Pegasus ravintola Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Pegasus antoi ruokamatkalle siivet

Pegasus on ollut minulle Tallinnan ravintoloista jonkinlainen kivijalka. Sinne mahtuu usein sisään silloinkin, kun muut suosikkipaikkani ovat täynnä, tai kun en jaksa miettiä syvällisemmin mitä tekisi mieli syödä.

Tällä kerralla varasin sieltä kuitenkin pöydän oikein tarkoituksella, jotta saisin kirjoitettua tästä perusnöyrästä ”työhevosesta” oman postauksensa.

Vaan työhevonenpa yllättikin todella iloisesti, sillä siitä kuoriutui illallisemme aikana varsinainen Lipizzan uljas ori! Illallisemme oli nimittäin niin herkullinen, että nostan Pegasuksen sijoitusta Tallinnan parhaat ravintolat -listallani roppa kaupalla.

Pegasus ravintola Tallinnassa
Sisäänkäynti Pegasukseen
Lokki Pegasuksen katolla
Pegasus ravintola Tallinnassa

Pegasus on ravintola jonka historiaa muut voivat vain ihastella

Tai kadehtia. Pegasus on nimittäin toiminut samassa paikassa jo vuodesta 1962. Nimi on ilmeisesti ollut välillä jotain muutakin, mutta mitäpä tuosta. Minua nimittäin ilahduttaa estoitta se, että edes joku tässä maailmassa on vanhempi kuin minä!

Tällä Harju-kadun klassikolla on yksi vanhan kaupungin kauneimmista näköaloista. Suurten ikkunoiden takaa aukeaa näkymät upeaan Nigulisten kirkkoon ja sen takana häämöttävään Toompean mäkeen.

Peagasus levittäytyy kolmeen kerrokseen, eli näköaloja on toisen ja kolmannen kerroksen ikkunoiden kautta kirkkoon ja sen edustan puistoon, ja ykköskerroksen lasitetusta osasta vilkkaana hyörivälle kadulle. Yksistään näköalat on toisinaan ollut syy valita ruokapaikaksi Pegasus.

Pegasuksen interiööri
Nigulisten kirkko
Pegasuksen 3. kerroksen taideteos
Yksityiskohtia Pegasuksen sisustuksesta
Pegasuksen baaritiski
Pegasuksen baaritiski

Pegasus kutsuu viihtymään

Siellä on kaikki ne elementit kohdillaan, joista minun arvoasteikollani on mukava ravintolaillallinen rakennettu: viihtyisä sisustus, ystävällinen ja henkilökohtainen palvelu, sekä tietysti maistuva ruoka. Mutta ruuasta lisää vasta myöhemmin.

Ensin muutama sana sisustuksesta: Pegasus on nimittäin konstailemattoman viihtyisän näköinen. Sen kolmea kerrosta hallitsee mahtava kierreportaikko, joka on kaikkien tilojen näyttävin sisustuselementti.

Tunnelmaa luovat myös hauskat valaisimet, kauniisti patinoituneet puupintaiset pöydät sekä mukavat ja kivan värikkäät istuimet. Viherkasvit ja talon historiaa henkivät kirjapinot viimeistelevät kokonaisuuden. Tämä on niitä paikkoja joihin tulee mentyä, vaikka ruoka ei edes olisi mitenkään erityistä.

Pegasus-ravintolan sisustusta
Pegasuksen portaikko
Kirjoja Pegasus-ravintolan ikkunalaudalla
Pegasuksen keittiö
Pegasuksen baaritiski

Mutta sitä se tällä kertaa oli: erityistä! Nimittäin ruoka.

Blogini tyylille uskollisena en kuvaile yksityiskohtaisesti syömiämme annoksia, mutta sen haluan kertoa että maut todella ihastuttivat. Olen viime aikoina lukenut joistain Tallinna-blogeista vähän kriittisiä kommentteja Pegasuksesta, mutta itse en voi niitä kyllä tämän visiittimme perusteella allekirjoittaa. Tiesitkö muuten, että Pegasuksen omistajilla on myös suosikkiravintolat Ülo, Rataskaevu 16, Väike Rataskaevu ja Tabac. Tämä porukka kyllä osaa niin ruuan kuin tunnelman!

Onnistuneen iltamme kruunasi muuten vielä lähes epätodellisen hyväksi osoittautunut viinisuositus. Tarjoilija pyysi apuja somelierilta, ja ehdotettu viini oli ihan nappivalinta! Lähtiessämme illan hämärtyessä ulos napsimaan viimeiset kuun valaisemat ulkokuvat olimme enemmän kuin tyytyväisiä: suorastaan onnellisia.

Pegasuksella on sama omistaja kuin Rataskaevu 16:lla
Herkullinen alkupala Pegasuksessa
Punajuurikeitto
Herkullinen jälkiruoka Pegasuksessa

Maistuuko sinullekin hyvä ruoka?

Kenellepä ei maistuisi! Ja Tallinna jos mikä on nykyään oivallinen kaupunki ulkona syömiseen. Ruokapaikkojen ja baarien metsästystä helpottamaan Sooloiluja on kerännyt avuksesi kaikki suosikkinsa:

Ja jotta pysyt ajan tasalla ja mukana keskustelussa, kannattaa tehdä myös nämä:

Kuutamo Tallinnassa

16 Comments

 • Panama

  Hi my friend! I wish to say that this post is awesome, nice written and come with almost all important infos. I would like to look extra posts like this.

 • Anni+Majander

  Osaatko sanoa kuinka iso porukka kolmanteen kerrokseen mahtuu? Tammikuussa Max 30 henkeä yllärisynttäreillä.
  Etsinnässä paikka, johon juhlakalu ei heti ulko-ovelta näe. 🤭

  • Henna

   Ymmärtääkseni yläkertaan mahtuu kyllä ainakin tuo 30 henkeä – juuri kyselin sitä itsekin yhdelle ryhmälle.

 • Raija

  Löytyi seuraavan käynnin ravintola eli se on juuri tuo Pegasus. Näyttää olevan saman omistajan kun on Rataskaivo 16 ja Väike. Ei voi olla huono missään tapauksessa.

 • Raija

  Käytiin torstaina Nigulisten kirkossa muttei huomattu tuota ravintolaa. Menimme Oliversiin joka oli ihan ok. Etenkin se miljöö on Oliversissa loistava.

  • Henna Mikkilä

   Oliver pitää kyllä mennä testaamaan. Pegasus on siinä Harju-kadun varrella, kolmessa kerroksessa.

   • Raija

    Miten mahtaa olla noiden portaiden kanssa jos joutuu ylimpiin kerroksiin ja mukana on jonkin verran liikuntaesteinen henkilö? Ei voi kuulemma itse toivoa mihin kerrokseen haluaa.

    • Henna

     Jos on ajoissa liikenteessä, niin kyllä voi toivoa – ja voisin kuvitella, että varsinkin huonojalkaisen toiveita kuunneltaisiin. Itse olen pyytänyt päästä ylimmän kerroksen ikkunapaikoille, ja toive on kyllä toteutettu. Mutta silloin pitää tosiaan olla ajoissa liikenteessä. Viime tipassa ei välttämättä enää onnistu.

 • Hilkka Smolander

  Ihana paikka. Vuosi sitten syötiin siellä setsämänkymppisteni merkeissä. Hyvä palvelu ja ruoka. Lapsenlapset huomioitiin hyvin ja vielä laskuunkin oli kirjoitettu terveiset heistä.

 • Raija

  Missään en ole saanut huonoa ruokaa tuossa kaupungissa. Eikä huonoa palvelua myöskään. Joulutorin aikaan täytyy taas mennä käymään Tallinnassa, varmaan marraskuun lopulla.

 • Merja Ukkola-Kyynäräinen

  Tallinna on ihana kaupunki ja Pegasus ihan huippu ravintola ? en tosin koskaan ole saanut Tallinnassa huonoa ruokaa. Rakastan sitä esteettistä tapaa tuoda asiat / tavarat esille. Nautin joka kerrasta, voi kun pääsisin sinne useammin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.