Kivi Paperi Sakset Telliskivi
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Parasta pastaa pitkään aikaan: Kivi paperi sakset

Tallinnan Telliskiven alueella alkaa olla niin paljon erilaisia houkuttelevia ravintoloita, että ei enää oikein tiedä mihin niistä pitäisi ja kannattaisi mennä! Kivi Paber Käärid eli Kivi Paperi Sakset on yksi ensimmäisistä tulokkaista, mutta vasta nyt sain käveltyä sisään ja testattua sekä keittiön taitoja että tunnelmaa. Kumpikin osa-alue saa tältä reissutädiltä erittäin positiivista palautetta!

Ravintola löytyy Telliskiven sisäpihalta, maamerkkinä iso seinämaalaus jossa Kivi Paperi Sakset näkyy niin tekstinä kuin kansainvälisinä käsimerkkeinäkin. Sinne siis sisään vaan. 

Lue myös tämä: Sooloiluja-sivuston Telliskivi-opas. Kaikki käymisen arvoinen alueella!

Kivi Paperi Sakset Telliskivi
Kivi Paperi Sakset Telliskivi
Kivi paperi sakset telliskivi

Sisältä löytyy rennon näköinen paikka, joka tunnelmansa ja ulkonäkönsä perusteella sopii niin ruokailuun kuin baarimaiseen istuskeluunkin. Kumpaakin touhua näytti asiakaskunta myös tekevän – paikalla oli niin lasin ääressä istuskelevia seurueita kuin kaltaisiani lounastajia.

Tilassa näytti olevan myös isoja kaiuttimia ja muuta äänentoistokamaa, joten päättelin että täällä järjestetään myös tapahtumia. Pitääkin tsekata heidän nettisivunsa, josko näin on. Ja jep, ilmeisesti. Sivulla nimittäin kerrotaan, että Kivi Paperi Sakset = Delicious gluten free food, great drinks & a lot of culture!

Kaikki ruoka on siis gluteenitonta. Itse en ole ruokarajoitteinen (vaikka ehkä välillä kannattaisikin), mutta ken gluteenia välttelee, niin eritoten hänelle on helppo suositella tätä paikkaa. Ruoka oli nimittäin erittäin hyvää! Tai ainakin se pasta-annos jonka minä popsin menemään. Eikä se kyllä ollut vain hyvää vaan suorastaan taivaallista. Piti oikein hidastella vimeisten haarukallisten kanssa, sillä tässä satsissa oli maut poikkeuksellisen hyvin kohdillaan.

Korviini oli kantautunut positiivista palautetta tästä käsimerkkipaikasta, ja oma suu puhuu nyt samaa kieltä saatuaan maistaa tätä herkkua.

Kivi paperi sakset Telliskivi
Kivi paperi sakset Telliskivi
Gluteeniton pasta Kivi paperi sakset Telliskivi

Tänne pitää tulla uudestaankin. Mutta ei pelkästään syömään vaan varmasti myös istuskelemaan iltaa. Tilasta löytyi nimittäin kodikkaita istuinryhmiä, ja ulkoa terassi. Yksin reissatessa ei tällaisiin viihtyimiskoloihin tule jämähdettyä kovin pitkiksi ajoiksi, mutta jos on matkassa isommalla porukalla niin tämä on aivan varmasti sopiva viihtymispaikka.

Samoilta kulmilta Telliskivestä löytyy muitakin suosikkeja, kuten yksi aivan ensimmäisistä alueelle avatuista paikoista nimeltään F-Hoone ja lukuisia muita.

Telliskiven ja Balti Jaaman torin välissä on rentoakin rennompi baari nimeltä Sveta, sekä neukkuretroon tyyliin sisustettu kohvik, jonka nimeä en vieläkään tiedä. Kutsun sitä raitakohvikiksi ulkoseinän raikkaan sinivalkoisen raidoituksen innoittamana.

Kivi paperi sakset Telliskivi
Kivi paperi sakset Telliskivi
Kivi paperi sakset Telliskivi
Kivi paperi sakset Telliskivi

Kivi Paperi Sakset: faktoja

Täältä se löytyy, alla lisäksi kartta: Telliskivi 60a C4

Auki mukavasti seitsemänä päivänä viikosta:
Ma-to: 11:00-23:00
Pe: 11:00-02:00
La: 11:00-02:00
Su: 11:00-23:00

Soittaakin voi: +372 600 3626
Ja nettisivut löytyy täältä: Kivi Paper Käärid

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.