Hell Huntin terassi
Baarit,  Tallinna

Tallinnan terassit: näitä Henna suosittelee

Tallinnan terassit: niitähän riittää! Siksi jyvät pitäisi pystyä erottelemaan akanoista. Mitkä ovat juuri ne omaan makuun sopivimmat ulkojuottolat ja -syöttölät?

Terassilla istuskelu ei minulle ole kaksin käsin oluen vetämistä, vaan ennen kaikkea kesäisestä ulkoilmasta ja tunnelmasta nautiskelua hyvän lasillisen tai parin ääressä.

Vauhdikas terassielämä maistui joskus nuorempana, mutta siirryttyäni aikamiesluokkaan eli tätikastiin, myös maku terassien suhteen on muuttunut.

Siksi haluan kertoa sinullekin, millä Tallinnan terasseilla kriteerini täyttyvät. Ehkä sinä arvostat samoja asioita, ja siksi valitset kesäiseksi keitaaksesi jonkun tämän jutun viihtyisistä paikoista.

Terassit Tallinnan vanhassa kaupungissa: Ore

Oressa on tyyliä ja tunnelmaa. Löydät sen Sulevimäeltä vanhasta kaupungista.

Tallinnan terassit: millä kriteereillä listalle pääsee

 • Tyylikäs ja mukava kalustus. Paitsi jos on poikkeuksellisen huikeat maisemat – silloin olen valmis katsomaan kalusteita sormien läpi. Mutta mikäli maisema ei kompensoi muovituoleja ja -pöytiä, mainospäivänvarjoja ja muuta rihkamaa, valitsen istumapaikakseni mieluummin jonkun muun.
 • Rauhallinen sijainti. En yleensä viihdy kaikkein hälinäisimmissä terassikeskittymissä. Umph, umph, umph… bassovahvistimen jytinää ei kaipaa. Tässäkin voin tehdä poikkeuksen, mikäli aurinko osuu oikein lämpimästi, mutta yleisesti ottaen valitsen mieluummin vähän rauhallisemman paikan jääkylmän valkoviinini lipittelyyn.
 • Hinnat eivät huitele taivaissa. En maksa kahdeksaa euroa muovituopillisesta perusolutta. Enkä muuten juo muovituopista muutenkaan.
 • Palvelun pitää olla ystävällistä ulkoilmassakin. Joskus henkilökunnan hymyn on hyydyttänyt örveltävien turistien virta, mutta silloin minä en siellä käy. 

Ja kuten aiemmilla listoillanikin (Tallinnan parhaat ravintolat, viihtyisimmät kahvilat ja parhaat aamiaiset), voin tehdä poikkeuksen jonkin asian suhteen silloin, kun muut kriteerit täyttyvät kirkkaasti.

Terassikausi on aluillaan, tässä siis askelmerkit ulkonajuomisen aurinkoiseen maailmaan!

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: von krahli baar
Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: Ore

Von Krahli baarin sisäpiha ja Oren katuterassi ovat Tallinnan terassit -listan aatelia.

Tallinnan terassit: Varblane

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa

 • Von Krahli Baarin sisäpiha. Aurinko ei sinne paista, mutta helteisenä päivänä se ihanan tunnelmallinen pieni keidas suosikkibaarini sisäpihalla.
 • Stenhus-ravintolaan tutustuin vasta vähän aikaa sitten, oli muuten kiva tuttavuus! Kivaa oli myös löytää Stenhusin sisäpihan terassi. Olemme istuneet siellä joskus kahden, eli tätä ei ole moni terassinmetsästäjä löytänyt. Vihreää,  tyylikästä ja tunnelmallista.
 • Oren terassi Sulevimäellä. Laadukas ravintola, joten terassikaan ei ole halvimmasta päästä. Sitäkin tyylikkäämpi se drinkkilistoineen on. Hiljainen katu, rauhallinen terassi, mainio palvelu.
 • Leib resto ja aed. Leibin upea puutarha on vihreä keidas vanhan kaupungin sydämessä. Se on varattu ensisijassa ruokailijoille, mutta etenkin myöhemmin illalla ja joskus muulloinkin sinne voi istahtaa myös lasilliselle.
 • Manna la Roosan terassi ei ole erityisen rauhallinen – suorastaan kaikkea muuta. Otin sen kuitenkin mukaan listalle, kun se on niin villisti kalustettu. Pidän myös Manna la Roosan drinkkivalikoimasta.
 • Crun sisäpiha. Kaunis kapea tila, jossa tunnelmalliset lamput valaisevat hämärtyvää iltaa. En ole varma, ottavatko pelkälle lasilliselle tulijoita, vai ainoastaan ruokailijoita. Kannattaa kysäistä! Crun aamiaisesta juttua täällä.

Melkein unohdin tämän!

Onneksi seuraajani Facebookissa ja Tallinnatärpit-ryhmässä olivat valppaana ja ihmettelivät, että missä Must Puudel? Todellakin! Sen terassi on aivan ihastuttava. En löytänyt siitä yhtään kuvaa, mutta kannattaa mennä kamera valmiudessa itse käymään, sillä se on todellinen kesäkeidas. Must Puudelista olen kirjoittanut oman postauksenkin, löydät sen täältä. Heidän omat tiedot löydät Fb-sivuiltansa, ja kartalla Must Puudel on täällä. EDIT! Must Puudel on muuttamassa uuteen osoitteeseen. Vielä en tiedä minne, mutta tämä takapiha ei ainakaan ole enää käytössä. Jäädään kuulolle uuden osoitteen suhteen.

Terassit Tallinnan vanhassa kaupungissa: leib resto ja aed

Leib resto ja aed -ravintolalla on ehkä koko vanhan kaupungin tunnelmallisin terassi.

Terassit vanhassa kaupungissa: Mekk
Tallinnan terassit: Varblane

Mekk-ravintolan terassikin on viihtyisä, vaikka ei listalle saakka päässytkään. Varblanen sen sijaan pääsi, sillä sen huvimajat hurmasivat!

Tallinnan vanhassa kaupungissa ravintola Stenhusin terassi

Tallinnan terassit vanhan kaupungin läheisyydessä

 • Varblane Vapaudenaukion tuntumassa Harjumäen puiston äärellä on tyylikäs terassi, joka jää monelta huomaamatta. Upeita huvimajoja ja katoksellisia makuusohvia, joten paikka on omiaan vähän fiinimpään terassilla hengailuun.
 • Komeet-kahvilan terassi Solaris-kauppakeskuksen katolla on yksi kaupungin upeimmista – ja suosituimmista. Hienot näköalat vanhaan kaupunkiin. 
Varblane-baarin terassi
Telliskivessä terassi Lendav Taldrik

Tallinnan terassit Telliskiven ympäristössä

 • Pudelin terassilla on lämmintä, vaikka muualla ei vielä välttämättä tarkene. Oluisiin keskittynyt baari, jonka suosituimmat terassijuomat kuitenkin ovat prosecco ja spritz. Kaikille löytyy siis jotain!
 • Lendav Taldrik -ravintolan terassilla en ole itse ehtinyt istahtaa, mutta se näyttää niin kutsuvalta – ja isolta – että otan sen mukaan listalle.
 • Myös Kivi Paber Käärid –ravintolalla on pöytiä ulkona. Siellä on niin hyvää ruokaa ja mutkaton palvelu, että myös terassinsa pääsee mukaan postaukseen.
 • F-hooneen terassi ei ole mitenkään erityisen viihtyisä, mutta niin keskellä Telliskiven kuhinaa, että otin kuitenkin mukaan listalle. Täällä juttu F-hooneesta.
 • Tsekkaa näillä seuduilla myös Peatus, Humalakoda, OneSixty ja Jahu-ravintola. 

Sitten pari uudempaa terassia. 

 • Fotografiska-museon kattoterassi. Näkymät ovat sitä luokkaa, että tämä taitaa pian olla yksi Tallinnan suosituimpia terasseja. Lue juttu Fotografiskasta ja katso kuvat upeasta terassista. Kesällä 2020 Fotografiska avaa terassin myös katutasoon.
 • Rahva Raamat kirjakauppa ja -kahvila. Tämä terassi ei ole vielä auki, mutta se on sellaisessa kohdassa, että iltapäivän aurinko tulee hellimään sitä ihanasti. Siksi se on listalla jo nyt: odottamassa avautumistaan. Kerron lisää heti kun tiedän.
 • Luitko tämän jutun siitä, että Nudist tulee Telliskiveen? Hyvä uutinen on se, että se avaa myös terassin! Tämä tulee olemaan yksi kesän 2020 kiinnostavimpia uutuuksia.
Telliskiven F-hoone

Terassit Tallinnassa, kun suuntana Kalamaja 

 • Kohvik Boheemin terassi Balti Jaam torin tuntumassa. Boheem on hipsteri-Tallinnan ensimmäinen linnake, ja se on pitänyt hyvin pintansa vaikka tarjonta kaupungissa on nykyään valtava. Boheemin terassi on lämmin, joten vaikka se on aivan ratakiskojen ja kadun vieressä, tulee sinne istahdettua varsinkin varhain keväällä ja myöhään syksyllä.
 • Ülon terassi on suojaisa – ja suosittu. Hyvä ravintola, joten täällä kannattaa myös syödä. Ja lukea juttu täältä!

Tiesithän muuten, että suomalaisella Wilma Schlizewskillä on Tallinnassa kauppa ja tatuointistudio? Kesällä sen edustalla on kaupungin pienin terassi. Mainio emäntä pitää siellä upeiden kukkien siimeksessä huolta vieraidensa viihtymisestä ja nesteytyksestä. Lue ensin juttu Wilman kaupasta, ja katso sitten Google-kartalta miten löydät perille.

Noblessnerin terassit

Terassien kannalta uudistunut Noblessnerin alue on kiinnostava, sillä siellä on kaupungin parhaat ilta-aurinkonäköalat. 

 • Ykkössuosikkini Noblessnerissa mitä tulee drinkkeihin ja illan istumiseen on ehdottomasti Kaif. Lue siitä lisää täältä, ja lähde paikan päälle katsomaan oletko samaa mieltä. 
 • Põhjalan panimoravintolan terassilta ei ole merinäköalaa, mutta mukavan lämmintä siellä on aurinkoisena päivänä. Iltaa kohti aurinko kääntyy talon taakse, mutta iltapäivällä on sitäkin mukavampaa. Lue Põhjalasta lisää täältä.
Näin upeat näkymät on Kaifin terassilta. Klikkaa kuvaa ja lue lisää tästä coctailbaarista.

Pidemmällä pohjoisessa on myös terasseja

Voi mitä kaikkea kivaa viimeisen vuoden aikana onkaan tullut pohjoiseen Tallinnaan. Tsekkaa vaikka nämä:

 • Ravintola Odeon Karjamaalla on hieno sisältä, mutta sen pihamaalla on myös mahdottoman mukavaa terassimeininkiä. Lue juttu Odeonista täältä! Kartalla Odeon on täällä.
 • Jatka matkaa pidemmälle pohjoiseen ja lähde tutustumaan Põhjalan tehtaan alueeseen. Täällä juttu reilun vuoden takaa, jolloin kävelin sen porteista ensimmäistä kertaa sisään. Jo silloin Botik-baari oli auki. Siellä on tiedossa paljon uutta meininkiä, joten kannattaa seurailla heidän Facebook-sivujaan. 
 • Karjase Sai piti huippusuosittuja pop-up-kahviloita Botikin tiloissa koko viime kesän, mutta nyt sillä on ihan omat tilat – ja terassi niiden edessä! Lue lisää täältä ja lähde testaamaan, leipooko paikan omistaja Kenneth Karjane sinustakin kaupungin parhaat pullat.
Kokomo ja Karjase sai
Botikin rouheaa meininkiä viime kesältä. Tänä kesänä 2020 siellä vasta tapahtuukin!

Loppurahalla irtsareita

Tallinnassa terasseja riittää, ja moni niistä varmasti jää tämän listani ulkopuolellekin. Nostan kuitenkin lopuksi vielä muutaman suosikkini ympäri kaupunkia:

Tämä kuva on viime kesältä OKOn terassilta. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!
Ravintola Paat Viimsissä
Paat on vähän pidemmällä Viimsissä, mutta retken avoinen. Klikkaa niin tiedät miksi.

Nämä kannattaa lukea ja laitaa talteen!

Ja jos Tallinna kiinnostaa, liity heti Tallinnatärpit-nimiseen Facebook-ryhmään!

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: Stenhus

4 Comments

Kommentoi mielellään!