Tallinnatärppien matkakertomukset joulu 2021
Tallinnatärppien matkakertomukset

Mainiot matkakertomukset: joulukuu 2021

Facebookin Tallinnatärpit-ryhmän matkakertomuksista on tullut huippusuosittuja – eikä ihme! Tärppiryhmäläiset jakavat toinen toistaan mainiompia reissutarinoitaan ja kuvittavat jutut ottamillaan kuvilla.

Matkakertomuksia on kertynyt ryhmään paljon, joten ajattelin että niitä voisi olla helpompaa löytää jos kokoaisin aina yhden kuun matkakertomukset tänne Sooloiluja-sivustolle.

Tämä on siis ensimmäinen testikerta: joulukuun 2021 mainioimmat Tallinatärppi-matkakertomukset olkaa hyvä!

Talviuimari Jyrkin mukava miniloma

Jyrki Karinen Raija-vaimonsa kanssa teki melkoisen aktiivisen reissun, johon mahtui talviuintia, ravintolaherkutteluja ja tunnelmointia jouluisessa Vanhassakaupungissa. Matkan teemana oli hankkia Tallinnasta vaimolle villasukat, ja niitä etsittiin mm. piakkoin remonttiin menevältä Keskustorilta. Katso täältä kuvat kivasta reissusta – ja myös Jyrkin uinnista!

Satu ja karvakuono

Satu Rajalalla oli reissussa mukana koirakaveri, jonka kanssa oli mukavaa liikkua – eläinystävä oli nimittäin tervetullut kaikkialle! Kivat kuvat tämän linkin takana. 

Elamus span tunnelmaa, karaokea ja joulufiiliksiä

Jonna Hannula teki kolmen yön reissun Tallinnaan ja kävi mm. Mustamäen Elamus spassa, Kalamajassa, Telliskivessä… ja jopa karaokessa! Katso tunnelmia Jonnan mainiolta matkalta täältä. 

Seitsemän naisen itsenäisyyspäivän viikonloppu

”Seitsemän naisen porukalla oltiin kaksi yötä/kolme päivää Tallinnassa itsenäisyysviikonloppuna Matkaseurana luottoporukka – senhän voi valita – mutta sään ja asunnon suhteen ei voi kuin olla toiveikas. Tällä kerralla kaikki toiveet toteutuivat.” Lue Leena Saloniuksen koko matkakertomus täältä.

Ihana pikku lomanen

Riitta Rautakorpi miehensä kanssa herkutteli Glorian veinikelderissä, nautiskeli Oak Loungen sikarihuoneessa, kävi Lennusadaman merimuseossa ja paljon muuta. Täällä koko matkakertomus. 

Pari lumista päivää Tallinnassa

Luru Natunen yöpyi Sooloilja-Hennan Airbnb-asunnossa, herkutteli Bertoluccissa, Manna la Roosassa ja Ülossa sekä nautiskeli talvisista maisemista. Täällä koko tarina ja hienot kuvat. 

Hieno reissu pitkästä aikaa Tallinnassa.

Päivi Itkonen tunnelmoi Maiasmokissa, ihastui ravintola Üloon ja nautti Nigulisten kirkon taiteesta ja urkukonsertista. Tämän mukavan matkakertomusen kuvineen löydät tämän linkin takaa. 

Herkuttelujen päivä

Tiina Sokka lähti miehen työreissulle mukaan ja otti tyttärensäkin mukaan. Nämä ihanat naiset istuivat kahviloissa, baarissa ja pubissa, sillä luminen liukkaus ja jalkaongelma eivät innostaneet muuhun. Hieno reissu tämäkin, vai mitä sanot tästä matkakertomuksesta? 

Shoppailuja ja hemmottelua

Eija Kivi teki soolomatkan, johon mahtui shoppailuja, kampaajalla käyntiä ja herkuttelua mm. Rotermannin Levierissä. Lue Eijan matkakertomus täältä. 

Ismon lähiöpubikierros

Ismo Saastamoinen pyysi Tallinnatärpit ryhmästä vinkkejä lähiöpubeista, ja niitä saatuaan lähti kartoittamaan tilannetta paikan päälle. Koko mainio matkakertomus kuvineen täällä. 

Saijan kaksi kertomusta joulumatkalta

Saija Sirénin joulumatkalla oli ihania lumisia tunnelmia eri puolilta kaupunkia, monta kiinnostavaa ruokapaikkaa, baaria ja kahvilaa. Lue ja katso tämän matkakertomukset kuvat täältä. Saijan joulumatkan toinen osa tämän linkin takana. 

Pari yötä lasten kanssa Tallinnassa

Mirva Kujala seikkaili jälkikasvunsa kanssa muutaman aktiivisen päivän ympäri kaupunkia, ja niin Noblessner, Kalamajan korttelit, joulutori kuin Rotermannikin tuli kierrettyä perusteellisesti. Mirva kuvasi kauniita kuusia ja tunnelmallisia jouluikkunoita, mutta myös herkutteluhetkiä mm. Kompressorissa ja Peppersackissa. Lue koko matkakertomus tämän linkin takaa! 

Joulu Tallinnan valoissa

Liisa Keppo herkutteli muutamassa vähemmän tunnetussa paikassa, joten tämä matkakertomus kannattaa katsastaa jo niiden tunnelmien takia. 

Onko Tallinna ”niin nähty”? Ei todellakaan!

Saila Björkman kävi piparkakku -näyttelyssä, Pankkimuseossa, kirkossa, hotellin spassa, parilla lounaalla, yhdellä illallisella, viinibaarissa, kahvilassa, sen seitsemässä kenkäkaupassa… ja kokosi reissustaan tämän mainion matkakertomuksen. 

Hannan joulureissu

Hanna Tyrväinen nautiskeli valokuvataiteesta Fotografiskassa, herkutteli Parrot Minibarin 10 ruokalajin maistelumenun, tutustui dagestanilaiseen ruokakulttuuriin ravintola Kurzessa ja paljon muuta kiinnostavaa. Hieno kuvakertomus ja mukavia tarinoita tämän linkin takana. 

4 Comments

 • Anni+Majander

  Matkakertomukset ovat kuin itsellä olisi useampi silmä katsoa ihanaa Tallinnaa.
  Kun matkaan lähtee, pää on täynnä pitää nähdä -ajatuksia. Kaikkea ei kuitenkaan koskaan ehdi ja siihen tuskaan kanssakävijöiden kertomukset auttavat.

  • Henna

   Tämä on niin totta. Näillä matkakertomuksilla on kyllä todella voimakas matkakuumetta lisäävä vaikutus – positiivisimmalla mahdollisella tavalla!

 • Petri Honka

  Kiitos sivuista. Näistä saa aina tosi paljon uusia vinkkejä. Toivottavasti saat tästä myös jotain leivän päällekin.

  • Henna

   Kiitos ystävällisestä kommentista… ja vastaus viimeiseen on, että en. Ainakaan vielä. Mutta jotain ajatuksia tässä pitää alkaa pyöritellä siihen suuntaan että jotain tulojakin tulisi, sillä aika paljonhan tähän nykyään menee aikaa 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.