Paju villa ravintola 10 km Tallinnasta
Ravintolat,  Tallinna

Paju villa on herkkusuun retkikohde Tallinnassa

Olin kuullut ja lukenut Paju villa -ravintolasta, mutta Hanna Sumarin blogikirjoitus antoi viimeisen tuuppauksen: sain vihdoin muutettua suunnitelmat teoiksi ja hurautettua autolla Paju villan pihaan.

Autolla Paju villaan lähdin siksi, että se on reilusti kaupungin ulkopuolella. Matkaa Viru-keskukselta on vajaat 10 kilometriä. Julkisillakin sinne toki olisi päässyt.

Tallinnassa on muuten monta erinomaista ravintolaa kunnon automatkan päässä keskustassa, ns. middle of the nowhere. Tai ainakin keskellä asuinaluetta ja kaukana muista ravintoloista. Piritassa on huippusuosittu Noa, Mustamäellä Veski Kõrts ja Järven kaupungiosassa Mimosa. Muitakin löytyy, Sooloiluja jatkaa tutkivaa ruokamatkailua ja raportoi matkan varrelta. Mutta nyt mennään käymään Paju villassa!

Paju villa on huvila Nommen kaupungiosassa Tallinnassa
Paju villa on 10 kilometriä Tallinnan vanhasta kaupungista
Paju villa on kauniisti sisustettu ravintola Tallinnan lähellä
Pajuvillassa on hyvä ruoka ja kaunis sisustus

Paju villa -retki kannatti ainakin kahdesta syystä

Kuten sanottua olin kuullut kehuja sekä ruuasta että sisustuksesta, mutta pitäähän se käydä itse toteamassa paikan päällä. Olimme lähdössä parin päivän retkelle Padisen kartanoon, joten lounas Paju villassa sopi suunnitelmaan enemmän kuin hyvin.

Pääsimme paikalle lounasajan loppumetreillä, joten saimme viihtyisän huvilan yhtä suurempaa ryhmää lukuunottamatta lähes yksityiskäyttöön. Ihan hyvä, sillä kun väkeä on paljon niin kuvaaminen voi olla vähän hankalaa. Nyt sain pyöriä ihan rauhassa kamera kourassa sekä ylä- että alakerrassa.

Paju villan yläkerrassa on viihtyisä baari
Paju villa ravintolan sisustus
Paju villassa on kivoja yksityiskohtia
Paju villan sisustus oli pastellisävyjä ja messinkiä

Kannattiko ajaa kymmenen kilometriä Tallinnan keskustasta vai syömään lounasta? Todellakin kannatti. Huh huh! Oli niin maukasta ruokaa, että Paju villan ruoka hyppäsi Tallinnan parhaat ravintolat –listallani kärkipaikoille.

Entä se toinen syy?

Se näkyy näissä kuvissa: Paju villa on todella kauniisti sisustettu. Sekä vatsalle että silmälle oli siis tarjolla mitä mainioimmin rakennettua silmänruokaa. Lisäsyyksi retkelle lähtemiseen (mikäli sellaisia kaipaat) voisin mainita myös palvelun: meille tarjoili aivan uskomattoman suloinen nuori mies, joka oli sekä taitava että mukava. 

Keittiössä oli ainakin taikuri ja taiteilija

Kuten aina, jätän ruuan yksityiskohdat raportoimatta. Listat vaihtuu ja makuja on monia, joten yksittäisten ruoka-annosten raportoinnista ei ole paljon iloa. Sen sijaan kerron, että jokainen syömämme annos oli upeasti toteutettu ja maut aivan huikeita. Eli jos lounaalla taso on tätä, niin Nõmmeen kannattaa varmasti lähteä ajelemaan illallisaikaankin.

Ravintola Paju villan alkuruoka
Paju villa ravintolan lounaalla alkuruoka
Tummaa leipää Paju villassa
Paju villa on kauniisti sisustettu
Paju villan ruoka oli erittäin hyvää

Nõmmi on huvilakaupunginosa tunnelmallisella mäntykankaalla. Paju villa on yksi vanha huvila muiden joukossa. Ympärillä suuri viihtyisä puutarha, naapurissa saman tyyppisiä suuria villoja. Täällä kelpaisi asustaa, kun naapurustosta löytyy näin kiva ravintola! Lue myös: Sooloiluja-sivuston Nõmme-opas.

EDIT: kävimme uudestaan Paju Villassa talvella 2020 – tällä kerralla Boltilla (entinen Taxity). Kyyti maksoi suuntaansa 5 euron luokkaa, joten matkan hinta ei ole este Paju Villalle lähtöön. Onko sinulla jo Bolt-sovellus käytössä? Jos ei, niin kannattaa asentaa!

Paju villa kuuluu muuten samaan ravintolaperheeseen kuin Noa, Oro ja Tuljak. Kaikki ovat kirkkaita tähtiä Tallinnan seudun ravintolataivaalla.  

– – – – – – –

Paju villan osoite on Vabaduse pst 88

Sen Facebook-sivulta löydät aukioloajat, yhteystiedot ja ruokalistat. 

Sooloiluja.com on paras oppaasi Tallinnaan

Haluatko kuulla viimeisimmät vinkit Tallinnasta? Se onnistuu, kun seuraat kaikkia Sooloiluja-kanavia:

Paju villa sopii suuremmillekin seurueille

8 Comments

  • Henna

   Kyllä! Se ei ole ainoastaan kesäravintola. Toki nyt korona-aikaan kannattaa kaikkien ravintoloiden aukiolot varmistaa ennen paikan päälle menemistä.

 • Marikka

  Ihana ravintola oli tämä eli iso kiitos vinkistä! Ruoka huippuhyvää ja paikka samaan aikaan sekä tyylikäs että kodikas. Annokset, erityisesti alkupalat, olivat todella kauniita. Ja meillekin esiteltiin koko huvila.

  • Henna

   Voi että miten kiva kuulla! Omasta edellisestä Paju Villan visiitistä on jo vähän aikaa joten ihan mahtavaa kuulla että edelleen taso korkealla. Ja voi miten kivaa että esittelivät taloa.

 • Susanna Hakanen

  No tännehän sitä täytyy päästä, aivan kuten Tuljak-ravintolaankin.
  Padisen kartanonkin lisään retkikohteeksi puhelimeni albumiin ”Viron matkakohteet”
  Siellä alkaa olla jo todella monta kohdetta ansiostasi.

  Kiitos taas, Henna!

  • Henna

   Kiitos ystävällisistä sanoistasi Susanna! Varoituksen sanana niitä kohteita voi olla tulossa lisääkin… viime kesänä käytiin mm. Vihulan ja Sagadin kartanoissa, joista kummastakin jutut tuossa. Kyllä riittää pienessä maassa paljon katsottavaa!

 • Raija Grönvall

  Kiitos, onpa hienon näköistä väreineen päivineen. Tämmöiselle vanhalle rouvalle ympäristö on yhtä tärkeä kuin ruoka.
  10km ei ole ensinkään pitkä matka, kun muutenkin tulee ajeltua sinne tänne, joskus ihan muuten vaan..heippa!?

  • Henna

   Ihan sama tälle täti-ihmiselle – ympäristö toisinaan todellakin on puoli ruokaa. Olemme käyneet Paju Villassa omalla autolla, mutta myös Bolt-taksilla, jolloin kyydille ei tullut hintaa kuin reilusti alle kympin suuntaansa. Muistaakseni kuuden euron paikkeilla toiseen suuntaan ja seitsemän toiseen. Ja sinne pääsee ymmärtääkseni ihan näppärästi julkisillakin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.