V Vegan ravintola Tallinna
Ravintolat,  Tallinna

Pieni ihana Vegan V

Rataskaevu on yksi suurimpia suosikkejani Tallinnan vanhan kaupungin kaduista, sillä sen varrelta löytyy monta erinomaisen hyvää ravintolaa (täällä juttua uusimmasta tuttavuudesta Tabula Rasasta). Mukavana lisäbonuksena on se, että useat näistä paikoista on laatuunsa nähden vielä erinomaisen edullisia oman kukkaron paikkoja. Vegan V on mainio esimerkki juuri tästä: ruoka on herkullista, tunnelma mukava ja hinnat todella kohtuullisia.

Vegan V on ansainnut paikkansa myös Tallinnan parhaat ravintolat -listallani!

V Vegan ravintola Tallinna

Vegan V ja sisään mahtumisen haaste

Vegan restoran V on hyvä – ruoka on maukasta, palvelu ystävällistä ja sisustus viihtyisä. Se on myös edullinen. Kaikista näistä syistä johtuen se on tietysti myös tavattoman suosittu. Ja kun koko on esimerkiksi valtavan kokoisen F-Hooneen vastakohta eli pikkiriikkinen, voi pöydän saaminen välillä olla haasteellista.

Toisaalta se on kuitenkin paikka, joka ei jostain syystä ainakaan minulla valikoidu ensisijaiseksi illallispaikaksi. Sinne ei tule tehtyä varausta, koska illallispaikalta kaipaa ehkä eri tyyppistä tunnelmaa. 

Ja tässä tulee se haaste: paikka on suosittu, joten varaus pitäisi olla. Illallispaikkaa miettiessäni kuitenkin usein tulee päädyttyä johonkin muualle kuin Veganiin.  Oma ratkaisuni toistaiseksi on ollut tuurilla eteneminen. Olen kävellyt sisään ja kysynyt olisiko tilaa. Tämä ei varmaankaan onnistuisi illalla, mutta lounasaikaan (ja varsinkin virallisen lounasajan jälkeen ennen illallisen alkua) olen onnistunut saamaan pöydän useamminkin kuin kerran. Joskus pöytä on löytynyt heti, joskus ovat sanoneet ajan jolloin tilaa taas löytyy. Kannattaa siis käydä koittamassa!

Jos ei onnistu, niin kurkkaa onko näissä Vegan V:n lähistöllä olevissa paikoissa tilaa: Tabula Rasa, salakapakkamainen NoKu tai suursuosikki Rataskaevu 16.

Vegan V ravintola Tallinna
Vegan V ravintolan ihana leipä
Vegan restoran V Tallinnassa

Itse asia eli ruoka

Senhän takia sinne mennään. Syömään. Ja V Veganissa syödään hyvin! Olen kaikkiruokainen, enemmänkin sanoisin että kasvisruuan testailu on tullut makupalettiini mukaan vasta viime aikoina. Osittain syy tai kiitos on tämän ravintolan: ruoka on niin tosi hyvää, että on samantekevää onko se vegaanista vai ei. Se on vaan ihan äärettömän maukasta!

Ruokablogeissa kerrotaan hienon analyyttisesti syödyistä ruuista, valituista annoksista ja niihin paritetuista viineistä – ja jaetaan upeita kuvia niistä. Tämä oma Sooloilu-blogini lähestyy näitä syömähommia vähän eri tavalla. En raportoi syömisiäni, kerron enemmänkin kokonaisfiiliksiä paikasta ja jätän lukijalle mahdollisuuden mennä avoimin mielin itse testaamaan ruokalistan ihanuuksia.

Pieniä vinkkejä annan toki mielelläni. Mm. täällä vegaaniravintola V:ssä olen syönyt useammankin kerran alkuruuaksi punajuuritortelliinit. Ne on mielestäni taivaallisen hyvät! Tällä kerralla en syönyt niitä vaan pelkän pääruuan – hyvää oli sekin! Kuva ei ole ehkä aivan onnistunein, mutta keittiö onnistui paremmin kuin kuvaaja: mustaleivästä tehdyillä korppujauhoilla leivitettyä tofua lisukkeineen. Ei paras testaamaani listalta, mutta erittäin maukas tämäkin.

Käytännön asiat

Pöytä kannattaa varata, jos haluaa varmistaa sisäänpääsyn. Toisaalta tuurilla voi hyvin onnistua saamaan pöydän ilman varaustakin. Tämä pätee muihinkin Rataskaevu-kadun suosittuihin paikkoihin. Rataskaevu löytyy Toompean mäen juurelta.

Osoite: Rataskaevu 12
Sähköposti: reserve@veganrestoran.ee
Puhelin: +372 6269087
Aukiolot kirjoittamisen hetkellä:
su-to 12:00 – 23:00
pe-la 12:00 – 24:00

Varsinkin aukiolot voivat tietysti muuttua, joten viimeisimmät kannattaa tsekata Vegan V:n omilta sivuilta tai Facebookista.

Tunnelmallinen Vegan restoran V
Vegan V on herkullinen ja edullinen
Vegan V ravintola Rataskaevu kadulla Tallinnassa

2 Comments

  • zmozero

    Wonderful work! This is the type of info that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher!

    • Henna

      Eh… you’re wrong, it has been ranked as #1 for a very long time. So I don’t see a point visiting your site… besides that does not seem to rank at all as well as mine, so maybe I could give you some tips.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.