Ravintola Veer
Ravintolat

Rantaravintolat: herkkuja ja merimaisemia

Yksi asia Tallinnassa on minulle erityisen rakas: meri on niin lähellä ja läsnä. Nautin siitä, miten helpolla pääsen siellä rantaan nauttimaan meren tuulesta ja tuoksuista. Jo lyhyellä kävelymatkalla olen meren ääressä, ja pienellä auto- tai bussiajelulla suorastaan huikeissa  maisemissa.

Kun merimaisemaan yhdistää toisen intohimoni eli hyvän ruuan, ollaankin minun asteikollani täydellisten nautintojen äärellä. On siis aika listata Tallinnassa tai sen lähiseudulla olevat ravintolat, joissa hyvän ruuan lisäksi tarjoillaan herkkuja myös silmille. Mikäli sinäkin pidät merimaisemista ja ulkona syömisestä, niin laita talteen tämä rantaravintolat-lista! Tiedossa on tusinan verran merituulta ja tunnelmaa.

Ravintola Paat Viimsissä
Paatin rakennus on kuin nurin päin käännetty vene.

1. Sympaattinen Paat

Paat on minulle rantaravintoloiden kestosuosikki. Siellä on ystävällinen palvelu, kohtuullisesti hinnoiteltu ja maukas ruoka sekä yksi upeimmista merimaisemista. Kesällä Paatissa on myös suuri terassi, jossa pääsee nauttimaan maisemista myös mukavasti tuulensuojassa. Paatin vieressä on Viimsin ulkoilmamuseo. Lue siitä lisää täältä. Paatin Facebook-sivut täällä ja karttalinkki tässä

Tunnelma kuin Kalifornian rannikolla: Oko.
Okon sisustus on rantaravintoloiden aatelia.

2. Tyylikäs Oko

Oko on Haabneemen rannalla, Viimsissä sekin. Perille pääsee omalla autolla tai bussilla, eikä taksimatkakaan Boltilla varmasti ihan mahdottomia maksa – ainakin mikäli autossa on useampia ihmisiä.

Suurten ikkunoiden takaa aukeaa upea merimaisema, ja ravintolasali on hienosti sisustettu. Paikka pääsi Tallinnan parhaat pizzat listalleni hyvien pizzojensa vuoksi, mutta listalla on paljon muitakin herkkuja. Hintatasoltaan vähän kalliimmalta laidalta. Kartalla OKO on täällä, ja sen nettisivut ovat tämän linkin takana. 

Noa ravintola ja upea maisema
Mikkilän tytöt Noassa.

3. Suosittu Noa

Noan ikkunoista aukeaa upeat näkymät Tallinnanlahdelle.  Pöytiä on sisällä ja lämpimään vuodenaikaan myös terassilla. Suuret lasiseinät suojaavat tarpeen tullen tuulelta, mutta ne saadaan myös siirrettyä sivuun. Noa on upea sekä sisustuksensa että näkymiensä puolesta, ja keittiökin osaa hommansa. 

Noa kuuluu samaan ravintolaperheeseen kuin OKO, ja sekin on hintatasoltaan vähän arvokkaammasta päästä – mutta vain Tallinnan mittakaavassa. Suomen hintoihin nähden kohtuulliset hinnat täälläkin. Noa on Piritan rantatien varressa täällä. Ruokalistat ja aukiolot löydät heidän sivuiltaan.

Tämä Noasta kirjoittamani juttu on yksi tämän sivuston ensimmäisistä. Vähän nolottaa jutun alkeellisuus, mutta sitä lukiessasi pääset samalla kurkistamaan tämän sivuston alkutaipaleelle!

Tyylikäs Tuljak

4. Merimaisemia mäen rinteeltä: Tuljak

Siigur-ravintolat ovat valloittaneet tehokkaasti Piritan ja Viimsin rantoja, sillä myös Tuljak kuuluu samaan perheeseen kuin aiemmin mainitsemani Oko ja Noa. Tuljak ei ole aivan rannassa, mutta etenkin sen ikkunapöydistä ja terassilta on niin hienot näkymät Tallinnanlahdelle, että otan tämänkin mukaan listalle.

Melkein nolottaa että en ole vielä kirjoittanut Tuljakista omaa artikkelia, sillä siellä on huikean hyvä keittiö! Löydät Tuljakin sivuilta ruokalistat, aukiolot ja yhteystiedot, kartalla se on täällä

Kuva: Velvet Café

5. ja 6. Velvet ja St. Patrick’s Piritan hiekkarannalla

Näissä kahdessa en ole käynyt itse, mutta rannalla kävellessäni kiinnittänyt kumpaankin positiivista huomiota. Sekä Velvet että St. Patrick’s ovat niin lähellä upean Piritan hiekkarannan rantaviivaa ja merta, että ne pitää ehdottomasti ottaa listalle mukaan.

Kartalla ne ovat lähes samassa paikassa eli täällä. St. Patrick’sin nettisivuilta voit tarkistaa heidän ruokalistansa ja aukiolot, Velvetin sivut puolestaan löydät täältä. Velvetillä myös Facebook-sivut.

Vegaanien matkassa
Max Mikkilä Kaifin ja/tai Kampain terassilla.

7. Noblessnerissa on terassien terassi!

Noblessnerin rannassa olevien ravintoloiden Lore ja Kampai terassilla on kesäiltapäivisin ja iltaisin upean merellinen tunnelma. Näiden kahden ravintolan terassit ovat niin vierekkäin, että on melkeinpä vaikea nähdä kumman pöytään istut.

Kampai on japanilainen, ja Lore entisen suosikkiravintola Umamin uusien omistajien bistrotyylinen paikka. Talvisin näiden ikkunoista ei aukea mitenkään erityisen näyttävä merimaisema, sillä ikkunat ovat aika korkealla. Pääsivät siis rantaravintoloiden listalle nimenomaan kesäisen meritunnelman takia. Tässä on karttalinkki kumpaankin, ja tästä Noblessner-oppaasta voit lukea niistä lisää. 

Kuva: F.M.Dostojevski

8. Rentoa menoa Stroomin rannalla: F.M. Dostojevski

Pohjois-Tallinnan läntiseltäkin rannalta löytyy ravintola. F.M. Dostojevskin terassilta ja suurten ikkunoiden takana olevista pöydistä avautuu hienot näköalat niin tälle suositulle hiekkarannalle kuin sen edustalla olevalle merenlahdellekin.

Paikka näyttää olevan erityisesti paikallisen väestön suosiossa, joten se tarjoaa myös mahdollisuuden sujahtaa mukaan alueen asukkaiden elämänmenoon. Alakerta on pubimaisempi, ja yläkerrassa on fiinimpi meininki. Dostojevskin Facebook-sivut ovat täällä, ja kartalla paikka on tässä

Puri ravintola tallinna
Purissa on tyyliä ja tunnelmaa.

9. Upea Puri

Dostojevskin vastarannalla Kakumäen marinassa oleva Puri on upea ilmestys! Sen ravintolasali on pursiseuran rakennuksen toisessa kerroksesta, joten suurten ikkunoiden takana aukeaa upeat näkymät satama-altaaseen ja aallonmurtajan takana aukeavaan merimaisemaan.

Täältä voit lukea lisää mukavasta sunnuntaibrussistamme Purissa. Kartalla Puri on täällä ja sen Facebook-sivut tämän klikin takana. 

Tämän niemen kärjessä on Pakri Parun.

10. Jylhän maiseman paroni Pakri parun

Paldiskin pohjoispuolella Pakrin niemimaan kärjessä huikeden merimaisemien äärellä on ravintola Pakri parun. Luitko tämän jutun retkestäni Pakrin upeisiin maisemiin? Paroni ei ollut tuolloin valitettavasti paikalla, joten en ole päässyt vielä maistamaan paikan ruokia. Maisemat ovat niin upeat, että tämä ravintola kuuluu kuitenkin ehdottomasti listalleni.

Heidän Facebook-sivunsa ovat tämän linkin takana, ja kartalla Pakri parun on täällä

Ravintola Veer
Ravintola Veer

11. Veer’in keittiö yllätti

Myös Veeristä olen kirjoittanut oman jutun, jonka löydät täältä. Ravintola on aivan rannassa upeiden merimaisemien ääressä.

Varsinkin verannan suurten ikkunoiden takaa aukea huikeat näkymät, ja kesällä istumapaikkoja on myös terassilla. Koin Veerissä upeita makuelämyksiä, joten mikäli olet autolla liikkeellä niin tässä on kelpo retkikohde.

Paikka on niin pienen tien päässä, että julkisilla sinne ei valitettavasti taida päästä. Jos lähdet ajelulle, niin täältä löydät karttalinkin. Heidän Facebook-sivuiltaan läydät aukioloajat ja muut infot.

Terassi meren äärellä: Ruhe.
Ruhe rantaravintola
Ruhea sisältä.

12. Kesäretken kohde Ruhe

Tallinnan kummallakin puolella on upeita niemiä, joista yhden jos toisenkin päästä löytyy merellinen ravintola. Ruhe on Veeristä katsoen seuraavan, Neeme-nimisen nimemen kärjessä.

Sen upea terassi on aivan vesirajassa kiinni, ja maisemat ovat todella merelliset. Talvisaikaan paikka on kiinni, mutta keväästä syksyyn tässä on mainio retkikohde rantaravintoloiden ystävälle. Lue tämä juttuni Ruhesta. Tämän linkin takaa löydät Ruhen Facebook-sivun, ja karttalinkin täältä.

Booking.com

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.