Radio ravintolan keittiö Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Radio auki: sieltä tulee hyvää ruokaa!

Taas on Tallinnan ravintolataivaalle syttynyt uusi tähti! Nimi on Radio, ja tähti on kirkas.

Ravintola Radion tilalla oli ennen viinibistro, joka jäi niin pahasti tutkan katveeseen, että en muista edes sen nimeä. Muistan vain, että lähiympäristöstä löytyvissä suosikkipaikoissa käydessäni aina mietin, että miksi ihmeessä tuo yksi paikka houkuttanut luokseen. En nimittäin koskaan kävellyt sinne sisään, eikä kävellyt ilmeisesti moni muukaan, sillä jossain vaiheessa se oli pistänyt ovet säppiin. Mahtoiko kenelläkään jäädä ikävä.

Nyt on eri ääni kellossa. Tai Radiossa.

Huomasin uudet ikkunateipit ensimmäistä kertaa jollain kävelylläni Kadriorgiin tai johonkin lähiseudun suosikkiravintoloistamme – olisiko ollut 7ürtiin (katso täältä miten ihana paikka se on). Uusi tulokas näytti paljon kiinnostavammalta kuin edeltäjänsä, joten lisäsin sen saman tien Google-kartalleni ”Hennan Tallinna: vielä testaamatta”.

Kiinnostus pompsahti kattoon, kun uudenvuoden reissumme illallisella Ribessä kuulimme sen omistajien olevan tämän uuden paikan takana. Ribellä ja Radiolla on sama chef de cuisine ja sommelier: arvostettu ja pidetty Tanel Turk. Riben herkkujen äärellä alkoi käydä selväksi, että Radio tulisi olemaan menestys. Samoilla omistajilla on muuten myös ravintola Platz, mutta sitä en ole vielä testannut.

Ravintola Radio Tallinna
viinikauppa Kadriorgissa Tallinnassa

Ennen kuin jatkan, niin tsekkaa Tallinnan parhaat ravintolat -listani ja laita linkki talteen. Sieltä lisää ravintolavinkkejä seuraavalle reissullesi!

Mutta siis seuraavalla reissullamme oli aika virittää Radio-vastaanottimemme oikealle taajuudelle ja lähteä kohti Kadriorgia. Tai mikä onkaan se alue, joka jää Kadriorgin puiston ja Virukeskuksen väliin… niin tai näin, kartalla Radio löytyy täältä.

Ensivaikutelma lupasi hyvää. Sisustus kaunista patinoitunutta puuta, lämpimiä maanläheisiä värejä, tunnelmallista nahkaa ja itämaisia mattoja. Lämminhenkistä, mutta toisaalta suurten ikkunoiden ansiosta ihanan valoisaa.

Pisteenä ensivaikutelman iin päälle oli pieni viinikauppa tilan etuosassa, ja sydämellinen tarjoilija, joka kehoitti meitä astumaan sisään ja hakemaan pöydän.

Olimme paikalla lounasajan lopulla, joten harmiksemme lounaslistalta oli jäljellä vain yhtä vaihtoehtoa. Toisaalta tämä kertoi siitä, että paikka on tosi suosittu. Päädyimme tilaamaan tarjolla olleen annoksen, ja ruuan saapuessa olimme oikein tyytyväisiä.

Radio ravintolan kaunis sisustus
viinikauppa Kadriorgissa Tallinnassa
Radio ravintolan kaunis sisustus
Radio ravintolan kaunis sisustus
Hyvää leipää ravintola Radiossa Tallinnassa
Radio ravintolan keittiö Tallinnassa

Keittiössä oli homma selvästikin hanskassa – ja myös hinnoitteluosastolla oli mopo pysynyt mukavasti käsissä. Radion hintataso on nimittäin erittäin kohtuullinen.

Sooloiluja-blogin tyylille uskollisena en taaskaan kertaa yksityiskohtaisesti syömiämme ruokia. Totean vain, että annoksemme oli maukas, kaunis ja riittävän suuri.

Radio myy viinejä laseittain ja laatikoittain

Viinivalikoima oli erinomaisen laaja – ehkäpä samoissa tiloissa toimivan pienen viinikaupan ansiosta. Paljon viinejä oli tarjolla myös laseittain, ja niin pullot kuin lasillisetkin oli hinnoiteltu kohtuudella.

Sympaattinen päätös vierailullemme oli se, että vaikka lounasaika päättyi ja ravintoln meni kiinni, meille sanottiin että voimme istua kaikessa rauhassa niin kauan kuin haluamme. Ulkona oli sateinen sää, eikä meillä ollut kiire mihinkään. Suurin osa henkilökuntaa lähti tauolle, mutta ketään ei häirinnyt se, että istuskelimme ja nautimme rauhallisesta iltapäivästä ennen illan rientoja.

Ravintola Radio ansaitsee jo yhden vierailun perusteella paikkansa Tallinnan parhaat ravintolat -listallani, sillä niin monet kriteerini täyttyivät kirkkaasti: viihtyisä sisustus, herkullinen ruoka, ystävällinen palvelu ja kohtuulliset hinnat – myös viineissä. Juuri tällaisia paikkoja Sooloiluja rakastaa!

– – – – – – – – 

Radion osoite: Terase 16

Nettisivut: restoranradio.ee

Ravitnola Radion lounas tallinnassa
Ihanat upottavat nahkasohvat ravintola Radiossa Tallinnan Kadriogissa
viinikauppa radio ravintolan yhteydessä

Haluatko tietää, miten saat enemmän Tallinnan reissustasi irti?

Se on helppoa! Seuraa vain näitä ohjeita:

Radio ravintolan keittiö Tallinnassa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.