Ristikheina kohvik in Pelgulinn
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa

Supersuosittu Tallinnan parhaat ravintolat -listaukseni saa jatkoa: nyt kerätään yhteen kaikki mukavimmat ja viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa.

Muuten: tervetuloa jäseneksi Facebookin Tallinnatärpit-ryhmään! Siellä käy vilkas keskustelu niin kahviloista kuin muistakin Tallinnan reissuihin liittyvistä asioista. 

Mutta nyt takaisin Kahvilat Tallinnassa -listaani. Kriteereinä mukaan pääsemiselle on tämän tyyppisiä asioita:

 • Kahvilassa on tunnelmaa. Viihtyisä valaistus, kiva kalustus, hyvää musiikkia. Myös pääsyn este voi olla tämä: jos ei ole oikeanlaista tunnelmaa, ei ole myöskään asiaa listalle.
 • Palvelu. Kahvilassa ystävällinen palvelu on tosi tärkeää. Tosin listalla on kyllä joitain paikkoja, joissa palvelun ystävällisyys vähän vaihtelee kerrasta toiseen, mutta muut mittapuut täyttyvät niin hyvin että tämän suhteen olen valmis vähän venyttämään kriteereitäni.
 • Kohtuulliset hinnat. Ymmärrän toki, että keskeisellä paikalla olevassa kahvilassa vuokrakulutkin ovat korkeat, joten kohtuullisuus voi olla vähän venyvä käsite.
 • Leivonnaisten herkullisuus ja kahvin laatu. Niiden takiahan kahvilaan tullaan. Mutta ravintolalistauksestani poiketen kahvilasuosikkieni joukossa on kyllä sellaisiakin paikkoja, joissa ei juuri ole muita herkkuja kuin erittäin laadukasta ja hyvin valmistettua kahvia. 

Siinä kriteerit. Lista on jaoteltu kaupunginosien mukaan.

Kahvilat Tallinnassa: Caffe Carissime
Kahvilat Tallinnassa listalla myös Carissime

Café Carissime Müürivahekadulla vanhassa kaupungissa. Sen verran uusi tuttavuus, että ei ole listalla. Pääsi kuitenkin kuvana mukaan, kun on niin kivasti sisustettu.

Kahvilat Tallinnassa: vanha kaupunki

 • Chocolats de Pierre on instituutio. Se on mielestäni enemmän kuin monet muut kahvilat Tallinnassa: nähtävyys ja elämys. Tämän on se paikka, jossa palvelu voi välillä olla vähän kylmäkiskoista, eikä siellä ole pöytiin tarjoiluja kuten monessa muussa Tallinnan paikassa, mutta siitä huolimatta päädyn istumaan Pierren tunnelmalliseen kahvilaan kerta toisensa jälkeen. Vanhaa jazzia, herkullisia leivonnaisia, opottavia nojatuoleja ja viihtyisiä pöytäryhmiä: kaikesta siitä on Pierre tehty. Lue pidempi juttu Pierrestä täältä! Plussaa myös sijainnista, sillä Mestarinpiha (lue juttu ihanasta sisäpihasta), jolla tämä kahvila sijaitsee on yksi suosikkialueitani koko vanhassa kaupungissa (karttalinkki). Löydät Pierren nettisivut täältä. Sieltä löytynee karttalinkkiä ja aukioloaikojakin.
 • Kohvik August ei ole pelkästään kahvila, vaan myös ravintola ja baari, mutta retrohenkisen sisustuksensa kanssa niin viihtyisä, että pääse kirkkaasti suosikkikahvilat-listalleni. Takaosassa menee portaan pieneen yläkertaan, jonka sohvaryhmässä on kotoisaa istuskella suojassa talven viimasta tai kesän turistivirroista. Sooloiluja-blogissa lisää kuvia Augustista, paikan omat sivut löydät täältä. Tässä karttalinkki.
  EDIT! August on juuri tällä hetkellä muuttamassa uusiin tiloihin, eli se ei ole auki. Seuraa Sooloiluja Facebookissa, niin kuulet ensimmäisten joukossa milloin ovet ovat taas auki!
Kohvik August Tallinnassa

Kohvik August vanhassa kaupungissa on yksi Kahvilat Tallinnassa -listani suosikeista. Lue koko juttu, niin tiedät miksi.

 ja lista jatkuu…

 • Uudempi tulokas vanhan kaupungin kahvilakartalla on cupcake-kahvila Tassikoogid. Vaaleanpunainen unelma, jonka ikkunapöydässä istuessa on mukava katsella Olevimäen vilinää. Ainakin sillä kerralla kun viimeksi kävin siellä kahvilla, vietin aikaa Michael Bublén ja muiden jouluisten swinglaulajien seurassa. Heidän Facebook-sivuiltaan saat takistettua aukiolot, karttalinkki sen sijaan tässä.
 • Kehrwieder Saiakang Chocolaterie – pitkä nimi, viihtyisä kahvila. Tämä ei pääse ihan suosikkikahvilalistani kärjessä, sillä palvelu on välillä vähän viileähköä. Sisustus on kuitenkin niin tunnelmallinen, että sinne on välillä mukava mennä istuskelemaan. Kehrwiederin löydät täältä.
 • Kaupungin vanhin kahvila Maiasmokk on toiminut samalla paikalla jo 150 vuotta! Kesäsesongin aikaan voi olla täyttä, mutta varsinkin talvisin on mukavaa istahtaa ikkunapöytään katselemaan maailman menoa. Lue pidempi juttu Maiasmokkista täältä. Klassikko, jonka yhteystiedot ja ruokalistat on heidän omilla nettisivuillaan. Kartalla Maiasmokk on tässä.
Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Tunnelmallinen pieni Raven. Klikkaa kuvaa, niin pääset katsomaan lisää kuvia sieltä.
Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa
Lisannassa on tunnelmaa niin sisällä kuin ulkonakin – jos sää vaan sallii. Klikkaa kuvaa ja lue pidempi juttu tästä suosikkikahvilastani!
Maiasmokk on kaupungin vanhin kahvila. Todellinen klassikko!

Vanhan kaupungin laitamilla ja tuntumassa

 • Lisanna on ehkä viime aikoina ollut ykkössuosikkini Tallinnan kahviloista! Se pääsi isosti mukaan Hesarin kanssa tekemääni matkajuttuunkin. Lue pidempi postaukseni Lisannasta.  Heidän omilta sivuiltaan löydät aukiolot, ja kartalla Lisanna on täällä
 • Uudempia tulokkaita on sympaattinen (ja orgaaninen) pieni Raven-kahvila Müürivahe-kadulla. Lue pidempi juttu Ravenista – siellä on myös kuvia tästä lämminhenkisestä paikasta. Ravenin omat Fb-sivut täällä ja karttalinkki tässä
 • Vapaudenaukion laidalla on pieni kahvila niemeltä Tuum. Ei pääse supersuosikiksi, mutta mukava paikka taidehuoneen alakerrassa.
 • Viktus kohvik on sellaisessa paikassa, että harvoin tulee käveltyä ohi. Jos kuitenkin menet vaikka kansalliskirjastoon (suosittelen muuten menemään), on tämän viihtyisä kahvila lähellä.  Lue pidempi juttu Viktuksesta. Kahvilan omat nettisivut täällä, ja tässä karttalinkki.
 • Kohvik Komeet on Solaris-kauppakeskuksen neljännessä kerroksessa. Pienoinen ihme, että kauppakeskuksessa oleva kahvila pääsee suosikkilistalleni, mutta Komeet tekee poikkeuksen. Ikkunoista on komeat näköalat, tarjoilut ovat huippuluokkaa ja kesällä kattoterassi on yksi kaupungin hienoimmista. Nettisivuiltaan löytyy aukiolot ja muut infot. Kartalla Komeet on täällä.
Kahvilat tallinnassa: komeet
Kohvik Komeet on Solariksen kauppakeskuksessa. Sen kesäterassi on ehkä kaupungin hienoin!

Kahvilat Tallinnassa: Kalamaja ja Telliskivi

Tällä alueella kahviloita on paljon, joten yritän olla ytimekäs
 • Rahva Raamat -kirjakauppa avasi jokin aika sitten kahvilan-ravintolan Telliskiveen! Siitä tuli instant-suosikki, sillä hyvien syötävien lisäksi tunnelma kirjojen keskellä on ihastuttava. Kannattaa lukea myös tämä pidempi postaus Rahva Raamatun kahvilasta. Myös Pärnu maantien varrella olevassa Rahva Raamatussa on nykyään viehättävä kahvila. Telliskiven RR on kartalla tässä, ja heidän sivuiltaan voit tarkastaa aukioloajat.
 • Muita mainitsemisen arvoisia Telliskiven kahviloita ovat kauppakäytävän päässä oleva Fika, Fotografiskan alakerta ja Homeart sisustuskaupan kahvila.
 • Sesoon on sekä kahvila että ravintola. Ja viihtyisä sellainen onkin. Yksi kaupungin tunnetuimmista brunssipaikoista. Muuttanut vähän aikaa sitten uusiin tiloihin Kotzebue-kadulle, aivan kaupungin parhaan leipomon viereen. Blogissa ei ole Sesoonista vielä mitään, mutta Kotzebue-leipomosta on täällä!  Heidän sivuiltaan voit katsoa aukioloaikoja. Kartalla Sesoon on tässä
 • Noblessnerin aluekin kuuluu Kalamajaan, joten otan mukaan listalle Proto keksintötehtaan upean näköisen kahvilan (katso täältä kuvia tuosta upeasta tilasta). Proton kahvila on upean näköinen, ja sieltä aukeaa kiinnostavat näkymät keksintötehtaan puolelle. Kartalla Proto on täällä. Kahvilan aukioloajat saman kuin keksintötehtaan – löydät ne heidän sivuiltaan.
Bekker Koplissa
Bekkeristä tuli yksi suosikeistani heti ensimmäisellä visiitillä, sillä leivonnaiset ovat herkullisia ja palvelu hurmaavan sympaattista.

Kahvilat Tallinnassa Kadriorgissa ja Rotermannissa

Yritän edelleen tiivistää, mutta kun kerrottavaa tuntuu olevan niin paljon… jatketaan vanhan kaupungin toiselle puolelle, eli Rotermanin ja Kadriorgin alueelle.
 • Suosikkini tällä alueella on Faehlmanni. Niin taitaa olla monen paikallisenkin. Täällä kuvia Faehlmannista. Katso aukioloajat täältä. Karttalinkki tässä.
 • Toinen kestosuosikki on NOP. Se on paljon enemmän kuin kahvila, mutta myös kahvia ja herkkuja kaipaavan kannattaa suunnata sinne. Lue täältä lisää NOP:ista ja katso täältä milloin se on auki. Kartalla NOP on täällä
 • Katharinenthal Kadriorgin puiston laidalla on suosittu – eikä ihme! Viime visiitillä söin pyörryttävän hyvän omenakierrepullan. Infot löytynee heidän omilta sivuiltaan. Karttalinkin löydät täältä
 • Ihan uusi tuttavuus on Keskikaupungilla oleva Björn Espresso bar. Söin siellä yhden parhaista aamiaisista pitkään aikaan! Kartalla Björn löytyy täältä, ja heidän Facebook-sivunsa tämän linkin takaa.
Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
 • Røst on supersuosittu kahvila ja leipomo Rotermanni-korttelissa. Trendikästä väkeä ja ihana tuoreen leivän tuoksu = kiva kombo. Täällä pidempi juttu ja paljon kuvia Rotermannista, Rostin sivuilla aukiolot ja osoitteet.
 • Vasta hiljattain Rotermanniin aukesi Levier kahvila, joka oli aiemmin Kalamajassa. Lue vanhasta Levieristä täältä, mutta mene ihmeessä käymään tässä uudessa! Se pääsi myös Tallinnan brunssit -listalleni. Levierin omilta Facebook-sivuilta aukiloloajat ja ruokalistat.
 • Rotermannissa myös mm. Carmen Café, josta olen kuullut paljon positiivista, mutta jota en vielä ole itse testannut.
Tässä nämä! Kommentoi alle supermielellään, ja kerro omat suosikkisi.
 
Kahvilat tallinnassa: proto
Proto keksintötehtaan kahvilan upeaa sisustusta. Kuvaa klikkaamalla voit lukea lisää Protosta.
Fudge tallinnan vegaanikahvilassa
Lisanna-kahvilan kaikki tarjottavat ovat vegaanisia. Kasvipohjaisia maitojakin löytyy vaikka kuinka monta erilaista. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!
"Jos etsit vinkkejä hyvistä ruokapaikoista Tallinnassa, artikkelini Tallinnan parhaat ravintolat kannattaa pistää talteen! Klikkaa kuvaani, niin pääset lukemaan sitä"

20 Comments

 • Aune Linnanvirta

  Mutta mistä saa hyvää kahvia? Levonnaiset ovat ihania ja paikat viihtyisiä, mutta kahvi monessa paikassa litkua. Eikä espressokaan auta.

  • Henna

   Hyvä kysymys – samaa mieltä siitä, että kahvin laadussa on toisinaan aika tavallakin toivomisen varaa. Näin äkkiseltään parasta kahvia tarjoavista paikoista tulee mieleen uudehko paahtimo ja kahvila The Brick Telliskivessä sekä Kokomo ja Karjase Sai Põhjalan tehtailla. Papermill on myös erinomainen. Täällä koottuna kaikki suosikkikahvipaikkani – vain Salme-kahvilaa ei enää ole.

  • Henna

   Melkein! Taitaa olla Tassikoogid eli kuppikakut eli cup cakes. Se on siinä Venekadun alussa Sulevimäen juurella. Pieni pinkki paikka.

 • Raija

  Vähän aiheesta sivuun eli Helsingin Martin markkinoilla on ainakin muutamana vuonna ollut Pierre Chocolaterien kahvilanurkkaus. Siinä tulee pistäydyttyä joka kerta kun markkinoilla käydään. On myös tosi suosittu kahvila täälläkin. Viime vuonna siinä oli mahdollista valita myös pannukahvia ja sehän otettiin.

  • Henna Mikkilä

   Kuulostaa mukavalta! Itse kun elelen täällä Turun seudulla, niin Helsingin Martin markkinat on minulta kokematta. Olisi kiva kyllä joskus päästä tunnelmoimaan.

 • Raija

  Pierre Chokolaterie on mielestäni paras kahvila Tallinnassa. Toinen hyvä kahvila on Saiakang kadulla, olisko nimi myös tuo Saiakang.

  • Henna Mikkilä

   Juu, taitaa olla juuri sen niminen. Ainoa miinuspuoli noissa kahdessa on se, että ei ole perinteiseen virolaistyyliin pöytiin tarjoilua, mutta muuten olen aivan samaa mieltä: ihania molemmat.

   • Raija

    Toki olisi plussaa jos kahvilassa olisi pöytiintarjoilu. En tiedä myöskään kotijaupungissani kuin yhden kahvilan jossa tarjoillaan pöytiin. Se kahvila on kissakahvila Kampissa. Siellä käydään aika usein eikä ainoastaan kissojen takia vaan sen että saa istua pöytään ja tilaus tarjoillaan pöytään.

    • Henna Mikkilä

     Olen tuostakin aivan samaa mieltä! Ihanaa ylellisyyttä, että Tallinnassa lähes kaikkialla on pöytiin tarjoilu. Saiakang ja Pierre taitavat vaan kertakaikkiaan olla liian suosittuja, että pöytiintarjoilu onnistuisi. Veikkaan että siitä on kysymys.

   • Raija

    Nyt kun tarkemmin muistelen, Pierre Chokolateriessa tilaus tehdään siinä tiskillä mutta tuovat sitten tuotteet pöytään.

  • Pauliina Tistelgren

   Carmen Cafe on mielestäni ihana. Monestikin käynyt. Viime kerralla sain todella hyvää tuorepuristettua appelsiinimehua ja se kakkutiski houkuttele eaina! Aamupala on siellä suosittu myöskin.

   • Henna Mikkilä

    Carmenilla on myös hyvät aukioloajat – aamiaista saa jo suht varhain. Itse käyn siellä suht harvoin, kun oma ”mökki” on sen verran toisella suunnalla.

  • Henna Mikkilä

   Niin onkin! Grenka on myös mainio aamiaispaikka. Siitä tuli muuten mieleen myös suht lähellä oleva Aurora B. Mukava paikallisten suosima paikka, joka sekin puuttuu listaltani. Tosi kiva että saan näiden kommenttien avulla laajennettua postaustani!

 • Antero Elovaara

  Kohvik Boheem siinä Kalamajan-Telliskiven alueella, alkaa olla jo klassikko.
  Kohvik Energia Kaubamaja-kadunpätkällä Virukeskuksen takana. Aika on pysähtynyt 70-luvulle, tunnelma ja palvelu on klassinen ja suomenkieltäkin ymmärretään, kun vain muistaa palauttaa tyhjät astiat niille varatulle sivupöydälle.
  Narva Kohvik Narva Maanteellä – aidon tyly ja hida perinteinen ”palvelu”, mutta taatusti kiireetön tunnelma. Henkilökunta ei välttämättä kommunikoi muulla kuin venäjän kielellä, mutta ymmärtää sentään viron kieltä… ainakin välillä.

  • Henna Mikkilä

   Boheem onkin tuttu, siitä olen kirjoittanut postauksenkin (voit lukea sen täältä). Olen itse pitänyt sitä enemmän ruokapaikkana, mutta onhan se tosiaan myös kohvik. Pitääkin lisätä listaan! Ja nuo kaksi jäännettä menneiltä ajoilta minulla on itselläni vielä kokonaan testaamatta. Ajatukseni on tehdä postaus, jossa olisi kaikki klassikot. Maiasmokkin voisi lisätä siihen Energian ja Narvan lisäksi… mutta tuleeko muitakin mieleen?

 • Marianne Tuomola

  Supelsaksad Merepst.8 käymisen arvoinen paikkaa. Avattu keväällä .

  Sisustus palvelu ja tarjoilut kohdillaan!

Kommentoi mielellään!