Tallinnan suklaakaupat Chocolala
Ostokset

Makeaa mahan täydeltä: Tallinnan ihanat suklaakaupat

Tallinnassa on kokoonsa nähden uskomaton määrä suklaapuoteja! Joulun alla tekemälläni Tallinnan reissulla tein tämän herkullisen havainnon.

Nyt ei puhutakaan mistä tahansa teollisesta suklaasta, sillä olen löytänyt toinen toistaan ihanampia suklaakauppoja, joissa valmistetaan herkullisia konvehteja, tryffeleitä ja muita ihanuuksia. On siis aika esitellä sinullekin Tallinnan suklaakaupat:

1. Chocokoo: kuin suoraan elokuvasta

Chocokoo on kuin elokuvasta tuttu Pieni suklaapuoti, mutta oikeassa elämässä. Tässä Telliskivessä olevassa tuoksuvan suklaataivaan hengetär Kristel Lankots valmistaa käsin herkullisia konvehteja, tryffeleitä ja suklaalevyjä aivan kuten Joanne Harrisin kirjan perusteella tehdyn elokuvan Vianne.

Pidän Chocokoon suklaista niin paljon, että olen kirjoittanut paikasta oman jutun – kannattaa lukaista se täältä. Chocokoon nettisivuilta voit kurkata valikoimia. Kartalla tämä hurmaava suklaakauppa on täällä

Chocokoon sympaattinen hengetär, Kristel Lankots.
Chocokoo suklaapuoti
Näiden suklaalevyjen pakkaukset ovat saaneet inpiraation isoäidin kutomista tumpuista.
Täällä Balti Jaaman torin "mökissä" tuoksuu Anneli Viikin käsin tehdyt suklaat.

2. Balti Jaaman torin suklaataikuri Anneli Viik

Myös Anneli Viik valmistaa konvehtinsa ja tryffelinsä käsin laadukkaista raaka-aineista. Annelin suklaat syntyvät samassa Balti Jaaman ”mökissä”, jossa myymäläkin sijaitsee. Herkkujen ostamisen lomassa saatat siis päästä vilkaisemaan miten nämä kauniit suklaiset herkkupalat syntyvät.

Lue myös nämä: Hennan suositut listat Tallinnan parhaista ravintoloista, baareista, kahviloista… Tämän linkin takaa löydät ne kaikki!

Voit kurkkia ikkunan takaa, miten Anneli Viikin suklaat syntyvät.
Tässä pieni työnäyte Anneli Viikiltä.

Konvehdeilla on hauskasti musiikkiaiheiset nimet, joten niitä mutustellessa voi kuunnella teemaan sopivaa musiikkia: Madame Butterfly, Faust, Amadeus, Carmen, Aida, Tosca, Romeo ja Julia…

Anneli Viik on yhdessä Balti Jaaman avotorin takana olevista pienistä myymälöistä. Tämän linkin takana on Anneli Viikin nettisivu, jossa pääset tutustumaan valikoimaan. 

Chocolalan houkutteleva tiski täynnä tuksuvia herkkupaloja.

3. Uusi löytö – Vanhankaupungin Chocolala

Alla oleva video kertoo suklaapuoti Chocolalan tarinan. Sen perusteella voisi päätellä, että kysymys on varsinaisesta virolaisesta menestysbrändistä – niinpä onkin hassua, että minä ”löysin” sen vasta nyt!

Kävin hakemassa Chocolalasta joululahjoja muutamille ystäville, ja sorruin samalla ostamaan pienen rasian myös itselleni. Se oli virhe… siis se, että ostin pienen rasian: kaikki yhdeksän konvehtia olivat huumaavan herkullisia!

Chocolala etsii suklaidensa resepteihin inspiraatiota virolaisesta luonnosta. Niinpä herkkusuuta odottaa vitriinissä karamellisoidulla koivunmahlalla, kevään ensimmäisillä kuusen versoilla, kasteisilla mustikoilla tai mustaherukoilla täytettyä suklaata.

Chocolalan sivustolta pääset kurkkimaan koko valikoimaa. Osoite on Suur-Karja 20.

Tallinnan suklaakaupat: Karamelle

4. Raitsikkaretki suklaaostoksille: Karamelle

Karamelle on seudulla, jolla on pitkät herkkuperinteet: viereisessä suuressa rakennuksessa oli aikoinaan Kalevin tehtaat. Karamelle ei kuitenkaan ole tehdas, vaan edellä esittelemieni puotien lailla pieni yksityinen suklaapuoti, jonka herkut valmistetaan paikan päällä.

Tallinnan suklaakaupat
Siellä niitä syntyy: Karamellen käsintehtyjä konvehteja.
Ja tässä niitä jonotetaan! Karamelle tuntui olevan suosittu etenkin joulun alla.

Suklaakonvehtien lisäksi valikoimissa on sefiirejä, halvaa, marmelaadia – ja fudgea: siinä makeinen, josta tämä täti pitää! Testimaistelun jälkeen voin vakuuttaa, että Karamelle todella osaa fudgen valmistamisen. Nimilappujen perusteella niitä taidettiin kutsua kreemeiksi, mutta minun suuhuni maku oli samaa kuin rakastamallani fudgella.

Karamellen sivut ovat täällä, kartalla tämä karkkikauppa on osoitteessa Kohila 2. 

Karamellen nurkilla on tässä Tallinnan sisustuskaupat -oppassa mainitsemistani paikoista useampiakin. Skandityylinen Muster sekä kiva ja kohtuuhintainen Kukupesa kannattaa aikakin käydä katsastamassa.

Karu talu suklaakauppa
Kuin satukirjan suklaapuoti: Karu Talu.

5. Karu Talu on kuin pala Astrid Lindgrenin satua

Vanhassakaupungissa olevan Karu Talu suklaapuodin tunnelma on kuin idyllisen satukirjan sivuilta tai Carl Larssonin maalauksesta. Kun viehättävään sisustukseen lisää herkulliset ja kauniit suklaat, niin syyt tämän puodin suosioon alkavat olla selvillä.

Kummatkin lapseni ovat vegaaneja. Annan siis roppakaupalla lisäpisteitä siitä, että kaikki Karun Talun herkut ovat vegaanisia. Siinäpä ominaisuus, jota moni laktoosiherkkäkin taitaa arvostaa.

Lue täältä pidempi juttu ihastuttavasta Karu Talusta!

Karu talu suklaita
Viskin ja kaakaotryffelin makuisia vegaanisuklaita Karu Talussa.

Aiemmin esittelemistäni paikoista poiketen Karu Talun suklaat eivät olekaan pieniä yksittäisiä konvehteja, vaan roisilla otteella isosta suklaisesta levystä leikattuja suorakulmioita. Makuja löytyy laidasta laitaan: piparminttua, banaania, Vana Tallinnaa, pähkinää… ja taitaapa siellä olla erikoisempiakin sekoituksia kuten chiliä ja pippuria.

Puoti löytyy kapealta Voorimehekadulta numerosta neljä,  ja heidän Fb-sivunsa tämän linkin takaa. 

Suklaakahvila Pierre Tallinnassa

6. Pierre on kahvila… ja suklaapuoti!

Minusta suklaakahvila Pierre on ihastuttava – siksi olen kirjoittanut siitä tämän linkin takaa löytyvän jutunkin. Tunnelma sisustusta ja musiikkia myöten on omaa luokkaansa, ja kahvilan kesäinen sisäpiha hurmaavinta Vanhaakaupunkia.

Mutta tiesitkö että Pierre on myös suklaakauppa? Valikoimissa on 60 erilaista tryffeliä, joista vitriinissä luvataan olevan aina tarjolla ainakin viittätoista erilaista. Suklaan voi nauttia kahvikupposen kanssa paikanpäällä, tai niitä voi ostaa rasiallisen mukaan. Siksi Pierre kuuluu ehdottomasti myös tälle listalle!

Pierre löytyy Venekadulla olevalta Mestaripihalta. Sen tryffelivalikoimaa voit ihastella heidän nettisivullaan.

Tämä Kalevin suklaapuoti on Balti Jaaman torilla. Sellainen löytyy myös Rotermannista.

7. Kalev on virolainen klassikko

Kalev on virolaisille suunnilleen sama kuin Fazer meille suomalaisille. Niinpä otan Kalevinkin mukaan listalle, vaikka suuren omistajan (Orkla) vuoksi se on jotain aivan muuta kuin tämän listan pienet herkkukaupat.

Tallinnatärpit-ryhmässä eräs avulias jäsen mainitsi hankkineensa Kalevin kanta-asiakaskortin, jolla saa pienen alennuksen ostoksistaan. Kannattaa siis kysäistä, jos käy Kalevissa!

Kalevin suurin suklaakauppa Tallinnassa on Rotermanissa osoitteessa Roseni 7. Muut osoitteet voit kurkata tämän linkin takaa. 

8. Belgialainen haastaja Rotermannissa: Jeff de Bruges

Jeff de Bruges on pieni suklaapuoti, mutta suuri ulkomainen brändi. Suklaiden maut ovat kuitenkin niin kohdillaan, että se ansaitsee paikkansa listallani vaikka ei tallinnalainen tai virolainen olekaan.

Sympaattinen turkoosinsävyinen kauppa on Rotermannin kapeimman kujan kapaimmalla kohdalla, joten sen saattaa missata, mikäli ei tiedä mistä etsii. Tässä siis karttalinkki  ja täällä heidän Instatilinsä, josta saat parhaan käsityksen valikoimista. 

Kehrwieder Vanhankaupungin Saiakang-kujalla.

Otetaan vielä yksi: Kehrwieder

Kerta kiellon päälle, vai miten se meni? Näiden kahdeksan lisäksi muistutan vielä pikkuruisesta Kehrwieder kahvinpaahtimosta, jossa tehdään myös suklaita. Lue siitä tämä pidempi juttu, ja piipahda joskus ovesta sisään. 

Chocokoo suklaapuoti
Nämä maukkaat ja kauniit ihanaiset ovat Chocokoon vitriinistä.

2 Comments

  • Sari

    Karu Talussa tullut käytyä muutaman kerran. Palvelu ollut hyvää ja Baileys-suklaa tajunnanräjäyttävän hyvää.

    • Henna

      Onkohan mulla tuo Baileys-suklaa vielä maistamatta! Ai himputti… hyvä syy loikkia pian taas siihen suuntaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.