Salakapakka Tallinnassa ei ole vain urbaani legenda. NIitä on!
Baarit,  Tallinna

Salakapakka Tallinnassa – urbaani legenda vai totista (tai vähemmän totista) totta?

Raotan salamyhkäisyyden verhoa saman tien: kyllä, salakapakka Tallinnassa on totta! Ja kun kerran aloitin, niin nykäisenpä verhoa saman tien vähän reilumminkin sivuun. Kaupungissa ei nimittäin ole vain yksi, vaan useampia salakapakoita! Mikään niistä ei mainosta itseään mitenkään, joten nyt kannattaa vain luottaa minuun ja lukea eteenpäin.

Ei ihan salakapakka, mutta ihanan tunnelmallinen Botaanik

Minun piti käydä Bar Botaanikissa jo alkukesällä, sen jälkeen kun olin nähnyt jossain siitä äärimmäisen houkuttelevan näköisiä kuvia. Tein jopa pöytävarauksen, mutta matkakaverillani loppui jaksaminen kesken, joten Botaanik sai odottaa seuraavaan kertaan.

Kun sitten saavuin paikalle (pöytävarauksen tehtyäni), omistaja kiirehti ovelle vastaan ja tervehti iloisesti että ”sinä olet varmaankin Henna! Ihanaa että pääsit vihdoin tulemaan.”. Tulipa mukava ja VIP-olo!

Bar Botaanik on niin pieni, että se on melkein salakapakka Tallinnassa
Salakapakka Tallinnassa? Bar Botaanik on yksi ihana vaihte-ehto
Salakapakka Tallinnassa? Bar Botaanik on yksi ihana vaihte-ehto
Salakapakka Tallinnassa? Bar Botaanik on yksi ihana vaihte-ehto
Salakapakka Tallinnassa? Bar Botaanik on yksi ihana vaihte-ehto
Bar Botaanikin drinkit ovat kauniita ja todella hyviä
Botaanikin baarimestari oli aivan omaa luokkaansa

Ja sellaisissa tunnelmissa jatkui koko ilta – ja omien havaintojeni mukaan myös muille vieraille. Botaanikin isäntä on äärimmäisen sympaattinen (ja taitava!) kaveri, joka loihtii ihania drinkkejä, jutustelee vieraiden kanssa ja pitää kaikkien viihtymisestä huolta.

Koska Botaanik ei ole varsinainen salakapakka (vaikka hyvin näkymättömässä paikassa sivukadun varrella sekin on), uskallan jakaa sieltä näitä tunnelmakuvia.

Pientä purtavaa lukuunottamatta ruokaa ei täälläkään ole, vaan kyseessä on oikeaoppinen drinkkibaari. Erityistä Botaanikissa on se, että kaikki infuusiot, uutteet ja mehut ovat itse tehtyjä. Drinkkien maut olivat todella intensiivisiä. Valikoimaa on paljon, joten kannattaa kertoa mieltymyksistään baarin isännälle. Omat suosikkimme olivat tosi jännä punajuuripohjainen… joku? Olisiko ollut jonkinmoinen sour. Ja toinen ihana oli basilikapohjainen… edelleen joku. En muista senkään nimeä, mutta sen muistan että hyvää oli!

Ihan oikea salakapakka Tallinnassa: Whisper Sister

Whisper Sisteristä olin lukenut ja nähnyt kuvia, joten pitihän se lähteä testaamaan. Pidän sakakapakoiden tunnelmasta, sillä niissä soi usein kieltoajalle tyypillinen musiikki, tunnelma on rauhallinen kun ovista ei ramppaa jatkuvalla syötöllä väkeä sisään ja ulos, ja koska ainakin niissä joissa olen käynyt on drinkit olleet todella ihania.

Whisper Sister on salakapakka Tallinnassa
Ihanaa tunnelmaa salakapakassa Tallinnan keskustassa

Suunnaksi siis saamani osoite… mutta mitä? Seisomme Pärnu maantien varressa ja pyörittelemme päätä. Eikö kadulle oikeasti näy merkkiäkään siitä, että tässä olisi joku baari? Kadulle ei kantaudu mitään musiikkia tai muuta. Ketään ei kulje ulos eikä sisään. Olemmeko edes oikeassa paikassa?

Olin onneksi tallentanut netistä löytämäni paikan puhelinnumeron. Soitto siihen ja avot, homma alkaa sujua! Ystävällinen naisääni vastaa, ja sanoo hakevansa meidät pois kadulta seisomasta. Olemme liikenteessä arki-iltana, joten pöytä löytyy onneksi ilman varaustakin. Viikonloppuisin näin ei todennäköisesti tapahtuisi. Jos siis lähdet testaamaan, niin suosittelen pöytävarausta.

Whisper Sister on salakapakka tallinnassa
Hienoja yksityiskohtia salakapakka-tyyliin
Ihania drinkkejä Whisper Sister -salakapakassa Tallinnassa
Speakeasy ja bootlegging ovat salakapakan teemasanat
Lemon pie -drinkki oli suosikkini. Hyvä Whisper Sister!
Whisper sister salakapakka ja sen mukava ja taitava baarimestari

Ja jotta en pilaisi liikaa yllätystä, niin enpä viitsikään kertoa sen enempää! Muutaman kuvan jaan, mutta muuten jätän tämän näiden faktojen varaan:

 • Whisper sister –niminen salakapakka Tallinnassa on olemassa. 
 • Kartaltakin se löytyy.
 • Sinne kannattaa tehdä pöytävaraus.Yhteystiedot löydät täältä. Myös sen puhelinnumeron, johon sinäkin voit tarvittaessa soittaa.
 • Drinkkien hinnat kympin molemmin puolin, eli ei superkallista mutta ei tietysti ihan halpaakaan, sillä kun paikka ei tarjoa ruokaa vaan drinkkejä, ei niiden hinnat tietysti voi mitään alehintoja olla. Eikä kyllä sillä laadulla tarvitsekaan!
Whisper sister salakapakan drinkkilista eli drink menu

Salakapakka numero kaksi: Parrot MiniBar

Parrot MiniBarin salakapakasta en viitsi jakaa kuvia ollenkaan, sillä sekä sisäänkäynti että tunnelma on niin mainio, että kaikkien pitää saada kokea se itse!  

Salakapakan lisäksi Parrot MiniBar on myös ruokaravintola. Olemme syöneet siellä parikin kertaa maistelumenun, ja kummallakin kerralla se hurmasi meidät täysin. Ihania, erilaisia, maukkaita jaettavia pikkuannoksia kannettiin pöytään yksi toisensa jälkeen – ja sisustus todella hivelee silmää. Lue juttu Parrot Minibarin ravintolasta täältä.

Mutta se salakapakka….

 • pöytävaraus erittäin suositeltava. Yhteystiedot löydät heidän Facebook-sivuiltaan.
 • jos sellaista ei kuitenkaan ole tehnyt, kannattaa kävellä sisään ravintolaan, ja kysyä salaperäisesti, että mahtisiko baarin puolella olla tilaa…
 • Ja jos tilaa on, niin ei muuta kuin menoksi!
 • Tarjolla oli elävää pianomusiikkia ainakin niillä kerroilla kun olen siellä istunut. Ihan joka kerralla näin ei varmastikaan ole.
 • Kartalla Parrot on täällä.
kotzebar
Kuva: Kotzebar

Salakapakoiden Tallinna: tsekkaa nämäkin

Näiden kolmen lisäksi Tallinnassa on muutama muukin salakapakka. Yksi on niin salainen, että sitä sen saa edes paljastaa! Mutta nämä kannattaa käydä katsomassa ja istumassa iltaa kieltolakiajan henkeen:

 • Virukadulla oleva Sessel. Sen Facebook-sivuilta löydät yhteystiedot.
 • Biblioteqilla ei ole edes Fb-sivuja, vaan sinun pitää liittyä Facebook-ryhmään, jossa kerrotaan milloin salakapakka on auki. Lue lisää tästä uudesta tulokkaasta täältä
 • Kotzebar ei varsinaisesti ole salakapakka, mutta otan sen mukaan listalla koska se piilottelee niin erikoisessa paikassa. Tässä uutuuspaikkojen listassani juttua Kotzebarista. Sieltä löydät myös yhteystiedot.
 • Heldeke on entisen bordellin tiloissa toimiva kabareebaari. Se ei varsinaisesti ole salakapakka, mutta niin erikoisessa paikassa että kuuluu minusta tälle listalle. Lue lisää Heldekestä täältä.
 • Otetaan vielä yksi: Noku. Tarvitset ovikoodin päästäksesi sinne sisään, joten täyttänee täydellisesti salakapakan kriteerit. Lue lisää täältä!

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat pysyä ajan tasalla Tallinnan trendikkäimmistä ruokapaikoista, kiinnostavimmista nähtävyyksistä ja viihtyisimmistä baareista, kannattaa pysyä Sooloiluja-blogin kyydissä.

Salakapakka Whisper sister Tallinnassa

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.