mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa
Ravintolat

Mantel & Korsten ja tarina siitä, miten kaikki osuu kohdilleen

Sanon aina, että en arvostele ravintoloita minkään virallisten kriteerien mukaan. Joskus annan hyvät arviot ihan vaan ruuan takia, toisinaan taas tunnelma saattaa olla niin mainio, että keittiö voi saada anteeksi keskinkertaisia tekemisiään. Vaan joskus osuu kohdalle paikka, jossa joka ikinen palikka loksahtaa paikoilleen. Silloin ei juuri muuta voi, kuin nostaa peukut pystyyn ja huokaista onnesta. Mantel & Korsten Kadriorgissa sai tekemään juuri niin.

mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa

Mantel & Korsten ja täydelliset palikat

Mistä kaikista mainio ravintolaelämys oikeastaan koostuu? Meille kaikille varmaan vähän erilaisista asioista. Olen omat kriteerini listannut perusteellisemmin tässä Tallinnan parhaat ravintolat -listassani, mutta pieni kertaus ei liene pahasta: minulle tärkeimpiä asioita ovat miljöö ja sisustus, ystävällinen palvelu ja tietysti ruoka. Hinnan ja laadun pitäisi olla kohtuullisessa suhteessa, enkä pidä siitä, että katetta otetaan viineistä.

Kaikki nämä asiat olivat Mantel & Korsten -ravintolassa niin erinomaisesti, että suorastaan ihmettelen miksi kirjoitan siitä vasta nyt! Olen kyllä maininnut paikan niin tässä postauksessa kuin Kadriorgin oppaassakin, mutta nyt on vihdoin aika suunnata valonheittimet kohti tätä ihastuttavaa pientä kortteliravintolaa Kadriorgin puiston tuntumassa.

mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa
mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa
Tämä huonokuntoinen talovanhus on Mantel & Korstenia vastapäätä. Kaikessa ränsistyneisyydessään se kiehtoo minua kovasti. Olisipa kivaa nähdä se joskus kunnostettuna!
mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa

Mantel & Korsten hurmaa jo ulkopuolella

Talo on kuin sadusta – metsänvartijan tai ehkä kääpiöiden metsämökki: pikkuriikkinen talovanhus, joka on maalattu upeaan uuteen loistoon. Savupiipusta tupruaa savu, ja illan hämärtyessä ikkunoissa loistaa valo.

Sama hurmaava tunnelma jatkuu astuessani sisään. Ensimmäisenä huomioni kiinnittää ihastuttava ruusutapetti ja lasierkkeri. Tila ei ole järin suuri, joten pöydät ovat hyvin lähellä toisiaan. Täällä ollaan kuin yhtä perhettä!

Lämminhenkisen perheravintolan tunnelman saa aikaan myös henkilökunta, sillä palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Vielä ei ole laitettu palaakaan suuhun, mutta tunnelma on korkealla jo nyt.

mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa

Voi mitä herkkuja Mantel & Korsten kokkaakaan!

Homma nousee seuraavalle tasolle, kun alkuruokani saapuu pöytään. Syömäni vadelma-tomaatti tartar fermentoidulla tomaattikastikkeella ja sinihomejuustokreemillä oli jotain niin käsittämättömän hyvää, että muistelen annosta lämmöllä edelleen.

Yleensä en pahemmin syömiäni annoksia kuvaile, sillä ruokalistat muuttuu, eikä hehkuttamiani annoksia välttämättä enää ole listalla kun sinä menet  syömään. Niinpä jätän tämän visiittini pää- ja jälkiruuat paljastamatta, mutta sen voin kertoa estoitta, että kaikki suuhun laittamani oli aivan erinomaisen herkullista!

Hämmentävintä on se, että kalleinkaan alkuruoka ei maksanut kuin kympin verran, ja pääruuillakin hintaa oli reilusti alle pari kymppiä. Mantel & Korsten jos joku on paikka, jossa hinta ja laatu ovat kohdillaan!

Viinejä oli tarjolla laseittain mukavan laaja valikoima, eikä niidenkään hinnat olleet mitenkään kohtuuttomia – suorastaan päinvastoin. Voi miten odotan, että pääsen takaisin Mantel & Korstenin keittiön herkkujen ääreen! Ehkä silloin saan jonkun muun seurakseni, jolloin voisin valita menun seuraksi kokonaisen pullon jotain herkkua talon mainion kuuloiselta viinilistalta.

mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa

Täydellinen ruokailta

Mantel & Korten on niitä paikkoja, joista kävelee ulos onnellinen hymy kasvoillaan. Miten ihanaa onkaan, kun ravintola onnistuu täyttämään kaikki asiakkaan toiveet – sellaisetkin, joita ei olisi osannut edes esittää.

mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa

Ai niin, meinasi unohtua!

Piti vielä kertoa, että Mantel & Korsten kuuluu melkoisen laadukkaaseen ravintolaperheeseen. Sama porukka omistaa nimittäin legendaariseen maineeseen nousseen ravintola Moonin (kirjotin siitä ”kaupungin parhaat blinit” -postauksessani) ja erinomaisen Kolm Sibulat -ravintolan. Jälkimmäinen on yksi ehdottomia suosikkejani koko kaupungissa, joten siitä löytyy myös kokonaan oma postauksensa. Kannattaa lukaista se täältä.

Mantel & Korstin’in osoite: Jaan Poska 19a 

Nettisivut: mantel-korsten.ee

Aukioloajat: (kannattaa korona-aikaan tarkistaa suoraan ravintolasta)
Ti–pe 17–23
La 12–23

4 Comments

    • Henna

      Tarkoitan sitä, että viinit ei ole hinnoiteltu kohtuuttomasti. Minusta sinä vaiheessa kun lasillinen perusviiniä maksaa pitkälti yli kympin siinä on liikaa katetta. Olin epäselvä: totta kai viinissäkin on kate päällä, mutta joissain paikoissa se on mielestäni venytetty kohtuuttomaksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.