ravintola umami tallinnassa puretaan
Mennyttä Tallinnaa,  Ravintolat

Umami oli elämys – ja nyt se lopettaa!

Viime kesäisellä Tallinnan reissulla olimme päättäneet kiertää Tallinnan keskustan ulkopuolella olevia ravintoloita. Listan kärjessä olivat Umami, Paju Villa ja Mimosa, ja ehdimmekin käydä niissä kaikissa.

Juuri tänään kuitenkin kuulin, että yhtä niistä ei kohta enää ole! Umami on nimittäin joutumassa puskutraktorin alle, sillä tilalle rakennetaan kerrostaloja. Kaupunki kasvaa ja kehittyy, se on vaan hyväksyttävä. Kävipä siis hyvä tuuri, että ehdimme vielä käydä siellä. Jos pidät kiirettä, niin sinäkin saatat ehtiä. Paikka sulkeutuu lopullisesti vasta maaliskuun 2019 lopulla.

Koska olin suunnitellut kirjoittavani jutun näistä kolmesta, muutan ajatusta vauhdissa sen verran, että aiheena onkin (Neljät häät ja yhdet hautajaiset tyyliin) ”Muistokirjoitus Umamille… ja sitten ne kaksi muuta”.

Umami hurmasi monella tavalla

Kävimme Umamissa lounaalla, ja ihastuimme yksinkertaiseen konseptiin: lounaslistalla on tasan yksi päivittäin vaihtuva annos. Meinasin sanoa vaihtoehto, mutta eihän se oikeastaan sitä ole. Ainoa vaihtoehto on syödä tarjolla oleva annos, tai mennä muualle.

umami ravitola tallinnan nõmmen kaupunginosassa
umami ravintola sisältä
umami ravintolan kauniit portaat
umami ravintolalla on samat omistajat kuin leib restolla
Tähän tulee kerrostaloja: umami ravintolan piha tallinnassa
umami ravintola puretaan
Tallinnan umami ravintolan talo puretaan

Me päädyimme sinne menemään, ja olimmepa tyytyväisiä että näin teimme. Ruoka oli nimittäin erinomaista, ja hinta laatuun nähden todella edullinen. Päivän lounas maksoi alle 8 euroa, ja kun ottaa huomioon että keittiöstä löytyy kaupungin arvostetuimpia ammattilaisia, diili oli enemmän kuin hyvä.

Umami on vanha idyllinen puutalo kauniin omenatarhan keskellä. Kesällä pihamaakin oli täynnä pöytiä, mutta niistä on nyt turha puhua, sillä ennen kuin omenat seuraavaksi kukkivat, kaikki se on jäänyt historiaan.

Vähän aikaa Umami vielä kuitenkin ruokkii nälkäisiä, joten jos satut olemaan kylillä niin pieni retki kaupungin ulkopuolelle voi olla hauska idea. Pian koko seutu näyttää varmaankin kovin erilaiselta.

Paju Villassa ihastutti sekä ruoka, sisustus että tunnelma

Paju Villa oli toinen testaamistamme Tallinnan ulkolaidoilla olevista ravintoloista. Samoilla omistajilla on nippu muitakin pidettyjä ja palkittuja ravintoloita, joten ei ihme että kokemus oli napakymppi.

Suorastaan niin mainio, että kirjoitin Paju Villan visiitistä kokonaan oman jutun. Klikkaa siis itsesi Paju Villan postaukseen, ja katso ihanan kesäiset kuvat tyylikkäästä ravintolasta Nõmmen kaupunginosassa.

Paju villa on huvila Nommen kaupungiosassa Tallinnassa

Myös Mimosa oli mukava tuttavuus

Koska kesällä olimme kaupungissa vähän pidempään (onhan meidän ”kesämökkimme” Tallinnassa), ehdimme käymään kolmannessakin kaupungin ulkopuolella olevassa ravintolassa.

Paikan nimi oli Mimosa, ja sekin oli Umamin ja Paju Villan lailla tavallisen omakotitaloalueen keskellä. Matkaa on keskikaupungilta suunnilleen saman verran kuin näihin muihinkin, vajaa 10 kilometriä.

Mimosa oli näistä kolmesta vaatimattomin, mutta ei todellakaan huono sekään. Umami ja Paju Villa vaan olivat niin loistavia, että ihan niiden rinnalle Mimosa ei päässyt.

Kesäinen Mimosakin oli kuitenkin todella tunnelmallinen paikka. Pihalla oli valtavat määrät upeasti kukkivia hortensioita, ja pöytäpaikkoja riitti niin terassilla kuin nurmellakin.

mimosa ravintolan pihalla kauniita hortensioita
tunnelmallinen mimosa restoran tallinnan lähellä
hyvää ruokaa ravintola mimosassa
kehäkukkia ravintola mimosan pihalla
ravintola mimosan piha
halkopino ravintola mimosan pihalla
mimosa ravintola sisältä
ruokaa ravintola mimosassa
piha ja hortensiat mimosa tallinnassa
tunnelmaa mimosa ravintolan sisällä
yksityiskohta mimosa ravintolasta
mimosa ravintola tallinnan ulkopuolella
mimosa tallinna ravintola

Voin vaan kuvitella, että talvella se on yhtä lailla viihtyisä: takassa ehkä tuli ja kynttilät pöydillä. Tosin heidän nettisivunsa kertovat paikan olevan talviunilla helmikuun alkupuolen, mutta jahka ovet taas aukeavat helmikuun puolivälin paikkeilla, uskon että hankien keskellä tämäkin huvila on mitä viihtyisin kohde pienelle lähimatkailulle.

Muita ravintoloita Tallinnan ulkopuolella

Välillä on mukavaa lähteä merta edemmäs kalaan, ja jättää hetkeksi taakse vanhan kaupungin, Telliskiven ja keskikaupungin moneen kertaan kolutut kulmat. Vielä käymättömiä paikkoja omalla listallani ovat mm.

  • Talleke ja Pullike
  • Meat Resto ja butchery
  • Veski kõrts
  • Tuljak
  • Lounge Hall
  • OKO Haabneemes

Kaikkiin näihin tulee varmasti jossain vaiheessa mentyä – joko julkisilla, Taxifyllä tai omalla autolla, jos se sattuu olemaan matkassa mukana. Ovatko nämä sinulle tuttuja paikkoja? Olisivatkohan pienen ruokamatkan arvoisia?

Kiinnostaako kuulla lisää hyvistä Tallinnan ravintoloista?

Tallinna on nykyään loistava ravintolakaupunki, jossa riittää uutta tutkittavaa ja löydettävää jokaiselle reissulle. Jos haluat pysyä mukana, ja kuulla minun viimeisimmät löytöni, kannattaa saman tien:

umami ravintola tallinnassa lopettaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.