Rataskaevu 16 on sekä herkullinen että viihtyisä.
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna,  Yleinen

Rataskaevu 16 ei petä

Rataskaevu 16 -ravintola on keikkunut Tripadvisorin ykköspaikalla lähes niin kauan kuin se on ollut olemassa – eikä ihme. Toompean mäen juurella olevan Rataskaevukadun kuningas on ravintola, jossa ruoka on aina hyvää, palvelu ihanan ystävällistä ja tunnelma superviihtyisä. Ei siis ihme että se kerää viiden tähden arvosteluja vuodesta toiseen.

Rataskaevu 16 on kutsuva herkkukeidas
Viihtyisästi sisustettu Rataskaevu 16

Samoilla omistajilla on monta muutakin kivaa ravintolaa Tallinnassa, mm. keväällä Balti Jaam -torin lähelle auennut Ülo ja toinen pitkäaikainen suosikki Pegasus.

Viime reissullani löysin paikan nimeltä Tabac, joka myös on samojen ravintolataikurien käsissä. Tabac on baari ja ravintola, joka kannattaa testata. Tässä vähän kuvakavalkaadia ehdotukseni tueksi.

EDIT: surukseni minun on kerrottava, että korona kaatoi Tabacin! Sitä ei enää ole. Jääköön nämä kuvat ja tarinat muistoksi ihanasta paikasta. Minulle jää ikävä niin sen foie grasia kuin drinkkejäkin.

Ravintola Tabac kutsuu viihtymään
Ravintola Tabac aivan Tallinnan vanhan kaupungin keskellä
Ravintola Tabac on täynnä tyylikkäitä yksityiskohtia

Ensinnäkin Tabac on klassinen drinkkibaari. Listalta löytyy talon erikoisuuksia ja tietysti myös klassikoita. Itse baari on näyttävä ilmestys valtavine pullorivistöineen ja muine tilpehööreineen – kuin suoraan jostain amerikkalaisesta elokuvasta! Tällaista hienostunutta baarimeininkiä ei ainakaan Turusta löydy, tai sitten en ole vain kävellyt sisään oikeista ovista. Kerro ihmeessä, jos Auran rannoillakin voisi istuskella näin tunnelmallisessa paikassa tyylikäs drinkki kädessä!

Tabac Tallinnassa on sekä baari että ravintola
Tabacin drinkkilistalta löytyi monenlaisia ihanuuksia
Ravintola Tabac tarjoaa hanhenmaksaa
Ravintola Tabac Tallinnassa on uusi kohde ruokamatkailijalle
Ravintola Tabac on kauniissa vanhassa talossa
Ravintola Tabac on myös coctailbaari
Kannattaa pysähtyä, kun näkee tämän kyltin: ravintola Tabac Tallinnan vanhassa kaupungissa

Tabacissa myös syödään hyvin – aivan kuten Rataskaevussakin. Tosin vähän erilaisella otteella. Ainakin meidän syömämme annokset muistuttivat ehkä fiinin tyyppistä ranskalaista bistroruokaa, kun taas Rataskaevun tyyli on virolaisine vaikutteineen enemmän laadukasta paikallista kotikeittiötä. Tai jotain. Minä olen vähän huono ravintolakriitikko. Tykkään vaan hyvän makuisesta ja kauniisti esillepannusta ruuasta, ja juuri sitä Tabac tarjosi!

Rataskaevu 16 ei petä ikinä

Tämän ihanan tunnelmallisen paikan kestosijainti Tripadvisorin kärkipaikalla ei ole sattumaa. Olen syönyt siellä lukuisia kertoja, enkä koskaan ole kävellyt pettyneenä ulos. Ruoka on tietysti pääasia, ja se on hyvää. Tai suorastaan herkullista, välillä jopa kielen mennessään vievän mahtavaa. 

Rataskaevu 16 on viihtyisä ja herkullinen
Rataskaevu tarkoittaa rataskaivoa.
Rataskaevu 16 kutsuu viihtymään

Vaikka ollaan Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä, niin hintatasoltaan Rataskaevu on kuitenkin hyvinkin kohtuullinen. Alkuruuat ovat reilusti alle kympin, eikä pääruokienkaan hinnat yleensä nouse edes kahteen kymppiin. Sama edullinen hintataso vallitsee muuten muissakin Rataskaevu-kadun ravintoloissa, kuten Von Krahli Aedissa tai Vegan V:ssä.

Vanhan kaupungin paikoissa viinit ovat monissa suosikkiravintoloissa melko kalliita, mutta Rataskaevu ei piilorahasta niilläkään. Lasku voi jäädä siis laatuun nähden huomattavankin edulliseksi. Ja muista: jos ette saa aterialla menemään kokonaista pulloa viiniä, niin loppupullollisen voi napata mukaan. Vaikka Viro monessa muistuttaa koti-Suomea, näissä asioissa ollaan vähän eri linjoilla.

Rataskaevu 16 tarjoaa usein maksaa
Rataskaevu 16 on täynnä kivoja yksityiskohtia
Rataskaevu 16 ja sen kaunis sisustus

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat pysyä ajan tasalla Tallinnan trendikkäimmistä ruokapaikoista, kiinnostavimmista nähtävyyksistä ja viihtyisimmistä baareista, kannattaa pysyä Sooloiluja-blogin kyydissä.  

Rataskaevu 16 ja Tabac Tallinnan vanhassa kaupungissa

13 Comments

 • torile

  I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am delighted to find this website through google. ”If one does not know to which port one is sailing, no wind is favorable.” by Seneca.

 • Raija

  Tänään olin tilaisuudessa jossa oli läsnä suuri joukko Viron ystäviä ja Tallinnan kävijöitä. Muutaman kanssa tuli juteltua myös ravintoloista ja Rataskaivo 16 oli tuttu ja siihen oltiin tosi tyytyväisiä. Suosittelin myös joitain muita vaihtoehtoja. Ihasteltiin myös sitä miten kauniisti ja houkuttelevasti rakentavat ruoka-annokset.

  • Henna

   Ei taida olla yhtäkään Rataskaevu 16:ssa käynyttä, joka ei siitä olisi pitänyt – kyllä se vaan niin laadukas. Silti yritän kovasti muistutella kaikista muistakin hyvistä ravintoloista, sillä monelle muullekin soisi enemmän kävijöitä. Rataskaevu kun on aina niin mahdottoman täyteen buukattu. Viimeisimpiä huippukokemuksia ovat loihtineet mm. Kolm Sibulat, Clos, Pegasus, 17 veini ja resto sekä Estonia. Rohkeasti vaan testaamaan kaikkia!

 • Raija

  Balthasar oli kyllä mielestäni paitsi kaikin puolin hieno miljöö mutta myös ruoka oli loistavaa. Otan mieluusti kalaa ja lohi oli nappivalinta. Meidän pöydästä oli näköala Raatihuoneen torille. Tila on väljä myös.

 • Raija

  Ainakin siellä alakerrassa on tosi väljän tuntuista. Palvelu on huippuluokkaa. Mietin mahtaako samoilla kulmilla olla jokin uusi ,kokeilemisen arvoinen ravintola. Väike on tuttu, ei moittimista. Tekisi vaan mieli testata jotain uutta.

  • Henna Mikkilä

   Samoin! Se on jotenkin erityisen viihtyisä näin pimeään ja kylmään aikaan. Ihanat ikkunalamput, lautalattiaan maalatut kuviot… kaikki. Ja aina yhtä ihastuttava palvelu!

 • Raija

  Rataskaevo 16 on tähän saakka paras ravintola missä on käyty Tallinnassa. Hyviä ovat kaikki muutkin kuten Väike joka on samaa firmaa kuin Rataskaivo 16. Pakko mainita myös erinomainen Spot sekä yksi jonka nimeä en nyt muista ….on kuitenkin Saiakang kadulla. Balthasar on se, nyt tuli nimi mieleen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.