Ravintola Rudolf Tallinnassa
Ravintolat

Ravintola Rudolf: herkullinen pala Ranskaa Kadriorgissa

Kadriorgin laitamilla olevan kerrostalon alakerran liiketilaan aukesi reilu vuosi sitten uusi ravintola. Pohdiskelin paikan olevan sivussa kaikesta ja vielä haasteellisessa liiketilassa, joten en ennustanut sille kovinkaan suurta menestystä… siksi en kirjoittanut siitä edes postausta ensimmäisen visiittini jälkeen.

Vaan miten väärässä olinkaan! Kävelin ennakkoluuloistani huolimatta sisään ja muutin täysin mieltäni. Paikan nimi on Rudolf, ja sen meininki niin erinomaista, että tuolle sivukadulle kannattaa hyvän ruuan ystävän todellakin suunnata askeleensa.

Ennen suunnistamista kannattaa varata pöytä, sillä Rudolfista on tullut suosittu: näin vikaan voivat ennustukseni joskus mennä.

Ravintola Rudolf Tallinnassa

Rudolf hurmaa sekä ruualla että palvelulla

Rudolfin nettisivu kertoo heidän ammentavan inspiraatiota ranskalaisen keittiön klassikoista sekoittaen keitoksiin virolaisia ​​makuja. Kuulostaa hyvältä – ja maistuu!

Rudolf on Kadriorgissa. Jos lähdet sinne suunnalle, niin ota avuksi tämä: Hennan kaupunginosaopas Kadriorgiin.

Tämä alkuruoka... ah! Mätivohveli, jossa oli makua ja näköä.

Illallisen voi aloittaa vaikka tuoreilla ostereilla, vaikka niiden makuun itse en olekaan vielä päässyt. Niinpä osterien sijaan poimin alkuruuista vohvelit kaviaarin kanssa – tämän herkun kuvia olin nähnyt ennen omaa visiittiäni jonkun Tallinnatärpit-ryhmän jäsenen postauksessa. Kyllä oli hyvää!

Ruokalistalla paljon ranskalaisen kettiön klassikoita.

Rudolfin ruokalista tosiaan huokuu Ranskaa, sillä tarjolla on niin sipulikeittoa, bouillabaissea kuin tartariakin. Menu kävisi ranskan ruokasanakirjasta, sillä sieltä löytyy myös foie gras, consommé, béarnais, soufflé… oh là là!

Maijameikäläisellä ei kuitenkaan tullut Rudolfissa kiusaantunut olo, että olisin tuntenut itseni maatiaiseksi hienohelmaisessa paikassa (joskus jossain hienossa paikassa niin voi käydä). Aivan päinvastoin: iloinen henkilökunta sai minut ja seuralaiseni tuntemaan itsemme oikein tervetulleiksi.

Rudolfissa oli monta hyvää hetkeä, jolloin annosten näkö ja maku saivat huokailemaan ihastuksesta.

Sisustus on tyylikkään arvokas, ja tarjoilijat asiantuntevia mutta myös rennon ystävällisiä. Rudolfissa on siis kaikki mainion ravintolan ainekset kasassa… minua siis melkein nolottaa, miten skeptisesti siihen alunperin suhtauduin!

Rudolf kokkailee myös brunssia

Ensimmäisellä Rudolfin visiitilläni söin aamiaista, mutta sellaista ei ole enää ainakaan tämän jutun kirjoittamisen hetkellä tarjolla. Sen sijaan sunnuntaisin aamuyhdeksästä iltapäivään keittiö kokkailee brunssia.

Brunssimenussa on klassikkoherkkuja kuten Croque Madam, uppomunat ja crepesit. Herkut voi huuhtoa tyylikkäästi alas bellinillä tai mimosalla, joten Rudolfin sunnuntaibrunssi on tyylikäs ja herkullinen tapa viettää sunnuntaista keskipäivää.

Itselläni Rudolfin brunssi on vielä kokematta, mutta heti testattuani lupaan liittää sen tähän Tallinnan brunssit -listaan – aamupalan ja illallisen siellä syötyäni uskon nimittäin vakaasti, että brunssilistaltakin löytyy upeita makuja.

Mitä siis Rudolf minulle opetti? Että kirjaa ei pidä arvioida kannen perusteella – eikä ravintolaa sijainnin! Muistatko tämän jutun Tuljak-ravintolasta, joka vaati kolmannen käynnin ennen kuin ymmärsin, mikä helmi onkaan kyseessä. Rudolfin kanssa opin onneksi vähän nopeammin.

– – – – – – – –  

Rudolf ravintolan yhteystiedot:

Osoite R. Tobiase 11 

Ravintolan Facebooksivut, joilta löytyy aukioloajat, ruokalistat ja muut tarpeelliset infot: www.facebook.com/rudolfrestoran

Rudolfin nurkilla uusi ja vanha kohtaavat viehättävällä tavalla.
Myös tämä arkkitehtoninen luomus löytyy samoilta seuduilta.

8 Comments

 • Debrecen

  We stumbled over here different web address and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page again.

 • rkr

  Heya i’m for the first time here. I came acros this boardd and I finbd
  It truly usetul; it helpd me out a lot. I hope to give something back and aid
  others like you helped me.

 • Roberto

  We aree a group of voluunteers and starting a new sccheme
  iin ourr community. Yourr wweb sire offered uss with valuable information tto
  work on. You have dobe a formiddable jjob and our entikre
  community will be grteful too you.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.