f-hoone telliskivi tallinna
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Ikisuosikki F-Hoone Telliskivessä

F-Hoone’eseen tulee lähdettyä uudestaan ja uudestaan. Hinnat ovat edelleen yhtä edullisia kuin joskus aikoinaan kun kävin siellä ihan ensimmäistä kertaa. Oli ehkä 2012, eikä alueella ollut paljon muuta kuin hylättyjä miehityksen aikaisia tehdasrakennuksia ja juoppoja. Koko Telliskiven alue on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen, mutta F-Hoone on ja pysyy.

Tällä kerralla seuranani oli mies ja tytär. Syötiin kaikki ihanan mehevät aamiaisleivät. Hintaa on vain vajaa neljä euroa, mutta kokoa niin että sen voi pienempiruokaiset helposti jopa jakaa.

Kapasiteettia F-Hoone’ella riittää. Hiljaisena päivänä kaksi perimmäistä salia on suljettu kävijöiltä, mutta kun väkeä on esimerkiksi viikonloppuisin tungokseksi saakka avataan kaikki salit käyttöön. Olen tainnut istua ensimmäisessä huoneessa joka visiitillä, mutta kameran kanssa olen pyörinyt joka puolella taloa. Kiertokävelyn perusteella voisin jopa sanoa että viimeisin huone on ehkä kaikkein viihtyisin. Vaeltele siis rauhassa ja valitse mieluisin kolo!

Aamupala on tarjolla kello 11.30 saakka joka päivä, ovet avataa kello 9. Puoli kahdentoista jälkeen aamupalaa ei enää heru, mutta varsinaisellakin listalla on paljon aamupalaksi sopivaa. Päivän lounasvaihtoehtoja on liitutaululla yleensä muutamia, ja hinnat ovat ihan superedullisia.

Tripadvisorissa jotkut varsinkin suomalaiset ovat valitelleet huonoa palvelua ja keskinkertaista ruokaa. Voi olla että minulla on käynyt tuuri, mutta itse olen kyllä ihan eri mieltä! Minusta palvelu on aina ihan supersymppistä – ei ehkä ihan maailman nopeinta, mutta toisaalta en koskaan ole ollut kovalla kiireellä liikenteessä, joten en ole ehtinyt asiasta häiriintymään. Ruokaa en tietysti vertaa mihinkään huippuravintoloihin, kyseessä on enemmänkin bistro tai kahvila kuin mikään fine dining paikka. Mutta varsinkin hintaansa nähden ruoka ihan tosi hyvää, ja annokset valtavan isoja. Rahoilleen saa täällä siis mielestäni paremmin vastinetta kuin monessa muussa paikassa.

Isosta tilasta löytyy tiloja myös rennompaan oleskeluun.

Muita kivoja paikkoja lähellä F-Hoone’tta

Telliskiven alueelle on tullut ihan valtava määrä uusia kivoja paikkoja, mutta ensimmäiset ovat jo häipyneetkin kun eivät löytäneet kävijöitä vanhojen klassikoiden säilyttäessä suosionsa. Kadun puolella, Homeart-sisustuskaupan vieressa ainakin on viihtyisän näköinen kahvila, mutta itse en ole koskaan istahtanut sinne, kun jalat tuntuvat aina vievän F-Hoonelle. Suurin osa muista kivoista paikoista taitaakin sitten aueta vasta lounasaikaan ja olla auki iltaan saakka.

Venäläistori Balti Jaamin takana
Matkalla Telliskiveen tai sieltä pois kannattaa tehdä pieni kurvi Balti Jaamin torin ja Telliskiven välissä olevalle venäläistorille. Melkoinen aikamatka!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

3 Comments

 • marizonilogert

  I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 • Raila

  Onko pöytävaraus ilta-aikaan pakollinen? Olemme menossa pääsiäiseksi mieheni kanssa Tallinnaan, ja tämä paikka kiinnostaa kovasti.

  • Henna Mikkilä

   F-Hoone on suuri, joten yleensä sinne mahtuu ilmankin. Mutta pöytävaraus on tietysti ainoa tapa varmistaa pöytä. Se on nykyään tosi suosittu, joten välillä se voi olla jopa vähän turhan hälinäinen. Itse olen syönyt siellä lähinnä aamiaista, sillä illallispaikaksi olen valinnut vähän ”aikuisempia” ja rauhallisempia paikkoja. Vai onko teillä hotellilla aamiainen? Muita kivoja ravintoloita siinä samalla alueella on esim. Kivi Paber Käärid sekä vähän etäämmällä oleva Kolm Sibulat. Kyllä on mistä valita! Mitä muita paikkoja teillä on ollut mielessä?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.