Mon Repos ravintola Kadriorgissa
Ravintolat

Mon Repos ja patee, joka vei kielen

Yksi Kadriorgin alueen ihanuuksista on puiston laidalla ja katujen varsilla olevat viehättävät puuhuvilat. Ihastelen niiden upeaa arkkitehtuuria ja tunnelmallisia puutarhoja kuvitellen aikoja, jolloin venäläinen yläluokka vietti siellä kesälomiaan. Ravintola Mon Repos majailee yhdessä huvilakaunottaressa.

Onko Kadriorgin alue sinulle tuttu? Siellä on näkemistä ja tekemistä vaikka miten paljon. Ota oppaaksi tämä pieni Kadriorg-opas!

Mon Repos ravintola Kadriorgissa
Mon Repos ravintola Kadriorgissa

Mon Repos on hiukan sivussa normaaleilta kulkuväyliltä. Narva maantien puolelta sen portti jää helposti huomaamatta, ja puiston puolellakin se jää alueen hiljaisempaan nurkkaan. Paikka on siis käytännössä löydettävä – vahingossa sen ovelle ei eksy.

Tarkoituksella sinne kannattaakin sitten etsiytyä, sillä Mon Repos on käymisen arvoinen useammastakin syystä. Miljöö on mitä viehättävin, palvelu pelaa ja ruoka on suussasulavan hyvää.

Mon Reposin kanssa samassa perheessä on joukko kaupungin parhaaksi arvioituja ravintoloita. Perheen muut jäsenet ovat Tchaikovsky, Ö, Kaks kokka, Ore ja Chedi. Kaikki niistä ovat keränneet niin kiitosta kuin palkintojakin, joten Mon Repos on kovassa porukassa.

Käyn tällaisissa huippupaikoissa ani harvoin, sillä budjetissani ei juuri löydy varoja kalliimpien ravintoloiden koluamiseen. Chedin ja Oren olen päässyt testaamaan ravintolaviikon aikana, jolloin tällainen taviskin löytää tililtään riittävästi katetta huippupaikoissa syömiseen.

Mon Reposiin kuitenkin uskaltauduin menemään katsottuani etukäteen netistä sen ruokalistan. Hinnat vaikuttivat ravintolan mainioon maineeseen nähden jopa kohtuullisilta. Pihalla parkissa olevat autot tosin olivat niin kalliin näköisiä, että meinasi mennä normaalissa reissurähjäisyydessäni pupu pöksyyn – onneksi kuitenkin rohkaisin mieleni ja kävelin sisään.

Mon Repos osaa niin ruuan kuin palvelunkin

Alun ujostelu osoittautui sisään käveltyäni turhaksi, sillä paikan henkilökunta antoi lämpimän vastaanoton. Pidän siitä, että tarjoilija osaa olla samaan aikaan sekä ammattimaisen asiantunteva että rento. Turhasta pokkuroinnista en välitä, ja siihen ei Mon Reposin henkilökunta syyllistynyt.

Mon Repos on ulkoapäin alueelle tyypillinen perinteinen puuhuvila, mutta sisältä se on remontoitu skandinaavisen moderniksi ja tyylikkääksi. Suuret ikkunat tekevät tilasta valoisan sateisempanakin päivänä. Sateen tauotessa pariovi puutarhaan avataan. 

Mon Reposin yläkerta on Peakoka korrus eli pääkokin kerros. Siellä tarjoillaan maistelumenu, joka on niittänyt mainetta niin ravintolakilpailuissa kuin herkkusuiden keskuudessakin. Se on minulla edelleen kokematta, sillä tälläkin kerralla istuimme alakerrassa, jossa on normaali ruokalista – herkullisen kuuloinen toki sekin!

Lue myös tämä: Paju Villa on Mon Reposin tyyppinen herkkukeidas. Myös siellä on kaunis pihamaa, ystävällinen palvelu ja huippuhyvä keittiö.

Mon Repos ravintola Kadriorgissa

Muistat ehkä aikaisemmista postauksistani, että en yleensä kuvaile syömiäni annoksia ruokalajikohtaisesti. Tämä ennen kaikkea siksi, että ruokalistat muuttuvat, eikä jotain hehkuttamaani annosta ole välttämättä enää saatavilla sinun mennessäsi paikan päälle.

Nyt kerron kuitenkin yhdestä alkuruuasta, joka tarjoilijani mukaan löytyy aina Mon Reposin listalla. Olen parillakin eri kerralla syönyt vihreäksi omenaksi naamioidun maksapateen, jonka maku on tällaisen pateen ystävän taivas! Pinnalla on jännä hedelmäinen hyytelö, ja sisällä ihanan pehmeä ja huumaavan hyvän makuinen patee. Tämä erikoisen näköinen herkkupala oli tälläkin kerralla viedä kielen mennessään.

Olin niin tohkeissani pateeherkustani, että huomasin vasta kämpillä ettei yksikään siitä ottamani kuva ollut tarkka. Taisin olla niin täpinöissä, että kädet tärisivät kuvatessani annostani!

Mon Repos ravintola Kadriorgissa

Mon Repos’in upea puutarha

Omat Mon Repos’in käyntini ovat osuneet sateisiin tai kylmiin päiviin, joten en ole päässyt koeponnistamaan talon Kadriorgin puiston puolella olevaa hurmaavaa puutarhaa. Lämpimänä päivä aterian voi nimittäin nauttia myös ulkona.

Pihalla on ihastuttavan runsaat ja kauniit istutukset, ja pöytäryhmät ovat viehättävästi istutusten väleissä. Seuraavalla kerralla haluaisin syödä tässä vehreässä keitaassa kesäisen aurinkoisena päivänä. Saapa nähdä tapahtuuko se vielä tänä vuonna!

Mon Repos ravintola Kadriorgissa

Mon Reposin osoite: Narva Maantee 92 

Ravintolan nettisivut: monrepos.ee ovat harmittavasti tällä hetkellä ainoastaan viroksi. Paikan päällä ruokalista löytyi kyllä myös englanniksi.

Mon Repos ja aukioloajat: iso plussa siitä, että paikka on joka päivä auki lounasajasta myöhään iltaan. Nämä aukioloajat löysin ravintolan Facebook-sivuilta, mutta nettisivut näyttivät vähän eri aikoja. Kannattaa siis varmistaa suoraan ravintolalta!

Ma–la 12–23
Su 12–22

Booking.com

Mitä muuta Kadriorgista löytyy? 

Vaikka mitä! Aloita vaikka näistä:

  • Upea taidemuseo Kumu on suomalaisarkkitehti Pekka Vapaavuoren suunittelema. Katso kuvia täältä ja lähde paikan päälle katsomaan, mitä näyttelyitä talossa olisi tarjolla.
  • Tiesitkö, että Pietari Suurella oli pikkuinen talo puiston puiden siimeksessä ennen kuin mahtipontisen palatsin rakennustyöt alkoivat. Talo on sittemmin museoitu, ja nyt siellä voi käydä kuka tahansa. Lue lisää täältä!
  • Kaksi tuntematonta helmeä, eli kirjailijoiden Vilde ja Tammsaare kotimuseot löytyvät myös Kadriorgin alueelta. Täältä löydät niistä lisää tietoa ja kuvia.
kadriorgin taidemuseo

One Comment

  • loren

    Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.