Ristikheina kohvik in Pelgulinn
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa

Supersuosittu Tallinnan parhaat ravintolat -listaukseni saa jatkoa: nyt kerätään yhteen kaikki mukavimmat ja viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa.

Kriteereinä listalle pääsemiselle on tämän tyyppisiä asioita:

 • Kahvilassa on tunnelmaa. Viihtyisä valaistus, kiva kalustus, hyvää musiikkia. 
 • Palvelu. Kahvilassa ystävällinen palvelu on tosi tärkeää. Tosin listalla on kyllä joitain paikkoja, joissa palvelun ystävällisyys vähän vaihtelee kerrasta toiseen, mutta muut mittapuut täyttyvät niin hyvin että tämän suhteen olen valmis vähän venyttämään kriteereitäni.
 • Kohtuulliset hinnat. Ymmärrän toki, että keskeisellä paikalla olevassa kahvilassa vuokrakin on korkea, joten kohtuullisuus voi olla vähän venyvä käsite.
 • Leivonnaisten herkullisuus ja kahvin laatu. Niiden takiahan kahvilaan tullaan. Mutta ravintolalistauksestani poiketen kahvilasuosikkieni joukossa on kyllä sellaisiakin paikkoja, joissa ei juuri ole muita herkkuja kuin erittäin laadukasta ja hyvin valmistettua kahvia. 

Lista on jaoteltu kaupunginosien mukaan:

Kahvilat Tallinnassa Suklaakahvila Pierre
Yksi suursuosikkejani Tallinnan kahviloiden joukosta on suklaakahvila Pierre. Klikkaa kuvaa niin näet sieltä lisää tunnelmakuvia!

Kahvilat Tallinnassa: vanha kaupunki

 • Chocolats de Pierre on enemmän kuin pelkkä kahvila – se on mielestäni myös nähtävyys ja elämys. Herkkujen lisäksi tarjolla on vanhaa jazzia, upottavia nojatuoleja ja viihtyisiä pöytäryhmiä – ja mikä sisustus! Lue pidempi juttu Pierrestä täältä Plussaa sijainnista, sillä Mestarinpiha jolla kahvila sijaitsee on yksi suosikkialueitani koko vanhassa kaupungissa. Löydät Pierren nettisivut täältä ja kartalla tämä ihana keidas on täällä
 • Kaupungin vanhin kahvila Maiasmokk on toiminut samalla paikalla jo 150 vuotta! Kesäsesongin aikaan voi olla täyttä, mutta varsinkin talvisin on mukavaa istahtaa ikkunapöytään katselemaan maailman menoa. Lue myös tämä: Maiasmokk on todellinen klassikko. Yhteystiedot ja ruokalistat on heidän omilla nettisivuillaan. Kartalla Maiasmokk on tässä.

Lue myös: Edullista ruokaa Vanhassakaupungissa

Maiasmokk on kaupungin vanhin kahvila. Todellinen klassikko!

 ja lista jatkuu…

 • Muffinssi- tai kansainvälisemmin cupcake-kahvila Tassikoogid on vaaleanpunainen unelma, jonka ikkunapöydässä istuessa on mukava katsella Olevimäen vilinää. Heidän Facebook-sivuiltaan saat takistettua aukiolot, karttalinkki tässä.
 • Kehrwieder Saiakang Chocolaterie – pitkä nimi, viihtyisä kahvila. Sisustus on ihanan tunnelmallinen ja kesällä terassilta lyömättömän hienot näkymät Raatihuoneelle. Aukeaa usein jos kahdeksalta, joten tykkään käydä juomassa aamukahvini täällä. Kehrwieder kartalla täällä.
Kehrwiederin värikästä tunnelmaa keskiaikaisen holvien alla.

Vanhan kaupungin laitamilla ja tuntumassa

 • Ensin oli Kiosk No 1, ja pian sen jälkeen aukesi  kakkonen Vanhankaupungin Müürivahekadulla. Kyseessä ei kuitenkaan ole kioskit vaan pikkuruiset kahvilat, joissa kummassakin sympaattinen meininki, erinomainen kahvi ja maukkaat suolaiset sekä makeat syötävät. Lue tämäkin: kaksi pientä kahvilaa, joista toisella on erikoinen menneisyys.  Kiosk No. 1 on täällä ja No. 2 täällä
 • Vapaudenaukion laidalla on pieni kahvila niemeltä Tuum. Mukava pieni paikka taidehuoneen alakerrassa. Kesällä muutama pöytä ulkona. Tuumin Fb-sivuilta aukiolot ja muut yhteystiedot. 
 • Viktus kohvik on sellaisessa paikassa, että harvoin tulee käveltyä ohi. Jos kuitenkin menet vaikka kansalliskirjastoon (suosittelen muuten menemään), on tämä viihtyisä kahvila lähellä. Lue täältä pidempi juttu Viktuksesta. Kahvilan omat nettisivut täällä, ja tässä karttalinkki.
 • Kohvik Komeet on Solaris-kauppakeskuksen neljännessä kerroksessa. Pienoinen ihme, että kauppakeskuksessa oleva kahvila pääsee suosikkilistalleni, mutta Komeet tekee poikkeuksen. Ikkunoista on komeat näköalat, tarjoilut huippuluokkaa ja kesällä kattoterassi yksi kaupungin hienoimmista. Nettisivuiltaan löytyy aukiolot ja muut infot. Kartalla Komeet on täällä.
Kahvilat tallinnassa: komeet
Kohvik Komeet on Solariksen kauppakeskuksessa. Sen kesäterassi on ehkä kaupungin hienoin!

Kahvilat Tallinnassa: Kalamaja ja Telliskivi

Sisähuvipuisto Proton kahvila on upea! Klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä lisää kuvia.
Sesoon tarjoilee aamiaista ja lounasta, mutta toimii myös viihtyisänä kahvilana.
 • Kalamajassa käymisen arvoisia ovat myös Tööstusekadun Salt’sUp. T35 Topellier ja Oivaline Tervislik Tort.
 • Kannattaa kävellä myös sisään Salmen kulttuurikeskukseen Salmekadulla, sillä sen kellarikerroksessa piilottelee kulttuurikahvila Leelo. Heidän Fb-sivuiltaan löydät tarkemmat yhteystiedot. 
 • Sesoon on sekä kahvila että ravintola – ja viihtyisä onkin! Yksi kaupungin tunnetuimmista brunssipaikoista. Sijanti Kotzebue-kadun sisäpihalla on sellainen, että sitä ei välttämättä ihan helpolla löydä. Kannattaa siis lukea tämä: Takapihan sympaattinen Sesoon. Heidän sivuiltaan voit katsoa aukioloaikoja. Kartalla Sesoon on tässä
So Brooklyn Tallinnassa
So Brooklyn vie nimensä mukaisesti ajatukset amerikkalaisiin dinereihin. Tämä suloinen kahvila löytyy Balti Jaaman torilta. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!
Bekker Koplissa
Bekkeristä tuli yksi suosikeistani heti ensimmäisellä visiitillä, sillä leivonnaiset ovat herkullisia ja palvelu hurmaavan sympaattista.
Kiosk No. 1:ssä on pienestä koostaan huolimatta (tai ehkä juuri siksi) tunnelmaa. Klikkaa kuvaa ja lue lisää.
Tältä näyttää Kiosk No. 2 ulkoapäin. Kannattaa piipahtaa sisään!

Kahvilat Tallinnassa Kadriorgissa ja Rotermannissa

Jatketaan vanhan kaupungin toiselle puolelle, Rotermannin ja Kadriorgin alueelle.
 • Suosikkini tällä alueella on Faehlmanni. Niin taitaa olla monen paikallisenkin. Täällä kuvia Faehlmannista. Katso aukioloajat täältä. Karttalinkki tässä.
 • Toinen kestosuosikki on NOP. Kaikki herkut ovat orgaanisia ja vegaanikin löytää sen valikoimista syötävää. Lue täältä lisää NOP:ista ja katso täältä milloin se on auki. Kartalla NOP on täällä
 • Katharinenthal Kadriorgin puiston laidalla on suosittu – eikä ihme! Viime visiitillä söin pyörryttävän hyvän omenakierrepullan. Yhteystiedot, aukiolot ja muut infot heidän omilta sivuiltaan. Karttalinkki täältä
Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
Røstissa leivotaan pitkin päivää, joten kahvilan herkut ovat usein uunituoreita.
Kohvik narva

Historiallisia ja perinteisiä

Tallinnaan tulee tasaisesti uusia kahviloita, mutta niiden rinnalla kaupungissa on myös perinteisiä kohvikeja, joissa eivät trendituulet puhaltele. Klassikoilla on aina oma paikkansa, joten tutustu ihmeessä myös näihin:

 • Kohvik Narva on jo 70 vuoden ajan leiponut ja keitellyt kahvia kaupungin asukkaille. Tuntuu kuin kello olisi pysähtynyt aikaan, jolloin lattiasta kattoon ulottuvat puiset seinäpaneelit olivat viimeistä huutoa, ja tummaa puuta olevat raskaat kalusteet kutsuivat viihtymään. Lue Narvasta tämä pidempi juttu, ja lähde paikan päälle osoitteeseen Narva maantee 10. 
 • Samaa lajityyppiä Narvan kanssa on Energia Kohvik lähellä Kaubamajaa. Löydät sen osoitteesta Kaubamaja 4. 
 • Kalamajan Jahu ja Vana-Kalamaja katujen kulmassa oleva Pagarikoda on myös ihastuttavan perinteinen – ja suosittu! Sen beseerull on yksi kaupungin parhaista. Facebook-sivuilta voit tarkistaa aukioloajat. 
Levierin kutsuva herkkuvitriini. Se löytyy Rotermannista.

Myös nämä kannattaa muistaa

Tallinna todella on kahviloiden kaupunki, jossa riittää viihtyisiä paikkoja joista valita. Tässä vielä muutama tutustumisen arvoinen kahvila:

 • Yksi suursuosikkini Tallinna kahviloista on Karjase Sai Põhjalan tehtailla Koplissa. Heidän suolaiset ja makeat leivonnaisensa hakevat vertaa koko Tallinnassa – se on paljon sanottu kaupungissa, jossa hyviä kahviloita on vähän joka kulmalla! Lue pidempi juttu tästä lähes kulttimaineeseen nousseesta kahvilasta. 
 • Tyylikäs ja herkullinen Kohvik Mmuah Kaubamajan 1. kerroksella. Sen Fb-sivut täällä.  
 • Reval Kohvik on kahvilaketju, mutta sen eri toimipisteet ovat mukavan persoonallisia. Omat suosikkini löytyvät Telliskivikadulta, Müürivahelta ja Venekadun Olde Hansan puoleisesta päästä.
 • Pidätkö Pavlova-leivoksista? Silloin kannattaa suunnata Porto Francon alueella lähellä satamaa olevaan Pavlova-kahvilaan. Tässä karttalinkki. 
"Jos etsit vinkkejä hyvistä ruokapaikoista Tallinnassa, artikkelini Tallinnan parhaat ravintolat kannattaa pistää talteen! Klikkaa kuvaani, niin pääset lukemaan sitä"

22 Comments

 • Aune Linnanvirta

  Mutta mistä saa hyvää kahvia? Levonnaiset ovat ihania ja paikat viihtyisiä, mutta kahvi monessa paikassa litkua. Eikä espressokaan auta.

  • Henna

   Hyvä kysymys – samaa mieltä siitä, että kahvin laadussa on toisinaan aika tavallakin toivomisen varaa. Näin äkkiseltään parasta kahvia tarjoavista paikoista tulee mieleen uudehko paahtimo ja kahvila The Brick Telliskivessä sekä Kokomo ja Karjase Sai Põhjalan tehtailla. Papermill on myös erinomainen. Täällä koottuna kaikki suosikkikahvipaikkani – vain Salme-kahvilaa ei enää ole.

   • Henna

    Voi ei, nyt olen kyllä kahvinjuojana tosi huono neuvomaan tee-asioissa! Pitäisikin kysyä asiaa Tallinnatärppien porukoilta. Oletko itse tuon ryhmän jäsen? Minäkin voin kysellä. Itselleni tulee mieleen vain Oats-kahvila/ravintola, jossa omistaja suositteli minulle kerran teetä kahvin sijaan. Suostuin – onneksi! Oli niin hyvää.

  • Henna

   Melkein! Taitaa olla Tassikoogid eli kuppikakut eli cup cakes. Se on siinä Venekadun alussa Sulevimäen juurella. Pieni pinkki paikka.

 • Raija

  Vähän aiheesta sivuun eli Helsingin Martin markkinoilla on ainakin muutamana vuonna ollut Pierre Chocolaterien kahvilanurkkaus. Siinä tulee pistäydyttyä joka kerta kun markkinoilla käydään. On myös tosi suosittu kahvila täälläkin. Viime vuonna siinä oli mahdollista valita myös pannukahvia ja sehän otettiin.

  • Henna Mikkilä

   Kuulostaa mukavalta! Itse kun elelen täällä Turun seudulla, niin Helsingin Martin markkinat on minulta kokematta. Olisi kiva kyllä joskus päästä tunnelmoimaan.

 • Raija

  Pierre Chokolaterie on mielestäni paras kahvila Tallinnassa. Toinen hyvä kahvila on Saiakang kadulla, olisko nimi myös tuo Saiakang.

  • Henna Mikkilä

   Juu, taitaa olla juuri sen niminen. Ainoa miinuspuoli noissa kahdessa on se, että ei ole perinteiseen virolaistyyliin pöytiin tarjoilua, mutta muuten olen aivan samaa mieltä: ihania molemmat.

   • Raija

    Toki olisi plussaa jos kahvilassa olisi pöytiintarjoilu. En tiedä myöskään kotijaupungissani kuin yhden kahvilan jossa tarjoillaan pöytiin. Se kahvila on kissakahvila Kampissa. Siellä käydään aika usein eikä ainoastaan kissojen takia vaan sen että saa istua pöytään ja tilaus tarjoillaan pöytään.

    • Henna Mikkilä

     Olen tuostakin aivan samaa mieltä! Ihanaa ylellisyyttä, että Tallinnassa lähes kaikkialla on pöytiin tarjoilu. Saiakang ja Pierre taitavat vaan kertakaikkiaan olla liian suosittuja, että pöytiintarjoilu onnistuisi. Veikkaan että siitä on kysymys.

   • Raija

    Nyt kun tarkemmin muistelen, Pierre Chokolateriessa tilaus tehdään siinä tiskillä mutta tuovat sitten tuotteet pöytään.

  • Pauliina Tistelgren

   Carmen Cafe on mielestäni ihana. Monestikin käynyt. Viime kerralla sain todella hyvää tuorepuristettua appelsiinimehua ja se kakkutiski houkuttele eaina! Aamupala on siellä suosittu myöskin.

   • Henna Mikkilä

    Carmenilla on myös hyvät aukioloajat – aamiaista saa jo suht varhain. Itse käyn siellä suht harvoin, kun oma ”mökki” on sen verran toisella suunnalla.

  • Henna Mikkilä

   Niin onkin! Grenka on myös mainio aamiaispaikka. Siitä tuli muuten mieleen myös suht lähellä oleva Aurora B. Mukava paikallisten suosima paikka, joka sekin puuttuu listaltani. Tosi kiva että saan näiden kommenttien avulla laajennettua postaustani!

 • Antero Elovaara

  Kohvik Boheem siinä Kalamajan-Telliskiven alueella, alkaa olla jo klassikko.
  Kohvik Energia Kaubamaja-kadunpätkällä Virukeskuksen takana. Aika on pysähtynyt 70-luvulle, tunnelma ja palvelu on klassinen ja suomenkieltäkin ymmärretään, kun vain muistaa palauttaa tyhjät astiat niille varatulle sivupöydälle.
  Narva Kohvik Narva Maanteellä – aidon tyly ja hida perinteinen ”palvelu”, mutta taatusti kiireetön tunnelma. Henkilökunta ei välttämättä kommunikoi muulla kuin venäjän kielellä, mutta ymmärtää sentään viron kieltä… ainakin välillä.

  • Henna Mikkilä

   Boheem onkin tuttu, siitä olen kirjoittanut postauksenkin (voit lukea sen täältä). Olen itse pitänyt sitä enemmän ruokapaikkana, mutta onhan se tosiaan myös kohvik. Pitääkin lisätä listaan! Ja nuo kaksi jäännettä menneiltä ajoilta minulla on itselläni vielä kokonaan testaamatta. Ajatukseni on tehdä postaus, jossa olisi kaikki klassikot. Maiasmokkin voisi lisätä siihen Energian ja Narvan lisäksi… mutta tuleeko muitakin mieleen?

 • Marianne Tuomola

  Supelsaksad Merepst.8 käymisen arvoinen paikkaa. Avattu keväällä .

  Sisustus palvelu ja tarjoilut kohdillaan!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.