junimperium tallinnan gin tonic
Baarit,  Tallinna

Tallinnan cocktailbaarit – 10+1 suosikkiani

Myönnän tulleeni siihen ikään, että en enää kaipaa aamutunneille saakka venyviä rai-rai-iltoja enkä varsinkaan seuraavan aamun kohmeloista oloa. Sitäkin enemmän nautin voidessani istahtaa lasilliselle tai parille jossain tunnelmallisessa drinkkibaarissa. Tallinnan cocktailbaarit ovat ilokseni tasokkaita, joten valikoimaa on melkein siinä missä hyviä ravintoloitakin.

Ravintola Tabac aivan Tallinnan vanhan kaupungin keskellä
Ihania drinkkejä Whisper Sister -salakapakassa Tallinnassa

Tallinnan cocktailbaarit: hyvän drikkibaarin kriteerit

Tämä lista – aivan kuten Tallinnan parhaat ravintolatkin – perustuu omaan makuuni, ja on siis täysin subjektiivinen. Mutta jotkut kriteerit pitää tietysti silti olla!

Sisustus ja drinkkien laatu ovat niistä tärkeimmät. Parhaassa cocktailbaarissa saa olla hiukan ylellinenkin tunnelma: upottavia tuoleja, reheviä kuvioita, silkkiä ja samettia sekä tunnelmallisia valoja.

Musiikki ei saisi soida liian kovaa, sillä cocktailbaarissa haluan nauttia myös keskustelusta. Liian kovalla soiva musiikki riittää siihen, että paikka ei pääse listalleni.

Molemmat lapseni ovat saaneet baarimikon koulutuksen, joten olen oppinut arvostamaan hyvin tehtyä cocktailia (shaken or stirred, ei väliä). Tallinnasta löytyy monta paikkaa, jossa tehdään jopa mehut ja uutteet itse. Hyvistä raaka-aineista tulee erinomaiset drinkit, joten näillä aineksilla pääsee varmasti listalleni.

Mutta pidemmittä löpinöittä asiaan: tässä ovat mielestäni 10 parasta cocktailbaaria Tallinnassa. Paremmuusjärjestykseen en halua niitä laittaa, joten laitan aakkosjärjestykseen.

Salakapakka Tallinnassa? Bar Botaanik on yksi ihana vaihte-ehto
Bar Botaanikin drinkit ovat kauniita ja todella hyviä

1. Botaanik

Botaanik pääsi ensimmäiseksi aakkosten mukaan, mutta saattaisi olla ykkösenä myös paremmuusjärjestyksessä. Se on tunnelmallinen pikkuriikkinen baari Vanhankaupungin laitamilla Suurtüki-kadulla. Botaanikissa on kaikki loistavan drinkkibaarin palikat kasassa. Sympaattinen ja taitava isäntä Andres sekoittelee kaupungin parhaat juomat pitäen samalla seuraa vierailleen. Häneltä luonnistuu niin klassikkodrinkit kuin kiinnostava valikoima omiin resepteihin perustuvia cocktaileja. Lue Botaanikista enemmän Salakapakat Tallinnassa -postauksessani. Avoinna yleensä to–la. Niin pieni, että pöytävaraus on paikallaan.
Botaanik kartalla: Suurtüki 2 
Botaanikin Facebook 

Tallinnan fotografiskan ravintola
Näkymä Tallinnan fotografiskan terassilta

2. Fotografiska

Fotografiskassa on valokuvataidetta, kahvila ja ravintola, mutta myös mainio cocktail-baari. Kesällä baarin terassilta avautuu upeat näkymät yli Telliskiven alueen Toompealle saakka, ja talvellakin tyylikkään sisustuksen ja suurten ikkunoiden ansioista baari on todella viihtyisä. Lyhyt mutta laadukas drinkkilista, jonka innoittajana on ollut valokuvataiteen mestarit. Oletko käynyt Fotografiskassa? Jos et, niin lue ihmeessä TÄMÄ.
Fotografiska kartalla: Telliskivi 60a-8 
Fotografiskan nettisivut: www.fotografiska.com/tallinn

drinkki frankissa
kaunis ruutulattia baarissa tallinnassa

3. Frank

Frankissa on vanhanaikaista tunnelmaa. Se on kuin klassinen amerikkalaisbaari suoraan New Yorkin SoHosta. Baarissa osataan hommat: listalla olevat cocktailit ovat kauniita ja hyvin valmistettuja. Pisteitä siitä, että Frank tarjoilee drinkkien lisäksi myös syötävää. Kannattaa testata myös talon omat lemonadet. Katso lisää kuvia upeasta Frankista täältä.
Frank kartalla: Sauna 2.
Frankin drinkkilistan löydät täältä

junimperiumin lasinaluset
Drinkkejä junimperiumin baarissa

4. Junimperium

Junimperium on ollut auki vasta reilun vuoden, mutta siitä tuli saman tien yksi Tallinnan coctailbaarit -listani kulmakiviä. Baari on sisustettu hyvällä maulla myötäilemään Junimperiumin ginien visuaalista ilmettä – tosi hieno kokonaisuus! Samoissa tiloissa on tislaamo, josta Junimperiumin käsityöginit ovat kotoisin. Pääsin tutustumaan ginin valmistamiseen, lue juttu täältä. Cocktail-listan juomat tehdään oman talon gineistä.
Junimperium kartalla: Telliskivi 60m 
Heidän upeisiin ginipohjaisiin drinkkeihinsä voit tutustua täällä

Tallinnan cocktailbaarit Kaif
Tallinnan cocktailbaarit Kaif

Yllä olevat kuvat ovat joulukuun aikana aukeavasta Kaif cocktailbaarista. Sinne on odotettavissa vaikka mitä kiinnostavaa!

5. Nümf

Nümf on uusimpia tulokkaita Tallinnan cocktail-baarien joukkoon. Sen upeat tilat Vanhankaupungin laidalla kutsuvat viihtymään, ja kun pääasia eli drinkitkin ovat mitä mainioimpia niin kannattaa ottaa suunnaksi osoite Aia 10. Nümfin naapurissa on toinen cocktailbaari nimeltään Biblioteq. Kirjoitin näistä naapuruksista yhteisen jutun, jonka löydät täältä.

6. Kaif

Kaif oli kesän 2020 tapaus Noblessnerissa, sillä sen terassin meno oli kaupungin vauhdikkainta ja porukkaa riitti ruuhkaksi saakka. Talvella siirrytään Kaifin sisätiloihin, joista voit katsoa kuvia tästä postauksestani. Kaif löytyy Noblessnerista Kai-taidekeskuksen alakerrasta. Kartalla se on täällä, ja heidän Facebook-sivujaan seuraamalla pysyt ajan tasalla tapahtumista. Toki saat tietää sen myös seuraamalla Sooloiluja-sivustoa Facebookissa. Jos et vielä seuraa, niin tee se saman tien! 

Salakapakka Tallinnassa parrot
Drinkkibaari parrot minibar

7. Parrot Minibar

Parrot Minibar on mahtava monella eri tavalla – yksi ehdottomia suosikkejani koko kaupungissa sekä ravintolansa että baarinsa puolesta. Katso upeat kuvat ravintolasta, jossa on ehkä koko Tallinnan upein sisustus. Kokonaisuuden viimeistelee Parrot Minibarin salakapakka… mutta olen luvannut olla kertomatta siitä tämän enempää. Se on koettava itse! Yksi upeimmista Parrotissa juomastani drinkistä oli upeaan metalliseen pöllölasiin tehty tiki-cocktail.
Parrot Minibar kartalla: Vana-Posti 7 
Drinkkilistaa en löytänyt verkosta, mutta ruokalista ja muut infot löytyvät heidän Fb-sivuiltaan. 

Tallinnan drinkkibaarit - Sessel

8. Sessel

Sessel on niin yllättävässä paikassa Viru-kadulla, että se pääsee listalleni ennen kaikkea sijaintinsa vuoksi. Tila on niin matala, että pidempi tyyppi meinaa lyödä päänsä kattopalkkeihin. Drinkit eivät ainakaan minun visiiteilläni ole olleet kaupungin parhaimmistoa, mutta Sessel on käymisen arvoinen erikoisuutensa ja mainion tunnelmansa takia.
Sessel kartalla: Viru 3  
Kuvia ja tunnelmia heidän Facebook-sivuillaan 

kotzebar
Kuva: Kotzebar

9. Kotzebar

Muistatko jutun Kotzebue-leipomosta, joka oli niin oudossa paikassa että en edes löytänyt sitä ensi yrittämällä. Leipomo muutti, ja sen tilalle tuli upea uusi cocktailbaari! Korona on pitänyt minut ja Kotzen vielä erillään toisistamme, mutta pääsin katsomaan tilaa muutama päivä ennen avajaisia. Meininki näytti niin hyvältä, että suosittelen tätä ilman että olen juonut siellä vielä drikkiäkään. Kerro heti kokemuksia jos sinä olet! Kotzebar löytyy Kotzebue 9 takapihalta, ja sen Facebook-sivut täältä

Whisper sister salakapakka ja sen mukava ja taitava baarimestari
Lemon pie -drinkki oli suosikkini. Hyvä Whisper Sister!

10. Whisper Sister

Whisper Sister salakapakka on upea cocktailbaari. Kannattaa lukea tämä postaus kaikista kaupungin salakapakoista. Whisper Sisterin sisäänkäynti osoitteessa Pärnu maantee 12 on todella huomaamaton. Kannattaa lukea tuosta postauksestani ohjeet sen löytymiseen, ennen kuin lähdet harhailemaan kuten me teimme. Whisper Sisterin cocktail-listalta erityisesti jäi mieleen sitruuna-marenkipiiraan innoittama drinkki. Hyvän tunnelman lisäksi pisteitä huippuystävällisestä palvelusta. Aukioloajat ja muuta infoa löytyy heidän Facebook-sivuiltaan.

Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa

10+1 Odeon

Eihän se 10 suosikkia riittänytkään, kun mieleen tuli vielä Odeon! Se ei ole vain baari, vaan myös mainio ravintola – kannattaa lukea tämä postaus Odeonista. Odeon on tattuja turistialueita pohjoisempana, Karjamaa-nimisessä kaupunginosassa. Jos haluat nähdä vähän erilaista kaupunkia ja nähdä upean Odeonin niin nappaa raitiovaunu 1 tai 2 ja ota suunnaksi osoite Kopli 27.

Ehkä sittenkin kaipaat vain tuopillista ja rentoa menoa? 

Vaikka hyvin tehty cocktail onkin suurta herkkuani, toisinaan en kaipaa muuta kuin lasillisen huurteista ja penkin takapuolen alle. Nämä paikat sopivat siihen tarkoitukseen enemmän kuin hyvin:

 • Noblessnerissa Põhjala-panimon hanarivistöstä löytyy sekä heidän omia että lukuisten muidenkin pienpanimoiden oluita. Ruoka on mutkatonta bbq:ta ja meninki rennon letkeää. Lue Põhjalasta lisää täältä.
 • St. Vitus lähellä Telliskiveä on hauskasti sisustettu baari, josta saa myös kelpo pubiruokaa. Kannattaa lukea tämä juttu St. Vituksesta, sillä paikka on monen Tallinnan kävijän suosikkipaikka.
 • Vituksen kanssa samoilla omistajilla on myös baari nimeltä Pööbel. Myös tunnelma on saman tyyppistä: viihtyisä sisustus (katso kuvat täältä) ja mutkaton meininki. 
Baarit tallinnassa
Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan, mitkä ovat mielestäni Tallinnan parhaat viinibaarit.

4 Comments

 • Jari Seppälä

  Frank pitää käydä katsomassa, oikein houkutteleva kuvien perusteella. Pööbel on ja pysyy kuitenkin kantapaikkana jo ihan sijainnin vuoksi, ainakin toistaiseksi.

  • Henna

   Minäkin tykkään Pööbelistä tosi paljon! Drinkkibaarien listalle se ei kuitenkaan päässyt, se kun on ehkä enemmän sarjassa gastropubit. Pitääkin mennä taas seuraavalla reissulla…

 • Sari Mäkinen

  Oma suosikkini on Sigmund Freud Vanhassa kaupungissa (Sauna 8). Paikan drinkkilista on hauska sarjakuvakirja ja drinkit todella kekseliäitä. Mieleenpainuvin varmaankin kipakka tyrnicocktail, jonka vieressä makasi ”päiviltään päässyt” nallekakku hillolammikossa… Taisi drinksu olla nimeltään ” Crime scene”

  • Henna

   Hauska! Ja samaa mieltä siitä sarjakuvamaisesta drikkilistasta. Menee tovi jos toinenkin sitä lukiessa ja drikkejä valitessa. Tykkään kovasti myös Sigmund Freudin sisustuksesta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.