Paju villa ravintola 10 km Tallinnasta
Ravintolat,  Tallinna

Tallinnan parhaat ravintolat

Tämän jutun luettuasi tiedät mitkä ovat tämän sivuston ja  suositun Tallinnatärpit-ryhmän perustajan Henna Mikkilän mielestä Tallinnan parhaat ravintolat 2022. Veikkaan että ovat monen muunkin suosikkeja.

Moni maailman arvostetuimmista medioistakin on noteerannut, että Tallinnan ravintolanäyttämöllä tapahtuu. The Guardian innostui vertaamaan Viron pääkaupungin ruokailmiötä jopa Kööpenhaminaan ja Nomaan – yhteen maailman arvostetuimmista ravintoloista!

Niin Guardianin juttu kuin moni muukin kirjoitus hehkuttaa, miten paljon hyviä ravintoloita näin pienestä kaupungista löytyy. Hintataso on kuitenkin jotain muuta kuin Euroopan muissa ruokapääkaupungeissa. Ovatko Tallinnan parhaat ravintolat samalla siis koko Euroopan parhaita?

On siis aika kantaa oma korteni kekoon: Tallinnan parhaat ravintolat – tai ainakin subjektiivinen, ahkeraan ulkona syömiseen perustuva käsitykseni asiasta.

Haluathan alennusta laivamatkasta? Sooloiluja-sivuston lukijat saavat Eckerö Linen liput jopa 20 % edullisemmin! Klikkaa ja katso ohjeet tämän linkin takaa. 

Rataskaevu 16 ja sen "pikkusisko" Väike Rataskaevu ovan takuuvarmoja molemmat. Klikkaa kuvaa ja lue lisää Väikestä.
Paju villa ravintolan lounaalla alkuruoka
Herkullinen alkuruoka Paju Villassa. Kuvaa klikkaamalla näet paljon lisää kuvia tästä Nõmmella olevasta herkkukeitaasta.

Tallinnan parhaat ravintolat – miksi juuri nämä?

Lista on omakohtainen, eikä se yritä täyttää Michelinin, White Guiden tai muiden ammattilaislistausten mittapuita. Tässä Tallinnan parhaat ravintolat -listani kriteerit:

 • Ruoka on hyvää. Hyvin valmistettua, kiinnostavan makuista, paikallista, etnistä… milloin mitäkin: välillä upeaa gourmeeta, toisinaan maistuvaa katukeittiöruokaa.
 • Tunnelma. Mukava valaistus, kiva kalustus, hyvä musiikki… listalle pääsyyn saattaa toisinaan vaikuttaa hyvinkin ei-ruualliset asiat. 
 • Hinta. Mukana voi olla muutamia paikkoja kalliimmaltakin laidalta, mutta yleisesti pidän siitä, että ulkona syöminen on kohtuullisen hintaista.
 • Viineistä ei oteta ylikatetta. Tämä on yleistymässä Tallinnassakin: ruoka voi olla kohtuullisen hintaista, mutta viinit ovat rajusti yläkanttiin hinnoiteltuja. Minulta tulee pitkä miinus, kun huomaan että viinit mitoitetaan 12 cl mukaan, ja hintaa lasillisella kympin hujakoilla.

Lue myös:

Rataskaevu 16 on sekä herkullinen että viihtyisä.
Rataskaevu 16 on aina loistava, mutta myös hyvin suosittu, joten pöytävaraus on tarpeen. Ja jos tilaa ei löydy, niin onneksi Tallinnassa riittää valinnanvaraa!

Tallinnan parhaat ravintolat: kestosuosikit

Nämä ovat paikkoja, joihin palaan yhä uudestaan. Sellaisia, jotka eivät petä – ovat siis kuin vanhoja ystäviä.

 • Rataskaevu 16 on keikkunut Tripadvisorin kärkipaikalla niin kauan kuin muistan. Eikä suotta, sillä siellä on kaikki mitä hyvässä ravintolassa pitääkin: erinomaista ruokaa, suosiostaan huolimatta edulliset hinnat, viihtyisä interiööri ja sympaattinen palvelu. Lue myös tämä: Rataskaevu 16 ei petä. Ruokalistat ja muuta infoa heidän omilla nettisivuillaan. Rataskaevu Google-kartalla. 
 • Pegasus on samojen omistajien kuin Rataskaevu 16, joten ehkä siksi saman tyyppiset asiat nostavat tämänkin kestosuosikkieni joukkoon: viihtyisä sisustus, Pegasuksessa myös upeat näköalat etenkin ikkunapöydistä, herkullinen ja kohtuuhintainen ruoka, eikä viinienkään hinnasta tulee miinusta. Lue tämäkin: Pegasus antoi ruokamatkalle siivet. Heidän sivuiltaan löydät aukioloajat, yhteystiedot ja ruokalistat. Karttalinkki tässä.

Lue myös tämä: Tallinnan uudet ravintolat 2022!

Booking.com

Jos haluat tukea Sooloiluja-sivua taloudellisesti, se on helppoa – ja ilmaista! Varaa majoituksesi menemällä Bookingin sivuille ylläolevan haun tai tämän linkin kautta. Siinä kaikki! 

Lintuhäkki Parrot Minibarissa
Parrot Minibarin sisustus on yksi kaupungin upeimmista! Klikkaa kuvaa, niin pääset katsomaan paljon lisää kuvia tästä upeasta ravintolasta.

Ja Tallinnan parhaat ravintolat -lista jatkuu… Parrot Minibar ja Frency 

 • Frenchy Bistro keikkuu tasaisesti supersuosikkieni joukossa. Konstailematonta ja maukasta bistroruokaa, ystävällinen palvelu sekä persoonallinen tila ja sisustus: siitä on hyvä ravintolaelämys tehty. Klikkaa ja lue: Frenchy bistro on rento ranskalainen. Frenchyn omilta fb-sivuilta aukiolot ja muut. Paikka löytyy Telliskivestä, keltaisesta talosta Fotografiskaa vastapäätä.
 • Parrot Minibariin menin ensimmistä kertaa juuri sen startattua, kun en saanut lyhyellä varoitusajalla pöytää vanhoista suosikkipaikoistani. Se oli onnekas sattuma, sillä Parrot hurmasi saman tien! Ruokakonsepti eroaa tavanomaisesta, suosittelen maistelumenua. Sokerina pohjalla salakapakka, johon pääsyä pitää osata pyytää (lue lisää Tallinnan salakapakoista). Elämys! Tutustu ruokalistaan heidän Facebook-sivuillaan. Parrot Minibar kartalla

Lue myös tämä: Supersuosikkini Parrot MiniBar.

Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frency on sekä rennon viihtyisä että erinomaisen herkullinen. Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan pidemmän jutun tästä suosikkipaikastani.
 • Manna la Roosa on ravintola ja baari, mutta paikan suurin juttu on uskomattoman viihtyisä sisustus – paino nimenomaan sanalla uskomaton! En lähde edes kuvailemaan sitä, sillä tämä ravintola pitää kokea itse – tai lukea tämä juttu! Kartalla Manna la Roosa on täällä.
 • Manna la Roosan yläkerrasta löytyy toinen käymisen arvoinen paikka: Tai Boh. Sen keittiö on aasialainen vahvoilla thai-vaikutteilla, ja sisustus vähintään yhtä hullu kuin samojen omistajien Manna la Roosassa. Lue myös tämä: Tai boh ja sisustusöverit.
Manna la Roosassa houkuttelee sekä keititö, drinkit että sisustus. Klikkaa ja katso lisää kuvia!
Uusi tulokas suosikkieni listalle on Tuljak. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Pizzaa tai rentoa bbq-meininkiä

jaja pizzeriassa istutaan pitkän pöydän ääressä
Tallinnassa on monta hyvää pizzeriaa, mutta Kaja pizzaköök on edelleen suosikkini kaikista.
airbnb tallinn old town
Etsitkö myös majapaikkaa Tallinnassa? Klikkaa kuvaa, niin näet millaisia Sooloiluja-sivuston Hennan Airbnb-asunnot ovat.

Samojen omistajien kova kolmikko

 • Mantel & Korsten Kadriorgissa on pienessä idyllisessä puutalossa oleva ravintola, jossa kaikki palaset ovat kohdillaan: ruoka, miljöö, palvelu… eikä hinnatkaan ole laatuun nähden taivaissa. Lue tämäkin: Mantel & Korsten ja tarina siitä, miten kaikki osuu kohdilleen. Osoite on Jaan Poska 19, ja ravintolan nettisivut täällä.
 • Kolm Sibulat ei ole pettänyt koskaan. Sen keittiö kokkailee kiinnostavalla aasialaisvaikutteisella twistillä makuja, jotka saavat haukkomaan henkeä. Täällä lisää tunnelmia: Kolm Sibulat ylittää odotukset joka kerta. Ravintolan nettisivut ja karttalinkki
 • Restoran Moon pääsee listalleni, vaikka palvelu voi joskus olla vähän haaleaa. Moonin ruokalista on rakennettu slaavilaisille makumaailmoille. Moon on suosittu, joten pöytävaraus on suositeltava mikäli haluaa varmistaa pääsevänsä maistamaan esim. paikan erinomaisia blinejä tai borssikeittoa. Kohvik Moonin sivusto, kartalla se on täällä.
Pegasus ravintola Tallinnassa
Pegasus on tunnelmaa kolmessa kerroksessa. Klikkaa kuvaa, niin saat luettua pidemmän jutun tästä suosikistani.
Pööbel on St. Vitus ravintolan omistajien paikka
Pööbel on mainio lounaspaikka, mutta sopii myös illallispaikaksi tai rentoon illanviettoon. Klikkaa ja lue lisää.

Rento kaksikko F-Hoone ja Pööbel

 • F-hoone Telliskivessä. Hinnat ovat pysyneet suosiosta huolimatta edullisina. Paikka aukeaa joka päivä klo 9 ja on auki myöhään, joten tänne tulee eksyttyä niin aamiaiselle, edulliselle lounaalle kuin illan baarikierroksellakin. Lue tämäkin: Ikisuosikki F-Hoone Telliskivessä. Karttalinkki ja  ravintolan omat sivut.
 • Pööbel on leppoisa baari ja kelpo gastropub. Viihtyisä interiööri, hyvä musiikki ja rento meininki nostaa tämän listalle paikkana, johon huomaan usein päätyväni. Pööbel on hyvä syy käydä tällä vähän tuntemattomammalla reunalla Tallinnaa. Pööbelin nettisivut täällä ja karttalinkki tässä.

Nämäkin voisivat olla Tallinnan parhaat ravintolat -listan kestosuosikkeja

Minulla on Googlessa kartta “Hennan Tallinna: parasta ruokaa”, johon olen merkinnyt suosikkipaikkojani. Nämä kaikki Tallinnan ravintola-suosikkinikin löytyvät tietysti siltä. Kartta on julkinen, joten voit tallentaa sen itsellesikin muistilapuksi. Kaikki Hennan Tallinnakartat löydät täältä.

Kaipaatko vinkkejä hyvistä vegaaniravintoloista? Lue siinä tapauksessa tämä: Vegaani Tallinna 

Kivi Paber Käärid
taidetta ravintola annon seinällä
Ihana Anno. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.

Uudempia ravintolatulokkaita Tallinnassa

Tallinnaan tupsahtelee tasaiseen tahtiin uusia ravintoloita. Moni näistä on jo kestosuosikkieni listallakin, mutta pidetään osa oman otsikkonsa alla, sillä näissä eivät kaikki ole vielä käyneet:

 • Ravintola Ülo:n puikoista löytyy samoja tyyppejä kuin Rataskaevusta, joten  meininki on sen mukaista: palvelu pelaa, ruoka maistuu ja sisustus hivelee silmiä. Ruokalistalla vegepainotus, mutta muutakin löytyy. Lue tämäkin: Ystävällinen ja herkullinen Ülo. Ruokalistan löydät heidän fb-sivuiltaan. Ülo kartalla.
 • Rudolf kertoo olevansa moderni eurooppalainen ravintola, joka saa inspiraatiota klassisesta ranskalaisesta keittiöstä mutta yhdistää siihen virolaisia makuja. Tulos on niin erinomainen, että nuoresta iästään huolimatta tämä Kadriorgissa sijaitseva ravintola ansaitsee kirkkaasti paikan listallani! Heidän Facebook-sivuiltaan löydät aukioloajat ja ruokalistat, osoite on R. Tobiase 11. (Tuo R. tarkoittaa muuten Rudolfia… siitä ravintolan nimi!)  
7ürti kadriorgissa tallinnassa
7ürti on vähän tuntemattomampi paikka lähellä Kadriorgia. Suosittelen testaamaan! Kuvaa klikkaamalla pääset pidempään juttuun 7ürtista.
Kalambuur ravintola Tallinnassa
Pikkuriikkinen kalaravintola Kalambuur on yksi supersuosikkejani Tallinnassa. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Tallinnan parhaat ravintolat -lista jatkuu… lisää uudempia

Tämä herkku on Tuljakin alkuruokalistalta. Elämys!
Tallinnan fotografiskan ravintola
Fotografiskan ravintola on näyttävä, ja keittiö tietää mitä tekee. Suositus!
 • Karjamaan alueella Pohjois-Tallinnassa on ravintola Odeon. Sen ruokalista on tyyliä ’jokaiselle jotakin’: se huomioi niin gluteenittomuudet, vegaanit kuin muutkin toiveet ja rajoitukset. Lue lisää tästä hienon näköisestä paikasta: Upea Odeon: Pohjois-Tallinnassa puhaltaa uusia ravintolatuulia! Heidän omat sivunsa löydät täältä ja karttalinkin tästä.
 • Valokuvakeskus Fotografiskalla on myös ravintola! Ruoka on herkullista, ja konsepti kiinnostava: zero waste on viety Fotografiskan ravintolassa niin pitkälle, että jokaisessa ruokalajissa on jotain kierrätettyä tai hävikkiruokaa.  Paikka löytyy Telliskivestä, ja ravintolan ruokalista täältä
 • Umami lopetti (lue juttu vanhasta Umamista täältä), mutta samat omistajat perustivat Lore-nimisen bistron Noblessneriin. Tässä linkit heidän nettisivuilleen ja Google-karttaan.
Lore bistro Noblessnerissa
Lore-bistrossa ihastuttaa ennen kaikkea sisustus, ja keittiössäkin on ihan hyvä meininki.
Ihana tapetti mantel & korsten ravintolassa
Tämä ruusutapetti on Mantel & Korsten ravintolassa Kadriorgissa. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Testatut ja hyviksi todetut ravintolat Tallinnassa

Tallinnan parhaat ravintolat -sivuni alkaa olla jo niin pitkä, että tässä vähän lyheymmin muutamasta muusta hyväksi toteamastani paikoista. 

Radio ravintolan keittiö Tallinnassa
Radio on viihtyisä kortteliravintola. Lue siitä lisää klikkaamalla kuvaa!
Paju villa ravintolan lounaalla alkuruoka
Paju Villan huikean herkullinen alkuruoka muutaman vuoden takaa.

Siinä pari ensimmäistä. Tässä lisää:

Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa
Mr. Mikkilä herkuttelee Siga la Vacan burgerilla.
Kolm sibulat Tallinnassa
Kolm Sibulat on vaatimaton ulkoa, mutta siihen vaatimattomuus sitten loppuukin. Klikkaa ja lue lisää!

Näissäkin kahdessa syödään todella hyvin

Seuraavassa kaksikossa olen syönyt niin erinomaiset ateriat, että niitä on helppoa suositella muillekin:

 • Argentiinalaisravintola Siga la Vaca osaa lihan grillauksen! Muutakin listalta varmasti löytyy, mutta itse olen herkutellut siellä lähinnä lihaa, maksaa ja hampurilaisia. Lue myös: Siga la vaca – pala Argentiinaa Kalamajassa. Heidän Facebook-sivunsa löytyy täältä, kartalla Siga la Vaca on täällä
 • Gloria Veinikelder on klassinen ravintola, jonka erinomaista ruokaa täydentää asiantunteva palvelu ja viihtyisä interiööri. Lisäpisteitä talvisaikaan takassa räiskyvästä tulesta ja hyvästä soittolistasta. Lue myös tämä: Gloria veinikelder ja jättiyllätys. EDIT: Glorian Veinikelder meni remonttiin, enkä ole vielä kuullut että olisi auennut uudestaan. Odotellaan!
Tyylikäs ja herkullinen Riviera Palais Maarjamäen linnassa. Kuvaa klikkaamalla pääset näkemään paljon lisää kuvia!
Gloria Veinikelderissä on perinteistä ravintolatunnelmaa parhaimmillaan. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.

Hennan Tallinna: vielä testaamatta

Olen tehnyt Google-kartan, johon merkitsen vielä testaamista odottavat ravintolat. Merkintöjä on yli 100, mistä voi päätellä että Tallinnassa ei kiinnostavat ravintolat lopu ihan heti kesken.

Tallenna linkki itsellesikin, ja ala kahlata omassa tahdissasi läpi. Tässä muutamia, lista täydentyy koko ajan. Mukana myös Tallinnatärpit-ryhmän jäsenten suosittelemia paikkoja.

 • Horisont-ravintola Swissôtellin ylimmässä kerroksessa.
 • Ravintola 38 Vanhassakaupungissa
 • Belgialaistyyppinen Brüxx Rotermannissa
 • Kärbes Telliskivessä
 • Põrgu vanhassakaupungissa
 • Han’s kiinalainen ravintola
 • New Thai lähellä Keskustoria
 • Weis resto Mustamäentien varrella
 • Seller ja Lucca Tabasalussa
 • Pirosmani
 • Lista jatkuu ja jatkuu, sillä koko ajan aukeaa uusiakin paikkoja!
Klikkaa kuvaa ja varaa. Osa majoituksesi hinnasta menee Sooloiluja-sivuston ylläpitoon!

Älä lähde mihinkään, vaan jatka näistä: 

Sooloiluja-blogi on olemassa vain siksi, että sinä saisit enemmän irti reissustasi. Tee siis saman tien ainakin nämä:

tallinnan parhaat ravintolat

50 Comments

 • Marko

  Heippa; millään listalla en ole törmännyt Vanalinnin sydämessä sijaitsevaan ravintola Scheeli’iin. Johtuneeko turistirysäsijainnista, ettei siellä kukaan ole käynyt? Minäpä kävin, ja söin erinomaisesti, joskaan en ihan edullisesti. Palvelu oli hyvää ja ruoka korkeatasoista. Olen alalla itse, joten kriteerini ovat korkeat.

  • Henna

   Hyvä huomio! Se puuttuu listaltani siitä yksinkertaisesta syystä, että en ole sitä vielä itse testannut. Täytyy kyllä sanoa että suorastaan nolottaa, sillä olen kyllä kuullut paikasta tosi paljon kehuja. Tosi kiva kuulla että se on maineensa veroinen. Menee nyt kärkipaikoille Vielä testaamatta -listallani. Hyvä että muistuttelit. Oletko sinä muuten testannut Gloria veinikelderiä?

 • Raija

  Oliverista pidimme. Miten sen kanssa lienee eli onko toiminnassa. Pitäisi vaan löytää uusia paikkoja . Nyt ollaan Tallinnassa seuraavalla kerralla 3 vuorokautta joten testattava uusia paikkoja olisi hyvä löytää.

 • Raija

  Harmi että kreikkalainen Oia on lopettanut. Tarkistin juuri tänään kun ollaan elokuun alussa menossa Tallinnaan muutamaksi päiväksi. On sulkenut vastikään.

  • Henna

   Voi voi. Minäkään en koskaan ehtinyt sinne. Sen ongelma varmaan oli juuri se, että se ei ehtinyt normaaliaikoina luomaan riittävän suurta ystäväjoukkoa.

 • Raija

  Todella huomaa että katetta otetaan usein viinilasillisen hinnassa. Toki ruoat ovat kohtuuhintaisia kuitenkin.

  • Henna

   Jep! Se on minulle sellainen nou-nou-juttu, joka saa toisinaan jättämään jonkun ravintolan kokonaan väliin. Suomessa sitä tehdään myös. Kurja ilmiö, kun olisi kuitenkin mukavaa juoda lasillinen tai pari – ja välillä kahteen pekkaan pullollinenkin. Ei vaan huvita, jos se tuplaa laskun… tai joskus jopa enemmän.

 • Raija

  Viro helmikuun ekan viikon on muutamissa vanhan kaupungin ravintoloissa tarjouksena ateria hintaan 10 e. Kannattaa tsekata mitkä on ne paikat. Joukossa näyttää olevan suosikkejamme. Päästään ehkä maistelemaan …..

  • Henna

   Juu, nämä ravintolaviikot kannattaa todellakin ottaa seurantaan. Tuon Söö-tapahtuman lisäksi on ainakin Tallinnan ravintolaviikko pari kertaa vuodessa. Siinä on vielä paljon laajempi valikoima ravintoloita mukana.

  • Atte

   eikös tää 10e lounas ole sama mikä on ollut jo kauan Helingissä eli city lehden syö 10e viikot
   nyt tallinnassa ekaa kertaa.

   • Henna

    Kyllä Tallinnassakin on ollut Söö-tapahtuma jo aikaisemmin – en tosin muista montako kertaa. Mukavan edullisesti siinä syö, mutta tosiaan mukana ei ole kaupungin ykkösketjun ravintoloita kuten vaikkapa Restaurant Week -tapahtumassa.

 • Raija

  Viikon kuluttua tai korkeintaan kahden , on taas tarkoitus piipahtaa Tallinnassa. Kun ajatus kypsyi, aloin heti miettimään, missä sitä sitten lounastetaan. Jokin uusi paikka olisi hyvä löytää vaikkei niissä tutuissakaan mitään vikaa ole. Saa ehdottaa ja mainostaa…. Ajattelin että käytäisiin nyt Kadriorgin suunnalla museoissa. Mahtaako siellä olla ruokapaikkoja.

  • Henna Mikkilä

   Olethan löytänyt Kadriorg-postaukseni? Mantel & Korsten puiston lähituntumassa on ollut hyvä… tai jos haluatte herkutella vähän hienommin (ja toki myös kalliimmin) niin siitä puiston reunalta löytyy myös Mon Repos, jolla on samat omistajat kuin erinomaisella Paju Villalla. Vähän etäämpänä puistossa, mutta silti ihan kävelymatkan päässä on Radio ja 7ürti. Noiden linkkien takana kuvia ja tunnelmia niistä.

 • Raija

  Me pidimme kovasti Oliverin sisustuksesta. Saa nähdä koska seuraavan kerran pääsee Tallinnaan. Veikkaan että kevät on silloin jo pitkällä.

 • Raija

  Ai jaha, mökkinne on siis loistavalla paikalla. Kiva ympäristö eli ainakin siinä klo 12 jälkeen oli jonkin verran liikennettä,ei meluisa paikka.

  • Henna

   Juu, se on kyllä todella kivalla paikalla! Kävelymatka lähes kaikkialle, ja vintillä lähes maaseutumainen rauha.

 • Raija

  Eilen käytiin Oliverissa. Se oli siis sarjassa testaamattomia ruokapaikkoja. Miljö on kiva, lattiat puuta ja tilavuuden tuntu . Paljon vanhempaa taidetta seinällä. Meidän ruoat olivat onnistuneita eli itselläni oli grillattu lohi ja kaverilla lammasta. Molemmat ihan ok eli maistuvia, lammas kuuleman suorastaan loistava. Viinit sen sijaan pettymyksiä eli laseittain tarjottavat. Oma valkoviinini menetteli mutta punainen ei. Glögillä kävimme kahdessa paikassa eli Saiakangassa joka on tuttu ja pienessä kivassa kahvilassa Tallinnan Tassikoogig Kohvik. Onko tuo viime mainittu tuttu sinulle Henna? Jos ei niin suosittelen kokeilemaan. Glögi oli ruotsalaista Blossaa joka on hyvää.

  • Henna Mikkilä

   Oliver on aivan meidän mökin vieressä, mutta se on vieläkin testaamatta! Pitää kyllä käydä itsekin katsomassa. Ja hyvä tietää tuo viiniasia, niin osaa olla varuillaan. Tassikoogid on tuttu! Olen maininnut sen Tallinnan kahvilat -postauksessani. Edellisestä kerrasta alkaa kyllä olla varmaankin jo vuoden päivät, joten hyvä muistutus. Pitää mennä pian uudestaan!

 • Raija

  Seuraavaa reissua varten pitäsi ehkä löytää joku uusi ravintola. Jossain ihan siinä ytimessä saisi olla kuitenkin eli Raatihuoneen torin läheisyydessä. Ellei sitten tule mentyä taas Rataskaivo 16 mikä on ainakin takuuvarma.

 • Raija

  Ekalla Tallinnan visiitillä kävimme ravintolassa nimeltä Daube. Oli aika lähellä hotellimme. Nyt sillä paikalla on joku uusi yritys joka ei kylläkään kiinnosta. Daubessa oli asiakkaita tosin paljon eli enimmäkseen paikallisia virkamiehiä.

 • Raija

  Eipä juurikaan näytä meidän suosikkeja tuolla listalla olevan. Meidän ykkönen kylläkin on Rataskaevo 16. Palvelu siinä on erityisen loistavaa. Muut parhaat ovat Spot, Väike …

   • Henna Mikkilä

    Balthasar on laadukas, mutta ei täytä riittävän montaa minun kriteereistäni. Raatihuoneen torin laidan vuokrat ovat varmaankin niin kalliita, että hinnat väistämättä vähän kalliilla laidalla laatuun nähden. Mutta on tosiaan hyvä ravintola, vaikka ei minun suosikkien joukkoon mahtunutkaan.

    • Raija

     Mielestäni ei kallista ollut Rataskaivo 16 ,kun lounas kahdelle maksoi hieman alle 70 e. Oli pääruoat, jälkiruoka, lasi viiniä per hlö . Ateriat olivat maittavia. Mieheni valitsema hirvipaisti oli hieman alle 20 e, minun kanaruokani 14 e ja risat.

    • Henna Mikkilä

     Juu, minunkaan mielestäni Rataskaevu 16 ei ole kallis, vaan päinvastoin hintalaatusuhde suorastaan erinomainen. Viittaisin Balthasariin. Sitä pidän vähän turhan hintavana. Pitänee antaa sille uusi mahdollisuus.

    • Raija

     Balthasar saa minulta pisteitä myös siitä että löytyi listalta viiniä jossa ei lisättyä sulfiittia. Sulfiittiallergiselle tuo merkkaa paljon. Paras palvelu on kylläkin tuossa Rataskaevo 16 paikassa.

    • Raija Åkerblom

     Katsoin ravintola Balthazaria mutta tulee vastaus että on lopettanut. Harmi. Se oli kyllä aika hintava mutta pidimme siitä.

    • Henna

     Se ei päässyt koskaan listalleni juuri siksi, että hintataso oli aika kova – tuntui että oli turisteille hinnoiteltu.

    • Henna

     Tuo kuva on ravintolasta nimeltä Paju Villa. Se on saanut oman postauksenkin, löydät sen täältä. Valitsin sen pääkuvaksi sekä kauneutensa että erinomaisen keittiönsä takia. Lämmin suositus sille!

  • Henna Mikkilä

   Väike Rataskaevullahan on samat omistajat kuin 16:lla, joten myös laatu samaa. Senkin voisin kyllä tosiaan mainita listallani. Spot ei ole omilla vierailuillani onnistunut ihan niin hyvin, että olisi päässyt listalleni. Sitä vastapäätä oleva Ribe miellytti minua enemmän. Listassani on tosiaankin vain ne, jotka ovat omilla visiiteilläni onnistuneet erityisen hyvin.

  • Henna Mikkilä

   Se on sellaisesta paikasta kuin Paju Villa. Löytyy Nõmmen kaupunginosasta. Olen kirjoittanut siitä oman postauksenkin, sillä viihtyisän sisustuksen lisäksi myös keittiö todella hurmasi meidät!

 • Sari Salmi

  Voi kuinka kiva kun löysin nämä Sooloilut! Käydään paljon Tallinnassa eikä olla tajuttu kuinka paljon on vielä näkemättä/kokematta.Pääsiäisenä lähdetään taas ,taskussa piiiiiiiiitkä lista sinulta saatuja kivoja vinkkejä . KIITOS!

  • Henna Mikkilä

   Oi että miten kivoja terveisiä Sari – kiitos! Olethan myös jäsen Tallinnatärpit fb-ryhmässä? Perustin sen noin puoli vuotta sitten, ja nyt siellä on jo lähes 3000 jäsentä jakamassa loistavia Tallinnavinkkejä toisilleen. Jos olet Facebookissa, niin kannattaa liittyä joukkoon… ja keskusteluun!

  • Henna Mikkilä

   En ole käynyt vielä! Lista on tosiaan vain paikkoja, joissa olen syönyt itse. Pitääpä laittaa tuo Oliver ”vielä testaamatta” -listalleni ja käydä jollain seuraavista Tallinnan reissuista herkuttelemassa. Kiitos vinkistä!

 • Johanna Mäenluoma

  Monessa näistä olen aterioinut, mutta myös monia itselleni uusia paikkoja nostit postauksessasi! Parrot on paikka, jossa on pitänyt käydä jo pitkään, mutta aina jäänyt syystä tai tosesta. Hyvä listaus, kiitokset 🙂

  • Henna Mikkilä

   Me mentiin tuonna Parrotiin oikeastaan vain sen kutsuvan sisustuksen takia (ja koska ei saatu pöytää muualta), mutta siitäpä tuli yksi suosikkipaikoista saman tien. Ruoka oli todella kekseliästä ja palvelu suorastaan hurmaavaa. Ja nythän Parrot sai sitten kaksikin Silverspoon 2018 -palkintoa! Ja se salakapakka on kiva pieni elämys… mutta kuten sanottua siitä en kerron sen enempää, jotta yllätys säilyy.

    • Henna

     Varaamalla pöydän… tai menemällä Parrotiin sisään ja kysymällä että olisiko salakapakan puolella mahdollisesti tilaa. Enemmän en halua kertoa, sillä sinne meneminen on elämys itsessään 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.