Hell Huntin terassi
Baarit

Tallinnan terassit: näitä Henna suosittelee 2022

Tallinnan terassit: niitähän riittää! Siksi haluan listata omat suosikkini. 

Terassilla istuskelu ei ole minulle kaksin käsin oluen vetämistä, vaan rauhallista kesäisestä ulkoilmasta ja tunnelmasta nautiskelua lasillisen tai hyvän ruuan ääressä.

Vauhdikas terassielämä maistui joskus nuorempana, mutta siirryttyäni tätikastiin myös maku terassien suhteen on muuttunut.

Siksi haluan kertoa sinullekin, millä Tallinnan terasseilla kriteerini täyttyvät. Ehkä sinä arvostat samoja asioita, ja siksi valitset kesäiseksi keitaaksesi jonkun tämän jutun paikoista.

Tallinnan fotografiskan terassi
Fotografiskan terassilta aukeaa huikeat näköalat neljään ilmansuuntaan.

Tallinnan terassit: millä kriteereillä listalle pääsee

 • Tyylikäs ja mukava kalustus. Paitsi jos on poikkeuksellisen huikeat maisemat – silloin olen valmis katsomaan kalusteita sormien läpi. Mutta mikäli maisema ei kompensoi muovituoleja ja -pöytiä, mainospäivänvarjoja ja muuta rihkamaa, valitsen istumapaikakseni mieluummin jonkun muun.
 • Rauhallinen sijainti. En yleensä viihdy kaikkein hälinäisimmissä terassikeskittymissä. Umph, umph, umph… bassovahvistimen jytinää en kaipaa. Tässäkin voin tehdä poikkeuksen, mikäli aurinko osuu oikein lämpimästi, mutta yleisesti ottaen valitsen mieluummin vähän rauhallisemman paikan.
 • Hinnat eivät huitele taivaissa. En maksa kahdeksaa euroa muovituopillisesta perusolutta. 
 • Palvelun pitää olla ystävällistä ulkoilmassakin. Joskus henkilökunnan hymyn on hyydyttänyt örveltävien turistien virta, mutta silloin minä menen muualle. 

Ja kuten aiemmilla listoillanikin (Tallinnan parhaat ravintolat, viihtyisimmät kahvilat ja parhaat aamiaiset), voin tehdä poikkeuksen jonkin asian suhteen silloin, kun muut kriteerit täyttyvät kirkkaasti.

Terassikausi on aluillaan, tässä siis askelmerkit ulkona juomisen aurinkoiseen maailmaan.

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: von krahli baar
Von Krahli baarin sisäpiha on salainen terassihelmi.
Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: Ore
Tallinnan terassit: Varblane
Varblane lähellä Vapaudenaukiota tarjoaa myös suojaa auringolta kuumana päivänä.

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa

 • Lee resto ja aed. Leen upea puutarha on vihreä keidas vanhan kaupungin sydämessä. Piha on varattu ensisijassa ruokailijoille, mutta myöhemmin illalla ja joskus muulloinkin sinne voi istahtaa myös lasilliselle. Lue tämäkin: Ravintola Leib on nyt Lee.
 • Raatihuoneentorin terassit ovat kaupungin suosituimmat. Kesän vilkkaimpina turistipäivinä meno yltyy minun makuuni vähän liiankin vauhdikkaaksi, mutta kevään ensimmäisinä lämpiminä päivinä viihdyn siellä erinomaisesti, samoin aamuauringon lämmössä. Klikkaa ja katso miltä siellä näytti koronatalven 2021 jälkeen.
 • Stenhus-ravintolaan tutustuin taannoin Tallinnan ravintolaviikolla, oli muuten kiva tuttavuus! Mukavaa oli myös löytää Stenhusin sisäpihan terassi. Olen istunut siellä joskus kaksistaan matkakaverini kanssa, eli tätä ei ole moni terassinmetsästäjä löytänyt. Vihreää,  tyylikästä ja tunnelmallista.
Terassit Tallinnan vanhassa kaupungissa: leib resto ja aed
Lee-ravintolalla on ehkä koko vanhan kaupungin tunnelmallisin terassi. Iltahämärässä otettu kuva on huono, mutta paikan päällä näkymät mitä upeimmat!
 • Manna la Roosan terassi ei ole erityisen rauhallinen – suorastaan kaikkea muuta. Otin sen kuitenkin mukaan listalle, kun se on niin villisti kalustettu. Pidän myös Manna la Roosan drinkkivalikoimasta. Lue tämäkin: Liisa Ihmemaassa steroideilla – sitä on ravintola Manna la Roosa.
 • Crun sisäpiha. Kaunis kapea tila, jossa tunnelmalliset lamput valaisevat hämärtyvää iltaa. En ole varma, ottavatko pelkälle lasilliselle tulijoita, vai ainoastaan ruokailijoita. Kannattaa kysäistä! Crun aamiaisesta juttua täällä.
 • Von Krahli Baarin sisäpiha. Aurinko ei sinne paista, mutta helteisenä päivänä tämä on tunnelmallinen keidas suosikkibaarini sisäpihalla.
Tallinnan vanhassa kaupungissa ravintola Stenhusin terassi
Stenhus-ravintolan terassi Schlössle-hotellin sisäpihalla.

Tallinnan terassit vanhan kaupungin läheisyydessä

 • Varblane Vapaudenaukion tuntumassa Harjumäen puiston äärellä on tyylikäs terassi, joka jää helposti kokonaan huomaamatta. Upeita huvimajoja ja katoksellisia makuusohvia, joten paikka on omiaan vähän fiinimpään terassilla hengailuun.
 • Komeet-kahvilan terassi Solaris-kauppakeskuksen katolla on yksi kaupungin upeimmista – ja suosituimmista. Hienot näköalat vanhaan kaupunkiin. 
Kahvilat tallinnassa: komeet
Komeetin terassilta aukeaa huikean hienot näkymät Vanhaankaupunkiin ja viereiseen Oopperataloon.

Tallinnan terassit Telliskiven ympäristössä

 • F-hooneen terassi on keskellä Telliskiven kuhinaa, joten se on mitä parhain paikka ihmisten tarkkailuun ja auringosta nauttimiseen. Täällä juttu F-hooneesta.
 • Frenchy on yksi lempiravintoloistani Tallinnassa, joten myös sen ulkopöydät ovat kesäiseen aikaan suosikkilistani kärkipaikoilla. Täällä käyn ennen kaikkea syömässä. Lue myös: Frenchy bistro on rento ranskalainen.
 • Kivi Paber Käärid –ravintolallakin on pöytiä ulkona. Siellä on hyvää ruokaa ja mutkaton palvelu, joten myös terassinsa pääsee mukaan postaukseen.
Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Ravintola Frenchyn värikäs ja viihtyisä katuterassi.
la tabla Telliskivessä
Tämän herkullisen mansikkamargaritan nautiskelin La Tablan terassilla Telliskivessä.
 • Fotografiska-museon kattoterassi. Näkymät ovat sitä luokkaa, että tämä taitaa pian olla yksi Tallinnan suosituimpia terasseja. Lue juttu Fotografiskasta ja katso kuvat upeasta terassista. Kesällä 2020 Fotografiska avasi terassin myös katutasoon.
 • Luitko tämän jutun siitä, kun Nudist tuli Telliskiveen? Hyvä uutinen on se, että se avasi myös terassin! Siellä voit nauttia lasillisen heidän suosittua raparperikuohuviiniään, jota muuten valmistetaan samassa rakennuksessa. Samassa rakennuksessa Nudistin kanssa on myös Purtsen panimo, The Brick -kahvinpaahtimon kahvila ja Junimperiumin ginitislaamo ja baari – näillä kaikilla myös pöytiä ulkona!
 • Tsekkaa Telliskiven ja Balti Jaaman torin seuduilla myös Peatus, Fono, Sveta, La Tabla, Humalakoda, OneSixty ja Jahu-ravintola. 
Telliskiven F-hoone

Terassit Tallinnassa, kun suuntana Kalamaja 

 • Kohvik Boheemin terassi on Balti Jaam -torin tuntumassa Koplikadun varrella. Boheemin terassi on lämmin, joten sinne tulee istahdettua varsinkin varhain keväällä ja myöhään syksyllä. Lue tämäkin: Boheem on jo klassikko!
 • Ülon terassi on suojaisa – ja suosittu. Hyvä ravintola, joten täällä kannattaa myös syödä… ja lukea tämä juttu!

Tiesitkö muuten, että suomalaisella Wilma Schlizewskillä on Tallinnassa kauppa ja tatuointistudio? Kesällä sen edustalla on kaupungin pienin terassi. Lue juttu Wilman kaupasta, ja katso sitten Google-kartalta miten löydät perille.

Wilman naapurissa on Baar living room ät, joka on sympaattisen Jukan isännöimä suomalaisten suosima baari. Sen pienellä kesäterassilla voi käydä nauttimassa huurteiset ja turisemassa muiden suomalaisten kanssa.

Noblessnerin terassit

Terassien kannalta uudistunut Noblessnerin alue on kiinnostava, sillä siellä on kaupungin parhaat ilta-aurinkonäköalat. 

 • Ykkössuosikkini Noblessnerissa on Kaif silloin kun mieleni tekee hyvää drinkkiä. Lue tästä cocktailbaarista lisää täältä, ja lähde paikan päälle katsomaan oletko samaa mieltä. Viikonloppuiltaisin musiikin volyymit tosin nousevat sen verran, että tämä täti suunnistaa muualle. 
 • Põhjalan panimoravintolan terassilta ei ole merinäköalaa, mutta mukavan lämmintä siellä on aurinkoisena päivänä. Iltaa kohti aurinko kääntyy talon taakse, mutta iltapäivällä on sitäkin mukavampaa. Lue Põhjalasta lisää täältä.
Lista jatkuu kuvan alla…
Näin upeat näkymät on Kaifin terassilta. Klikkaa kuvaa ja lue lisää tästä coctailbaarista.
 • Noblessnerissa terassi on myös Lore bistrollaKampai-nimisellä japanilaisravintolalla ja Suhkruingel-leipomolla. Lämpiminä kesäiltoina nappaan yleensä pöydän sieltä mistä saan – jos saan! Niin suosittu paikka tämä on, että läheskään aina ei tärppää.

Patarein sisäpiha oli muuten kesällä 2021 suosittu terassialue, ja muurien ulkopuolella oli juomien lisäksi tarjolla merimaisemaa. Ehkä sama meno jatkuu kesällä 2022? Käy katsomassa! Myös Noblessnerin ja Lennusadaman välissä olevassa Igluparkissa oli menneenä kesänä terassi. Toivottavasti sama jatkuu tänäkin vuonna.

Meininkiä Patarein sisäpihalla kesällä 2021.

Pidemmällä pohjoisessa on myös terasseja

Pohjoinen Tallinna kehittyy kovaa vauhtia, ja sinne tulee tasaiseen tahtiin uusia kokemisen arvoisia paikkoja. Tsekkaa vaikka nämä:

 • Ravintola Odeon Karjamaalla on hieno sisältä, mutta sen pihamaalla on myös mahdottoman mukavaa terassimeininkiä. Lue juttu Odeonista täältä! Kartalla Odeon on täällä.
 • Odeonista pohjoiseen saman Koplikadun varrella on aivan uusi terassitulokas, nimittäin ravintola Kohalik. Se oli ennen Uudessa Maailmassa, mutta nykyään Pohjois-Tallinnassa, Sitsin entisen puuvillatehtaan vieressä. Kohalikin Facebook-sivut täällä.
Vehreää ja rentoa tunnelmaa Põhjalan tehtailla Botikin terassilla.
 • Jatka matkaa pidemmälle pohjoiseen ja lähde tutustumaan Põhjalan tehtaan alueeseen. Täällä juttu kolmen vuoden takaa, jolloin kävelin sen porteista ensimmäistä kertaa sisään. Sen jälkeen on tapahtunut paljon! Terassirintamalla viihtyisää ulkona istumista tarjoaa mm. BotikKopli Köök ja VLND-burger. Alue kehittyy vauhdilla, joten minäkään en pysy ihan perässä mitä sieltä löytyy. Nappaa siis raitiovaunu numero 1 tai 2, huristele pysäkille nimeltä Marat ja käy itse katsomassa!
 • Karjase Sai Põhjalan tehtailla alkaa olla lähes legandarinen, sillä sen uunissa paistuu niin ihania makeita ja suolaisia herkkuja. Lue lisää täältä ja lähde harkuttelemaan. Samoissa tiloissa toimii iltaisin pizzeria Barbarea. Tällä listalla nämä kaksi paikkaa ovat siksi, että edustalla on muutaman pöydän terassi ja viileitä päiviä varten lasinen huvimaja.  
Kopli Köökin rouheaa terassimeininkiä Põhjalan tehtailla.

Loppurahalla irtsareita

Tallinnassa terasseja riittää, ja moni niistä varmasti jää tämän listani ulkopuolellekin. Nostan kuitenkin lopuksi vielä muutaman suosikkini ympäri kaupunkia:

Katharinenthalin terassi Kadriorgin puistossa tarjoilee vehreitä näkymiä ja ihania herkkuja.
 • Piritan ja Viimsin rajalla oleva Noa on monen rantaterassisuosikki, eikä syyttä sillä maisemat ovat huikean hienot! Kartalla Noa on täällä.
 • Toinen ihana merenrantaterassi Piritan suunnalla on ravintola Paat. Juomien lisäksi tarjolla on myös kohtuullisesti hinnoiteltua ja erinomaisen maukasta ruokaa. Paat ja sen terassi ovat supersuosikkejani! Lue tämäkin: Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta Paatista. 
 • Noan ja Paatin välimaastossa samalla niemellä on ravintola OKO, jonka terassi tuo mieleeni Kalifornian rannat. Lue täältä lisää retkestäni OKOon ja sitä ympäröiviin merellisiin maisemiin. 
Tämä kuva on viime kesältä OKOn terassilta. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!
Rantaravintola Paat ja sen terassi
Paat on vähän pidemmällä Viimsissä, mutta retken avoinen. Klikkaa niin tiedät miksi.

Nämä kannattaa lukea ja laitaa talteen!

Ja jos Tallinna kiinnostaa, liity heti Tallinnatärpit-nimiseen Facebook-ryhmään!

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: Stenhus

4 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.