Kolm sibulat Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Kolm Sibulat ylittää odotukset joka kerta

Älä tuomitse kirjaa kannen perustella, niinhän sitä sanotaan. Ravintolastakaan ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ulkoseinien perusteella. Kahden vilkkaan tien risteyksessä olevassa karun näköisessä puutalossa piilottelee nimittäin kodikas ravintola Kolm Sibulat, jonka keittiö onnistuu hurmaamaan kerta toisensa jälkeen.

Kolm sibulat Tallinnassa
Kolm sibulat Telliskivikadulla

Kolm Sibulat: tänne ei eksy vahingossa

Kolm Sibulat on niin epätyypillisessä paikassa kuin olla ja voi. Toisella puolella jytisee Paldiski maantien liikenne, ja toisella puolella vilkas Telliskivikatu. Itse rakennus näyttää siltä, kuin se odottaisi purkutuomiota. Olipa talon yläkerrassa jokin aika sitten tulipalokin!

Karusta ulkokuorestaan huolimatta Kolm Sibulat kuuluu omiin ravintolasuosikkeihini Tallinnassa. Palaan sinne kuin hyvän ystävän luo. Se ei nimittäin ole ikinä pettänyt odotuksiani.

Tällä visiitilläni ulkona oli kammottava talvisää, mikä nykyään tarkoittaa monta vuorokautta lähes taukoamatta jatkunutta vesisadetta. Telliskivikadun montut olivat täynnä vettä, joten kävely Kolm Sibulatiin sisälsi autojen lennättämien vesisuihkujen väistelyä ja kamppailua sitä vastaan, ettei sateenvarjo menisi puuskaisessa tuulessa lopullisesti rikki.

Lue myös: Kolm Sibulatia vastaapäätä oleva ravintola Koma yllätti! Se kutsuu luokseen erityisesti oluen ystäviä.

Joulutunnelmaa Kolm Sibulat ravintolassa

Astuminen sisään jouluisesti koristettuun ravintolaan tuntui lähes epätodelliselta kontrastilta ulkona vallitsevaan märkään ja pimeään.

Mahduin sisään ilman varausta, sillä olin liikkeellä sopivasti lounas- ja illallisajan välissä. Kolm Sibulat on kuitenkin sen verran suosittu, että ainakin iltaiseen aikaan pöytävaraus on järkevää tehdä.

Pöytä löytyi ravintolan viihtyisästä takaosasta. Ikkunalautojen sähkökyntteliköt ja pöytien aidot kynttilät loivat hirsiseinäiseen tilaan lämmintä valoaan. Talon molemmin puolin jylisevä liikenne ja taukoamatta jatkuva sade alkoivat painua unohduksiin, ja tilalle hiipi hyvä-lämmin-hellä tunnelma.

Kolm sibulat Tallinnassa
Kolm sibulat Telliskivikadulla

Kolm Sibulatin keittiö yllätti taas. Iloisesti.

Ei tarvita muuten kovin kummoista kielitieteilijää kertomaan, että Kolm Sibulat tarkoittaa kolmea sipulia. Mistään sipuliravintolasta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan pienestä itseironisesta sanaleikistä. Virolaiset kutsuvat nimittäin venäläisiä sipuleiksi (aivan kuten kutsuvat meitä suomalaisia poroiksi), ja tämän ravintolan perustajat ovat juuri sitä: venäläisiä.

Keittiö ei kuitenkaan ole venäläinen. Kolm Sibulat kuvailee itseään sanaparilla fusion – confusion. Listalta löytyy niin ramenista inspiraatiota ottaneita nuudeliruokia, Lähi-idän couscousia, Välimeren hummusta, Thai-henkistä linssikeittoa ja mausteista korealaista kimchiä.

Kokemukseni Kolm Sibulatista on, että onpa listalta valinnut mitä tahansa niin keittiö on onnistunut yllättämään positiivisesti. Niin klassiset kuin kokeellisemmatkin annokset on tehty kiinnostavan persoonallisella otteella. Mausteisuutta löytyy sopivasti, ja viinisuosituksetkin ovat osuneet nappiin. Palvelulle on myös helppo antaa täydet pisteet. Salissa häärii ammattilaisia, joilla on kuitenkin mukavan rento ja henkilökohtainen ote.

Tällä kerralla eniten ihastutti alkuruokani. Otin listalta paahdetut kampasimpukat ja jättikatkaravut, joiden kanssa oli vihreistä herneistä ja kurpitsasta tehty salaatti inkivääri-aiolin kanssa. Annos oli niin herkullinen, että tarjoilijalta pääsi nauru nähdessään leivällä kiiltäväksi nuollut lautaseni!

Kampasimpukoita tallinnassa

Kolm Sibulat on sivussa kaikesta

Tai siltä se ainakin minusta tuntuu. Kävelymatkaa Telliskivestä on reilu kilometri, ja Raatihuoneentorille matkaa on parisen kilometriä. Tällä kerralla kävelin, mutta Bolt-taksilla matka taittuisi vaivattomasti ja edullisesti. Oletko muuten jo kokeillut Boltia? Kirjoitin taannoisen Noblessner-postaukseni loppuun ohjeita sen käyttämiseen.

Kolm Sibulatin omistaa tyypit, jotka ovat myös pidetyn Moon-ravintolan ja uudemman tulokkaan Mantel & Korstenin takana. Jälkimmäisessä olen syönyt pariin kertaan erinomaisesti – tämän jutun lopussa on kuvia ja tunnelmia sieltä.

Osoite: Telliskivi 2 

Kolm Sibulatin nettisivut: kolmsibulat.eu

Aukioloajat:
Ti–la 12–23
Su–ma suljettu

Haluatko muutaman muunkin ravintolavinkin? 

Jos haluat, niin jatka lukemista. Ulkona syöminen on minulle Tallinna reissujeni parasta huvia. Viime reissuillani erityisen positiivisia ruokaelämyksiä olen kokenut näissä paikoissa:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.