St Vitus Telliskivi Tallinna
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

St Vitus ei ole sieltä mistä saattaisi ensi lukemalta päätellä

Pienoinen ihme, että en ollut törmännyt tähän superviihtyisän näköiseen Telliskiven paikkaan ennen. St Vitus on kaikkea sitä mistä pidän: persoonallinen ja vähän hullunkurinen sisustus, valtavat juomavalikoimat, tarjolla muutakin kuin juomaa eli tietysti ruokaa sekä ystävällinen palvelu. Kun siis menin ensimmäistä kertaa sisään olin saman tien myyty.

St Vitus on baari, ravintola ja hengailupaikka. Se on sen verran sivussa vanhasta kaupungista, että asiakaskunta näytti ainakin ensi visiitin perusteella koostuvan ennen kaikkea paikallisista. Trendikäs Kalamaja alkaa saman kadun toiselta laidalta, joten siellä asustava väki selvästi näyttää viihtyvän täällä.

St Vitus Telliskivi Tallinna

 

Ulkopuolelta St Vitus näyttää vähäeleisen tyylikkään mustavalkoiselta, mutta sisältä se onkin toista maata. Ravintola on tavallisen näköisessä toimisto- tai missälie rakennuksessa kuten aika usein Tallinnassa muutenkin. Tykkään tosi paljon siitä, että täällä osataan herättää tylsänkin näköiset rakennukset uudenlaiseen eloon. Justiinsa tästä tylsän ja kekseliään kombinaatiosta syntyy niitä kaikkein viihtyisimpiä paikkoja. Ainakin minun makuun. Annan Vitukselle Hennan tohkeisuusasteikolla täydet 5 pistettä!

 

Sisustus yksityikohta St Vitus Telliskivi

St Vitus sisustus telliskivi tallinna

 

Tämä on paikka johon tulen varmasti monta kertaa uudestaan. Jos on yhtään oluen ystävä, valikoima on suorastaan haastavan suuri. Vituksella oli omiakin oluita, mutta tällä kertaa maistelin jonkun muun pienpanimon tummaa lageria. Virossa on muuten supervilkasta pienpanimotoimintaa ja myös kauppoja jotka myyvät niitä erittäin kattavalla valikoimalla.

Itse olen sekä kaikkiruokainen että kaikkijuomainen (mikäli sellainen sana edes on olemassa). Pidän hyvästä oluesta varsinkin kovaan janoon, punaviinit maistuvat yhtälailla kuin valkoiset, siiderikin maistuu. Ja hupskeikkaa, näin annan itsestäni kuvan varsinaisena pulimammana! Sitä en nyt toivottavasti kuitenkaan ole, höpisenpähän vaan kun kovin usein ihmiset ovat vähän joko tai. Joko olut tai siideri, punainen tai valkoinen viini.

St Vitus ja ruoka

… yllättävääkin ehkä ei ollut yhtään hassumpaa! Pubiruuan kanssa sitä aina varautuu pahimpaan, mutta ainakin meidän lounaaksi syömät ruuat olivat erittäin maukkaita. Ja edullisia. Ruokalistaa ei näyttänyt löytyvän netistä, mutta heidän Facebook-sivuillaan olevissa kuvissa näkyy ainakin osa listasta. Käy kurkkaamassa etukäteen, niin ei tarvitse syödä sikaa säkistä vai miten se sanonta meni.

 

St vitus persoonallinen sisustus

st vitus baari telliskivi tallinna
St Vituksen omistaja ei ole mikään vaatimaton kaveri – on kuulemma maalauttanut tuohon katon Viimeinen ehtoollinen maalaukseen kuulemma omat kasvonsa Jeesukselle. Taivaallisen kiva paikka siis!

Muita paikkoja Vituksen kulmilla

Telliskiven kivat ravintolat, kaupat ja muu tarjonta ovat nurkan takana. Lähistöllä on myös Balti Jaamin torin alue, jossa voit piipahtaa vaikka Valhalla lifestyle brändin lippulaivamyymälässä tai nappaamassa kämpille mennessä ihania italialaisia herkkuja – vaikka superhyviä hedelmiä ja kotitekoista jäätelöä. Vähän eksoottisempaakin tarjontaa löytyy… uskaltauduin viimein sisään melkoisen erikoisen näköiseen neukkuaikaiseen kahvilaan, jossa tarjolla perinteistä kotiruokaa superhalvoilla hinnoilla. Sillä visiitillä ei ollut nälkä, mutta aion kyllä tasan varmasti mennä sinne joskus myös syömään.

Tacoja Telliskivi Tallinna

 

Tätä pientä Taco-paikkaa en ole vielä testannut, vaikka mieli on tehnyt. On melkoisen karun näköinen kioski Telliskiven Rimi-marketin parkkipaikalla. Kesällä paikassa vallitsee jotenkin hillitön Karibia-meininki, mutta näin talvella tunnelmaa löytyy jotenkin vieläkin enemmän. Kuka ihme on päättänyt perustaa ruokapaikan juuri tähän?!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.