Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Frenchy bistro on rento ranskalainen

Telliskiven ravintoloilla menee kuulemma nykyään jopa paremmin kuin vanhassakaupungissa. Aikamoista! En tosin epäile, sillä kyllähän kesällä auennut Fotografiska on kääntänyt niin paikallisten kuin turistienkin katseet entistä enemmän Telliskiven suuntaan. Porukka hehkuttaa niin F-hoonetta, Kivi Paber Kääridiä kuin Fotografiskan ravintolaakin (kaikkia ihan syystä!). Itselleni yksi Telliskiven ravintoloista on kuitenkin ylitse muiden, ja se on Frenchy bistro.

Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frenchy bistro telliskivi Tallinna

Frency saa Hennan viisi tähteä

Tällä epävirallisella ja vahvasti fiilispohjaisella arvoasteikollani annan (tai olen antamatta) yhden tähden viidessä eri kategoriassa: ruoka, viinit ja muut juomat, palvelu, tila ja sisustus sekä yleinen tunnelma, johon kuuluu mm. musiikki. Frenchy nappaa kirkkaan tähden jokaisesta.

Eipä siis ihme, että päädyn usein juuri Frenchyn ruokapatojen ääreen, kun nälkä alkaa ahdistella Telliskiven suunnalla.

Lue myös tämä: hurmaava ravintolatulokas Clos on vain muutaman korttelin päässä Telliskivestä. Siellä kohtaa kotoisa tunnelma ja lähes fine diningin tasoinen ruoka.

Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Vuohenjuustosalaatti tallinnassa
Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frenchy ranskalainen bistro tallinnassa

Telliskivimäinen boheemius kohtaa ranskalaisen bistron

Frenchy piilottelee Telliskiven luovan keskuksen viimeisessä nurkassa… aioin sanoa vaatimattomasti, mutta sen verran rohkean keltaiseksi se on maalannut seinänsä, että vaatimaton olisi ehkä väärä sana kuvaamaan sitä.

Pihamaalle on ripoteltu sateenkaaren väreissä olevia ulkokalusteita, joten Frencyn tyylilaji antaa vihjeitä jo ulkopuolella: perinteisen ranskalaisen bistron näköinen tämä paikka ei ole.

Ravintolasali on korkea loftmainen tila, jossa ensimmäisenä silmiin osuu upea rypälemäinen lasipallovalaisin. Kaulusteetkaan eivät turhia tärkeile, vaan paikan sisustus lue Frencylle mukavan rennon tunnelman.

Heti ensi visiitillä ihastuin seinustalla olevien pöytien kohdalle taiteiltuihin ihmishahmoihin, jotka ovat kuin yksin ruokailevan mielikuvitusystäviä. Sopii erinomaisesti tällaiselle sooloilijalle, eli usein yksikseen reissaavalle ja aterioivalle!

Lue myös tämä: Frenchyn naapurissa majailee suosittu Kivi, Paper, Käädid, jossa joka annos on gluteeniton. 

Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Mantelilohi ranskalaisessa bistrossa

Frenchyn keittiö ilahduttaa joka kerta

Ruuan puolesta Frenchy onkin sitten perinteisempi ranskalainen bistro. Listalta löytyy sipulikeitto, foie gras, Croque Monsieur, jäniksen potka ja monta muuta klassikkoa.

En pidä kirjaa ulkona syömisistäni, mutta olen saattanut herkutella Frencyssä useammin kuin missään muussa Tallinnan ravintoloista. Edelle menee ehkä vain Rataskaevu 16, joka on toinen kestosuosikkini.

Jokaisella Frenchyn visiitilläni niin ruoka, palvelu kuin tunnelmakin ovat tähtensä ansainneet. Asiakaspaikkoja ei ole paljon, joten pöytävaraus on yleensä hyvä idea. Tosin esim. viime kesänä ystävällinen tarjoilija taikoi minulle ulkoa pöydän kantamalla esiin lisää pihakalusteita. Palveluasenne on siis kohdillaan!

Osoite: Telliskivi 60a  

Frenchyn nettisivut: löytyy täältä

Aukioloajat:
Ma 17–23
Ti–to 12–23
Pe–la 12–00
Su suljettu

Edullinen ravintola tallinnassa
Baarit tallinnassa
Klikkaa kuvaa ja lue kaikki suosikkini!
Aamupala tallinnassa
Tallinna on täynnä hyviä aamiaipaikkoja. Klikkaa, niin tiedät mistä minä pidän eniten!

4 Comments

  • Henna Mikkilä

   Aivan varmasti! Fotografiska on tuonut mukanaan turistibussilliset ihmisiä – sellaisia en muista nähneeni ennen Fotografiskan aukeamista sillä alueella.

 • Sari – Campasimpukka

  Jep, tänne tammikuussa. Fotografiskan näyttelyihin ja sitten tänne. 🙂 Tai toisinpäin.

  • Henna Mikkilä

   Niin tai näin, molempi parempi. Äläkä missaa Telliskivessä myöskään Dokfotokeskusta! Sinne aukeaa joulukuun alussa todella kiinnostava näyttely. Mitäs kaikkea muuta mukavaa teillä ohjelmassa?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.