baarit tallinnassa: Pööbel Toompuiesteella
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Rennon viihtyisä gastropubi Pööbel

Gastropubi Pööbel asustaa kaupungin suurimman vilinän ulkopuolella Toompean mäen tuolla puolen, kauniin puiston laidalla olevassa vanhassa puutalossa. Talo on kaunis ulkoakin, mutta sisään astuessa suu on loksahtaa auki ihastuksesta: patinoituneet lautalattiat, punaista tiiltä, koko seinän peittävät halkopinot… Pööbel suorastaan imaisee sisään viihtymään!

Lue myös tämä: Baarit Tallinnassa – 15 suosikkiani.

Pööbel on St. Vitus ravintolan omistajien paikka
Pööbel ja st vitus ovat samojen omistajien

Pööbel on yhtä viihtyisä kuin veljensä St. Vitus

Pööbelin omistavat samat tyypit kuin St. Vitus nimisen ravintolan, josta olen kirjoittanut jutunkin: St. Vistus ei ole sieltä, mistä voisi ensi lukemalta päätellä. Pööbelin ilmeessä on jotain samaa kuin Vituksessa, sillä sisustus on tehty rennolla ja jopa vähän humoristisella otteella. Kaikki yksityiskohdat kertovat, että tänne on helppoa tulla viihtymään – pönöttämisestä ei ole tietoakaan. 

Pööbelin sisustus on tosi hieno
Pööbel ravintolan sisustus on hieno
tunnelmallinen ravintola tallinnassa on pööbel

Pööbel saa minulta pisteitä erityisesti sisustuksensa takia. Ja kun valaistukseen, lämpimiin materiaaleihin ja hauskoihin yksityiskohtiin lisää tunnelmaan sopivan musiikin, niin täydellinen paikka rentoon illanistumiseen on löytynyt.

Mutta eihän viihtyisinkään interiööri paljon ilahduta, jos tarjolla ei olisi ruokaa ja juomaa! Koska Pööbel on ennen kaikkea pubi, myös ruoka on rehtiä pubiruokaa. Ruokalistan avaa mainio valikoima juomien kylkeen sopivia pikkupaloja kuten juustopalloja, sipulirenkaita ja ranskalaisia. 

Mutta kyllä Pööbelistä kunnon pääruoka-annoksiakin löytyy. Voit kurkkia koko menun tämän linkin takaa, mutta sen verran voin hehkuttaa että hinnat ovat kohtuullisia ja annokset reilun kokoisia! Arkipäivisin tarjolla on viiden euron molemmin puolin hinnoiteltu lounas, joten täällä syö todella kohtuullisella hinnalla.

Pööbel on baari ja ravintola tallinnassa

Pööbelin asiakaskunta on näyttänyt enimmäkseen paikallisilta ainakin niillä kerroilla kun olen käynyt siellä. En tiedä onko sillä sen suurempaa arvoa, mutta välillä tuntuu kivalta kuunnella viron kielen sorinaa ja vilkuilla paikallisten tyylejä sen sijaan että kaikki pöydät olisivat turistien kansoittamia. 

Hotokas ja pööbel ovat vierekkäiset ravintolat
pööbelin katto on maalattu liitutaulumaalilla

Pööbelissä on muuten vielä sellainen hyvä puoli, että taksi pääsee ovelle saakka toisin kuin monessa Vanhankaupungin paikassa. Jos siis sade piiskaa, lunta tupruttaa tai muuten ulkonaliikkumisinto on nolla, niin näille kulmille voi lähteä maksullisella kyydilläkin. 

– – – – – 

Pööbel ravintola ja baari

Toompuiestee 16, 10137 Tallinna
puh: +372 601 77 70
facebook.com/poobel

ti–to 12–23
pe–la 12–02
su–ma 12–21
(Tarkistathan aina aukiolot ravintolan omilta sivuilta – niillä kun on taipumus muuttua, enkä minä pysy aina muutosten perässä).

Hienot valot pööbel ravintolan seinällä

5 Comments

  • A-M

    Ton interiöörin takia tuonne Pööbeliin on pakko päästä! Taas kerran ihanat kuvat Henna! Joko olet tuon Kuldmokin testannut?

    • Henna Mikkilä

      Interiööri tuossa Pööbelissä ehkä ihastuttaa kaikkein eniten. Ruoka on perus pubiruokaa – tai ehkä sentään gastro pub. Mutta sisustus hurmaa! Oltiin kerran Kuldmokissa, mutta se ei silloin ihan onnistunut. Oli talvi ja takassa paloi tuli. Tunnelmallista. Paitsi että se savutti sisään aika pahasti. Paljon sitä on kehuttu, joten en kuitenkaan tuomitse yhden kerran perusteella.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.