Vegaani Tallinna ja vegan inspiratsioon
Ravintolat

Vegaani Tallinna hurmaa: makuja, laatua ja valinnanvaraa

Vegaani Tallinna – onnistuuko kasvissyöjä herkuttelemaan siinä missä sekasyöjäkin? Minulta kysellään sen verran usein vinkkejä kasvis- ja vegaaniravintoloista, että on aika koota kaikki parhaat paikat yhteen. 

Lista päivittyy ja elää.  Kommentoi siis mielellään, jotta kaikki kaupungin parhaat vegaani-paikat saadaan varmasti mukaan.

Vegaani Tallinna: vanha kaupunki

Vegan V

Vegaani Tallinna -listan vanhan kaupungin klassikko. Ystävällisestä palvelusta ja viihtyisästä sisustuksesta täydet pisteet. Kaikki annokset 100 % vegaanisia. Vegan V:n punajuuritortellinit ovat legendaarisen hyvät. Lue myös tämä: Pieni ihana Vegan V. Vegan V kartalla, nettisivut täällä.

Vegan Inspiratsioon

Vegaani Tallinnaa vanhimmasta päästä: Vegan Inspiratsioon Lai-kadulla lähellä Olevisten kirkkoa. Hauskan boheemi paikka, jossa olen syönyt aamiaista. Pisteitä hyvistä aukioloajoista: Inspiratsioon on auki joka päivä aamuyhdeksästä iltakymmeneen. Karttalinkki tässä ja nettisivut täällä.

Commune cafen vegaaniset pizzat maistuvat aivan varmasti myös sekasyöjälle!
Rataskaevu tarkoittaa rataskaivoa.
Rataskaevu 16 tarjoilee herkkuja myös vegaanille.

Uusi tulokas Oats

Väike-Karja-kadulla Vanhassakaupungissa on mainio uudehko kahvila-ravintola nimeltä Oats. Kuten nimestä voi päätellä, keittiössä kokkaillaan kasvispohjaisia herkkuja. Ihan täysvegaaninen Oats ei ole, sillä muutamassa annoksessa on kananmunaa. Suurin osa makeista ja suolaisista syötävistä – ja myös viineistä – kuitenkin vegaanisia.

Kannattaa muuten seurailla heidän Facebook-sivujaan, sillä Oats järjestää erilaisia tapahtumia kuten viininmaisteluiltoja. Tässä karttalinkki Oatsiin, ja tämän linkin takana heidän Facebook-sivunsa.

Oats on rento ja viihtyisä, mukavan vegaaniystävällinen paikka Vanhankaupungin Väike-Karja-kadulla.

Ihana Parrot resto & bar

Parrot on niin erilainen ravintolakokemus, että se pitää itse kokea. Parhaan tuntuman Parrotin keittiön taitoihin saat maistelumenulla. Koko ruokalista ei ole vegaaninen, mutta toinen mainioista maistelumenuista on. Lue myös tämä: Supersuosikkini Parrot. Ravintolan omat sivut löytyy täältä, kartalla se on tässä.

Frank

Yksi vanhan kaupungin suosikkipaikoistani Frank osaa kuulemma myös vegaanikokkailut – näin kertoi eräs ystävällinen Tallinnatärpit Facebook-ryhmän jäsen. On muuten niin mainio ryhmä, että jos et vielä ole jäsen niin kannattaa liittyä. Frank on sekä baari että bistro – ja hyvä sellainen onkin. Tämä kannattaa lukea myös: Frank hurmaa pehmeällä tunnelmalla. Frank on Saunakadulla, ja tästä klikkaat itsesi sen nettisivuille.

 

vegaanisuklaata tallinnassa
Karu Talussa on suklaiden lisäksi myynnissä vegaanisia salameja. Klikkaa ja lue lisää!
Parrot Minibar ja riikinkukkotapetti
Parrot Minibar tarjoilee täysin vegaanisen maistelumenun. Kuvaa klikkaamalla lisää tarinaa!

Makeannälkään Karu Talu

Karu Talu ei ole ravintola, vaan pieni herkkukauppa ja kahvila. Se on niin herkullinen (ja täysin vegaaninen) että se kuuluu ehdottomasti tälle listalle! Jos siis kaipaat suuta makeaksi, niin Karu Talu on oiva kohde makeannälän sammuttamiseen. Vegaaninen ”Snickers” on niin tajuttoman hyvää, että paikan ohi on lähes mahdotonta kävellä piipahtamatta sisään. Muutkin herkut maistamisen arvoisia. Karu Talu on Raatihuoneentorin vieressä olevalla pienellä sivukujalla eli täällä.

Herkkusuun kannattaa tsekata myös Gelato ladyjen vegaanijäätelöiden valikoimat. Niitä on paljon – ja miten hyviä makuja niissä onkaan! Lue lisää Gelato Ladies -kahvilasta täältä.

Vegan V on herkullinen ja edullinen
Von Krahli Aedin annos

Vegaani Tallinna: Kalamaja, Telliskivi ja Pelgulinna

Ülo

Ülo ei ole vegaaninen, vaan omien sanojensa mukaan kasvisravintola, josta saa myös lihaa ja kalaa. Monet annokset voidaan kuitenkin tehdä vegaanisina, ja on niitä listallakin aika monta. Tykkään Ülosta paljon, joten lue tämä pidempikin juttu: Ystävällinen ja herkullinen Ülo. Paikka löytyy kartalla täältä, ja Fb-sivuiltansa voit kurkkia ruokalistaa ja aukioloaikoja. 

Kaja Pizza

Ilahduin kuullessani, että suosikkipizzeriani Kajan listalta löytyy myös vegaanipizza! Hip hurraa Tallinnatärppi-ryhmä, josta tämäkin vinkki tuli. Lue pitkä juttu Kajasta, tsekkaa ruokalista ja aukiolot täältä… ja jos et vielä tiedä mistä Kaja löytyy, niin kurkkaa myös karttaa.

Kopli köök on rosoisan viihtyisä
Aivan uusimmasta päästä tällä listalla on Kopli Köök, jonka lounaslistan kahdesta annoksesta toinen on aina vegaaninen. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!
Tyylikäs ja herkullinen Ülo
vegaani ravintola ulo

Kolm Sibulat

Erinomainen ravintola Kolm Sibulat suhtautuu suopeasti vegaani-asiakkaisiin, sillä listalla on monta herkullista vegaanista annosta. Lue Kolm Sibulatista tämä juttu, jossa kehun sen maasta taivaaseen! Ravintola löytyy Paldiski maantien ja Telliskivi-kadun kulmauksesta eli täältä. Ruokalistan ja muut faktat voit katsoa heidän nettisivuiltaan.

Veg Machine

Veg Machinen lihatonta burgeria kehutaan kaupungin parhaaksi, eikä se kyllä kauas jää. Tämä street food paikka löytyy Balti Jaamin torilta, ruokalistaa en löytänyt netistä, mutta fb-sivuiltaan löytynee infoa.

Tokumaru

Täysvegaanit junnuni hehkuttavat, että Tokumarun vegaaniset sushit ovat parasta mitä sushi-Tallinna tarjoaa! Tokumaru löytyy Solariksesta ja Balti Jaamin torilta, mutta myös muutamasta muusta osoitteesta. Tsekkaa lokaatiot heidän sivuiltaan

Inspiratsioonin aamiaistoastit
Nop kohvik tallinna aamupala
NOP on viihtyisä ja herkullinen.
Nop kohvik tallinna aamupala
Annos NOPin aamiaislistalta.

Vegaani Tallinna: muualla kaupungissa

Kadriorgin klassikko NOP

NOP tarjoaa muutakin kuin vegaanista ruokaa, mutta painotus on ekologisuudessa ja kasviksissa, joten listalta löytyy hyvin syömistä myös vegaanille. NOPin brunssi on kestosuosikki. Ei ihan edullisimmasta päästä, mutta laatua löytyy. Täällä olen käynyt, joten lue vanha juttu NOP:istaNOP on täällä, ja nettisivunsa täällä.

Commune cafe

Commune cafe avattua Pärnu maantien varteen siitä tuli lähes heti suosittu – eikä ihme! Lue omasta ensivisiitistämme täältä. Enpä olisi uskonut, että yksi kaupungin parhaista pizzoista on vegaaninen. Commune cafen Facebook-sivuilta löydät ruokalistat ja aukiolot. 

Uusi tulokas Oasis Rotermannissa

Oasiksen takana on samaa porukkaa kuin mainiossa Vegan Inspiratsioonissa, joten osaamista löytyy. Itselläni tämä paikka on vielä testaamatta, mutta Tallinnatärpeissä sitä on kehuttu useammassakin postauksessa – lue vaikka tämä hehkutus. Oasiksen Facebook-sivulta löydät aukiolot, ruokalistat ja muut tärkeät infot.

Vegaani Tallinna Oasis Rotermanni
Tämä "Salad explosion" on Oasiksen keittiön tuotoksia. Kuva: Oasis.

Mene testaamaan myös nämä!

Jäikö vielä nälkä? Laita talteen myös nämä listat:

Kasvis- ja vegaaniruoka valtaa alaa tavallisissakin ravintoloissa, joten kannattaa bongata kaupungin parhaat ravintolat ja kurkata mitä vegaanisia vaihtoehtoja niiden listoilta löytyy.

Tallinnan paras ravintola

7 Comments

  • K

    Vegan Inspiratsioon näyttäisi olevan nettisivujen mukaan suljettu.

    ”Our entire Inspiration family throughout history is extremely grateful to you for being there for 7 years, without you – we wouldn’t have existed either. But everything in this world has its time, so do we. 💚 So Vegan Inspiration IS CLOSED!”

    • Henna

      Kyllä, olet oikeassa! Pitääkin päivittää artikkelia Inpiratsioonin osalta – ja myös Oasiksen, sillä toisin kuin jutussa sanon nyt olen ehtinyt testata sen. Ja hyvää oli!

  • Pauliina Hakanen

    VegB12 ehdottomasti käymisen arvoinen! Ihana ja symppis kaffittelupaikka, mutta saa myös esim keittoa. Lisäksi omistaja osaa hyvin suomea, ja oli hyvin puheliaalla ja iloisella tuulella, joten asiakaspalvelusta pelkkää plussaa 🙂 Kaikki ruoat on itse tehtyjä, ja omistaja arvostaa isosti terveellisiä raaka-aineita, joten menkäähän kaikki tutustumaan! 🙂

    • Henna Mikkilä

      Kuulostaa tosi lupaavalta, pitääpä todellakin käydä testaamassa. Keittolounas on aina hyvä ja edullinen vaihtoehto, niiden kokkaamisen virolaiset yleensä osaa. Oletko sinä Pauliina muuten käynyt jo Toormoorin sen Sulevimäelle muuton jälkeen? Kiva vegaanikahvila sekin.

      • Pauliina

        En ole käynyt tuolla, kiitos vinkistä, pitääpä käydä! 🙂 Ja kiitos mukavasta kattauksesta Tallinnan paikoista, siellä kun aika usein nykyään käy 🙂

        • Henna Mikkilä

          Tosi kiva kuulla, jos löydät täältä reissuvinkkejä. Oletko Facebookissa? Perustin sinne reilu puoli vuotta sitten ryhmän nimeltä Tallinnatärpit, joka on myös mainio paikka saada vinkkejä Tallinnan matkalle. Liity ihmeessä jos olet fb:ssä, ja jos et vielä ole ryhmän jäsen. Löydät sen täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.