viinibaarit tallinnassa: Tiks
Baarit,  Tallinna

Viinibaarit Tallinnassa – nyt on mistä valita!

Viinibaarit ovat minun makuuni. Sisustus on usein viihtyisä, ja musiikki soi harvoin liian kovaa, jos sitä edes on. Olen selvästikin tullut vanhaksi, kun rauhallinen keskusteleminen on minun juttuni enemmän kuin vaikkapa lavan edessä hilluminen ja korvien soimisen manailu klubikeikan jälkeen.

Suunnaksi siis viinibaarit! Ja Tallinnassa niitä riittää. 

viinikauppa Kadriorgissa Tallinnassa
Pan y vino Olevisten kirkon vieressä Tallinnassa
Viinibaarit ja kaupat tallinnassa: Tiks

Viinibaarit Tallinnan Balti Jaam -torin alueella

Aloitan täältä, sillä kolme suosikkiani on lähes vieri vieressä Kopli-kadun alussa, Balti Jaam -torin vieressä

 • Vabrik Vinoteekissa olen saanut tosi asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua tuliaisviinejä valitessani. Myös sisustus ja tunnelma ovat makuuni, samoin kuin hyvä soittolista. Ostin muutamia maltillisesti hinnoiteltuja viinejä, jotka osoittautuivat kotimaistelussa erinomaisiksi. Vabrik löytyy täältä.
 • Lähellä Vabrikia on sympaattinen Plan B, jossa viinien lisäksi on tarjolla myös pientä syötävää. Vinkkinä heitän, että minusta Plan B:n pavlova on koko kaupungin paras! Lue sekä pavlovasta että tästä kotoisasta baarista lisää tämän linkin takaa.
Viinibaarit tallinnassa: Vabrik
Viinibaari ja kauppa tallinnassa: Vabrik
Viinibaarit ja kaupat tallinnassa: Vabrik
 • Tiks viinibaarin jänis on ihana! Kyllä. Mustalle seinälle on piirretty taululiidulla Liisa Ihmemaassa -sadusta tuttu jänis. Tällaiselle visualistille se yksin riittäisi syyksi tykätä Tiksistä. En ole suuri viiniasiantuntija, joten Tiksin yhteydessä olevan viinikaupan laatua en lähde arvioimaan. Sen sijaan voin kertoa, että alle kuuden euron pullojen hylly saattaa kiinnostaa edullisista viinihankinnoista haaveilevaa. Tässä karttalinkkiä
 • Time to Wine viinibaarissa ja -myymälässä on mainio konsepti: lorottelet muovikortilla toimivista hauskoista hanoista itsellesi lasillisia. Lopuksi maksat kortin saldon. Tarjolla 18 eri viiniä, lisäksi myös pientä purtavaa. Laadukkaan oloinen myymälä, jonka hinta-laatusuhdetta en lähde arvoimaan.
time to wine in Tallinn
time to wine in Tallinn

Kuvat yllä ovat Time to Wine’sta, alla Tiks. Kummatkin todella kivoja paikkoja!

viinibaarit tallinnassa: Tiks
viinibaarit tallinnassa: Tiks
Viinibaarit Tallinnassa: Tiks Kalamajassa

Tallinnan Vanhakaupunki ja viinibaarit

Viinibaarit ja Vanhakaupunki? Totta kai! Myös siellä on paljon viinibaareja. Viime aikoina vanhoja tuttuja on sulkenut ovensa ja uusia puolestaan avannut. Kaikissa en ole ehtinyt vielä kunnolla käymään, mutta näissä olen:

 • Pan y Vino. oli Lai-kadulla, muutti osittain uudistunein voimin Pikk-kadulle. Uusi paikka on vähintään yhtä viihtyisä kuin edeltäjänsä. Lue siitä lisää täältä ja ota ihmeessä viinibaarikierroksesi ohjelmaan! 
 • Pagarikadulla oleva Vixen on keskittynyt amerikkalaisiin viineihin, vaikka toki muutakin löytyy. Erittäin tyylikäs ja tunnelmallinen paikka, johon kannattaa tutustua paremmin tämän juttuni opastamana. 
Pan y Vino tallinnassa
Tunnelmallinen Pan y Vino. Klikkaa kuvaa ja lue lisää.
 • Mull. Mallitoimiston omistaja – ja itsekin malli – Beatrice Fenice teki Vanhankaupungin kodistaan yksityisen ravintolan ja shampanjabaarin. Sittemmin se on kuitenkin joutunut muuttamaan, mutta Pikk-kadun pienempi Mullkin on käymisen arvoinen – varsinkin samppanjan ystävälle! Lue siitä lisää täältä
 • Gloria Veinikelder on erinomainen ravintola ja viinibaari Müürivahekadulla. Samassa osoitteessa myös viinikauppa. Glorian viinikellarin ravintola oli yksi positiivisimpia ruokaelämyksiä pitkään aikaan – lue siitä lisää täältä. Linkin takaa löydät myös yhteystiedot.
Viinibaarit tallinnassa: Pan y vino

Tois pual kaupunkii

En malttanut näin turkulaisena mieltäni. Mutta siis vakavasti: vanhan kaupungin toiselta puolelta, Viru-keskuksen takaa alkavalta alueelta löytyy ainakin tämä:

 • Radio on yksi viimeisimmistä löydöistäni. Huippukiva ravintola, jonka etuosassa viinimyymälä. Ravintolan laseittain myytävien viinien valikoima niin laaja ja edullinen, että täyttää viinibaarin määritelmän kirkkaasti. Kirjoitin ravintolasta oman jutunkin, koska ihastuin siiihen niin kovasti.
 • Sibulakylään nousseen uuden hotelli L’Embitun alakerrassa on pieni viinibaari, jossa on samanlainen viiniautomaatti kuin Time to Winessa. Hauskat, vähän katutason alapuolella olevat ikkunat tekevät tästä mainion paikan kadunkulkijoiden tarkkailuun viinilasillisen äärellä. 
Radio ravintolan kaunis sisustus
Radio ravintolan viinilista
viinikauppa Kadriorgissa Tallinnassa

Rotermanni-korttelissa ainakin nämä kaksi viihtyisää paikkaa

 • R14 on tyylikäs tila, jossa on hyvän keittiön lisäksi myös pieni viinimyymälä ja -baari. 
 • Flamm-ravintola itselläni on vielä testaamatta, mutta sinne on päästävä pian, sillä olen kuullut siitä pelkkää hyvää.

Lue pidempi juttu Rotermanni-korttelista. Tutustumisen arvoinen alue!

Flamm-ravintolassa on viihtyisää

Nämä kannattaa lukea ja laitaa talteen!

Oletko menossa lähiaikoina Tallinnaan? Liity heti Tallinnatärpit-nimiseen Facebook-ryhmään!

Radio ravintolan kaunis sisustus

5 Comments

 • Sari – Campasimpukka

  Tätä me tarvitsemmekin! Emme ole osuneet viinibaareihin, vaikka olemme koittaneet etsiä. Ensi kerralla sitten. 🙂

  • Henna Mikkilä

   Aika ei tunnu koskaan riittävän kaikkeen! Uskomatonta, miten niin pienessä kaupungissa voi olla niin valtavasti nähtävää ja tehtävää. Positiivinen ongelma onneksi.

    • Henna Mikkilä

     Todella! Ei voi kuin ihmetellä, että miten joka reissulle riittää enemmän tekemistä kuin mihin aika riittää. Uudestaan ja uudestaan. Ollaan huomenna lähdössä yhdeksi yöksi – pieni miniloma parin kaverin kanssa. Jotain uutta taaskin pitäisi löytää 🙂

Kommentoi mielellään!