7ürti ravintola Kadriorgissa Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

7ürti – ravintola jolla on hassu nimi, mutta hyvä kokki

Olitko sinä kuullut ennen tästä ravintolasta? Kadriorgin alueella oleva pieni 7ürti taitaa olla suurimmalle osalle Tallinnan kävijöistä tuntematon paikka. Kyselin siitä perustamassani Tallinnatärpit ryhmässäkin: vain pieni kourallinen kertoi kuulleensa paikasta – saati käyneensä siellä. Vaan ne jotka paikan tunsivat, olivatkin sitten kanssani samaa mieltä: 7ürti on ihana!

Se pääsi muuten saman tien myös Tallinnan parhaat ravintolat -listalleni.

En edes muista enää, miten tähän pieneen kivijalkaravintolaan ensimmäistä kertaa törmäsin. Samassa naapurustossa on supersuosittu Salt-ravintola, sekä aamupalasuosikkini Faehlmanni, mutta mistään en ollut lukenut 7ürtista.

Lähes vahingossa sinne siis eksyimme. Tai no, ei ihan. Jostain olin siitä toki lukenut, mutta vajavaisen informaation takia vähän epäluuloisina me sinne suuntasimme. Koska paikka on suhteellisen lähellä lauttasatamaa, olimme päättäneet mennä sinne lounaalle suoraan laivalta Tallinnaan saavuttuamme. MegaStarin pistettyä köydet kiinni D-terminaalin laituriin, huristelimme minä ja mieheni kohti tätä uutta ravintolatuttavuutta.

7ürti ravintola kadriorgissa
7ürti on tunnelmallinen pieni ravintola
Viinivarasto portailla 7ürti-ravintolassa
Yleiskuva kodikkaasta 7ürti ravintolasta tallinnassa

Laiva on satamassa puolen päivän jälkeen, joten suurin lounasruuhka oli takana siinä vaiheessa kun ehdimme paikalle. Itse asiassa niin tehokkaasti takana, että olimme sillä kerralla ravintolan ainoat asiakkaat! Kehtasin siis pyöriä kaikessa rauhassa kamerani kanssa ravintolan kummassakin pienessä salissa, ja rampata välillä myös pihalla taloa ja terassia kuvaamassa.

7ürti tarjoilee herkullista ja edullista ruokaa kodikkaassa ympäristössä

Palvelu pelasi ystävällisesti ja asiantuntevasti, olimmehan mukavan tarjoilijatytön ainoat asiakkaat. Päädyimme syömään hämmentävän edullisesti hinnoitellulta lounaslistalta. Lounaan kyytipojaksi tilasimme pullon viiniä, mutta koska oli lounasaika – ja mieheni ratin takana – joimme pullosta vain lasilliset ja nappasimme loput mukaan. Voi että olisi kivaa, jos Suomessakin voisi tehdä samoin!

7ürti ravintola tallinnassa
7ürti ravintola hyvää ruokaa tallinnassa
Viinivalikoima 7ürti ravintolassa tallinnassa
7ürti keittiö tallinnassa
Kivat lamput 7ürti ravintolan katossa
7ürti kadriorgissa tallinnassa
7ürti kellariravintola
7ürti ravintolan seinällä kukkaroita
Herkullinen maksapatee 7ürti-ravintolassa

En taaskaan raportoi yksityiskohtaisesti valitsemistamme ruuista, mutta sen voin paljastaa että hyvää oli! Ja hinta ja laatu suorastaan hämmästyttävän hyvässä suhteessa. Päätimme saman tien tulevamme uudestaankin lounaalle 7ürtiin. Ja olisi ilman muuta kiinnostavaa syödä siellä myös illallista.

Aukioloajat, sijainnin ja muuta yksityiskohdat löydät heidän omilta nettisivuiltaan.

Kolm Sibulat -ravintolan omistajien Mantel & Korsten

Päätimme jättää 7ürtin jälkiruuat testaamatta, ja sen sijaan kävellä pienen matkan päässä olevaan toiseen ravintolaan jälkiruualle. Olin jostain lukenut, että suosittujen ravintoloiden Moon ja Kolm Sibulat omistajilla olisi Kadriorgissa kolmaskin ravintola. Pitihän sitä siis lähteä kurkkaamaan paikan päälle.

Ihana tapetti mantel & korsten ravintolassa
mantel & korsten ravintolan ulko-ovi
Viihtyisä ja kodikas mantel & korsten
Söimme jälkiruokaa mantel & korsten ravintolassa tallinnassa
Mantel & korsten aukioloajat

Matkaa ei ollut kuin muutama kortteli, ja määränpää oli vanhaan taloon kodikkaaksi kunnostettu kaunis ravintola. Ruokalista näytti kutsuvalta, mutta koska vatsamme olivat vielä jotensakin pullollaan 7ürtin lounaan jäljiltä, valitsimme listalta vain makeaa. Kummankin valinnat osuivat nappiin, ja Mantel & Korsten viimeisteli mukavasti sen, minkä 7ürti oli aloittanut. Kerrassaan mainio kahteen osoitteeseen jaettu lounas, ja pieni kävely siinä välillä.

Mantel & Korstenkin pitää tulla testaamaan pidemmällä kaavalla, sillä Moon ja Kolm Sibulat ovat niin mainioita ravintoloita, että ihmettelisin jos tämänkin paikan keittiöstä ei löytyisi asiansa osaavaa väkeä.

Haluatko enemmän irti Tallinnan reissustasi? 

Mikä on paras tapa saada mahdollisimman paljon irti seuraavasta Tallinnan reissustasi? Lue ja osallistu!

7ürti-ravintola Kadriorgissa Tallinnassa

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.