Brunssi Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Brunssi Tallinnassa – 12 herkullista vaihtoehtoa

Hyviä aamiaispaikkoja on kaupunki pullollaan, mutta brunssi Tallinnassa onkin haasteellisempi juttu! Tuntuu siltä kuin se olisi pieni harvinaisuus, sillä tein melkoisen salapoliisityön löytääkseni nämä 12. Kerro ihmeessä, jos joku puuttuu joukosta. Liitän sen mielelläni mukaan!

Otin yhteyttä listan paikkoihin varmistaakseni, että brunssia edelleen on saatavilla. Jossain sanottiin, että sitä on tarjolla taas vasta joulun jälkeen, ja toisilla taas brunssi oli tauolla kesän ajan. Neuvon siis ehdottomasti varmistamaan brunssin saatavuuden ennen kuin menet mihinkään näistä ravintoloista tai kahviloista!

Tallinnan fotografiskan ravintola

Fotografiskan ravintola Telliskivessä tarjoaa sunnuntaisin brunssia. Muista kuitenkin varmistaa ensin saatavuus – niin täällä kuin muissakin paikoissa!

Brunssi Tallinnassa: Kalamajan ja Telliskiven alue

Otsikossa lukee brunssi Tallinnassa, mutta joskus brunssipaikan virkaa toimittaa hyvin myös kahvila. Kalamajassa ja Pelgulinnassa kannattaa tsekata ainakin suosikkini Boheem ja Ristikheina. Nämä neljä seuraavaa sen sijaan tarjoavat oikeaa brunssia:

1. Kohvik Sesoon

Sesoon on Tallinnan brunssi-skenen uranuurtajia. Ravintola muutti osoitteesta toiseen, mutta brunssitarjoilu jatkuu edelleen joka sunnuntai. Uusi paikka on entistä pienempi, joten pöytävaraus voi olla hyvä ajatus.
Sesoon löytyy osoitteesta Kotzebue 18 ja sen nettisivut täältä.

2. Fotografiska

Fotografiska avasi kesällä 2019 ja hurmasi niin kaupunkilaiset kuin turistitkin. Näyttelyiden lisäksi yläkerran ravintola on laadukas, ja siellä on tarjolla brunssia sunnuntaisin kello 11 alkaen. Fotografiskan brunssi on ilmeisen suosittu, joten tännekin kannattaa varata pöytä. Fotografiskan löydät Telliskiven alueen sydämestä, ja sen nettisivuilta löydät aukiolot ja yhteystiedot.  

Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Brunssi Tallinnassa Odeon

3. Humalakoda Balti Jaama torilla

Humalakodan brunssikin on sunnuntaisin, alkaen kello 11. Paikka löytyy Balti Jaaman torin yläkerrasta, ja täältä voit kurkata etukäteen brunssin menun

4. Odeon

Odeon ei ole ihan Kalamajassa, vaan vähän pohjoiseen siitä. Se sopii kuitenkin tähän ryhmään, sillä sinne pääsee joko näppärästi 1 tai 2 raitsikalla tai suhteellisen maltillisen mittaisella kävelyllä. Muista myös Bolt-taksin helppous ja halpuus! Olen antanut ohjeita sen käyttöön tämän Noblessnerin alueesta kertovan jutun lopussa. 

Lue tunnelmallisesta Odeonista lisää täältä. Se on hienon näköinen paikka! Ja nyt siellä on siis tarjolla myös brunssia sunnuntaisin. Odeon on kartalla täällä, ja tämän linkin takaa voit kurkata sen brunssilistaa. 

Brunssi Talllinnassa voi olla myös myöhäinen aamiainen. Sellaisen löytämiseen kannattaa ottaa avuksi suosittu Tallinnan parhaat aamiaiset -postaukseni.

Brunssi Tallinnassa Parrot Minibar
Parrot Minibarin keittiö loihtii sunnuntaisin brunssiherkkuja. Muistathan kuitenkin varmitaa etukäteen sen saatavuuden – niin täällä kuin muissakin paikoissa!

Brunssi Tallinnassa: Vanhakaupunki ympäristöineen

Vanhastakaupungista löysin yhden brunssipaikan, mutta se on sitäkin parempi! Alueella on tietysti paljon hotelleja, joiden aamiaisbuffetit ovat vähän brunssin tyyppisiä – vaikka niitä tietysti tarjoillaankin aikaisemmin. Vanhankaupungin aamiaispaikat olen listannut tänne.

5. Parrot Minibar

Melkein hihkuin ääneen ilosta kuullessani, että Parrot Minibar aloittaa brunssit! Olen syönyt siellä herkullisia illallisia ja nauttinut loistavia cocktaileja, joten voisin kuvitella että heidän brunssinsakin on jotain poikkeuksellisen herkullista. Lue juttu Parrotista täältä. Parrot on kartalla täällä ja sen Facebook-sivuilta löydät tarvittavat lisäinfot ja yhteystiedot.

6. 17 vein & resto

Tämä paikka minulla on vielä testaamatta, mutta olen kuullut siitä paljon positiivisia! Pisteet siitä, että tämä brunssi on tarjolla lauantaisin, kun lähes kaikilla muilla sunnuntai on brunssi-päivä. 17 on reilun kivenheiton päässä Vanhastakaupungista osoitteessa Tatari 4. Nettisivut (joilla myös brunssin ruokalista) täällä.

Brunssi Tallinnassa, Rotermanni-korttelissa

7. Levier

Levierissä ei ole varsinaista brunssimenuta, mutta niin hyviä aamiaisannoksia ja muita herkkuja viikonloppuisinkin kello 10 eteenpäin, että otan Levierin mukaan listalle. Paikka on ollut Rotermannissa vasta vähän aikaa. Kävin sen Kalamajan kahvilassa, mutta sitä ei enää ole. Kartalla Levier on täällä, ja heidän ruokalistansa löytyy Facebookista

8. R14

Rotermannissa oleva R14 on poikkeuksellisen näyttävän näköinen ravintola (kuvia yllä), joka on myös viinikauppa ja -baari. R14 on tarjoillut brunssia pitkään, mutta itse en ole vieläkään käynyt testaamassa sitä. Johtuu ehkä siitä, että omat reissuni osuvat usein keskelle viikkoa, ja R14:ssa kuten monissa muissakin brunssi on tarjolla sunnuntaisin. Brunssin tarjottavat voit katsoa heidän Fb-sivuiltaan – kartalla R14 on täällä

Ristikheina kohvik in Pelgulinn
Parhaat aamiaiskahvilat soveltuvat myös brunssipaikoiksi. Ristikeheina-kahvila on yksi erinomainen!

Brunssi Tallinnan hotelleissa

Näitä voi olla enemmänkin kuin nämä listalle päässeet, mutta esimerkiksi Swissôtel ei vastannut kyselyyni, joten jätän toistaiseksi pois listalta. Lisäilen sitä mukaa kun saan lisää infoa.

9. Tallinkin hotellit

City hotellin ravintola Sume ja Spa ja Conference hotellin ravintola Nero tarjoilevat brunssia sunnuntaisin kello 12–15. Kartalla City on täällä ja nettisivut ovat tämän linkin takana
Conference ja Spa puolestaan löytyy täältä, ja yhteystiedot heidän sivuiltaan

10. Radisson Blu Hotel Olümpia

Myös Radissonin hotelli Olümpiasta löytyy sunnuntaisin brunssia kello 12:30 alkaen. Heillä ruuan teema on venäläinen – voit kurkkia menuta etukäteen hotellin ravintola Senson sivuilta. Sieltä löytyy myös yhteystiedot pöytävarausta varten. Senso kertoo, että heillä on leikkialue lapsille. Olümpia on kartalla täällä

Paju villa on kauniisti sisustettu
Paju villa ravintolan lounaalla alkuruoka

Nämä kuvat ovat Paju Villasta Nõmmelta. Joulunaikaan siellä ei ole brunssia vaan joulumenu, mutta vuoden alusta brunssiakin taas tarjoillaan sunnuntaisin.

Brunssi Tallinnan ulkopuolella

Joskus kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan, ja laadukas brunssi voi olla oikeinkin hyvä syy siihen. Brunssi Tallinnassa voikin siis löytyä Nõmmelta tai Kakumäeltä. 

11. ihana Paju Villa

Paju Villassa olen syönyt yhden Tallinnassa milloinkaan syömistäni aterioista. Se ei ollut brunssi, mutta niin loistava, että voin helposti kuvitella myös brunssin olevan tosi laadukas täällä. Lue juttu ja katso kuvia kauniista Paju Villasta. Se on Nõmmellä, ja sanoisin että todellakin pienen retken arvoinen. Ruokalista ja muut faktat löytyy täältä.

Brunssi kuulemma joulunajan tauolla (ja sen sijaan tarjolla joulumenu), mutta vuodenvaihteen jälkeen jatkuu taas. Hyvä muistutus siitä, että kannattaa aina varmistaa brunssin saatavuus!

12. Puri Kakumäellä

Tänne en ole tehnyt vielä itse retkeä, mutta mieli kyllä tekisi! Puri on houkuttelevan näköinen ravintola meren äärellä. Sen keittiön on niittänyt sekä kiitosta että palkintoja. Kartta löytyy täältä, ja nettisivuiltaan voi katsoa aukioloaikoja ja yhteystietoja. 

Aamupala tallinnassa
Myös monet aamupalapaikat soveltuvat brunssikohteeksi. Klikkaa siis kuvaa, niin löydät kaikki parhaat aamupalapaikat!
Tallinnan parhaat kahvilat
Kahviloita kaupunki puolillaan – täällä kaikki omat suosikkini.

One Comment

  • Raija

    Brunssi jää käytännön syistä väliin eli jos ollaan päiväristeilyllä, lounastetaan. Jos taas ollaan pidempään, silloin nautitaan tavallinen ateria pitkän kaavan mukaan myöhemmin iltapäivällä. Aamiainen hotellissa on aina ollut runsas.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.