anno ravintola tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Ravintola Anno yllätti iloisesti monella eri tavalla

Törmäsin Anno-nimiseen ravintolaan lukiessani läpi listausta vuoden 2018 Silvespoon-finalisteista. Nimi oli minulle täysin tuntematon, joten etsiessäni sen kartalta hämmästyin melkoisesti nähdessäni missä kohdassa paikka on. Mutta siitä lisää tuonnempana.

Päädyimmme Annoon syömään myöhäistä lounasta käytyämme Pietari Suuren talomuseossa Kadriorgin puistossa. Kävelimme takaisin keskustan suuntaan tunnelmallisen puiston läpi. Oli sateinen ja kurja ilma, mutta puisto kaikkine keltaisine lehtineen huokui niin ihanaa syksyisen tsehovilaista tunnelmaa, että sade ei onnistunut haittamaan edes tällaista poutasäiden ystävää.

restoran anno eli ravintola lähellä satamaa tallinnassa

Suunnistimme Annon pihaan Google-kartan avulla, sillä emme kumpikaan olleet noteeranneet kartan osoittamassa paikassa olevaa ravintolaa, vaikka olimme ajaneet siitä autolla lukuisia kertoja ohi niin satamaan mennessä kuin sieltä tullessakin. Kyseessä siis todella oli hidden gem, eli Tallinnatärppi, joita tykkään jakaa perustamassani Facebook-ryhmässä.

LUE MYÖS: lista kaikista Tallinnan suosikkiravintoloistani.

asetelma ravintola annon pihalla
Ravintola Annon talo Tallinnan sataman D-terminaalin lähellä

Päästyämme Anno-ravintolan kohdalle, jo sen pihamaa viritti meidät positiivisen odottavalle kannalle. Talon edusta oli nimittäin somistettu poikkeuksellisen tunnelmallisen näköiseksi. Syksyiseen teemaan sopivia istutuksia ja asetelmia oli penkeillä, pöydillä, tynnyrien päällä ja talon seinustoilla. Kynnysmaton korvasi itämainen matto, ja joka puolelle oli ripoteltu kurpitsoja. Piha oli niin kutsuvan näköinen, että avasimme innolla oven nähdäksemme jatkuisiko viihtyisä tunnelma sinnekin.

Anno ravintola tallinnan satamassa
kaunis portaikko anno ravintolassa tallinnassa
anno ravintola on viihtyisä

Ja jatkuihan se, todella. Olimme liikkeellä lounasajan jälkeen, joten huomasimme olevamme ainoat asiakkaat. Ei haitannut ollenkaan! Oli kiva jutella ystävällisen tarjoilijan (joka osoittautui myös omistajaksi) kanssa ja kuulla Anno-ravintolan filosofiaa ja historiaa. Mikään pitkä historia se ei ollut, sillä Anno on yksi Tallinnan uusimmista ravintoloista.

taidetta ravintola annon seinällä
kaunis sisustus ravintola annossa tallinnan sataman lähellä

Anno’n sisustus ja tunnelma ihastutti

Sisustus oli herkkua tällaiselle kameran linssin kautta maailmaa katselevalle tyypille. Esimerkiksi seinillä oli saman taiteilijan töitä, joihin olin ihastunut myös Tabula Rasa -ravintolassa. Nyt kun vielä muistaisi taiteilijan nimen, niin olisi kiva. Pitääpä tsekata asia. Sen tsekkasin, että mitä taulut maksavat (kaikki niistä ovat myynnissä), mutta tiliäni ei tarvitse tsekata voidakseni todeta, että ei olisi saldo riittänyt.

alkuruoka ravintola anno tallinna
ravintola anno on myös viiniravintola
taidetta ravintola annossa
ravintola annon alkuruoka

(Välikommentti vuodelta 2023: taiteilija on Martin Saar, johon olen saanut tutustua Annossa käynnin jälkeen.)

Muutenkin pieni ravintolasali oli täynnä kauniita ja tunnelmallisia yksityiskohtia. Ikkunalaudoilla oli ihanan värikkäitä asetelmia tyynyistä ja syksyisistä kasveista. Täällä on varmasti ollut tosi kaunista joulun aikaan!

ravintola annon sali

Ruokalista näytti houkuttelevalta, joten päädyimme ottamaan sekä alku- että pääruuat. Keittiö loihti lautasille sekä kaunista katsottavaa että herkullista syötävää. Kun viinisuosituksetkin osuivat nappiin, voimme vain todeta, että Anno’on tulisimme uudestaankin.

Ystävällinen tarjoilijamme kertoi varsinkin viikonlopun iltojen olevan hyvinkin varattuja, joten tämän visiitin hyvä tuuri tyhjästä ravintolasalista ei varmasti toistuisi ilta-aikaan. Varaus on siis hyvä tehdä.

pääruoka ravintola annossa tallinnassa
viihtyisä ravintola anno tallinnassa

Silverspoon-ravintolakilpailu ­­– voittiko Anno?

Ja miten sitten kävi Silverspoon kisassa? Anno ei voittanut tällä kertaa, mutta jo kolmen finalistin joukkoon pääseminen näin uudelta ravintolalta on erinomainen saavutus. Varsinkin, kun muut saman sarjan (Best international cuisine) finalistit olivat suosittu klassikkopaikka Moon ja arvostettu Gianni. Gianni vei sarjan voiton, joten sekin pitää käydä testaamassa.

– – – – – 

Annon ympäristö osoitteessa Poldri 3 näyttää nykyään tosi erilaiselta kuin tässä jutussa, sillä vieressä kulkeva Reidi-tie on valmistunut. 

Annon omilta sivuilta löydät ruokalistat ja aukioloinfot sekä ohjeet pöytävarauksen tekoon. Paikasta on tullut niin suosittu, että pöytävarauksen tekijän toivotaan syövän illallisella kolme ruokalajia juomineen.  

ravintola anno lähellä satamaa tallinnassa

Kiinnostaako sinua löytää muitakin Tallinnan ravintolahelmiä? 

Totta kai kiinnostaa! Tallinnasta on nimittäin viime vuosina tullut suorastaan loistava herkkusuun matkakohde. Hintataso on parhaimmillaan paljon edullisempi kuin Suomessa, mutta taso parhaimmillaan aivan huikeaa kansainvälistä tasoa.

Sooloiluja yrittää auttaa sinua löytämään parhaat mansikkapaikat, pysy siis kyydissä tekemällä ainakin seuraavat asiat:

pääruoka ravintola anno tallinna

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.