telliskivi: ravintolat, kaupat ja näyttelyt
Kaupunginosat

Pieni Telliskivi-opas

Telliskivi on trendikkäämpi kuin koskaan – ehkä ennen kaikkea Fotografiskan auettua alueelle. Yksi jos toinenkin media ja blogi on kirjoittanut Telliskivestä, ja sen vuoksi yhä useammat kävijät löytäneet sinne.

Itse ihastuin alueen tunnelmaan jo 10 vuotta sitten käytyäni ensimmäistä kertaa ravintola F-hooneessa. Paljon muuta siellä ei silloin vielä ollutkaan – perheeni oli aivan kauhuissaan, että mihin ihmeeseen äiti heitä oikein raahaa! 

Ensivisiitin jälkeen askeleeni ovat vieneet Telliskiveen lähes jokaisella reissulla, ja joka kerralla näyttää kuin sinne olisi ilmestynyt jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Telliskivi todellakin elää ja hengittää!

Telliskivi
Tämän jättiläisen jalkojen juuresta pääsee kävelemään sisään Telliskiven vanhimmalle kauppakäytävälle.

Viime reissulla pienen suomalaisseurueen keskustelu havahdutti minut kuitenkin katsomaan aluetta uusin, ehkä kriittisinkin silmin. Korviini jäi nimittäin kaikumaan yhden seurueen jäsenen kommentti: ”tässäkö tämä nyt oli? Mä kun ymmärsin, että täällä olisi vaikka mitä kauppoja, ravintoloita ja muita!”.

Tuon huudahduksen kuultuani tajusin, että Telliskivi ei välttämättä aukeakaan ihan helpolla sinne ensimmäistä kertaa menevälle. Päätin siltä seisomalta kirjoittaa postauksen, johon kokoan Telliskiven näkemisen arvoisia paikkoja. Tässä se nyt on: miniopas Telliskiveen.

Telliskivi-oppaani etenee teemoittain: ravintolat, kahvilat, näyttelyt, baarit jne. En kutsu rakennuksia niiden virallisilla nimillä (jotka ovat itse asiassa numeroita) vaan itse keksimilläni lempinimillä, jotka toivottavasti auttavat erottamaan ne toisistaan.

Frenchy bistro telliskivi Tallinna
Frency bistron löydät Telliskiven keltaisesta talosta. Klikkaa kuvaa, niin saat lukea pidemmän jutun tästä suosikkiravintolastani.

Telliskivi: ravintolat

Telliskiven ravintolat ovat nykyään niin suosittuja, että pöydän saaminen ilman varausta voi olla haasteellista. Joku väitti jopa, että Tallinnan ravintolaelämän painopiste olisi siirtymässä Vanhastakaupungista Telliskiveen. Sitä en pysty vahvistamaan, mutta tässä kuitenkin kaikki alueen ravintolat.

 • F-hoone oli alkuaikoina hyvinkin hiljainen, mutta ne ajat ovat kaukana: se tuntuu pitävän pintansa Telliskiven suosituimpana ravintolana. F-hoone on nimensä mukaisesti F-kirjaimella merkityssä omassa talossaan lähellä kerrostalojen välistä porttikäytävää. Täällä pidempi juttu tästä supersuositusta ravintolasta.
 • Kivi Paber Käärid on paratiisi keliaakikolle, sillä kaikki sen ruuat ovat gluteenittomia. Itselläni ei ole ruokarajoitteita tai allergioita, mutta siitä huolimatta pidän kovasti KPK:n ruuista. Ilman pöytävarausta olen tosin joutunut usein kääntymään ovelta 180-astetta. Kivi Paber Käärid löytyy Fotografiskan oikealla puolella olevasta rakennuksesta, jonka seinää koristaa kissa-muraali. Katso lisää kuvia ja tunnelmia Kivi Paber Käärid -ravintolasta tämän linkin takaa.
Kivi Paperi Sakset Telliskivi
Tähän nousee fotografiska Tallinna
Eikös olekin kiinnostava kuva? Tässä Fotografiskaa vasta rakennetaan – lähes kukaan tiennyt, mitä rakennukseen on tulossa. Kissamuraali on jo paikoillaan. Kissatalon oikeassa reunassa on ravintola Kivi Paber Käärid.
Lendav Taldrikin seinä.
Tallinnan fotografiskan terassi
Fotografiskan terassi.
 • Kärbes Kitchen & Barissa olen syönyt vain pikaisen lounaan, joten paikka on itselleni vielä suhteellisen tuntematon. Suuri sali, jossa perjantaisin ja lauantaisin illalla livemusaa. Löydät Kerbesin Fotografiskan rakennuksen vasemmalta puolelta, ja heidän nettisivunsa täältä
 • Rahva Raamat -kirjakaupan ravintola ei ole varsinaisessa Telliskiven luovassa keskuksessa, mutta niin lähellä että otan senkin mukaan listalle – pidän nimittäin sekä sen ruuasta että tunnelmasta. Löytyy vähän ”nurkan takaa” rautatieaseman reunalta Telliskiven aluetta. Kun sen vieressä oleva talo lähiaikoina valmistuu, Rahva Raamatun tulee löytämään helpommin sillä rakenteilla olevan talon läpi pääsee kävelemään kirjakaupan ovelle. Katso kuvia ja tunnelmia tästä viehättävästä hyvä ruuan ja kirjojen yhtälöstä täältä.
Telliskiven kirjakaupan rakennus
Rahva Raamat avasi vuonna 2019 kirjakaupan ja ravintolan Telliskiven alueen laitamille. Mainio tulokas sekä kirjavalikoiman että ruuan suhteen.
Balti jaam tori telliskiven vieressä
Uskomatonta, että vain kivenheiton päässä Telliskiven trendialueelta löytyy vielä tällaista. Tallinnaa parhaimmillaan!
Telliskiven saneerattu talo
Oikealla näkyvästä kunnostetusta talosta löytyy niin Trühvel kuin La Tabla ravintolatkin.
 • Vurle on samassa rakennuksessa kuin Rahva Raamat, mutta sen toisessa päässä. Auki vain arkisin, tarjolla edullista arkiruokaa. Lue pidempi juttu Vurlesta tämän linkin takaa. EDIT: Vurle on valitettavasti sulkenut lopullisesti ovensa.
 • Loppurahalla irtsareita: Rockpool ja La Tabla. Nämäkään eivät ole ”virallisesti” Telliskivi Loomelinnaken alueella, mutta niin lähellä että tulkoon mainituksi. Rockpoolissa olen juonut vain kahvit, mutta La Tabla yllätti tosi iloisesti! Lue siitä enemmän tässä matkapäiväkirja-jutussani. Nämä kaksi ravintolaa löytyy tiilenpunaisesta kerrostalosta, jonka seinässä lukee ON.
Tämän ikkunan takana piilottelee Homeart-kaupan pikkuinen kahvila.

Telliskivi: kahvilat

Kahviloita Telliskivessä on ehkä suhteessa vähemmän kuin ravintoloita, mutta niitäkin löytyy. Tässä kaikki, jotka minulle tulee nyt mieleen. Kommentoi mielellään, jos huomaat että joku puuttuu!

 • Homeart sisustuskaupan yhteydessä on pieni kahvila. Homeartista olen kirjoittanut joskus postauksenkin, jonka löydät täältä (se on myös mukana Tallinnan parhaat sisustuskaupat -listallani). Liike ja kahvila ovat Telliskivi-kadun varrella. Kadun suuntaisesti on kaksi kerrostaloa – toisessa on kolme kerrosta ja toisessa neljä. Homeart löytyy sen matalamman alakerrasta.
 • Saman talon kulmauksessa on ketjukahvila Revalin yksi ”haarakonttori”. Mukavan rennon näköinen paikka – ja niin suosittu, että pöydät ovat usein täynnä.
 • Reval-kahvilan vieressä, porttikäytävän toisella puolella olevan korkeamman talon sisääntuloaulassa on pikkuruinen Fika. Erinomaista pienpaahtimokahvia, sandwicheja, ihania korvapuusteja ja muita herkkuja. Fikan filosofia on tuoda aurinkoa pimeimpäänkin vuodenaikaan. Myynnissä myös lähes legendaarisen leipomo Kotzebuen leipiä. Kannattaa muuten lukea juttu tuosta leipomosta täältä – se on nykyisessä erikoisessa paikassaan nimittäin enää vähän aikaa!
Suosittu ja kiinnostava Telliskivi loomelinnak
Homeart on sekä kauppa että kahvila paikkana Telliskivi
 • Jos Kotzebue on leipomoiden aatelia, niin sitä on jäätelöiden joukossa La Muu. Heidän käsityöjäätelönsä valmistetaan edelleen Telliskivessä, joten pienessä jäätelökioski/kahvilassa on myynnissä niin tuoretta jäätelöä kuin olla ja voi – ja sen kyllä maistaa! Löydät La Muun Fotografiskaa vastapäätä talosta, jota koristaa La Muun veikeät lehmägrafiikat. Täältä voit lukea jutun siitä, kun pääsin tutustumaan La Muun sympaattiseen pieneen jäätelötehtaaseen.
 • Näiden mainittujen kahviloiden lisäksi myös Rahva Raamat -kirjakaupan ravintola on kahvila. Samoin Fotografiskan katutasosta, sisääntuloaulasta löytyy suuri kahvila. F-hooneellakin jonkin verran kahvilaherkkuja. Esim. vadelmarulla on ollut herkullinen.
 • Uusi tulokas Telliskiven kahvilatarjontaan on The Brick -paahtimon oma kahvila. Se meni heittäen Tallinnan parasta kahvia -listalleni, sillä siellä todella osataan keitellä hyvät kahvit. Myös huolella valitut herkut hurmasivat. The Brickin Facebook-sivut löydät täältä, fyysisesti tämä pieni kahvila on Junimperiumin ja Nudistin välissä.
La Muu Telliskivessä Tallinnassa
Vegaaninen ja luomujäätelö viro

Baarit ja klubit

Alan olla iltauninen täti-ihminen, joten kunnon menopaikkojen suositteluissa kannattaa todennäköisesti kääntyä jonkun aivan muun kuin minun puoleeni – ehkä kysäistä vinkkejä perustamassani Tallinnatärpit-Facebook-ryhmässä. Tässä kuitenkin ne baarit ja klubit, jotka Telliskivestä tiedän.

 • Suosikkini Telliskiven baareista on tyylikäs Junimperium. Lue pidempi juttu tästä cocktail-baarista, jonka tiloista löytyy myös ginitislaamo! Heidän käsitygininsä on todella hyvää, ja baarissa meininki kovasti makuuni. Junimperium tulee vastaasi vasemmalla, jos tulet alueelle Balti Jaaman torin suunnalta. Sijantia on vähän vaikea selittää, mutta ehkä alla oleva kuva auttaa suunnistamaan perille.
 • Vahva kilpailija Junimperiumin suosikkiasemalle on samassa talossa oleva Nudist bar. Nudisthan on virolainen raparperiviinibrändi, jonka kaikki tuotteet valmistetaan nyt Telliskivessä. Lue täältä Nudistin avajaisista. Pidän baarin sisustuksesta tosi paljon! Täältä voit lukea vanhemman postauksen Nudistin herkullisista tuotteista ja hyvästä meiningistä. 
 • Samaan riviin Junimperiumin ja Nudistin kanssa aukesi myös Purtsen panimon tap-room. Tässäpä erinomainen kohde oluen ystävälle! Tästä jutusta voit lukea Purtsen kuulumisia muutama päivä ennen avajaisia. Heidän Facebook-sivuiltaan voit tsekata aukiolot.
Junimperium Telliskivi-alueen keskellä Tallinnassa
Tässä talossa majailee Junimperium. Klikkaa kuvaa, niin saat luettua pidemmän jutun tästä tyylikkäästä pienestä ginitislaamosta ja baarista.
erinevate tubade klubi tallinnan telliskivessä illalla
erinevate tubade klubi telliskiven alueella

Erinevate tubade klubi ulkoa ja sisältä. Iso peukku tälle rennolle baarille! Lue ensin tämä juttu, ja lähde sitten paikan päälle.

 • Pudel-baari on rento ja suosittu olutbaari, josta kyllä löytyy muutakin juotavaa. Perjantaisin ja lauantaisin klubimeininkiä, josta minulla ei ole omankäden kokemusta. Löydät Pudelin La Muu -jäätelötehtaan talosta Dokfotokeskuksen vierestä vastapäätä Lendav Taldrik -ravintolaa.
 • Erinevate tubade klubi on mainio! Nimi tarkoittaa erilaisia huoneita, ja niitä tässä paikassa riittää. Lue täältä pidempi juttu ja katso miltä siellä näyttää. Avoinna ainoastaan silloin, kun on joku tapahtuma. ETK:n löydät siitä korkeammasta Telliskivikadun varressa olevasta kerrostalosta. Sisäänkäynti lähes Pudel-baaria vastapäätä, portaita yläkertaan saakka. Jo itse porraskäytävä on näkemisen arvoinen!
 • Iltaista baarimeininkiä löytyy myös F-hooneelta, joka on sunnuntaita lukuunottamatta auki puolille öin (sunnuntainakin iltakymmeneen). Myös Lendav Taldrik on perjantaisin ja lauantaisin avoinna aamuyhteen, samoin kuin Fotografiskan yläkerran baari. Kivi Paber Käärid pistää vielä paremmaksi, ja on viikonloppuisin auki kahteen. Kahteen on auki myös aiemmin ravintoloiden yhteydessä mainittu Kärbes. Siellä livemusiikkia viikonloppuiltaisin.
 • Telliskiven tuntumassa, joskaan ei ihan alueella, on St. Vitus gastropub ja Sveta baar. Kummastakin voit lukea lisää klikkaamalla paikan nimeä. Shvips on myös lähellä. Se pääsi mukaan Tallinnan parhaat viinibaarit -listalleni, mutta on kyllä ihan tavallinenkin baari – vieläpä aika suosittu.

Telliskiven kaupat 

Telliskiveen on turha lähteä hakemaan ketjuliikkeitä, sillä sen kauppakäytävien varrella on pieniä kiinnostavia yksityisiä putiikkeja. En lähde luettelemaan niitä kaikkia, sillä Telliskiven luovan keskuksen nettisivuilta löydät paremmin kaikki kauppakäytävän varrella olevat kaupat. Olen itse siinä määrin laiska shoppailija, että en edes osaisi kertoa jokaisen kaupan valikoimista kauhean tarkasti. Katso siis tarkemmin tuon linkin takaa!

Mutta kirpputori! Siitä minä tykkään. Viime kesänäkin tein sieltä erinomaisia löytöjä. Kirpputoripäivä on lauantai, ja silloin alue täyttyy myyjistä. Välillä heitä on vähemmän ja toisinaan ihan todella paljon. Kirpputoripäivät voit tarkistaa täältä.

Varsinaisia kauppakäytäviä on kaksi – ne ovat Telliskivi-kadun varressa olevien kahden talon alakerroissa. Tunnistat talot mustaksi maalatuista ykköskerroksista. Vanhempi kauppakäytävä on Homeartin ja Reval-kahvilan talossa, ja uudempi siinä toisessa, jonka pääsisäänkäynnin päällä on valokirjaimin sana Telliskivi.

Telliskivi kaupat
Uusin kauppakäytävä telliskivessä

Muutama oma suosikkikin minulla toki on. Ensinnäkin jo aiemmin mainittu sisustuskauppa Homeart. Uutta ja vanhaa tavaraa pohjoismaiseen makuun. Sen takaa lähtee talon alakerran läpi kulkeva käytävä, jonka varrella on erilaisia pikkukauppoja. Käytävän toisessa päässä olevasta Vintage chick -kaupasta olen löytänyt joskus kivan iltalaukun ja ihanat korkkarit. 

Naapuritalossa Fika-kahvilan kohdalta lähtee toinen kauppakäytävä. Sen varrella on ennen kaikkea virolaista designia edustavia vaate- ja asustemyymälöitä, mutta myös pieni sympaattinen kirjakauppa Puänt, josta kirjoitin taannoin oman jutunkin. 

Tällä käytävällä on myös yksi Tallinnan ihanimmista kukkakaupoista. Sen nimi on Kalamaja Kaktus, ja täältä voit lukea jutun siitä. Tämä on yksi suosikkejani koko kaupungissa!

Tässä vanhemmassa Telliskiven alueesta kertoneessa jutussani voit tutustua hienoja nahkalaukkuja suunnittelevaan ja valmistavaan Mokokoon

Lisää sisustuskauppoja, lahjatavaraa ja kirppis 

Niitä löytyy kaksinkin kappalein Telliskivikadun toisella puolella olevan talon alakerrasta. Perfect Home sopii bling blingin ystävälle, kun taas sen vieressä oleva Hunterior on boheemimpi ja tanskalaistyyppinen. Sen sisarliike Takara Nord on Kalamajassa. Kummassakin aika saman tyylistä tavaraa, joten kannattaa lukea Takara Nordista kirjoittamani postaus täältä. 

Näiden kahden sisustuskaupan kanssa samassa rakennuksessa, sen toisessa kerroksessa on itsepalvelukirpputori Telliskivi Kirbukas. Olen tehnyt sinne vain muutaman satunnaisen pikapysähdyksen, joten jos sinä käyt paikan päällä niin kerro ihmeessä kommenteissa minkä tasoinen kirppis on kysymyksessä.

Fotografiskan museomyymälä on mainio lahjatavarakauppa, jossa on kiinnostavasti kuratoitu valikoima kirjoja ja Fotografiskan näyttelyjulisteita.

Myös pienessä Dokfotokeskuksessa on pikkuriikkinen myymälä ja valkoima hyvällä maulla valittuja muistikirjoja, postikorteja, kirjoja ja laadukkaita valokuvavedoksia. Kannattaa kurkata, varsinkin jos muutenkin käyt keskuksessa.

Dokfotokeskus Tallinnassa
Yllä Dokfotokeskuksen kauppaa, alla Fotografiskan.
Fotografiska tallinna ja sen myymälä

Frenchy bistron rakennuksen takapuolelta löydät vielä yhden ihanan pienen kaupan: Chocokoo myy hurmaavia käsintehtyjä suklaakonvehteja. Eikä niitä vain myydä, vaan myös valmistetaan – ja järjestetään kursseja! Kannattaa lukea tämä juttu suloisesta Chocokoosta. Heidän nettisivuiltaan aukioloajat ja muut tiedot.

Saman rakennuksen toisella laidalla on Jooks pyöräkauppa, edesmenneen Kopli-ravintolan yhteydessä toiminut Kopli Couture -vintage-vaatekauppa ja Universaal Universum. Se on Afrikka- ja Aasiahenkinen sisustus-tilpehöörikauppa, jolla on myymälä Vanhassakaupungissakin. 

Kirjakauppa Rahva Raamatussa on kirjojen lisäksi kiva valikoima lahjatavaroita. Kuten aiemminkin todettu, liike ei ole varsinaisesti ole Telliskiven luovan keskuksen alueella, mutta niin lähellä että otan sen mukaan.

muraali ja mies telliskivessä

Telliskivi: kulttuuria ja sen sellaista

Fotografiska tuli ja räjäytti pankin: taisi Telliskiven kävijämäärät nousta merkittävästi sen avaamisen jälkeen. Eikä ihme. Kaikki näkemäni näyttelyt niin Tallinnassa kuin vuosien mittaan Tukholmassakin ovat olleet eri tavoin kiinnostavia. Lue Fotografiskasta pidempi juttu täältä. Sen rakennuksen löydät helposti, sillä kyltti katolla näkyy pitkälle.

Dokfotokeskus on yksi kestosuosikkejani Telliskivessä – siksi kannattaa lukea tämä postaus siitä ja mennä sitten katsomaan joku näyttely siellä. Dokfotokeskus on vastapäätä Kivi Paber Käärid -ravintolan kissamuraalia, samassa rakennuksessa Pudel-baarin kanssa.

Löytyypä Telliskivestä aivan ilmainenkin galleria, nimittäin Loomelinnaku Väligalerii -niminen näyttelytila Fotografiskan edessa olevassa erikoisessa rautapalkkiviritelmässä – siis ulkona! Kaikki kohdalleni osununeet näyttelyt ovat olleet kiinnostavia, joten suosittelen pysähtymään ja katsomaan kuvat läpi. Veikkaan että monelta on jäänyt koko galleria huomaamatta, vaikka se on niin keskeisellä paikalla.

Kauppakäytävän varrella on joskus taidenäyttelyitä, ja viime kesänä Vabamu-museo järjesti hienon näyttelyn sen kunniaksi että Baltian Ketjusta tuli kuluneeksi 30 vuotta.

Fotografiska tallinna'n edessä oleva ulkonäyttely
Tämä on ilmainen Loomelinnaku Väligalerii -niminen valokuvagalleria! Voit lukea siitä lisää klikkaamalla kuvaa.

Tapahtumia Telliskivessä

Kannattaa seurata Telliskivi Loomelinnakin eli luovan keskuksen Facebook-sivuja. Julkaisevat siellä tosi hyvin tietoja kaikesta, mitä alueella tapahtuu.

Fotografiskan nettisivuja kannattaa myös seurata, sillä siellä on tasaisin väliajoin erilaisia klubikeikkoja. Myös Kärbes-baarissa on keikkoja. Telliskiven alueen suurin tapahtumapaikka on Vaba Lava, joka on näyttämö erilaiselle esittävälle taiteelle. Itse en ole käynyt siellä vielä koskaan, joten joudut perehtymään sen tarjontaan itse. Se on helpointa tehdä Vaba Lavan omilla nettisivuilla.

Vielä Vaba Lavaakin tuntemattomampi minulle on näyttämö- ja tanssitaiteen areena Sõltumatu Tantsu Lava (STL). Tavoitteeni on tutustua lähitulevaisuudessa sen tarjontaan – helpointa se on aloittaa STL:n Facebook-sivuilta, ja mennä sitten paikan päälle. 

Telliskiven rikkinäiset talot
Enkelin siivet muraali telliskivessä
työpaja telliskivessä

Telliskivi: tässäkö tämä nyt oli?

Niinhän se maanmieheni siellä Fotografiskan vieressä kyseli. Lopulta aika kinkkinen kysymys! Telliskiveä hehkutetaan trendialueena, hipsterikeitaana ja milloin milläkin hype-sanalla. Ymmärrän kyllä hyvin, että kävijä voi pettyäkin, sillä alue on myös hyvin rosoinen ja jopa rähjäisen oloinen. Suurista halleista kantautuu vielä konepajan ääniä, ja aluetta ympäröivät aidat ovat graffitien ja muraalien peitossa.

Voisi sanoa, että Telliskivi on vaikkapa vähän aikaa sitten kunnostettuun Noblessnerin alueeseen verrattuna jopa epämääräisen näköinen: tiet ovat kuoppaisia ja valot himmeitä. Nämä kaikki ovat kuitenkin asioita, jotka tekevät Telliskivestä niin kiinnostavan!

Lähde siis ennakkoluulottomasti katselemaan – kurki nurkan taakse ja ota kamera käteen. Tuolla on seinässä enkelinsiivet, tuolla taas seinän kokoiset naisen kasvot, jotka suorastaan huutavat kameran linssiä puoleensa.

Ota kuvia, katsele ympärillesi, ihmettele. Uskallan luvata, että viimeistään vuoden tai kahden päästä kaikki näyttää taas ihan joltain muulta! Telliskivi on luova keskus. Se näkyy joka paikassa.    

Telliskivi ja sininen polkupyörä

12 Comments

 • Riikka Mahlamäki-Kaistinen

  Kiitos hyvistä vinkeistä. Löysin monta kivaa paikkaa tämän postauksen kautta. Lounastin mm ihanassa Frencyn bistrossa. <3

  • Henna

   Voi miten mukavaa kuulla! Frenchy on kyllä yksi omista supersuosikeistani. Nyt heillä on vielä lisäksi myös takka, mikä tulee syksyllä ja talvella olemaan todellista luksusta!

  • Henna

   Kiitos! Telliskivi on kyllä todellakin kokenut aivan huikean muodonmuutoksen siitä 10 vuoden takaisesta talvipäivästä, jolloin kävin siellä ensimmäisen kerran. Kehitystä on ollut kiinnostava seurata. Siksi patistankin kovasti ihmisiä suunnistamaan Põhjalan tehtaan alueelle Kopliin, sillä siellä on nyt alkanut vastaava kehitys. Tämän jutun kirjoitin viime keväänä, kun alue oli vielä lähes kokonaan ns. pahuuden vallassa. Nyt kehitys on kuitenkin alkanut toden teolla, sillä eilen sinne aukesi ensimmäinen pysyvä kahvila, josta veikkaan tulevaisuuden F-hoonetta eli sitä, joka aloitti kaiken. Kävin katsomassa tätä Karjase Sai -nimistä kahvilaa sen avajaisepäivän aattona, ja sain luvan julkaista silloin ensimmäisiä kuvia ja tunnelmia paikan päältä. Sen artikkelin löydät täältä.

  • Henkka

   Viime kerralla löysin uuden kirpputorin vastapäätä Tantsu Lavan sisäänkäyntiä. Sisälle en päässyt, kun oli silloin kiinni. Kokeilkaa, jos teillä on parempi tuuri. Puuttuiko jutusta Upsetter, joka on yhdistetty parturi ja viskibaari. Alueelta löytyy myös Piletilevin toimisto, josta voi ostaa lippuja moniin Viron alueella oleviin tapahtumiin.

   Kirbukas kirpputorin kanssa samassa rakennuksessa on Framed by Karl. He valmistavat puisia silmälasien kehyksiä. Cool mutta hiukan hintavia.

   • Henna Mikkilä

    Hyviä lisäyksiä! Ja hei joo… toi kirppari on kiinnostava. Mäkin olen käynyt suljetun oven takana. Onko siellä tosiaan jotain? Kopli Vintage on myös nyt avannut sinne, samoin se afrikkakauppa tästä taitaa puuttua. Pitää tehdä täydentäviä tutkimusmatkoja ja paikata puutteita. Tuon Upsetterin joku muutkin mainitsi kommenteissa. Pitää pistää mies testaamaan se.

  • Henna Mikkilä

   Hupsis, niinpä tietysti! Ketju järjestettiin 50 vuotta siitä, kun natsi-Saksa ja Neuvostoliitto solmivat Molotov–Ribbentrop-sopimuksen – tuli varmaan sieltä tuo väärä määrä vuosikymmeniä. Kiitos tarkkaavaisuudesta, korjaan saman tien.

  • Henna Mikkilä

   Ai niinpä onkin – hyvä lisäys! Mun pitääkin lähettää mies testaamaan se. Rude Rats on (tai ainakin oli) vähän vastaava lähellä Telliskiveä, ja se sai häneltä täydet pisteet. Viskiä ja tukanleikkuuta oli sielläkin tarjolla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.