Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa
Ravintolat,  Yleinen

Siga la vaca – pala Argentiinaa Kalamajassa

Mikä on Tallinnan paras pihvipaikka? Tätä kysellään silloin tällöin niin minulta kuin Tallinnatärpit Facebook-ryhmässänikin. Itse syön pihviä ani harvoin, joten en koe olevani sillä sektorilla kovinkaan kummoinen asiantuntija. Uskallan kuitenkin antaa lämpimät suositukset Siga la vaca -nimiselle argentiinalaiselle ravintolalle. Erinomaisesti grillattujen ruokien lisäksi paikassa on hurmaava tunnelma!

Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa

Siga la vaca ja terveiset suoraan Argentiinasta

Kävellessäni ensimmäistä kertaa sisään Siga la vacaan sain tiskin takaa aurinkoisen vastaanoton: grillin ääressä hääräilevä iloinen kokki osoittautui paikan omistajaksi, ja jokaisella seuraavalla kerralla vastaanotto on ollut aivan yhtä ihastuttava. Tämä on paikka, johon mennessään tuntuu että sinua on suorastaan odotettu vieraaksi.

Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa
Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa

Ravintolan sisustus on yhtä iloinen kuin henkilökuntakin. Maalausten lisäksi seinillä on upeita kuvia omistan kotiseuduilta ja muualtakin Argentiinasta. Värimaailma vie ajatukset eteläisemmille leveysasteille.

Paikan omistaja esittelee itsensä Simon Deriviksi. Hän on monien käänteiden kautta päätynyt ravintoloitsijaksi Tallinnaan. Mies kertoo rakastavansa hyvää ruokaa ja argentiinalaisia viinejä, joten hän myös kertoo mielellään kummastakin. On mukavaa kuunnella intohimoisesti oman kotiseutunsa ruoka- ja juomakulttuuriin suhtautuvan tyypin innostuneita tarinoita.

Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa
Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa

Täällä pääroolia näyttelee grilli

Siga la vaca on todellinen grilliravintola. Avotulella ja hiilloksella kypsyy ennen kaikkea liharuokia, joten tämä jos joku on pihvinystävän ravintola.

Ensimmäisellä visiitilläni sekä minä että mieheni söimme burgerin, ja toisella erilaisten grillattujen lihojen valikoiman kahdelle. Kumpikin setti maistui todella.

Lisäpisteitä muuten siitä, että Siga la vacassa tarjoillaan mainion kellarileipuri Françoisin leipiä. Muistatko jutun hänestä? Löydät sen täältä.

Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa

Kun syö harvoin lihaa, niin Siga la vaca on mainio paikka tehdä se – niin hyvä setti syömämme ateria lisukkeineen oli. Myös burger pääsi heittäen Tallinnan parhaat burgerit -listalleni.

Ravintola on vähän sivussa normaaleilta turistien kulkureiteiltä, mutta löytyy vain pienen kivenheiton päästä niin Balti Jaaman torilta kuin Telliskiven luovasta keskuksestakin.

Siga la vacan osoite: Vabriku 6-1 

Siga la vacan Facebook-sivu www.facebook.com/sigalavacarestaurant 

Aukioloajat: ti–la 12–22, ma suljettu

Mitä muuta Kalamajasta löytyy?

Kalamaja on idyllinen puutalokaupunginosa aivan Vanhankaupungin naapurissa. Ota suunnistusavuksi Sooloiluja-sivuston Kalamaja-opas, tai poimi joku näistä pienistä helmistä:

 • Läheltä Siga la vacaa löytyy Kalamajan klassikko: kohvik Boheem
 • Ostan usein reissultani tuliaisiksi kukkia ihanasta Kalamajan sydämestä löytyvästä kukkakaupasta. Sen nimi on Pojeng, ja täältä löydät siitä lisää tunnelmia.
 • Kalamajassa on myös muutama kiva viinibaari. Tiks, Plan B, Time to Wine, Vinoteek Vabrik… kaikki aivan lähistöllä. Kaikista löydät lisää tietoa tästä viinibaarilistastani.
Hennan Kalamaja-opas
Klikkaa kuvaa ja ala suunnitella Kalamaja-kävelyä tämän oppaan avulla!

2 Comments

 • Wille Wilenius

  Kävin syömässä Sigassa ja kertomasi asiat pitävät paikan. Kun kysyin mistä suomalaiset heille löytävät niin mainitsivat Tallinnan Tärpän tärkeänä. Kiva kuulla!!

  • Henna

   No ihan tosi kivaa! Tallinnatärpeissä on kyllä voimaa, kun porukka uskaltaa suosituksia luettuaan lähteä itsekin testaamaan. Samassa paikassa ennen Siga la Vacaa ollut erinomainen ravintola ei koskaan lähtenyt liitoon, sillä porukka ei löytänyt vähän haasteelliseen paikkaan. Silloin Tärpit oli niin pieni ja uusi ryhmä, että nykyisen tyyppistä joukkovoimaa ei vielä ollut.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.