OneSixty ravintola Tallinnassa on smokehouse jonka seinässä lukee Renard
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Grillaako OneSixty Tallinnan parhaat hampurilaiset? Ainakin Telliskiven!

OneSixty ravintola Telliskivessä on tuoreimpia Tallinnan ruokataivaalle syttyneitä tähtiä, ja sehän loistaakin saman tien todella kirkkaasti! Tunnelmallisen tiilitalon seinässä lukee retrohenkisin valokirjaimin Renard, mutta sisällä sykkii OneSixtyn keittiö ja kutsuvan boheemi meininki. Asialla ovat supersuositun Kaja Pizza Köök pizzerian takana olevat tyypit. Tarjolla on Ameriikan malliin hiiligrillillä tai savustamalla hitaasti kypsytettyä barbeque-ruokaa. Tunnelma on samaan aikaan rocn’n roll ja chill, mikä ei ole koskaan väärin.

OneSixty jos mielessä Tallinnan paras hampurilainen tai ribsit

Olen istunut samassa talossa ennen OneSixtyn ilmestymistäkin. Sen tilalla oli aikaisemmin viihtyisä kahvila. Liekö syynä lähellä olevan ravintola ja kahvila F-Hooneen vankkumaton suosio, mutta se ei viipynyt paikalla kovin pitkään. Kivan kahvilan häipyminen harmitti pienen tovin, mutta harmistus hävisi kun kuulin mitä on tulossa tilalle!

OneSixty barbeque-ravintola Tallinnan Telliskiven alueella
OneSixty ravintolan sisustus on kiinnostava
OneSixty ravintolan seinässä on Renard-kyltti
OneSixty ravintola Telliskivessä on viihtyisä paikka

OneSixty on smokehouse ja se tarkoittaa (ymmärtääkseni) sitä, että ruuat savustetaan miedossa 160 asteen lämmössä mehevän kylpsäksi. Tarjolla on pulled pork sandwichejä, hampurilaisia, ribsejä, kanaa… eli käytännössä kaikkea perus barbeque-mättöä erittäin ammattimaisesti valmisettuna. Olen aikoinaan asunut Kaliforniassa puolitoista vuotta, joten uskallan välittää että tämän paikan ruuissa on aito Ameriikan meininki.

OneSixtyn kanssa samasta, Telliskiven reunamilla olevasta rakennuksesta löytyy myös Renard Speedshop -niminen moottoripyöräkorjaamo ja kauppa, joka myy saman genren tavaraa. Meininki on siis tällaisen täti-tyypin silmiin vähän nahkaliiviä ja kromia, mutta ennen kaikkea hyvää ruokaa, rentoa musiikkia ja erinomaisen ystävällistä ja avuliasta palvelua. Olin OneSixtyssä saman tien kuin kotonani.

Telliskivi on kyllä muutenkin alueena älyttömän kiva! Siksi olen tainnut kirjoittaa niin monesta muustakin siellä olevasta paikasta. Tsekkaa ainakin nämä:

OneSixtyn tiloissa on myös Renard moottoripyöräkorjaamo ja myymälä
Ravintola josta ruoka voi loppua kesken on OneSixty Tallinnassa

No oliko OneSixtyn ruoka hyvää…?

Olin siipan kanssa liikenteessä. Kerrankin! Kivaa vaihtelua ikuiselle sooloilulle. Mentiin siinä mielessä oikeaan aikaan, että kaikkia listalla olevia ruokia oli vielä saatavilla. OneSixtyssä on nimittäin samanlainen meno kuin Kaja Pizza Köökissä, eli että kun sille päivälle tehdyt safkat on myyty, niin ne on myyty. Sen jälkeen myydään ei-oota ja olutta. Lisää ei tule kuin vasta seuraavana päivänä. Välillä murkinat on kuulemma myyty jo aikaisin iltapäivällä. Meillä kävi siis tuuri, eli saimme ribsimme, pulled pork –leipämme ja lisukkeiksi valitsemamme ranskalaiset ja muut sörsselit, jotka maistuivat…

Ravintola OneSixtyn hampurilainen
OneSixtyn pöydissä oli kunnon pyyhteet suun pyyhkimistä varten.
Ravintola OneSixtyn ribsit oli mureat ja hyvän makuiset
OneSixty ravintolassa oli rento meininki

… ihan todella todella hyvältä! Kiva siis että saatiin, sillä ihan todella maukasta oli. Miehen syömät ribsit olivat kuulemma suussasulavin mureita, ja minun pulled pork niin hyvää kuin nyhtöpossu olla voi. Palojemme painikkeeksi joimme maukasta pienpanimo-olutta, juttelimme mukavan henkilökunnan kanssa ja nautimme ulkona levyjä pyörittäneen dj:n soittelemasta hyvästä musiikkikattauksesta. Ilta oli siis mitä onnistunein. Tänne tullaan siis tasan varmasti uudestaankin.

Telliskiven ravintolat ja baarit kulman takana

OneSixty on Balti Jaam torin ja Telliskiven välissä, joten jos käy huono mäihä eikä ruokaa enää ole saatavilla, niin kannattaa tsekata vaikka nämä paikat

OneSixty ravintolassa voi olla myös dj tai elävää musiikkia
OneSixty on Balti Jaam torin ja Telliskiven välissä
Telliskiven uusi ravintola OneSixty

Mitä seuraavaksi? 

Kuule tuoreimmat kuulumiset Tallinnasta seuraamalla Sooloiluja-kanavia:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.