Blossaa joka on hyvää.

  • Henna Mikkilä

   Oliver on aivan meidän mökin vieressä, mutta se on vieläkin testaamatta! Pitää kyllä käydä itsekin katsomassa. Ja hyvä tietää tuo viiniasia, niin osaa olla varuillaan. Tassikoogid on tuttu! Olen maininnut sen Tallinnan kahvilat -postauksessani. Edellisestä kerrasta alkaa kyllä olla varmaankin jo vuoden päivät, joten hyvä muistutus. Pitää mennä pian uudestaan!

 • Raija

  Seuraavaa reissua varten pitäsi ehkä löytää joku uusi ravintola. Jossain ihan siinä ytimessä saisi olla kuitenkin eli Raatihuoneen torin läheisyydessä. Ellei sitten tule mentyä taas Rataskaivo 16 mikä on ainakin takuuvarma.

 • Raija

  Ekalla Tallinnan visiitillä kävimme ravintolassa nimeltä Daube. Oli aika lähellä hotellimme. Nyt sillä paikalla on joku uusi yritys joka ei kylläkään kiinnosta. Daubessa oli asiakkaita tosin paljon eli enimmäkseen paikallisia virkamiehiä.

 • Raija

  Eipä juurikaan näytä meidän suosikkeja tuolla listalla olevan. Meidän ykkönen kylläkin on Rataskaevo 16. Palvelu siinä on erityisen loistavaa. Muut parhaat ovat Spot, Väike …

   • Henna Mikkilä

    Balthasar on laadukas, mutta ei täytä riittävän montaa minun kriteereistäni. Raatihuoneen torin laidan vuokrat ovat varmaankin niin kalliita, että hinnat väistämättä vähän kalliilla laidalla laatuun nähden. Mutta on tosiaan hyvä ravintola, vaikka ei minun suosikkien joukkoon mahtunutkaan.

    • Raija

     Mielestäni ei kallista ollut Rataskaivo 16 ,kun lounas kahdelle maksoi hieman alle 70 e. Oli pääruoat, jälkiruoka, lasi viiniä per hlö . Ateriat olivat maittavia. Mieheni valitsema hirvipaisti oli hieman alle 20 e, minun kanaruokani 14 e ja risat.

    • Henna Mikkilä

     Juu, minunkaan mielestäni Rataskaevu 16 ei ole kallis, vaan päinvastoin hintalaatusuhde suorastaan erinomainen. Viittaisin Balthasariin. Sitä pidän vähän turhan hintavana. Pitänee antaa sille uusi mahdollisuus.

    • Raija

     Balthasar saa minulta pisteitä myös siitä että löytyi listalta viiniä jossa ei lisättyä sulfiittia. Sulfiittiallergiselle tuo merkkaa paljon. Paras palvelu on kylläkin tuossa Rataskaevo 16 paikassa.

    • Henna

     Tuo kuva on ravintolasta nimeltä Paju Villa. Se on saanut oman postauksenkin, löydät sen täältä. Valitsin sen pääkuvaksi sekä kauneutensa että erinomaisen keittiönsä takia. Lämmin suositus sille!

  • Henna Mikkilä

   Väike Rataskaevullahan on samat omistajat kuin 16:lla, joten myös laatu samaa. Senkin voisin kyllä tosiaan mainita listallani. Spot ei ole omilla vierailuillani onnistunut ihan niin hyvin, että olisi päässyt listalleni. Sitä vastapäätä oleva Ribe miellytti minua enemmän. Listassani on tosiaankin vain ne, jotka ovat omilla visiiteilläni onnistuneet erityisen hyvin.

  • Henna Mikkilä

   Se on sellaisesta paikasta kuin Paju Villa. Löytyy Nõmmen kaupunginosasta. Olen kirjoittanut siitä oman postauksenkin, sillä viihtyisän sisustuksen lisäksi myös keittiö todella hurmasi meidät!

 • Sari Salmi

  Voi kuinka kiva kun löysin nämä Sooloilut! Käydään paljon Tallinnassa eikä olla tajuttu kuinka paljon on vielä näkemättä/kokematta.Pääsiäisenä lähdetään taas ,taskussa piiiiiiiiitkä lista sinulta saatuja kivoja vinkkejä . KIITOS!

  • Henna Mikkilä

   Oi että miten kivoja terveisiä Sari – kiitos! Olethan myös jäsen Tallinnatärpit fb-ryhmässä? Perustin sen noin puoli vuotta sitten, ja nyt siellä on jo lähes 3000 jäsentä jakamassa loistavia Tallinnavinkkejä toisilleen. Jos olet Facebookissa, niin kannattaa liittyä joukkoon… ja keskusteluun!

  • Henna Mikkilä

   En ole käynyt vielä! Lista on tosiaan vain paikkoja, joissa olen syönyt itse. Pitääpä laittaa tuo Oliver ”vielä testaamatta” -listalleni ja käydä jollain seuraavista Tallinnan reissuista herkuttelemassa. Kiitos vinkistä!

 • Johanna Mäenluoma

  Monessa näistä olen aterioinut, mutta myös monia itselleni uusia paikkoja nostit postauksessasi! Parrot on paikka, jossa on pitänyt käydä jo pitkään, mutta aina jäänyt syystä tai tosesta. Hyvä listaus, kiitokset 🙂

  • Henna Mikkilä

   Me mentiin tuonna Parrotiin oikeastaan vain sen kutsuvan sisustuksen takia (ja koska ei saatu pöytää muualta), mutta siitäpä tuli yksi suosikkipaikoista saman tien. Ruoka oli todella kekseliästä ja palvelu suorastaan hurmaavaa. Ja nythän Parrot sai sitten kaksikin Silverspoon 2018 -palkintoa! Ja se salakapakka on kiva pieni elämys… mutta kuten sanottua siitä en kerron sen enempää, jotta yllätys säilyy.

Kommentoi mielellään!