Hennan listat
Yleinen

Hennan listat Tallinnan matkasi suunnittelun avuksi

Kyselin vähän aikaa sitten Tallinnatärpit Facebook-ryhmäni jäseniltä, että millaista käytännön hyötyä he ovat saaneet Sooloiluja-sivustosta. Sain valtavasti vastauksia, mutta yksi asia mainittiin selvästi useimmin: eri teemoilla kokoamani listat.

Oli kiva kuulla miten paljon apua ja iloa ihmiset ovat listoistani saaneet! Palautteen perusteella on selvää, että tulen julkaisemaan niitä jatkossa entistäkin enemmän – pöytälaatikossa odottaa jo monta eri teemaa.

Kaikki listat löytyvät aikajärjestyksessä täältä. Ajattelin kuitenkin, että niitä on helpompaa löytää täältä, yhdestä paikasta aihepiireittäin. Aloitetaan suosituimmista eli ravintoloista. Linkkejä klikkaamalla pääset alkuperäisiin listoihin, ja selaimen taaksepäin-nuolella takaisin tänne koontisivulle.

Hennan listat

Ruokaa / ravintoloita

 • Tallinnan parhaat ravintolat: tämä on Sooloiluja-sivuston ylivoimaisesti suosituin sivu, sillä sitä on vuoden 2022 alkuun mennessä luettu yli 145.000 kertaa!
 • White Guide 2022 – Tallinnan ravintoloiden 32 aatelista. White Guide -opas poimii vuosittain Viron ravintoloista parhaat, ja minä kokosin oppaasta ne, jotka löytyy Tallinnasta. En kyllä malttanut olla lisäämättä muutamaa omaa suosikkiani, jotka olivat jääneet White Guidelta huomaamatta…
 • Sooloiluja-opas: ravintolat Vanhassakaupungissa. Vanhankaupungin ravintoloita moititaan turistisiksi, mutta uskallan olla eri mieltä. Niinpä tein listan kaikista keskiaikaisen keskustan käymisen arvoisista ravintoloista.
 • Edullista ruokaa vanhassakaupungissa: 7 suosikkipaikkaani. Vanhankaupungin ravintoloita pidetään turistisen lisäksi myös kalliina, mutta olen siitäkin vähän eri mieltä. Siksipä tein postauksen, josta pienemmällä budjetilla reissaavat toivottavasti pitävät.
 • Rantaravintolat: herkkuja ja merimaisemia. Tallinnassa ja vähän sen ulkopuolella on monta ravintolaa, josta aukeaa hulppeat merinäköalat.
 • Tallinnan paras hampurilainen – niin missä? Tallinna on yllättänyt siinä, että siellä osataan monessa paikassa paistaa hampurilaisen pihvit siten kuin ne minun mielestäni pitää paistaa: mehukkaiksi ja maukkaiksi. Niinpä listani kaupungin parhaista burgerpaikoistakin yllättää laajuudellaan.
 • Pizza-Tallinna on pohjolan Napoli – niin paljon valinnanvaraa! Myös tallinnalaisten taito tehdä hyviä pizzoja on hämmästyttänyt minua. Siksipä on vähintään kohtuullista että olen listannut myös kaikki hyvät pizzapaikat.
 • Vegaani Tallinna hurmaa: makuja, laatua ja valinnanvaraa. Tallinna kelpaa kulinaristin toiviomatkakohteeksi myös hänelle, joka haluaa syödä vain kasviperäistä ruokaa – kaupungin vegaaniruokatarjonta on siis ehdottomasti oman listansa ansainnut.

Aamiainen ja brunssi

 • Aamiainen Tallinnassa. Moni matkalainen syö aamupalansa hotellissa, mutta hostellissa, Airbnb:ssä tai huoneistossa asuva lähtee usein kaupungille etsimään aamupalapaikkoja. Tämä lista auttaa siinä hommassa.
 • Brunssi Tallinnassa – 12 herkullista vaihtoehtoa. Jos on nukkunut ohi aamiaisajan mieleen saattaa tulla brunssi – etenkin viikonloppuna. Niinpä tein tutkimustyötä, että löytyykö Tallinnasta hyviä brunsseja. Salapoliisihomman tuloksista syntyi linkin takaa löytyvä lista.
Hennan listat

Iltaelämää: baarit

 • Tallinnan cocktailbaarit – 10+1 suosikkiani. Tallinnaan on ilmestynyt viime vuosina toinen toistaan viihtyisämpiä cocktailbaareja, joten listasin suosikkini baarisuunnistajien apuvälineeksi.
 • Tallinnan terassit: näitä Henna suosittelee. Kesällä juomat nautitaan ulkona jos sää suinkin sallii. Tällä listalla terassit, jotka minusta ovat tyylikkäimpiä ja viihtyisimpiä.
 • Baarit Tallinnassa: 15 suosikkiani. Cocktailbaareissa on eleganssia, mutta toisinaan haussa on rennompaan menoon sopivia paikkoja. Silloin suunnistusavuksi kannattaa ottaa tämä lista.
 • Viinibaarit Tallinnassa – nyt on mistä valita! Viinibaareissa on omanlaisensa tunnelma, ja niitä on kaupungissa mukava valikoima. Linkin takaa löydät kaikki suosikkini.
 • Salakapakka Tallinnassa – urbaani legenda vai totista (tai vähemmän totista) totta? Salakapakat ovat yksi hauska baarityyppi, ja Tallinnassa on niitä enemmän kuin pari! En kerro kaikkia yksityiskohtia, sillä haluan että kukin saa kokea ensivisiitillään yllätyksen – listalla kuitenkin ohjeet baarien löytämiseen.
Hennan listat – kahvilat Tallinnassa

Kaupungin kohvikit eli kahvilat

 • Viihtyisimmät kahvilat Tallinnassa. Virossa osataan kahvilakulttuuri ja herkkujen leipominen, joten pääkaupunki on tietysti täynnä kivoja kahviloita. Tällä listalla omat suosikkini.

Vaatteita, herkkuja, sisustusta… shoppailijan Tallinna

 • Miten löytää Tallinnan sisustuskaupat? Tämän oppaan avulla! Kolusin perusteellisesti kaupungin huonekalu- ja muita sisustuspuoteja, ja kierroksen parhaimmisto pääsi tälle listalle.
 • Makeaa mahan täydeltä: Tallinnan ihanat suklaakaupat. Joulureissullani etsin ja testailin kaupungin suklaakaupat – ja yllätyin iloisesti niiden tasosta! Siksipä kokosin kaikki yhteen, jotta muutkin osaavat löytää ne.
 • Telliskiven kaupat – mukavasti erilaista shoppailua! Telliskiven luovan keskuksen sisällä piilottelee kauppakäytävä, joka on saattanut jäädä monilta reissulaisilta kokonaan huomaamatta. Niinpä tutustuin perusteellisesti joka ikiseen käytävän puotiin, ja sen jälkeen kokosin niistä tämän listan.
  telliskiven-kaupat
Hennan listat: nähtävyydet

Nähtävyyksiä ja museoita

 • Viisi vähemmän tunnettua museota ja miksi niissä kannattaa käydä. Kaupungin suurista ja tunnetuimmista museoista ei ole vielä tehnyt listaa, mutta viisi vähemmän tunnettua kiinnostavaa pikkumuseota listasin.

Jos haluat koluta kaikki sivuston museojutut, niin löydät ne tämän linkin takaa.

Oppaat Tallinnan kaupunginosiin

Kaikissa Tallinnan kaupunginosissa vallitsee oma persoonallinen tunnelmansa, eikä yksikään ole ihan samanlainen kuin naapurinsa. Siksi kaupunginosien koluaminen onkin yksi lempipuuhistani reissuillani. Olen kirjoittanut useista kaupunginosista oppaan, joiden avulla muutkin toivottavasti pääsevät Tallinnan persoonallisten alueiden tunnelmaan ja löytävät kunkin näkemisen arvoiset paikat.

Mitä vuosi antoi?

Ravintolat, baarit, kahvilat, kaupat… niitä Tallinnassa riittää. Vanhojen suosikkien rinnalle aukeaa tasaisesti myös uutta nähtävää, joten vuodenvaihteessa olen yleensä luonut katseen taaksepäin ja listannut kaikki sen vuoden uutuuspaikat.

Hennan lista: Tallinna eri vuodenaikoina

Tallinna elää vuodenaikojen mukaan, joten pari opastani on suunnattu juuri tiettyyn aikaan kaupunkiin matkustaville:

Hennan listat Tallinnaan

Loppurahalla sekalaisia: oppaita erilaisilla teemoilla

Nämä viimeiset eivät mahtuneet mihinkään aiemmista kategorioista, mutta uskon että niistä on silti paljonkin apua Tallinnaan matkustaville.

 • Tallinna pienellä budjetilla. Tänne olen listannut ilmaista ja puoli-ilmaista tekemistä, sekä edullista ruokaa ja juomaa tarjoavia ravintoloita ja baareja. Suuri vinkkipankki pienellä rahalla reissaavalle!
 • Terveisiä matkamessuilta: Hennan TOP 5 suosikit. Olin juuri ennen koronarajoitusten alkamista Helsingin matkamessuilla Tallinkin osastolla. Vinkkasin siellä messukävijöille tasatunnein viisi suosikkikohdettani erilaisilla teemoilla. Messujen jälkeen kokosin kaikki vinkit yhdeksi listaksi.
 • Matkaoppaaksi Hennan Tallinna -kartat. Näiden listojen lisäksi olen saanut paljon kiitoksia tallentamistani Google-kartoista. Yhteen olen merkinnyt suosikkiravintolani, toiseen baarit. Oma karttansa on myös ostospaikoille, kahviloille ja vaikka mille muille. Jotta löydät kartat helposti niitä tarvitessasi, kokosin yhteen paikkaan linkit niihin kaikkiin.
Booking.com

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.