Clos ravintola tallinna
Mennyttä Tallinnaa,  Ravintolat,  Tallinna

Ravintola Clos ja sen lumoava puutarha

EDIT: Clos ravintolaa ei valitettavasti enää ole! Se oli kuitenkin niin ihastuttava, että jätän tämän artikkelin sivustolle muistojen joukkoon.

– – – – – – –

Kävelin päätä pahkaa ohi etsiessäni ensimmäistä kertaa Clos-nimistä uutta ravintolaa. Se on nimittäin niin huomaamattomassa pienessä talossa vilkkaan Telliskivi-kadun varressa, että täytyy vähän keskittyä huomatakseen sen.

Hämmästykseni olikin sitten sitä suurempi nähdessäni, mihin tämä ravintolatulokas kätkeytyy. Kadulle näkyy vain puolikkaan puutalon fasadi ja osittain graffitien peitossa oleva tiilimuuri, mutta astuessani portista sisään ja  kapeaa kivettyä polkua pitkin puutarhaan, eteeni avautui jotain odottamatonta!

Clos ravintola tallinna
Perheravintolan kaunis puutarha
Clos ravintola tallinna
Clos ravintola tallinna

Kesäparatiisi Clos

Kontrasti kadun autovirtaan oli hämmästyttävä – ja ihastuttava! Talon ulkopuolella näkemääni tiilimuuria peitti pihan puolella villiviini, joka ei ollut noussut siihen yhdessä kesässä: koko korkea muuri oli kääriytynyt vihreään lehtiverhoon. 

Pienellä pihalla oli omenapuiden ja kukkaistutusten lomassa viihtyisiä pöytäryhmiä. Ilmassa risteili valonauhat, joten voin vain kuvitella miten tunnelmallista siellä olisi hämärän aikaan. Oma ensivisiittini osui myöhäiseen lounasaikaan.

Clos on perheravintola suurella sydämellä

Clos toi mieleeni toisen uudehkon tallinnalaisravintolan, nimittäin Annon. Lue aiemmin kirjoittamani juttu siitä täältä. Anno oli sympaattinen ja viihtyisästi sisustettu yksityinen perheravintola, jonka keittiön taidotkin ihastuttivat. Saman teki tämä Clos.

En tentannut tarkkoja yksityiskohtia, mutta ymmärsin että keittiön puolella hääräsi pariskunnan miespuolinen jäsen, ja tarjoilijanani toimi vaimo. Ja huomaavaisesti toimikin: palvelu oli lämminhenkisetä ja asiantuntevaa. Olin yksin liikenteessä, ja varsinkin silloin palvelun yställisyydellä on erityisen suuri merkitys – tarjoilija kun on oikeastaan ainoa henkilö, jonka kanssa ravintolassa juttelen ollessani liikkeellä sooloillen.

Perheravintolan kaunis puutarha
Perheravintolan kaunis puutarha
Herkullinen annos Telliskivikadun ravintolassa
Clos ravintola tallinna

Clos’in keittiö taikoi herkkuja suulle ja silmille

Katso miten kauniita kuvien annokset ovat! Tuodessaan lautasta pöytään tarjoilijani napsi yhden kukan siltä ja yrtin tuolta lisäten viimesilauksen annokseeni. Sympaattinen pieni yksityiskohta. Ja kun kauniin asettelun lisäksi maut olivat enemmän kuin kohdillaan, tulen aivan varmasti palaamaan Clos-ravintolaan uudestaankin.

Mitä… oliko siellä sisätilatkin?!

Vasta käveltyäni takaisin kadun vilinään tajusin, että onhan ravintolassa tietysti myös sisätilat. Oma vierailuni osui kesän lämpimiin päiviin, mutta kun syksy, pimeys ja sateet alkaa, ei pihamaalla istuminen ehkä enää tunnukaan ihan yhtä tunnelmalliselta ajatukselta. Olin vaan niin hurmaavan puutarhan lumoissa, että en tajunnut edes kurkata ovesta sisään. 

Onneksi Clos lähetti muutaman kuvan. Niistä – kuten myös Tallinnatärpit Facebook-ryhmän kommenteista – on käynyt selväksi, että myös sisällä on viihtyisää ja tunnelmallista. Sinne siis seuraavaksi!

Osoite: Telliskivi 21

Clos-ravintolan Facebook-sivut: facebook.com/restoclos

Aukioloajat:
Ma–ti suljettu
Ke 12–21
To 12–22
Pe–la 12–23
Su 12–21

Valinnanvaraa riittää – mutta mistä löytää parhaat ravintolat?

2 Comments

  • A-M

    Kiitos Henna tästäkin postauksesta. Paikka menee ehdottomasti testaukseen kesäkuussa kun vietän viikon ihan lähimaastossa. Sun kuvasi ovat aina mahtavia. Erityisen hyödyllisinä pidän noita ”ravintola kadulta” kuvia. Ne todella auttavat ravintolan löytämisessä.

    • Henna Mikkilä

      Loistava kommentti – kiitos! Pidän huolta siitä, että tästä lähtien sellainen tulee jokaisesta paikasta. Closin suhteen se muuten todellakin on tarpeen, sillä itselläni oli ensimmäisellä kerralla vaikeuksia tajuta missä ihmeessä tämä pieni helmi oikein piilottelee. Kadulle ei voi mitenkään tajuta, mikä keidas siellä onkaan!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.