viinibaarit tallinnassa: Tiks
Baarit,  Tallinna

Viinibaarit Tallinnassa – nyt on mistä valita!

Viinibaarit ovat minun makuuni. Sisustus on usein viihtyisä, ja musiikki soi harvoin liian kovaa, jos sitä edes on. Olen selvästikin tullut vanhaksi, kun rauhallinen keskusteleminen on minun juttuni enemmän kuin vaikkapa lavan edessä hilluminen ja korvien soimisen manailu klubikeikan jälkeen.

Suunnaksi siis viinibaarit! Ja Tallinnassa niitä riittää. En ole ehtinyt testaamaan läheskään kaikkia, joten lista tulee päivittymän. 

viinikauppa Kadriorgissa Tallinnassa
Pan y vino Olevisten kirkon vieressä Tallinnassa
Viinibaarit ja kaupat tallinnassa: Tiks

Viinibaarit Tallinnan Balti Jaam -torin alueella

Aloitan täältä, sillä kolme suosikkiani on lähes vieri vieressä Kopli-kadun alussa, Balti Jaam -torin vieressä

 • Vabrik Vinoteek on melko uusi tulokas Tallinnan viinibaarien joukossa, mutta kiri saman tien suosikkieni joukkoon. Pidin Vabrikista, koska saimme niin asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Myös sisustus ja tunnelma olivat makuuni, ja hyvä soittolista lisäsi pisteitä. Ostimme muutamia maltillisesti hinnoiteltuja viinejä, jotka osoittautuivat kotimaistelussa erinomaisiksi. Vabrik löytyy täältä.
Viinibaarit tallinnassa: Vabrik
Viinibaari ja kauppa tallinnassa: Vabrik
Viinibaarit ja kaupat tallinnassa: Vabrik
 • Tiks viinibaarin jänis on ihana! Kyllä. Mustalle seinälle on piirretty taululiidulla Liisa Ihmemaassa -sadusta tuttu jänis. Tällaiselle visualistille se yksin riittäisi syyksi tykätä Tiksistä. En ole suuri viiniasiantuntija, joten Tiksin yhteydessä olevan viinikaupan laatua en lähde arvioimaan. Sen sijaan voin kertoa, että alle kuuden euron pullojen hylly saattaa kiinnostaa edullisista viinihankinnoista haaveilevaa. Tässä karttalinkkiä
 • Time to Wine viinibaarissa ja -myymälässä on mainio konsepti: lorottelet muovikortilla toimivista hauskoista hanoista itsellesi lasillisia. Lopuksi maksat kortin saldon. Tarjolla 18 eri viiniä, lisäksi myös pientä purtavaa. Laadukkaan oloinen myymälä, jonka hinta-laatusuhdetta en lähde arvoimaan.
time to wine in Tallinn
time to wine in Tallinn

Kuvat yllä ovat Time to Wine‘sta, alla Tiks. Kummatkin todella kivoja paikkoja!

viinibaarit tallinnassa: Tiks
viinibaarit tallinnassa: Tiks
Viinibaarit Tallinnassa: Tiks Kalamajassa

Tallinnan vanha kaupunki ja viinibaarit

Viinibaarit ja vanha kaupunki? Totta kai! Myös siellä on paljon viinibaareja. Suurin keskittymä on Lai-kadulla. Oma Lai-kadun viinibaarikierrokseni on pahasti vaiheessa, joten vielä en siis pysty kertomaan omakohtaisia kokemuksia kaikista. Näistä pystyn:

 • Pan y Vino. Olevisten kirkon juuressa pieni baari ja viinikauppa, jota pitää kaksi viehättävää herrasmiestä. Söimme ihania tapaksia ja edullisen talon viinin kanssa. Ihana tunnelma!
Viinibaari Pan y vino
Wine not? wine bar in Tallinn old town
 • Toinen paikka, jossa tykkään käydä löytyy Lai-kadun toisesta päästä. Nimi on Wine not, ja sitä pitää sympaattinen portugalilainen kaveri. Pienessä tilassa olen päätynyt monta kertaa hauskoihin keskusteluihin monikansallisen asiakaskunnan ja isännän kanssa. Myynnissä ja tarjolla enimmäkseen portugalilaisia viinejä. Jos omistaja itse on paikalla, kannattaa useampia pulloja ostaessaan kysellä alennuksia. Wine Not? lähetti minulta yllä olevan kuvan – näyttää hyvin sen, millainen meno paikassa usein on!
 • Mallitoimiston omistaja – ja itsekin malli – Beatrice Fenice on tehnyt vanhan kaupungin kodistaan yksityisen ravintolan ja shampanjabaarin. Mull ei juuri kadulle näy (kartalla se on täällä), joten se on kuin salainen klubi niille, jotka sen olemassaolon tietävät. Tunnelma, jonkalaista et muualta löydä. Beatrice on hurmaava emäntä!

Viinibaareja, joissa olen vain piipahtanut tai jotka ovat vielä kokonaan testaamatta:

 • Vinotheque MarcoVino. Olen kerran istunut lasillisella. Kivan näköinen pieni paikka, joka ansaitsee uusintakäynnin ennen kuin arvioin enemmän. Lai-kadulla tämäkin.
 • Olevisten kirkon lähellä Pagari-kadulla oleva Pazzo on todennäköisesti erinomainen, sillä mainion ravintola Leibin omistajat ovat tämän kellaribaarin takana. Itse en ole ehtinyt sinne vielä sisään, mutta olen kuullut paikasta pelkkää hyvää, joten se on ilman testaamistakin listalla mukana.
Viinibaarit tallinnassa: Pan y vino

Muita vanhan kaupungin viinibaareja

 • Sauna-kadun Paar Veini. Valikoima ei mitenkään erityinen, mutta edullinen ja viihtyisä, joten tänne tulee aina silloin tällöin istahdettua
 • Vinoteek Veinipesä Viru-kadulla. Virolaista perinneruokaa tarjoavan Talukõrts-ravintolan vintillä. Olin kuullut kehuja, mutta jätti meidät ehkä jotenkin kylmäksi. Pitänee käydä toisen kerran testaamassa ennen kuin sanoo sen enempää.
 • Gloria Veinikelder. Tästä olen kuullut paljon hyvää, mutta itsellä testaamatta. Kerro mielellään tuonne alalaidan kommenttikenttään kokemuksia, jos olet käynyt!

Tois pual kaupunkii

En malttanut näin turkulaisena mieltäni. Mutta siis vakavasti: vanhan kaupungin toiselta puolelta, Viru-keskuksen takaa alkavalta alueelta löytyy ainakin tämä:

 • Radio on yksi viimeisimmistä löydöistäni. Huippukiva ravintola, jonka etuosassa viinimyymälä. Ravintolan laseittain myytävien viinien valikoima niin laaja ja edullinen, että täyttää viinibaarin määritelmän kirkkaasti. Kirjoitin ravintolasta oman jutunkin, koska ihastuin siiihen niin kovasti.
Radio ravintolan kaunis sisustus
Radio ravintolan viinilista
viinikauppa Kadriorgissa Tallinnassa

Rotermanni-korttelissa ainakin nämä kaksi viihtyisää paikkaa

 • R14 on tyylikäs tila, jossa on hyvän keittiön lisäksi myös pieni viinimyymälä ja -baari. 
 • Flamm-ravintola itselläni on vielä testaamatta, mutta sinne on päästävä pian, sillä olen kuullut siitä pelkkää hyvää.

Lue pidempi juttu Rotermanni-korttelista. Tutustumisen arvoinen alue!

Flamm-ravintolassa on viihtyisää

Nämä kannattaa lukea ja laitaa talteen!

Oletko menossa lähiaikoina Tallinnaan? Liity heti Tallinnatärpit-nimiseen Facebook-ryhmään!

Radio ravintolan kaunis sisustus

5 Comments

 • Sari – Campasimpukka

  Tätä me tarvitsemmekin! Emme ole osuneet viinibaareihin, vaikka olemme koittaneet etsiä. Ensi kerralla sitten. 🙂

  • Henna Mikkilä

   Aika ei tunnu koskaan riittävän kaikkeen! Uskomatonta, miten niin pienessä kaupungissa voi olla niin valtavasti nähtävää ja tehtävää. Positiivinen ongelma onneksi.

    • Henna Mikkilä

     Todella! Ei voi kuin ihmetellä, että miten joka reissulle riittää enemmän tekemistä kuin mihin aika riittää. Uudestaan ja uudestaan. Ollaan huomenna lähdössä yhdeksi yöksi – pieni miniloma parin kaverin kanssa. Jotain uutta taaskin pitäisi löytää 🙂

Kommentoi mielellään!