Vegaani Tallinna ja vegan inspiratsioon
Ravintolat,  Tallinna

Vegaani Tallinna hurmaa: makuja, laatua ja valinnanvaraa

Vegaani Tallinna – onnistuuko kasvissyöjä herkuttelemaan siinä missä sekasyöjäkin? Minulta kysellään sen verran usein vinkkejä kasvis- ja vegaaniravintoloista, että on aika koota kaikki parhaat paikat yhteen. Lista päivittyy ja elää.  Kommentoi siis mielellään, jotta kaikki kaupungin parhaat vegaani-paikat saadaan varmasti mukaan.

Vegaani Tallinna: vanha kaupunki

Vegan V

Vegaani Tallinna -listan vanhan kaupungin klassikko. Ystävällisestä palvelusta ja viihtyisästä sisustuksesta täydet pisteet. Ruoka sen sijaan vähän vaihtelee. Jotkut annokset (mm. punajuuritortellinit) ovat taivaallisia, toiset taas välillä vähän meh. Kaikki kuitenkin 100 % vegaania. Enemmän kuvia ja tunnelmia Vegan V:stä täällä. Vegan V kartalla, nettisivut täällä.

Vegan Inspiratsioon

Vegaani Tallinnaa vanhimmasta päästä: Vegan Inspiratsioon Lai-kadulla lähellä Olevisten kirkkoa. Hauskan boheemi paikka, jossa olen syönyt lähinnä aamiaista. Pisteitä hyvistä aukioloajoista: Inspiratsioon on auki joka päivä aamuyhdeksästä iltakymmeneen. Karttalinkki tässä ja nettisivut täällä.

Toormoor

Vegan Studio Toormoor oli ennen Balti Jaamin torilla, mutta muutti lopputalvella viihtyisiin tiloihin vanhan kaupungin Sulevimäelle. Avaa joka päivä jo 8:30, joten mainio aamiaispaikka. Listalla kahvilaherkkujen ja aamiaisruokien lisäksi mm. wrappeja ja päivän keitto. Ihana sisustus! Täällä paljon lisää kuvia. Toormoor kartalla ja verkossa.

Vegaani-kahvila Lisanna 

Pieni kahvila vanhan kaupungin laitamilla. Samassa talossa on myös ihana Botaanik, josta olen kirjoittanut Tallinnan salakapakat -jutussani. Lisanna on kahvila, jossa kaikki makusiirapeista alkaen on tehty itse. Pientä syötävää ja taivaallista kahvia. Lisannan fb-sivut täällä.

Toormoorin tuorekakku
Suloinen Toormoor
Rataskaevu tarkoittaa rataskaivoa.
Rataskaevu 16 tarjoilee herkkuja myös vegaanille.
vegaani tallinna vegan tallinn inspiratsioon
Mukavan boheemi ja herkullinen Vegan Inspiratsioon.
vegaanisuklaata tallinnassa
Karu Talussa on suklaiden lisäksi myynnissä vegaanisia salameja. Klikkaa ja lue lisää!
Parrot Minibar ja riikinkukkotapetti
Parrot Minibar tarjoilee täysin vegaanisen maistelumenun. Kuvaa klikkaamalla lisää tarinaa!

Ihana Parrot Minibar on myös vegaani

Parrot Minibar on niin erilainen ravintolakokemus, että se pitää itse kokea. Parhaan tuntuman Parrotin keittiön taitoihin saat maistelumenulla. Koko ruokalista ei ole vegaani, mutta toinen mainioista maistelumenuista on. Parrotin omat sivut löytyy täältä, kartalla se on tässä.

Frank

Yksi vanhan kaupungin suosikkipaikoistani Frank osaa kuulemma myös vegaanikokkailut – näin kertoi eräs ystävällinen Tallinnatärpit Facebook-ryhmän jäsen. On muuten niin mainio ryhmä, että jos et vielä ole jäsen niin kannattaa liittyä. Frank on sekä baari että bistro – ja hyvä sellainen onkin. Lue pidempi juttu täältä. Frank on Saunakadulla, ja tästä klikkaat itsesi sen nettisivuille.

Makeannälkään Karu Talu

Karu Talu ei ole ravintola, vaan pieni herkkukauppa ja kahvila. Se on niin herkullinen – ja täysin vegaani – että otan sen mukaan siitä huolimatta. Jos kaipaat vaikka ruuan jälkeen suuta makeaksi, niin Karu Talu on oiva kohde makeannälän sammuttamiseen. Vegaani ”Snickers” on niin tajuttoman hyvää, että paikan ohi on lähes mahdotonta kävellä piipahtamatta sisään. Muutkin herkut maistamisen arvoisia. Karu Talu on Raatihuoneentorin vieressä olevalla pienellä sivukujalla eli täällä.

Herkkusuun kannattaa tsekata myös Gelato ladyjen vegaanijäätelöiden valikoimat. Niitä on paljon – ja miten hyviä makuja niissä onkaan! Lue lisää Gelato Ladies -kahvilasta täältä.

Vegan V on herkullinen ja edullinen
Von Krahli Aedin annos

Vegaani Tallinna: Kalamaja, Telliskivi ja Pelgulinna

Entinen Pelgupaik on nyt Cafe St. Maria

Pelgupaik oli ennen kaikkea vegaaninen nuudelipaikka, mutta sen tiloissa uudella nimellä jatkavan St. Marian lista on laajempi – ja täysin vegaani!  Löydät Cafe St. Marian täältä, ja ruokalistaa voit kurkata täällä.

Ülo

Ülo ei ole vegaani, vaan omien sanojensa mukaan kasvisravintola, josta saa myös lihaa ja kalaa. Monet annokset voidaan kuitenkin tehdä vegaaneina, ja on niitä listallakin aika monta. Tykkään Ülosta tosi paljon, joten naputtelin siitä oman postauksen. Ülon löydät kartalla täältä, ja Fb-sivuiltansa voit kurkkia ruokalistaa ja aukioloaikoja. 

Kaja Pizza

Ilahduin kuullessani, että suosikkipizzeriani Kajan listalta löytyy myös vegaanipizza! Hip hurraa Tallinnatärppi-ryhmä, josta tämäkin vinkki tuli. Lue pitkä juttu Kajasta, tsekkaa ruokalista ja aukiolot täältä… ja jos et vielä tiedä mistä Kaja löytyy, niin kurkkaa myös karttaa.

Kopli köök on rosoisan viihtyisä
Aivan uusimmasta päästä tällä listalla on Kopli Köök, jonka lounaslistan kahdesta annoksesta toinen on aina vegaani.
Tyylikäs ja herkullinen Ülo
vegaani ravintola ulo

Kolm Sibulat

Mainio Kolm Sibulat ei ole vegaaniravintola, mutta mahtavassa Facebookin Tallinnatärpit-ryhmässä joku ystävällisesti vinkkasi, että Kolm Sibulat suhtautuu erittäin suopeasti vegaani-asiakkaisiin. Lue Kolm Sibulatista tämä juttu, jossa kehun sen maasta taivaaseen! Jos et muuten vielä ole Tallinnatärpit-ryhmän jäsen, kannattaa liittyä saman tien! Ravintola löytyy Paldiski maantien ja Telliskivi-kadun kulmauksesta eli täältä. Ruokalistan ja muut faktat voit katsoa heidän nettisivuiltaan.

Veg Machine

Veg Machinen lihatonta burgeria kehutaan kaupungin parhaaksi, eikä se kyllä kauas jää. Tämä street food paikka löytyy Balti Jaamin torilta, ruokalistaa en löytänyt netistä, mutta fb-sivuiltaan löytynee infoa.

Tokumaru

Täysvegaanit junnuni hehkuttavat, että Tokumarun vegaaniset sushit ovat parasta mitä sushi-Tallinna tarjoaa! Tokumaru löytyy Solariksesta ja Balti Jaamin torilta, mutta myös muutamasta muusta osoitteesta. Tsekkaa lokaatiot heidän sivuiltaan

Moon

Moon on niin mainio ravintola, että otin mukaan tälle listalle kuultuani, että siellä suhtaudutaan erittäin myönteisesti vegaaniruokailijoihin. Listalla vegaanivaihtoehtoja, ja kannattaa myös kysellä ystävälliseltä henkilökunnalta. Moon on pienellä sivukadulla Kalasatamassa eli täällä, ruokalistan löydät täältä.

Inspiratsioonin aamiaistoastit
Nop kohvik tallinna aamupala
NOP on viihtyisä ja herkullinen.
Nop kohvik tallinna aamupala
Annos NOPin aamiaislistalta.

Vegaani Tallinna: muualla kaupungissa

Kadriorgin klassikko NOP

NOP tarjoaa muutakin kuin vegaania, mutta painotus on ekologisuudessa ja kasviksissa, joten listalta löytyy hyvin syömistä myös vegaanille. NOPin brunssi on kestosuosikki. Ei ihan edullisimmasta päästä, mutta laatua löytyy. Täällä olen käynyt, joten lue vanha juttu NOP:istaNOP on täällä, ja nettisivunsa täällä.

Commune cafe

Commune cafe avattua Pärnu maantien varteen siitä tuli lähes heti suosittu – eikä ihme! Lue omasta ensivisiitistämme täältä. Enpä olisi uskonut, että yksi kaupungin parhaista pizzoista on vegaaninen. Commune cafen Facebook-sivuilta löydät ruokalistat ja aukiolot. 

kaja pizza köök tallinnassa

Mene testaamaan myös nämä!

Olen saanut tosi paljon positiivista palautetta jaettuani tätä postausta Facebookin Tallinna- ja vegaaniryhmissä. Kommenttien perusteella lisään vielä nämä paikat, jotka ovat joko juuri auenneet, vasta aukeamassa tai itselläni täysin testaamatta. Jos siis käyt näissä, niin jätä ihmeessä kommenttia! Kunkin ravintolan nimi on linkki heidän omille sivuilleen.

 • Koplikadun alussa Rohe. Söin pikaisen lounaan ja tykkäsin kovasti! Tuon ensivisiitin jälkeen Rohesta tullut yksi kestosuosikkejani.
 • VegB12 Balti Jaamin torilla. Auki jo varhain aamulla, eli mainio aamupalapaikka.
 • Mac&Roll
 • Balti Jaam torin vieressä olevassa Burger boxissa kuulemma todella hyvä falafelhampurilainen
 • Odeonista olen kirjoittanut oman postauksenkin, mutta nyt vasta kuulin että siellä myös vegaani syö hyvin. Kerro jos käyt!
 • Aivan uusi tulokas on Kopli Köök Põhjalan tehtailla. Heidän lounaslistansa annoksista ainakin yksi on aina vegaaninen. Lue täältä pidempi juttu tästä rouhean boheemista ja viihtyisästä paikasta. Lounaslistat ja muut löydät heidän Fb-sivuiltaan. 

Jäikö vielä nälkä? Laita talteen myös nämä listat:

Kasvis- ja vegaaniruoka valtaa alaa tavallisissakin ravintoloissa, joten kannattaa bongata kaupungin parhaat ravintolat ja kurkata mitä vegaanivaihtoehtoja niiden listoilta löytyy.

Tallinnan paras ravintola

4 Comments

 • Pauliina Hakanen

  VegB12 ehdottomasti käymisen arvoinen! Ihana ja symppis kaffittelupaikka, mutta saa myös esim keittoa. Lisäksi omistaja osaa hyvin suomea, ja oli hyvin puheliaalla ja iloisella tuulella, joten asiakaspalvelusta pelkkää plussaa 🙂 Kaikki ruoat on itse tehtyjä, ja omistaja arvostaa isosti terveellisiä raaka-aineita, joten menkäähän kaikki tutustumaan! 🙂

  • Henna Mikkilä

   Kuulostaa tosi lupaavalta, pitääpä todellakin käydä testaamassa. Keittolounas on aina hyvä ja edullinen vaihtoehto, niiden kokkaamisen virolaiset yleensä osaa. Oletko sinä Pauliina muuten käynyt jo Toormoorin sen Sulevimäelle muuton jälkeen? Kiva vegaanikahvila sekin.

   • Pauliina

    En ole käynyt tuolla, kiitos vinkistä, pitääpä käydä! 🙂 Ja kiitos mukavasta kattauksesta Tallinnan paikoista, siellä kun aika usein nykyään käy 🙂

    • Henna Mikkilä

     Tosi kiva kuulla, jos löydät täältä reissuvinkkejä. Oletko Facebookissa? Perustin sinne reilu puoli vuotta sitten ryhmän nimeltä Tallinnatärpit, joka on myös mainio paikka saada vinkkejä Tallinnan matkalle. Liity ihmeessä jos olet fb:ssä, ja jos et vielä ole ryhmän jäsen. Löydät sen täältä.

Kommentoi mielellään!