Majoitus

Hennan Airbnb Tallinnassa

Tämän Sooloiluja-sivustoni rinnalla emännöin kahta Airbnb-asunto Tallinnassa. Olet tämän ehkä kuullutkin, mikäli olet seurannut juttujani täällä Sooloiluja-sivustolla tai Tallinnatärpit Facebook-ryhmässä.

Esittelin Kalamajan loft-asuntoa Tallinnan sisustuskaupat -jutussani, sillä kalustaessani sitä Airbnb-käyttöön kolusin perusteellisesti kaupungin sisustustavaratarjontaa. Jutun myötä asuntokin tuntui kiinnostavan teitä lukijoitani, joten päätin että nyt on aika esitellä perusteellisemmin sekä Kalamajan että Vanhankaupungin asunnot.

Airbnb Tallinna
Tältä näyttää Vanhankaupungin Airbnb-asuntoni. Kuvaa klikkaamalla aukeaa sen Airbnb-ilmoitus.
Airbnb Tallinna
Kalamajan loft puolestaan on tällainen. Klikkaa kuvaa niin pääset sen Airbnb-ilmoitukseen!

Käytämme itse kumpaakin huoneistoa, mutta ne ovat muidenkin vuokrattavissa Airbnb:n kautta silloin kun emme itse ole paikalla. Jos et ole ennen käyttänyt Airbnb:tä mutta haluaisit kokeilla, niin tämä oppaani auttaa sinut alkuun.

Kummankin asunnon esittelyssä on linkit niiden Airbnb-ilmoitukseen. Sieltä näet lisää kuvia, varauskalenterin tilanteen ja ajankohdan ja vieraiden lukumäärän mukaan vaihtuvan hinnan.

Olen saanut Airbnb-asukkailtani yli 700 arvostelua! Voit tutustua niihin täällä

Asunto numero yksi:

Airbnb Tallinnassa Vanhankaupungin kattojen yllä

Eräs ihana vieraani kirjoitti Vanhankaupungin asunnosta arvosteluunsa: ”Uniikki asunto loistavalla sijainnilla. Yksi mielenkiintoisimmista Airbnb-kohteista, joissa olen koskaan majoittunut”. Kyllä tuntui hyvältä!

Hankimme tämän pienen vinttihuoneiston ensin omaksi ’kesämökiksemme’, mutta listattuani asunnon Airbnb:hen siellä on majoittunut matkalaisia maailman joka kolkalta – totta kai myös Suomesta.

Haluatko sinäkin majoittua Vanhassakaupungissa, Toompean juurella? Täältä löydät Airbnb-ilmoitukseni, jossa on myös varauskalenteri ja lisää kuvia.

Airbnb Tallinnassa
Näin hienoissa maisemissa on Vanhankaupungin Airbnb-asuntoni.
henna mikkilä airbnb tallinna
Asunnon ikkunoista aukeaa kiinnostavat näkymät Toompean muureille.

Korkealla oleva katto ja tukipalkit luovat asuntoon tunnelmaa. Vintillä on pöytä-, ikkuna- ja lattialamppuja antamassa lämminhenkistä valoa. Jos seurasit Kalamajan sisustusprojektin etenemistä, niin tiedätkin miten tärkeä osa viihtyisää sisustusta valaistus minusta on. Itse tykkään polttaa asunnon takassa kynttilöitä ja lökötellä sohvalla tai nojatuoleissa musiikkia kuunnellen tai matkakirjoja lukien.

Käytän Airbnb:tä myös majoittujana, ja niiden kokemusten perusteella keittiön varustus tuntuu toisinaan olevan pieni kompastuskivi. Niinpä olenkin yrittänyt satsata keittiön hyvään varusteluun, ja kehitän sitä edelleen aina saatuani ideoita vierailtani.

Laatikoista löytyy lautasia, kuppeja, laseja ja ruuanlaittovälineitä sellaisellekin, joka haluaa ulkona syömisen sijaan kokkailla asunnolla. Nykyään ruuan tilaaminen asunnolle Bolt Foodin tai Woltin kanssa on myös yleistynyt, joten minusta on tärkeää että kivoja astioita nätin kattauksen tekemiseen.

Makeita unia kattopalkkien alla

Kompaktin kokonsa takia asunto on ideaali kahdelle matkalaiselle, mutta majoittumaan mahtuu neljäkin henkeä. Huoneiston sohva on nimittäin vuodesohva, joten ’sopu sijaa antaa’ -hengellä asuntoon mahtuu kolmen–neljän hengen ystäväporukka tai perhe. 

Ylhäällä parvella ainakin minä nukuin kuin tukki – asunto on nimittäin tosi hiljainen vaikka se on aivan Vanhankaupungin sydämessä.
tunnelmallinen ullakko tallinna airbnb
Nämä tyypit tulivat joskus mukanani Goalta Suomeen – ja nyt Tallinnaan!
Hennan Airbnb Tallinnassa
Kylpyhuoneesta löytyy suihkun lisäksi myös pesukone.

Sijainti on mitä mainioin!

Vinttihuoneistomme on rauhallinen kotipesä, vaikka kaupungin vilinä alkaa heti pääovelta! Raatihuoneentorille on vain 150 metriä, ja yksi parhaista ravintolakaduista eli Rataskaevu on nurkan takana. Toompean rinne näkyy ikkunoista, joten sinnekin on kävelymatkaa vain muutaman askelen verran.

Mutta Tallinna ei tietenkään ole pelkkää Vanhaakaupunkia. Siksi minusta onkin mukavaa, että asuntomme on keskiaikaisen kaupunginosan sillä laidalla, josta on lyhyt matka esim. Balti Jaaman torille ja Telliskiveen.

Tervetuloa vieraakseni!

Jos innostut varaamaan tämän viihtyisän pikkukodin oman Tallinnan reissusi majapaikaksi, niin löydät sen Airbnb-ilmoituksen täältä.

Ensikertalaista toivottavasti auttaa tämä pieni Airbnb-oppaani, jossa kerron yksityiskohtaisesti miten homma toimii. 

Ehkä sittenkin trendikkääseen Kalamajaan?

Siellä on toinen Hennan Airbnb-asunto Tallinnassa

Ehdin toimia Airbnb-emäntänä Tallinnassa lähes neljä vuotta ennen kuin rohkaistuin avaamaan sinne toisenkin kohteen. Siellä vallitsee aika erilainen tunnelma, sillä Vanhankaupungin keskiaikaisesta ympäristöstä poiketen tämä entiseen tehtaaseen rakennettu loft-asunto on trendikkään väen suosimalla Kalamajan asuinalueella.

Tee varaus tähän asuntoon täällä!

Tallinnan sisustuskaupat: tekstiilit
Tämän kuvan ottamisen jälkeen olen hankkinut makuuhuoneeseen uuden sängyn. Lisää laatua siis!
Sisustuselementtejä sekä Tallinnan sisustuskaupoista, Suomesta että matkoiltamme eri puolille maailmaa. 

Asunto on reilun kokoinen studiokaksio, jonka makuuhuone ja oleskelutila ovat hauskasti eri tasoilla. Suuret lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja ikkunasyvennykset ovat viihtyisiä yksityiskohtia. Itse olen ihastunut olohuoneen valtavan kokoiseen ja superpehmeään sohvaan, jolta ylös pääsemiseen vaaditaan toisinaan tahdonvoimaa.

Sohvassa on kokoa ja pehmeyttä!
Kalamajan asunnossakin on paljon kivoja yksityiskohtia.

Lampuista ja sohvatyynyistä on viihtyisä sisustus tehty

Keittiö on hiljattain uusittu, ja sisustaessani asuntoa hankin sinne hyvän valikoiman astioita ja ruuanlaittovälineitä – aivan kuten Vanhankaupungin asunnollakin.

Kalamajan asunnon sisustukseen näin vielä erityisen paljon vaivaa löytääkseni kodikkaita tekstiilejä kuten mattoja ja tyynyjä. Myös valaisimien valinnan kanssa askaroin pitkään, ja lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin halusin: asunnossa on niiden ansiosta mukavan kotoisa tunnelma.

Tässä linkki Airbnb-sivustolle, jossa saat varattua itsellesi yöpymisen tässä asunnossa!

Astioita Tallinnasta
Asunnosta löytyvillä astioilla loihdit kauniin kattauksen.
Kylpyhuoneessa on reilusti kokoa – ja myös pesukone.
airbnb tallinna kalamaja

No entäs lähikorttelit… mitä sieltä löytyy? 

Vaikka mitä! Tämä asunto on mainiolla paikalla, sillä sen portilta on suunnilleen saman verran matkaa niin Telliskiveen, Vanhaankaupunkiin, Rotermanniin kuin Noblessnerin alueellekin. Lennusadaman merimuseon ja kehittyvän Patarein vankilan alue ovat vielä näitäkin lähempänä – vain muutama sata metriä!

Lähin leipomo on suorastaan vaarallisen lähellä, sillä sen ovi on käytännössä talomme porttia vastapäätä. Mainioon ravintola Mooniin on matkaa vain 500 metriä, ja uudenpuoleinen italialainen Bertolucci on sitäkin lähempänä. Paikallisten suosima illanviettopaikka Tops on vain korttelin päässä.

Airbnb Kalamaja Tallinna loft

Ilmainen parkkipaikka on kiva lisä

Tämän asunnon mukava puoli on vielä se, että asukkailla on käytettävissään pihamaalta löytyvä parkkipaikka. Tällä alueella on katupaikat usein aika täynnä, joten on mukavaa avata portti kaukosäätimellä ja huristella lähes etuoven viereen.

Hennan Airbnb Tallinna

Seuraa näitä ohjeita, jos haluat asustaa täällä

Kalamajan asunnon Airbnb-ilmoituksen löydät täältä. Jos arkailet Airbnb:n käyttämistä, niin lue ihmeessä tämä opas. Tein sen juuri siksi, että haluan selittää miten hommaa toimii ja hälventää samalla hommaan mahdollisesti liittyviä ennakkoluuloja. 

Itse olen käyttänyt Aribnb:tä vuosia ennen emännäksi ryhtymistä, joten voin lämpimästi suositella sitä. Airbnb-asukkaana saa usein enemmän neliöitä ja tuntuman paikalliseen elämänmenoon eri tavalla kuin hotellissa. Ja jos joku askarruttaa, niin lähetä viesti. Autan ja vastaan mielelläni.

Ai niin! Piti mainita vielä sekin että kumpaankin asuntoon on kävelymatka laivaterminaaleista. Asuntojen avaimet haetaan vastaanotosta, jonne on noin 10 minuutin kävely sekä A- että D-terminaalista. Vastaanotolta on vähän reilun kilometrin matka asunnolle. Jos tavaraa ei ole mahdottoman paljon, niin matka taittuu kävellen – muussa tapauksessa apuun voi ottaa vaikka Bolt-taksin.

13 Comments

 • Tarmo Jokela

  Hei, minua mietityttää verotus ja omat tukiasiat tämän Airbnb:n kohdalta. Olen siis itsekin työtön ja matkustan Helsingin ja Tallinnan väliä melko ahkerasti. Minulla on omistusasunnot Helsingissä, Tallinnassa ja Pärnun laitamilla.

  Nyt mietin että voisin laittaa ainakin nuo Viron asunnot airbnb vuokralle. Käsittääkseni vuokratulot ovat pääomatuloa, mutta vaikuttaako ne työttymyystukiin? Tällä hetkellä saan ansiosidonnaista tukea, voinko siis lähteä mukaan airbnb -isännöintiin? Maksanko näistä vuokratuloista veroa Suomeen vai Viroon? Saan tukea tällä hetkellä Suomesta. Käsittääkseni olet työtön, joten nakertaako nämä airbnb-hostaustulot sinun tukia vai oletko jättänyt ne kokonaan pois?

  Jos haluan säilyttää tuet, kannattaisiko minun tehdä tätä Airbnb-businesta vaikkapa puolisoni nimellä, hän on kyllä töissä?

  • Henna Mikkilä

   Hei Tarmo, anteeksi viive vastaamisen kanssa. Airbnb-vuokratulo on tosiaan pääomatuloa, ja sehän jakautuu asunnon omistussuhteen mukaan eli esim. minulla ja miehelläni 50/50 vaikka minä tein suurimman osan hommasta. Varmista tuo työttömyystukiasia verottajalta, en muista miten se menee sillä minä en saa mitään tukia. Muistaakseni pääomatulot eivät vaikuta ansiosidonnaiseen. Varmista verottajalta myös tuo verotusmaa, mutta me ainakin maksoimme Suomeen ennen kuin siirsimme kirjat Viroon.

  • Henna

   Hei Tarmo! Anteeksi että vastaus on viipynyt – jostain syystä en ollut huomannut sitä aikaisemmin. En ole työtön, vaikka päivätyössä en käykään joten valitettavasti minulla ei ole tietoa siitä miten pääoma vaikuttaa tukeen. Minulla on sellainen mielikuva että ei vaikuta, mutta Suomen verottaja osaa varmasti vastata siihen. Nykyään oma Airbnb-tuloni on Viroon perustamani yrityksen tuloa, mutta aikaisemmin kun olin vielä Suomessa maksoin virolaisenkin asunnon tulosta verot Suomeen. Vaimon ja sinun verotuksen määrittelee asunnon omistussuhteet. Esim. minulla ja miehelläni oli 50/50 Airbnb-tulo, vaikka minä teinkin käytännön työt.

   Toivottavasti tämä auttoi ainakin jonkin verran! Verottaja on kyllä yleensä yllättävän avulias näissä asioissa. Ja muista että paljon saat vähentää verotuksessa: lainan korot, vastikkeet, toimintaan liittyviä kuluja kuten pesuaineita… jopa km-korvauksia. Tässäkin verottaja auttaa!

  • Henna

   Voi miten ystävällisesti sanottu – kiitos! Minä olen kyllä niin hidas näiden sisustusten suunnittelussa ja toteutuksessa, että en taitaisi lyödä siinä asiassa leiville 🙂

 • Anne-Maarit Heinonen

  Kiitos kivasta asuntojen esittelystä. Hyvin viihtyisän näköisiä ovat kummatkin ja kummankin sijainti on erinomainen sekä erilainen. Kalamajan seutu on mulle tutumpaa, mutta kiitos sinun (ja jopa koronan joka on vähentänyt turisteja huomattavasti) olen viime syksynä ja tänä kesänä pyörinyt myös vanhassa kaupungissa. Tuosta Kalamajan kämpästä kysyinkin kerran (ja olet ehkä vastannutkin vaan multa on mennyt ohitse): onko makuuhuoneen ja olkkarin välillä lasiseinä vai vain pelkkä verho?

  • Henna

   Muistankin kysymyksesi, mutta yhtä hyvin voi olla että olen unohtanut vastata! Se on tosiaan samaa tilaa siinä mielessä että välissä on vain verho – ei lasiseinää. Sitähän voisi joskus miettiä että olisiko siinä hyvä olla lasi. Olemme täällä juuri nyt kahden mieheni kanssa, ja meitä tuo avoimuus ei häiritse mutta makuja on totta kai monia!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.