Parrot Minibar ja riikinkukkotapetti
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Supersuosikkini Parrot MiniBar

Parrot MiniBar tarjosi kiinnostavimman illalliselämyksen Tallinnassa pitkään aikaan. Sisustus on yksi upeimmista koko kaupungissa, ja palvelu superystävällistä. Kun pakettiin lisää vielä salakapakkaelämyksen, ei voi kuin ihmetellä, että miksi kirjoitan tästä paikasta vasta nyt!

Meidän piti yhtenä syksyisenä iltana sukeltaa pariksi tunniksi elokuviin Kino Sõprukseen (josta olen kirjoittanut oman postauksenkin, löydät sen täältä). Näytös oli kuitenkin loppuunmyyty, joten vauhdissa piti keksiä jotain muuta tekemistä.

Pujahdimme vastapäätä olevan Parrot MiniBar-ravintolaan kysymään mahdollisuuksia illalliseen. Tuurilla saimme viimeisen vapaana olleen pöydän! Jo ensimmäisten alkuruokien aikana totesimme, että oli onnekas sattuma ettemme mahtuneet elokuviin: istuimme toisenlaisen elämyksen äärellä.

Vegaaniravintola tallinnassa
Silverspoon 2018 voittaja parrot minibar
Parrot minibar tallinnan vanhassakaupungissa
Parrot ravintolan aukioloajat
Parrot Minibar ja papukaija
Vegaaniravintola tallinnan vanhassa kaupungissa

Parrot MiniBar on sekä rento ja juhlava

Sisustuksen puolesta Parrot MiniBar on Tallinnan aatelisia: kertakaikkisen upea ilmestys!

Parrotin sisustus ei kuitenkaan ole tyypillisen ravintolamainen. Kadulta astutaan tilaan, joka tuntuu enemmän boheemin taiteellisen ihmisen kodin eteiseltä kuin ravintolalta. Tunnelma on talviseen aikaan hämyisän viihtyisä: lämpimiä sävyjä ja runsaita tekstuureja. Kynttilät lepattavat, ja joka puolella on mielenkiintoisen näköisiä koriste-esineitä.

Viihtyisä parrot minibar
Lamppu Parrot minibar
Parrot Minibar on upeasti sisustettu
Vegaaniravintola tallinnassa
Parrot Minibar ja papukaija
Parrot Minibarissa on upea sisustus

Ystävällinen henkilökunnan jäsen toivottaa meidät eteisessä tervetulleeksi, ottaa ulkovaatteet narikkaan ja ohjaa sisään. Saamme viihtyisän ikkunapöydän huoneessa, jonka takaseinää peittää upea riikinkukonsulkatapetti. Sen sinivihreät kuviot yhdessä huonekalujen lämpimänsävyisten samettipäällisten kanssa on todellista silmäkarkkia tällaiselle kameran kanssa reissaavalle.

Kaikki ympärilläni on niin kaunista, että tuottaa hankaluuksia keskittyä pöytäseuralaiseen: koko ajan tekee mieli sännätä kameran kanssa sinne ja tänne. Ravintolan nimen mukaisesti joka paikassa on papukaijoja. Yksi lentelee upeana seinämaalauksena suurimman salin seinällä, ja eri kokoisia värikkäitä lintuja istuskelee myös pöydillä, hyllyillä ja muilla tasoilla. Kuvat puhukoot puolestaan: Parrot MiniBar on upea!

Vegaani illallinen tallinnassa
Drinkkibaari parrot minibar
Parrot Minibar ja riikinkukkotapetti
Parrot Minibar ja papukaija
Salakapakka Tallinnassa parrot
Parrotissa syödään pinseteillä

Parrot MiniBar lennätti ruokamatkalle

Mutta sisustus sikseen, ruuan takiahan tänne tultiin – vaikka välillä voisinkin antaa anteeksi keittiön keskinkertaisuuden, jos paikka on oikein viihtyisä. Parrotissa ei ole mitään anteeksi pyydettävää tai annettavaa: ruoka on kertakaikkisen erinomaista!

Olemme kerran aikaisemmin – aivan Parrotin ensimmäisinä aukiolopäivinä – syöneet siellä täyden maistelumenun. Tällä kerralla halusimme testata vegaanin Kevyt lento -nimisen menun. Tavoilleni uskollisena en taaskaan kuvaile yksityiskohtaisesti syömiämme annoksia, mutta sen voin paljastaa että melkoisesta makujen sinfoniasta saimme nauttia.

Parrotissa ei syödä tuttuun tapaan haarukalla ja veitsellä, vaan pienet alkuruuat syödään pääosin käsin ja pääruuat pinsetein. Saattaa kuulostaa kikkailulta, mutta siltä se ei yllättävää kyllä käytännössä tunnu.

Parrot MiniBar nappasi viime vuoden Silverspoon-ravintolakilpailussa parikin kärkisijaa, enkä ihmettele!

Brunssi Tallinnassa Parrot Minibar
Vegaani maisetelumenu tallinnassa
Lintuhäkki Parrot Minibarissa
Parrot Minibar tallinnan vanhassa kaupungissa
Sisustus Parrot minibarissa
Vegaani maisetelumenu tallinnassa

Sitten vielä se hyshys-osasto: Salakapakka!

Ruokaravintolan lisäksi Parrot MiniBarissa on tosiaan myös speakeasy eli salakapakka, mutta siitä en halua kertoa yhtään enempää. Se on elämys, joka pitää saada kokea ilman ennakkotietoja ja -odotuksia. Varaa siis pöytä myös salakapakan puolelle – joko ennen tai jälkeen illallisen, tai ihan vaan pelkästään sinne.

Parrot MiniBarissa osataan cocktailit. Ravintolassa on hurmaava drinkkilista, ja keittiön ajatuksena on ollut sovittaa ruokien maut yhteen cocktailien kanssa. Viinien sijaan kannattaa siis kokeilla erikoisempiakin yhdistelmiä.

Salakapakan puolella ollaankin sitten lähes pelkästään drinkkien äärellä – hämyisissä kieltolain aikaisissa tunnelmissa. Salakapakoita on Tallinnassa enemmänkin (lue niistä juttu täältä), mutta Parrot on niistä suosikkini. Käytyäsi itse paikan päällä arvaat ehkä miksi.

Osoite: Vana Posti 7 

Parrot MiniBarin Facebook-sivut: www.facebook.com/parrotminibar

Avoinna:
Ti–ke 17–00
To 17–01
Pe–la 17–02
Su 17–22
Ma suljettu
Salakapakka avoinna ke–la kello 20 eteenpäin
Muista aina tarkastaa aukioloajat ravintolasta, sillä ne vaihtelevat vuodenaikojen mukaan!

Kiinnostaako testata muitakin Silverspoon-kilpailun finalisteja?

Tässäpä muutama muukin arvostetussa Silverspoonkilpailussa pärjänneitä ravintoloita:

Tallinnan paras ravintola

3 Comments

    • Henna

      Hei Kristi! Voi anteeksi, että olin ihan missannut kysymyksesi. Muistaakseni täysi menu oli hinnoiteltu kahdelle hengelle, ja sen hinta oli yhteensä 120 euron paikkeilla. Tällä visiitillä söimme noin 40 euron hintaisen vegaanimenun. Laatuunsa nähden pidän hintoja todella kohtuullisina. Oletko jo ehtinyt käydä, vai ehdinkö vastaukseni kanssa ennen?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.