Airbnb Tallinna Kalamaja
Ostokset

Miten löytää Tallinnan sisustuskaupat? Tämän oppaan avulla!

Omaan makuuni (ja ennen kaikkea budjettiini) sopivien sisustuskauppojen löytäminen Tallinnassa ei ollutkaan ihan helppo temppu. Sain huomata tämän hakiessani huonekaluja, valaisimia, tekstiilejä ja pienempää sisustustavaraa uuteen Airbnb-asunnon sisustusprojektiini.

Etsimisen tuskan ja löytämisen riemun lopputuloksena onnistuin sisustamaan asunnon viihtyisästi, mutta iloisinta on se, että sivutuotteena syntyi tämä Tallinnan sisustuskaupat -opas!

Airbnb Kalamaja Tallinna loft
Ostoslistalla oli muutamia isompia huonekaluja kuten tämä Jyskistä löytynyt nojatuoli.
Astioita Tallinnasta
Astioita löysin kirpputorilta, mutta myös monesta sisustuskaupasta. Niistä alempana lisää.

Ensin vähän sisustusprojektistani

Tekemisiäni pidempään seuranneet tietävätkin, että emännöin paria Airbnb-asuntoa – yhtä Turussa ja toista Tallinnan Vanhassakaupungissa. Alkusyksystä tupsahti tilaisuus avata Tallinnaan toinenkin asunto lyhytaikaiseen vuokraukseen.

Homman käynnistäminen edellytti asunnon sisustamista, ja pienen tuumailun jälkeen päätin ryhtyä siihen. Eihän se vaatisi muuta kuin muutaman iloisen kierroksen kaupungin sisustuskaupoissa vai mitä?

Väärin! Sain pian huomata, että mikäli ei haluaisi käyttää suuria rahoja, kivan sisustustavaran löytäminen ei ollutkaan ihan yksinkertaista.

Täältä löydät asunnon Airbnb-ilmoituksen, josta voit myös varata sen itsellesi majapaikaksi!

Loft asunto Tallinnan Kalamajassa
Makuuhuoneeseen hankin sänkyyn uuden patjan, vuodevaatteita, tyynyjä, valaisimia, yöpöydät... kerron kohta mistä mitäkin löytyi!

Kahden viikon ajan kiertelin, googlasin ja kyselin. Missä parhaat valaisimet, entä matot? Sohvatyynyjä haluisin hankkia paljon, joten hintaa pitäisi olla vähän. Ostoslistalla oli muutamia patjan ja nojatuolin kaltaisia suurempia hankintoja sekä paljon pienempiä kuten koreja, keittiötarvikkeita ja astioita.

Viihtyisään sisustukseen kuulu pehmeät tekstiilit ja kivat yksityiskohdat. Kaikkea sellaista oli ostoslistallani.

Listaan nyt kierrosteni löydöt. Ota siis suunnistusavuksi tämä Tallinnan sisustuskaupat -listani, jotta pääset vähän helpommalla kuin minä. Jaottelen kaupat näin:

Tallinnan sisustuskaupat: Rug
Rug oli yksi suurimmista käymistäni kalustehalleista. Kuvaa klikkaamalla pääset sen sivulle.

Tallinnan sisustuskaupat: huonekaluja

Minun ei tarvinnut tähän sisustusprojektiini tehdä sängyn tai sohvan kaltaisia kaikkein suurimpia huonekaluinvestointeja. Niinpä esim. sohvien osalta tätä opasta paremmat vinkit nappaat esim. tästä Tallinnatärpit-ryhmän keskustelusta

Asunnossa oli sohva, mutta tyynyt poimin Tallinnan sisustuskaupoista. Ostopaikat vasemmalta oikealle: Perenne, Tiger, H&M Home (vanha hankinta), HomeArt ja H&M Home.

Nojatuoli, ruokapöydän tuolit sekä yö- ja sivupöytiä ostoslistallani sen sijaan olivat, joten huonekalukauppojakin oli löydettävä. Kysellessäni vinkkejä mm. Facebookin Tallinna-ryhmistä kuulin, että Tallinnassa on paljon huonekalu-outleteja joista porukka tekee kohtuuhintaisia löytöjä. Tiedän, että Järvekeskuksessa on suuria huonekalukauppoja, mutta niissä en tällä kerralla kierrellyt. Näissä kaupoissa sen sijaan kävin:

Ruokapöytä asunnossa oli, mutta sen yläpuolella olevan lampun löysin Konverter outletista. Pinnatuolit ovat kunnostettua vintagea Homeartista.

Outletit Tallinnassa

Sisustus-outleteja on useampiakin Tallinnan eri laitamilla. Tavaroita on usein vain yksittäin, ja valikoimat vaihtuvat nopeasti sitä mukaa kun kauppa käy.

  • Likvy myy huonekaluja kuten ruokapöydän tuoleja, sohvia, säilytyskalusteita ja sohvapöytiä, mutta myös mattoja ja piensisustustavaraa. Itse löysin täältä useampiakin kivoja pöytävalaisimia. Osoite Punane 42, valikoima näkyy heidän Instassaan.
  • Konverter on Baltian suurin sisustusoutlet, ja suurelta se näyttikin löydettyäni sen vihdoin pienen ympäriajamisen jälkeen. Palvelua onnistuin saamaan vain viroksi, mutta olipahan pakko laittaa alkeellista kielitaitoani käyttöön. Valikoimissa näytti olevan design-huonekaluja, asunnolleni päätyi kaksi jalkalamppua. Osoite Läänemeretee 74a, valikoima heidän nettisivuillaan. 

Muita huonekalukauppoja

Rug on valtava huonekaluhalli Mustamäen suunnalla: sohvia, ruokaryhmiä ja kaikkea mahdollista muutakin näkyi lähes silmänkantamattomiin. Kiinnitin myös huomiota mattovalikoimaan. Minulle ei tällä kerralla tarttunut mitään mukaan, mutta heidän sivustojensa perusteella tämä kannattaa pitää mielessä tulevia sisustusprojekteja ajatellen. www.rug.ee, osoite Pirni 12 

Tallinnan sisustuskaupat Jysk
Jyskistä sain sänkyyn uuden patjan kuljetuksineen. Lakanat löytyi IKEAsta, jolla on pieni varastomyymälä Tallinnassa.

Jysk ei ole Tallinnassa ehkä ihan yhtä hyvä kuin Suomessa, plussaa kuitenkin edullisista hinnoista ja siitä että tavaran saa yleensä heti mukaan.Löysin Jyskistä patjan ja petarit, ja olohuoneeseen nojatuolin. Kannattaa hommata verkosta Jysk.ee-kanta-asiakaskortti – sillä ostat tuotteen usein merkittävästi normaalihintaa huokeammin. Tallinnan myymälöiden sijainnit löydät täältä.

Homeart sisustuskauppa Telliskivessä
Homeart Telliskivessä on oiva paikka tekstiilien, astioiden, mutta myös huonekalujen etsijälle.

Telliskivessä oleva Homeart näyttää piensisustuskaupalta, mutta sen valikoimissa on yleensä myös hyvällä maulla valittuja huonekaluja. Itse olin onnellinen löytämistäni ruokapöydän tuoleista. Homeart löytyy Telliskiven kauppakäytävältä Reval-kahvilan vierestä, ja sen nettisivut täältä. Katso lisää kuvia Homeartista tästä Sooloiluja-jutusta.

Pärnu maantien sisustuskaupparivistöstä nostaisin esiin kaupan nimeltä Muster. Nyt ostin sieltä tarjoiluastioita, mutta jos olisin huonekalujen tarpeessa niin katsoisin tarkemmin läpi tämän skandinaavisen näköisen sisustuskaupan valikoimat. Myös tekstiilejä ja tapetteja näytti olevan kelpo valikoimat. Osoite on Pärnu mnt 139 ja nettisivuja voit kurkkia täältä

Vanhasta pianotuolista tuli yöpöytä. Tämä löytyi kaupasta nimeltä Idla antiik.
Vanhan tavaran taivas (tai jonkun mielestä ehkä helvetti) on Nõmmella oleva Kalasaba. Klikkaa kuvaa ja lue lisää.

Tallinnan sisustuskaupat: vanhaa tavaraa

Tykkään sisustaa niin, että kokonaisuudessa on kerroksia. Uuden tavaran rinnalle on siis mukavaa löytää jotain vanhaa. Suomessa tiedän mistä lähtisin hakemaan käytettyjä huonekaluja ja antiikkiakin, mutta Tallinnassa rapsuttelin pitkän tovin päätäni ennen kuin löysin oikein mitään. Vaiva kuitenkin palkittiin, sillä etsivä löysi kuin löysikin muutamia käymisen arvoisia paikkoja:

Takara Nord Kalamaja
Takara Nordissa on uuden tavaran lisäksi muutamia kivasti kunnostettuja vintage-huonekaluja.

Homeart myy enimmäkseen uutta tavaraa, mutta silloin tällöin myyntiin tulee myös kunnostettuja vanhoja huonekaluja ja valaisimia. Tähän asuntooni löysin pari kivaa ruokapöydän tuolia. Homeart on Telliskiven kauppakäytävällä, ja sen nettisivuilla näet valikoiman. 

Takara Nord tekee samoin kuin HomeArt, eli myös heillä uuden tavaran rinnalla myynnissä kivasti kunnostettuja vanhoja huonekaluja. Lue Takara Nordista tämä juttu. 

Folk & Lore -kauppa on näkemisen arvoisessa tilassa Põhjalan alueella Koplissa.
Tämä ei ole antiikkia, vaan löytö Shishistä. Pöytä on kotoisin Likvy-outletista.

Põhjalan tehtaan alueella oleva Folk & Lore vintagepuoti kannattaa katsastaa, jos etsit huonakaluja pienempää vanhaa tavaraa. Tutustuin paikan symppikseen omistajaan, kun hän teki vasta Märss-reppuja. Reppushowroomin rinnalle on sittemmin auennut myös tämä mainio vintagekauppa. Lue täältä lisää kummastakin, tämän linkin takaa löytyy paikan Insta. 

Nõmmella oleva uskomaton vanhantavaran/romu/antiikkikauppa Kalasaba on pienen retken arvoinen – lue siitä lisää täältä. Kalasabasta olen löytänyt mm. vanhoja koreja, tarjoiluvaunun ja eriskummallisia koriste-esineitä. Myynnissä myös vanhoja huonekaluja ja omistajan rakentamia mainioita valaisimia.

Näin iloisia värejä ja retromeininkiä Koplissa olevassa vanhantavaran kaupassa nimeltä Mööbeldaja.

Vanhan tavaran metsästäjä, tsekkaa myös nämä:

  • Mööblilaegas Nõmmella: enimmäksen Ruotsista tuotuja vanhoja huonekaluja. Myös kiva valikoima piensisustustavaraa. Lisäinfoa www.facebook.com/mooblilaegas
  • Tässä jutussa mainitsemani Mööbeldaja Koplissa tuo myös tavaraa länsinaapurista. 
  • Liivalaialla oleva Minevikuasjade pood puolestaan tuo tavaraa Ranskasta ja Belgiasta. Täällä infoa.
Vanha lipasto, uusi väri – kalkkimaalilla, jonka ostin Telliskiven Vintage Chick -puodista.
Nämä hauskat pienet ruukut ostin Realiseerimiskeskuksesta Mustamäeltä.
  • Vanhojen tavaroiden etsijän kannattaa tsekata myös Vintage chick Telliskiven kauppakäytävällä. Sieltä ostin kalkkimaalin ja vahan, jolla taioin vanhalle lipastolle uuden ilmeen. Infot täältä.
  • Vanhoja huonekaluja, astioita ja muuta vanhaa tavaraa kuten lampunjalkoja löytyy myös Sõbralt sõbrale -kirpputorilta. Liikkeitä useampia, turistille helpoin löytyy Balti Jaaman torin yläkerrasta. Täältä voit katsoa muutkin sijainnit. 
  • Myös Uuskasutuskeskus kannattaa koluta jos etsii vanhaa tavaraa. Täältä sijainnit. 
Tallinnan sisustuskaupat: tekstiilit
Makuuhuoneen matto on Hemtexin, lakanat IKEAn ja tyynyt vähän sieltä ja täältä!
Olohuoneen seinätekstiili on löytö Takara Nordilta.

Tekstiileillä sisustuksen viimeinen silaus

Tallinnan sisustuskaupat -listaukseni ei olisi täydellinen ilman mainintaa paikoista joista hankin tekstiilejä, erityisesti mattoja ja sohvatyynyjä. Vaatimattoman budjettini vuoksi tässä mukana erityisesti huokeamman laidan kauppoja.

Ülemisten kauppakeskuksesta löytyvistä H&M:n ja Zaran sisustusliikkeistä tein paljon hyviä tekstiililöytöjä – etenkin Henkkamaukan tyynyistä pidin kovasti.

Ülemisteltä löytyy myös Hemtex, jolla myymälä lisäksi ainakin Rocca al Maressa. Sieltä hankin makuuhuoneen maton, ja tarjolla oli myös kelpo sohvatyynyvalikoima. Hemtex on klassikko sänkyvaatteiden kanssa, ja nykyään siellä on myös kivaa keittiötavaraa.

Kylpyhuoneen pyöreä matto on Takara Nordilta, suorakaiteen mallinen Jyskiltä.
Tekstiilit antavat pehmeän lämmintä tunnelmaa.

Perenne on uusi sisustuskauppatulokas Kalarannassa. Sieltä lähti mukaani yksi sohvatyyny, ja lähellä oli että myös kiva torkkutäkki olisi siirtynyt Kalamajan asunnolle. Valikoimissa myös huonekaluja, astioita ja muuta hyvällä maulla valittua tavaraa, jota voit kurkata heidän fb-sivuiltaan.

Lyhyesti muita, joista löysin kivoja tekstiilejä:

  • Takara Nordista ostin olohuoneen ison maton, ja siellä oli myös pienempiä mattoja, tyynyjä ja täkkejä.
  • Tekstiilien ystävän kannattaa pitää mielessä myös Homeart. Siellä hipelöin ihanaa isoa samettityynyä, joka kuitenkin jäi kauppaan. Yksi makuuhuoneen ikkunalaudan tyynyistä sen sijaan on sieltä.
  • Mattojen metsästys jäi lyhyeen, kun löysin niin sopivan Takara Nordista. Mattoja näkyi kyllä outleteissa (sekä Rugissa että Likvyssä), mutta varsinaisten mattokauppoja en kolunnut.
Tallinnan sisustuskaupat Valgusmaailm

Tallinnan sisustuskaupat: valaisimia

Jos seurasit Facebookissa sisustusprojektini aikaisia livelähetyksiäni, ei jäänyt varmaan epäselväksi että rakastan pöytä- ja jalkalampuilla sisustamista! Metsästin siis hartaudella edullisia mutta näyttäviä valaisimia. Näiden tutkimusmatkojen tuloksena suosittelen ainakin näitä lamppukauppoja:

Parhaaksi löydökseni osoittautui Lastekodu-kadulla Keskustorin tuntumassa olevaa Valgusmaailmaa. Löysin sieltä useampiakin kivoja pöytävalaisimia todella kohtuullisin hinnoin. Kaupan päälle tuli asiantuntevaa palvelua – erityismaininta matalaääniselle miesmyyjälle ja hänen ihanan kuivalle huumorilleen. Liikkeen omat nettisivut täällä.

Siivet ovat vanhempi hankinta Vida interior -puodista Turust, mutta lamppu on Tallinnan Likvy outletista.
Airbnb Tallinna
Valoilla saa ihmeitä aikaan! Ruokapöydän valaisin Konverter outletista.

Toinen kauppa josta olen löytänyt persoonallisia valaisimia on Likvy-outlet Punane-kadulla kaupungin laitamilla. Myymälässä ei kukaan osaa englantia (saati suomea), mutta hyvin on tullut kaupat tehtyä ilmankin. On muuten niin erikoisessa paikassa, että meinaa osoitetta etsiessä usko loppua kesken. Ajankohtainen valikoima Likvyn Instassa. 

Konverter-outletista löysin kummatkin asunnon jalkalampuista. Ylempänä olevassa outlet-kohdassa kerron paikasta vähän enemmän, täällä heidän nettisivunsa. 

airbnb tallinn old town
Myös Vanhankaupungin vintilläni on Tallinnasta hankittuja valaisimia. Sohvapöydällä löytö Zara Homesta. Kuvaa klikkaamalla pääset asunnon airbnb-ilmoitukseen!
Rautakaupoissa oli yllättävän hyvät valaisinvalikoimat.

Muita kauppoja joista kannattaa katsella valaisimia:

  • Zara Homessa voi tehdä näyttäviä pöytävalaisinlöytöjä suhteellisen maltillisin hinnoin.
  • Rautakaupoissa oli yllättävän paljon valaisimia. Katso paikalliset Bauhausit, Depoo ja Espac. Näistä löysin myös parhaat valikoimat polttimoita.
  • Homeartissa oli kivoja kunnostettuja retrojalkalamppuja
  • Takara Nordissa muutama tyylikäs pöytälamppu – ei kuitenkaan päätynyt tällä kerralla minulle
  • Rocca al Maressa oleva Home 4 you oli minulle uusi löytö, mutta lähettäessäni sieltä livelähetystä jokunen katselija huikkaili tuntevansa paikan. Valikoima sisustustavaraa ja huonekaluja, itse katsoin etenkin valaisimia. Home 4 you netissä.
Shishi aukesi lokakuussa 2018
Ruukkuja, vaaseja ja koriste-esineitä jos jonkinmoisia löydät Shishistä Noblessnerista!

Koriste-esineitä ja pikkutavaraa

Isompien huonekalujen hankinnan jälkeen alkoi viimesilauksen tekeminen. Olen koriste-esineiden ja pienten yksityiskohtien ystävä. Kotoa Suomesta olisin voinut napsia jotain kivoja juttuja mukaan, mutta tämä projekti piti saada valmiiksi ilman kotimatkaa. Ainakin näissä kaupoissa bongailin kivaa sisustustavaraa:

Shishi on blingbling-sisustajan taivas, mutta löytyypä sieltä kivoja juttuja vähän vähemmänkin kiiltävään makuun. Erityisesti tekokasveja etsivän kannattaa suunnistaa Shishiin, mutta myös ruukkujen, vaasien ja koriste-esineiden valikoima on aika hengästyttävä… ja jouluinen Shishi onkin sitten ihan oma juttunsa. Lue Shishistä lisää täältä. Sekä showroom että outlet Noblessnerissa

Kukupesa oli kiva uusi löytö Pärnu maanteen sisustuskaupparyppäässä. Erityisesti minua ihastuttivat kivat korit ja tekstiilit, ja lähtipä asunnolleni yksi sisustustaulukin. Kartalla Kukupesa on täällä ja heidän fb-sivunsa täällä.  

Jos etsit pientä kivaa kotiin, kurkkaa myös näihin:

  • Muster jonka mainitsin jo aiemminkin.
  • Debenhams Rocca al Maressa yllätti pienellä kodinsisustusosastollaan. Asunnon pöydälle päätyi tekokasveja, ja myös koristetyynyvalikoimasta pidin. 
  • Flying Tiger Copenhagen on tuttu Suomesta, mutta se pelasti monessa pienessä asiassa Tallinnassakin. Löysin mm. neljän euron sohvatyynyn.
  • Alandekolla on myymälä ainakin Ülemistellä ja Rocca al Maressa. Toisen yöpöydän löysin sieltä. Valikoimaa voisi kuvailla sanalla ”jännä” – katso vaikka heidän sivuiltaan.
  • Zara ja H&H Home auttavat myös piensisustustavaran etsijää.
  • Pepco oli vinkki, jonka sain joltain seuraajaltani. Huippuedulliset hinnat, valikoimissa pienenpää kodintarviketta ja sisustustavaraa. Heidän nettisivuiltaan voit kurkkia millaista. 

Koriste-esineiden lisäksi projektin loppua kohti piti löytää säilytyslaatikoita, siivoustarvikkeita, roskiksia, vessaharjoja ja vastaavaa käytännöllistä tavaraa. Näistä kaupoista oli erityisen paljon iloa:

  • Pepco 
  • Kukupesa 
  • Koduekstra 
  • Home 4 you 
  • Realiseerimiskeskus oli hauska paikka! Hyvällä tuurilla sisustustavaraa, mutta myös pesuaineita, suihkusaippuoita ja vastaavia. Kävin tässä Mustamäen pisteessä, mutta niitä löytyy muualtakin. Nettisivunsa ovat täällä
  • Kodinkoneet kuten kahvin- ja vedenkeittimen ostin Euronicsista. joita on suurimmissa kauppakeskuksissa.
airbnb tallinna kalamaja
Monelle suurin syy majoittua Airbnb:ssä on keittiö, joten ostoslistallani oli niin ruuanlaittovälineitä kuin astioitakin.

Kokonaisuuden viimeistelee astiat

Kun kaikki muu oli tehty, siirryin astiaostoksille. Airbnb:ssähän porukka usein kokkailee itse, joten on tärkeää, että keittiöstä löytyy riittävän hyvät ruuanlaittotarvikkeet ja astiat kauniiseen kattaukseen.

Tässä vinkkejä mistä näitä löysin:

  • Zara home yllätti positiivisesti: kauniita asioita maltilliseen hintaan
  • Sõbralt sõbrale voi olla kultakaivos astioiden löytämiseen, sillä selvästi tavaraa tulee paljon Ruotsista. Löysin asunnon ruokalautaset Mustamäentien myymälästä.
  • Homeart oli mainio paikka myös astioiden etsijälle.
  • Myös Takara Nordissa oli hyvällä maulla koottu valikoima astioita.
  • Kalarannan uusi Perenne kannattaa katsastaa myös mikäli etsii ruokailu- tai tarjoiluastioita. Heidän nettisivunsa löydät täältä
  • Gemoss on keittiötarviketukku, josta olen ostanut etenkin laseja ja ruokailuvälineitä. 
  • Koduekstra 
  • Noblessnerissa olevasta Kalhojsta on etenkin hyvän näköisiä tanskalaisbrändejä. 
Sisustuskauppa Kalhoj Noblessner
Nämä ihanan jouluiset astiat ovat Noblessnerissa olevan Klahoj'n viimevuotisia joulutunnelmia. Sinne pitää suunnistaa tänäkin vuonna katsomaan mitä löytyy!

Vielä käymättömiä sisustuskauppoja Tallinnassa

Vaikka alussa kivan tavaran löytäminen tuntui työläältä, niin kyllähän lopulta onnistuin löytämään kelpo valikoiman kivoja kauppoja – jopa siinä määrin, että ihan kaikkiin en edes ehtinyt!

Käy sinä vielä näissäkin ja kerro ovatko käymisen arvoisia. Nimet toimivat linkkeinä kunkin kaupan sivuille.

4 Comments

  • Kristiina Keskitie

    Oli hyvää tietoa ja infoa kaupoista. Tallinnassa harvemmin tulee oltua pitempään kuin ainoastaan kautta kulkua Tarttoon- Olispa sieltä yhtä kattavaa tietoa sisustusliikkeistä ja kirppareista. Kiva lukea blogiasi, voi fiilistellä ja aina saa samalla tietoa käsittelemistäsi aiheista laajasti. Kiitos 🙂

    • Henna

      Täytyy myöntää että tässä syksyn ja menneen kesän loppupuolella alkoi kypsyä aika vahvasti ajatus siitä, että kyllä Sooloiluja-sivusto taitaa alkaa vähitellen ulottaa ”lonkeroitaan” koko Viroon. Se vaan tapahtuu valitettavan hitaasti kun tutkumustyötä tekee vain tämä yksi täti-ihminen, mutta odotettavissa olisi siis tutkimusmatkoja pidemmällekin eteläiseen naapurimaahamme.

  • Anne-Maarit Heinonen

    Wau! Oletpa nähnyt vaivaa ja tehnyt kattavan sisustuskataloogin. Ja miten upea ja kodikas onkaan tuo asuntosi. Ja sen sijainti on mitä mainioin. Ja hinta-laatusuhde verrattuna hotelliin on todella edullinen.
    Minä muuten olen niitä tyyppejä joille tv on tärkeä reissusakin. Sieltäkin saa vähän paikallisväriä ja yksiinmatkustavaiselle ns seuraa. Elokuisella Tallinnan reissullani minulla ETV päällä koko ajan vaikka olen vasta alottanut viron alkeiden opiskelun. Passiivinen kielenioppimismenetelmä laiskalle.
    Yksi kysymys tuosta asunnosta: onko makkarin ja olohuoneen välissä pelkästään verho vai myös lasiseinä? Eli onko makkari ns oikea huone jossa on seinät ja ovi vaiko vain tila?

    • Henna

      Kiva kuulla että lista vaikuttaa kattavalta – mukavaa antaa eteenpäin löytämiään helmiä! Makuhuoneen ja olohuoneen välissä on vain verho – ei seinää. Asunto on siis oikeasti loft eli yhtä tilaa, mutta etenkin eri tasojen vuoksi tilat tuntuvat myös itsenäisiltä. Ääni toki kulkee läpi ohuesta verhosta, ja valo myös.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.