kaja pizza köök tallinnassa
Kävelyt,  Ravintolat,  Tallinna

Kaja Pizza Köökillä on loppuunmyynti joka päivä

Minusta on hauskaa, kun ravintola uskaltaa tehdä asioita omalla tavallaan. Tai laajemmin ajatellen mikä tahansa – ihminen, ravintola, baari, kauppa – mutta tässä tapauksessa siis ravintola. Kaja pizza köökin omintakeinen tapa on se, että heillä on myytävää joka päivä vain rajallinen määrä.

Käytännössä se tarkoittaa, että Kaja pizza köök myy pizzat loppuun joka päivä. Kaja pistää siis ovet lukkoon siinä vaiheessa, kun sen päivän taikinakulho on tyhjä. Ymmärtääkseni se tyhjenee lähes joka päivä, sillä paikka on todella suosittu.

Kaja pizza on jotain ihan muuta kuin roiskeläpät

Kajan pizzat ovat alkaneet saada legendaarisen maineen. Niistä on kirjoitettu ylistäviä juttuja niin blogeissa, lehdissä kuin matkaoppaissakin. Mistä kaikessa hypetyksessä oikein on kyse?

Kaja pizza köök tallinnan pelgulinnassa
kaja pizza ravintola tallinnassa

Kaja on yksi Tallinnan parhaista pizzerioista.
Lue tämä, niin tiedät mitkä muut ovat listallani!

lamppu kaja pizza köök ravintolan katossa
kaja pizza köök on tallinnan paras pizzeria

Juttuja lukiessani olen oppinut ainakin sen, että Kajan herkullisten pizzojen suurin salaisuus on aito napolilainen pizzauuni. Tässä superkuumassa uunissa pizza vain käväisee pikaisissa löylyissä noin minuutin ajan, jonka jälkeen se kiidätetään pöytään syöjilleen.

Sitten on vuorossa toinen erikoisuus, nimittäin nimenhuuto. Kajassa meininki on saman tyyppinen kuin Starbucksilla: yrität saada selvää, milloin sinun nimesi huudetaan merkiksi siitä, että juuri sinun pizzasi on tullut uunista ulos. Miltä nimesi kuulostaa virolaisittain äännettynä?

Varsinkin kiireisenä aikana (enkä ole ollut Kajassa koskaan niin, että siellä ei olisi ollut kiire) nimesi huutamista joutuu odottelemaan jonkin aikaa. Kun se vihdoin kuuluu, voit nopeasti todeta että odottaminen kannatti. Pizza on nimittäin ainakin minun mielestäni todella hyvää! Makuja on tietysti monia, mutta ainakin minä muodostin jo kerrasta pienen riippuvuuden Kajan tryffelipizzaan.

Kannattaa myös katsoa tilan perällä olevaa liitutaulua, sillä sinne on kirjoitettu päivittäin vaihtuva erikoisuus. 

kaja pizzan tryffelipizza tulee pöytään
kaja pizzassa kuuluu syödä käsin
vanha valokuva kaja pizzerian seinällä
kaja pizzerian viihtyisä sisustus
jaja pizzeriassa istutaan pitkän pöydän ääressä
kaja pizzerian napolilanen pizzauuni
kaja ravintolan pizzakokki
kaja pizzerian viihtyisä sisustus

Ai niin! Samoilla omistajilla on toinenkin viihtyisä paikka: keväällä Telliskivessä aloittanut OneSixty. Lue koko postaus, ja käy itse paikan päällä koittamassa riittääkö siellä ruokaa sinulle.

Pelgulinna on Tallinnan tuorein hipsterivyöhyke

Minusta on mukavaa löytää Kaja pizza köökin kaltaisia paikkoja, jotka ovat kaukana kaupungin keskustasta ja turistivirroista, mutta jotka täyttyvät siitä huolimatta päivä toisensa jälkeen. Kielten kirjosta voi päätellä, että Kajaan on paikallisten lisäksi löytänyt myös matkailijoita ja expateja.

Köökin pitkän pöydän ääressä keskustellaan nimittäin milloin viroksi, milloin suomeksi tai englanniksi. Kajan maine on tietysti kiirinyt, joten asiakaskunnasta löytyy nykyään paljon muitakin kuin Pelgulinnan hipstereitä.

Keräsin muuten kaikki Pelgulinnan suosikkipaikkani yhteen – klikkaa, lue ja laita talteen!

Pelgulinn on muutakin kuin pizzaa

Samoilla kulmilla Kajan pizzataivaan kanssa on toinenkin ihanuus, nimittäin Ristikheinä-kohvik. Pelgulinn taitaa olla nousemassa uudeksi trendialueeksi Kalamajan jälkeen. Ainakin Ristikheinän asiakaskuntaa katsoessa voisi päätellä näin. Ristikheinässä nautimme ihanan maukkaasta aamiaisesta ja rennosta tunnelmasta niin paljon, että paikka ansaitsi oman blogipostauksensa. Löydät sen täältä.

Ristikheina kahvila on vanhan puutaloalueen keskellä

Pelgulinnan alueelta löytyy muitakin kivoja paikkoja, joista osassa olen käynyt, mutta osa keikkuu edelleen google-kartallani ”Hennan Tallinna: vielä testaamatta”. Näitä vielä testaamatta -paikkoja ovat mm.

 • Telliskivi no. 15, jonka ikkunoissa saattaa vieläkin olla rasvajälkiä nenästäni, sillä kävin nuuskimassa nurkkia sellaisena päivänä kun paikan henkilökunta oli kesälomalla. Paikan nettisivulla on muuten melko naseva osoite: 15.ee. EDIT: Telliskivi no. 15 on historiaa, ja sen tilalla on nyt Nuudel Telliskivi.
 • Noodle box on – yllätys, yllätys – nuudelipaikka. Olen lukenut sekä erittäin positiivista, että ei niin hyvää, joten pitää raahautua joskus itse testaamaan.
 • Kalamaja sushi ihan Noodle boxin vieressä
 • Shvips-baari. Siellä kävin lasillisella, alle olevat kuvat ovat tältä visiitiltä. Plussaa viihtyisästä interiööristä ja hauskasta muraalifasaadista. Uudestaankin voisi mennä!
shvips baari telliskivessä
shvips baarin seinämaalaus
shvips baarin ulkoseinä

Tämä juttu oli tässä, mitä seuraavaksi?

Sooloiluja seikkailee Tallinnassa ja hakee kiinnostavimmat paikat. Kannattaa siis pysyä kyydissä!

baarit tallinnassa: shvips

2 Comments

 • A-M Heinonen

  Pegulinn on ihana. Ja kiitos tärppiesi olen nyt parin viime päiväreissuni aikana käynyt sekä Ristikheinä Kohvikissa että Kaja Pizza Köökissä: ja kyllä olen samaa mieltä kanssasi siitä että tryffeli-vuohenjuusto-sienipizza oli todella hyvää. Nyt harmittaa etten ostanut toista kotiin tuomisix! Pegulinnan kaduilla on kiva kävellä ja ottaa valokuvia hauskoista/kauniista/ränsistyneistä asioista. Käväisin myös Kolde Poodissa. Ja oli siellä joku toinenkin kivijalka myymälä jonka ikkunassa ja seinässä oli vanha Coca Cola valomainos (vai olisko tämä ollut vielä Telliskiven puolta).

  • Henna Mikkilä

   Voi miten kiva kuulla, jos olet saanut sivustoltani inspiraatiota lähteä kiertämään noita sympaattisia alueita! Siellä tulee itsekin pyörittyä lähes jokaisella reissulla – ja juuri niin kuin sinäkin: kameran kanssa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.