Ristikheina kohvik in Pelgulinn
Herkuttelut,  Matkailu,  Tallinna

Viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa

Supersuosittu Tallinnan parhaat ravintolat -listaukseni saa jatkoa: nyt kerätään yhteen kaikki mukavimmat ja viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa.

Muuten: tervetuloa jäseneksi Facebookin Tallinnatärpit-ryhmään! Siellä käy vilkas keskustelu niin kahviloista kuin muistakin Tallinnan reissuihin liittyvistä asioista. Monia siinä ryhmässä mainittuja juttuja on päätynyt mukaan blogikirjoituksiini.

Mutta nyt takaisin Kahvilat Tallinnassa -listaani. Kriteereinä mukaan pääsemiselle on tämän tyyppisiä asioita:

 • Kahvilassa on tunnelmaa. Viihtyisä valaistus, kiva kalustus, hyvää musiikkia. Myös pääsyn este voi olla tämä: jos ei ole oikeanlaista tunnelmaa, ei ole myöskään asiaa listalle.
 • Palvelu. Kahvilassa on mielestäni tosi tärkeää, että palvelu on ystävällistä. Tosin listalla on kyllä joitain paikkoja, joissa palvelun ystävällisyys vähän vaihtelee kerrasta toiseen, mutta muut mittapuut täyttyvät niin hyvin että tämän suhteen olen valmis vähän venyttämään kriteereitäni.
 • Kohtuulliset hinnat. Ymmärrän toki, että keskeisellä paikalla olevassa kahvilassa vuokrakulutkin ovat korkeat, joten kohtuullisuus voi olla vähän venyvä käsite.
 • Leivonnaisten herkullisuus ja kahvin laatu. Niiden takiahan kahvilaan tullaan. Mutta ravintolalistauksestani poiketen kahvilasuosikkieni joukossa on kyllä sellaisiakin paikkoja, joissa ei juuri ole muita herkkuja kuin erittäin laadukasta ja hyvin valmistettua kahvia.

Siinä kriteerit. Tämä lista on jaoteltu kaupunginosien mukaan.

Kahvilat Tallinnassa: Caffe Carissime
Kahvilat Tallinnassa listalla myös Carissime

Café Carissime Müürivahekadulla vanhassa kaupungissa. Sen verran uusi tuttavuus, että ei ole listalla. Pääsi kuitenkin kuvana mukaan, kun on niin kivasti sisustettu.

Kahvilat Tallinnassa: vanha kaupunki

 • Kohvik August ei ole pelkästään kahvila, vaan myös ravintola ja baari, mutta retrohenkisen sisustuksensa kanssa niin viihtyisä, että pääse kirkkaasti suosikkikahvilat-listalleni. Takaosassa menee portaan pieneen yläkertaan, jonka sohvaryhmässä on kotoisaa istuskella suojassa talven viimasta tai kesän turistivirroista. Sooloiluja-blogissa lisää kuvia Augustista, paikan omat sivut löydät täältä.
 • Chocolats de Pierre on instituutio. Se on mielestäni enemmän kuin monet muut kahvilat Tallinnassa: nähtävyys ja elämys. Tämän on se paikka, jossa palvelu voi välillä olla vähän kylmäkiskoista, eikä siellä ole pöytiin tarjoiluja kuten monessa muussa Tallinnan paikassa, mutta siitä huolimatta päädyn istumaan Pierren tunnelmalliseen kahvilaan kerta toisensa jälkeen. Vanhaa jazzia, herkullisia leivonnaisia, opottavia nojatuoleja ja viihtyisiä pöytäryhmiä: kaikesta siitä on Pierre tehty. Plussaa myös sijainnista, sillä Mestarinpiha (lue juttu ihanasta sisäpihasta), jolla tämä kahvila sijaitsee on yksi suosikkialueitani koko vanhassa kaupungissa. Löydät Pierren nettisivut täältä. Sieltä löytynee karttalinkkiä ja aukioloaikojakin.
Kohvik August Tallinnassa

Kohvik August vanhassa kaupungissa on yksi Kahvilat Tallinnassa -listani suosikeista. Lue koko juttu, niin tiedät miksi.

 • Kahvilat Tallinnassa sen kuin lisääntyvät: uudempi tulokas vanhan kaupungin kahvilakartalla on cupcake-kahvila Tassikoogid. Paikka on suloisesti Riviera Maisonin kalusteilla sisustettu vaaleanpunainen unelma, jonka ikkunapöydässä istuessa on mukava katsella Olevimäen vilinää. Ainakin sillä kerralla kun viimeksi kävin siellä kahvilla, vietin aikaa Michael Bublén ja muiden jouluisten swinglaulajien seurassa. Kelpaa minulle oikein hyvin! Heidän Facebook-sivuiltaan saat kurkattua tarkemman sijainnin ja aukiolot.
 • Kohvik Rukis Virukadun vilinässä on yksi vanhan kaupungin kahvilasuosikeistani. Sieltä saa aamiaista jokaisena viikonpäivänä, ja myös kahvilan valikoimat hurmaavat. Pieni miinus on se, että ulko-ovi käy varsinkin kylmään vuodenaikaan tiheään, joten kahvilan perimmäisempiin pöytiin istuminen voi olla hyvä ajatus. Keittiö taikoo myös salaatteja ja ruokaisampaakin syötävää. Kaiken tarpeellisen infon läydät heidän nettisivuiltaan.
 • Kehrwieder Saiakang Chocolaterie – pitkä nimi, viihtyisä kahvila. Tämä ei pääse ihan suosikkikahvilalistani kärjessä, sillä palvelu on välillä vähän viileähköä. Sisustus on kuitenkin niin tunnelmallinen, että sinne on välillä mukava mennä istuskelemaan.
Balti jaama torin vohvelikahvila
Vegan kohvik Toormoor

Balti Jaamin torilla on muutamakin pieni kahvila. Lue täältä, mitä muuta Balti Jaamin torilta löytyy!

Vanhan kaupungin laitamilla ja tuntumassa

 • Vabadus on erityisen kiva aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä, sillä sen terassilla tarkenee istua aurinkoisena iltapäivänä, vaikka muuten olisi vielä/jo viileää. Sisällä on hienoja kuvia tästä kahvilasta vuosikymmenten takaa: Vabadus oli olemassa jo silloin, kun kahvilat Tallinnassa olivat harvinaisuus. Vabadus on mukana myös Tallinnan parhaat aamiaiset -listallani.
 • Vabaduksen vieressä toinen ihan kiva kahvila on Tuum. Ei pääse supersuosikiksi, mutta ihan mukava paikka taidehuoneen alakerrassa.
 • The Livingroom cafe Pärnu maanteella, synkän kivitalon kellarissa on hyvin boheemi ja hyvin pieni. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen opiskelijakahvila. Luulin käydessäni, että tarjolla on vain kahvia, mutta jälkikäteen heidän Facebook-sivuiltaan ymmärsin että jotain syötävääkin olisi tarjolla. Livingroom pääsee listalleni, koska juomani kookosmaitoon tehty caramel latte oli niin hyvä, että muistelen sitä edelleen lämmöllä.
VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa
Viktus on tyylikkäästi sisustettu, mutta paikassa, johon ei perus turistireissulla välttämättä eksy. Katso lisää kuvia täältä!
 • Viktus kohvik on sellaisessa paikassa, että harvoin tulee käveltyä ohi. Jos kuitenkin menet vaikka kansalliskirjastoon, on tämän viihtyisä kahvila lähellä. Liitän listaani, koska siellä olen syönyt aamiaiseksi kaupungin parhaat uppomunat. Kahvilan omat nettisivut täällä, kuvia ja juttua Sooloiluja-blogissani.
 • Kohvik Komeet on Solaris-kauppakeskuksen neljännessä kerroksessa. Pienoinen ihme, että kauppakeskuksessa oleva kahvila pääsee suosikkilistalleni, mutta Komeet tekee poikkeuksen. Ikkunoista on komeat näköalat, tarjoilut ovat huippuluokkaa ja kesällä kattoterassi on yksi kaupungin hienoimmista. Nettisivuiltaan löytyy aukiolot ja muut infot.

Kalamajan ja Telliskiven kahvilat

Tällä alueella kahviloita on paljon, joten yritän olla ytimekäs
 • Levier kohvik on kuuluisa macronseistaan, mutta muutkin leivonnaiset vievät kielen mennessään. Katso kuvat täältä ja tsekkaa aukiolot täältä.
 • Sesoon on sekä kahvila että ravintola. Ja viihtyisä sellainen onkin. Yksi kaupungin tunnetuimmista brunssipaikoista. Muuttanut vähän aikaa sitten uusiin tiloihin Kotzebue-kadulle, aivan kaupungin parhaan leipomon viereen. Blogissa ei ole Sesoonista vielä mitään, mutta Kotzebue-leipomosta on täällä!  Heidän sivuiltaan voit katsoa aukioloaikoja.
Bekker Koplissa

Bekkeristä tuli yksi suosikeistani heti ensimmäisellä visiitillä, sillä leivonnaiset ovat herkullisia ja palvelu hurmaavan sympaattista.

 • Nyt mennään jo vähän pidemmälle Kalamajasta, sillä Bekker on leipomo ja kahvila Koplissa. Mutta jos käyt tältä alueelta löytyvässä kirppiskeskuksessa tai vintage-kaupassa, niin piipahda ihmeessä täälläkin. Sivuiltaan löytynee aukioloajat.
 • Ristikheinä kohvik on suosikkini koko Tallinnassa! Ihana tunnelma, loistava aamupala ja herkulliset leivonnaiset. Pelgulinn-kaupunginosan asukkaiden kantapaikka. Katso täältä miltä Ristikheinä näyttää, ja tsekkaa aukiolot ja infot täältä.

Kahvilat Tallinnassa Kadriorgissa ja Rotermannissa

Yritän edelleen tiivistää, mutta kun kerrottavaa tuntuu olevan niin paljon… jatketaan vanhan kaupungin toiselle puolelle, eli Rotermanin ja Kadriorgin alueelle.
 • Suosikkini tällä alueella on Faehlmanni. Niin taitaa olla monen paikallisenkin. Täällä kuvia Faehlmannista. Katso aukioloajat ja osoite täältä.
 • Toinen kestosuosikki on NOP. Se on paljon enemmän kuin kahvila, mutta myös kahvia ja herkkuja kaipaavan kannattaa suunnata sinne. Lue täältä lisää NOP:ista ja katso täältä milloin se on auki.
 • Katharinenthal Kadriorgin puiston laidalla on suosittu – eikä ihme! Viime visiitillä söin pyörryttävän hyvän omenakierrepullan. Infot löytynee heidän omilta sivuiltaan.
Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
 • Røst on supersuosittu kahvila ja leipomo Rotermanni-korttelissa. Trendikästä väkeä ja ihana tuoreen leivän tuoksu = kiva kombo. Täällä pidempi juttu ja paljon kuvia Rotermannista, Rostin sivuilla aukiolot ja osoitteet.
 • Rotermannissa myös mm. Carmen Café, josta olen kuullut paljon positiivista, mutta jota en vielä ole itse testannut.
Tässä nämä! Kommentoi alle supermielellään, ja kerro omat suosikkisi.
 
"Jos etsit vinkkejä hyvistä ruokapaikoista Tallinnassa, artikkelini Tallinnan parhaat ravintolat kannattaa pistää talteen! Klikkaa kuvaani, niin pääset lukemaan sitä"

16 Comments

 • Raija

  Vähän aiheesta sivuun eli Helsingin Martin markkinoilla on ainakin muutamana vuonna ollut Pierre Chocolaterien kahvilanurkkaus. Siinä tulee pistäydyttyä joka kerta kun markkinoilla käydään. On myös tosi suosittu kahvila täälläkin. Viime vuonna siinä oli mahdollista valita myös pannukahvia ja sehän otettiin.

  • Henna Mikkilä

   Kuulostaa mukavalta! Itse kun elelen täällä Turun seudulla, niin Helsingin Martin markkinat on minulta kokematta. Olisi kiva kyllä joskus päästä tunnelmoimaan.

 • Raija

  Pierre Chokolaterie on mielestäni paras kahvila Tallinnassa. Toinen hyvä kahvila on Saiakang kadulla, olisko nimi myös tuo Saiakang.

  • Henna Mikkilä

   Juu, taitaa olla juuri sen niminen. Ainoa miinuspuoli noissa kahdessa on se, että ei ole perinteiseen virolaistyyliin pöytiin tarjoilua, mutta muuten olen aivan samaa mieltä: ihania molemmat.

   • Raija

    Toki olisi plussaa jos kahvilassa olisi pöytiintarjoilu. En tiedä myöskään kotijaupungissani kuin yhden kahvilan jossa tarjoillaan pöytiin. Se kahvila on kissakahvila Kampissa. Siellä käydään aika usein eikä ainoastaan kissojen takia vaan sen että saa istua pöytään ja tilaus tarjoillaan pöytään.

    • Henna Mikkilä

     Olen tuostakin aivan samaa mieltä! Ihanaa ylellisyyttä, että Tallinnassa lähes kaikkialla on pöytiin tarjoilu. Saiakang ja Pierre taitavat vaan kertakaikkiaan olla liian suosittuja, että pöytiintarjoilu onnistuisi. Veikkaan että siitä on kysymys.

   • Raija

    Nyt kun tarkemmin muistelen, Pierre Chokolateriessa tilaus tehdään siinä tiskillä mutta tuovat sitten tuotteet pöytään.

  • Pauliina Tistelgren

   Carmen Cafe on mielestäni ihana. Monestikin käynyt. Viime kerralla sain todella hyvää tuorepuristettua appelsiinimehua ja se kakkutiski houkuttele eaina! Aamupala on siellä suosittu myöskin.

   • Henna Mikkilä

    Carmenilla on myös hyvät aukioloajat – aamiaista saa jo suht varhain. Itse käyn siellä suht harvoin, kun oma “mökki” on sen verran toisella suunnalla.

  • Henna Mikkilä

   Niin onkin! Grenka on myös mainio aamiaispaikka. Siitä tuli muuten mieleen myös suht lähellä oleva Aurora B. Mukava paikallisten suosima paikka, joka sekin puuttuu listaltani. Tosi kiva että saan näiden kommenttien avulla laajennettua postaustani!

 • Antero Elovaara

  Kohvik Boheem siinä Kalamajan-Telliskiven alueella, alkaa olla jo klassikko.
  Kohvik Energia Kaubamaja-kadunpätkällä Virukeskuksen takana. Aika on pysähtynyt 70-luvulle, tunnelma ja palvelu on klassinen ja suomenkieltäkin ymmärretään, kun vain muistaa palauttaa tyhjät astiat niille varatulle sivupöydälle.
  Narva Kohvik Narva Maanteellä – aidon tyly ja hida perinteinen “palvelu”, mutta taatusti kiireetön tunnelma. Henkilökunta ei välttämättä kommunikoi muulla kuin venäjän kielellä, mutta ymmärtää sentään viron kieltä… ainakin välillä.

  • Henna Mikkilä

   Boheem onkin tuttu, siitä olen kirjoittanut postauksenkin (voit lukea sen täältä). Olen itse pitänyt sitä enemmän ruokapaikkana, mutta onhan se tosiaan myös kohvik. Pitääkin lisätä listaan! Ja nuo kaksi jäännettä menneiltä ajoilta minulla on itselläni vielä kokonaan testaamatta. Ajatukseni on tehdä postaus, jossa olisi kaikki klassikot. Maiasmokkin voisi lisätä siihen Energian ja Narvan lisäksi… mutta tuleeko muitakin mieleen?

 • Marianne Tuomola

  Supelsaksad Merepst.8 käymisen arvoinen paikkaa. Avattu keväällä .

  Sisustus palvelu ja tarjoilut kohdillaan!

Kommentoi mielellään!