Hell Huntin terassi
Baarit,  Matkailu,  Tallinna

Tallinnan terassit: näitä Sooloiluja suosittelee

Tallinnan terassit: niitähän riittää! Siksi jyvät pitäisi pystyä erottelemaan akanoista. Mitkä ovat juuri ne omaan makuun sopivimmat ulkojuottolat ja -syöttölät?

Terassilla istuskelu ei minulle ole kaksin käsin oluen vetämistä, vaan ennen kaikkea kesäisestä ulkoilmasta ja tunnelmasta nautiskelua hyvän lasillisen tai parin ääressä.

Vauhdikas terassielämä maistui joskus nuorempana, mutta siirryttyäni aikamiesluokkaan eli tätikastiin, myös maku terassien suhteen on muuttunut aika tavalla.

Siksi haluan kertoa sinullekin rakas lukijani, mitkä ovat ne Tallinnan terassit, joilla kriteerini täyttyvät. Ehkä sinä arvostat samoja asioita, ja siksi valitset kesäiseksi keitaaksesi jonkun tämän jutun viihtyisistä paikoista.

Terassit Tallinnan vanhassa kaupungissa: Ore

Oressa on tyyliä ja tunnelmaa. Löydät sen Sulevimäeltä vanhasta kaupungista.

Tallinnan terassit: millä kriteereillä listalle pääsee

 • Tyylikäs ja mukava kalustus. Paitsi jos on poikkeuksellisen huikeat maisemat – silloin olen valmis katsomaan kalusteita sormien läpi. Mutta mikäli maisema ei kompensoi muovituoleja ja -pöytiä, mainospäivänvarjoja ja muuta rihkamaa, valitsen istumapaikakseni mieluummin jonkun muun.
 • Rauhallinen sijainti. En yleensä viihdy kaikkein hälinäisimmissä terassikeskittymissä. Umph, umph, umph… bassovahvistimen jytinää ei kaipaa. Tässäkin voin tehdä poikkeuksen, mikäli aurinko osuu oikein lämpimästi, mutta yleisesti ottaen valitsen mieluummin vähän rauhallisemman paikan jääkylmän valkoviinini lipittelyyn.
 • Hinnat eivät huitele taivaissa. En maksa kahdeksaa euroa muovituopillisesta perusolutta. Enkä muuten juo muovituopista muutenkaan.
 • Palvelun pitää olla ystävällistä ulkoilmassakin. Joskus henkilökunnan hymyn on hyydyttänyt örveltävien turistien virta, mutta silloin minä en siellä käy. 

Ja kuten aiemmilla listoillanikin (Tallinnan parhaat ravintolat, viihtyisimmät kahvilat ja parhaat aamiaiset), voin tehdä poikkeuksen jonkin asian suhteen silloin, kun muut kriteerit täyttyvät kirkkaasti.

Terassikausi on aluillaan, tässä siis askelmerkit ulkonajuomisen aurinkoiseen maailmaan!

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: von krahli baar
Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: Ore

Von Krahli baarin sisäpiha ja Oren katuterassi ovat Tallinnan terassit -listan aatelia.

Tallinnan terassit: Varblane

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa

 • Von Krahli Baarin sisäpiha. Aurinko ei sinne paista, mutta helteisenä päivänä se ihanan tunnelmallinen pieni keidas suosikkibaarini sisäpihalla.
 • Stenhus-ravintolaan tutustuin vasta vähän aikaa sitten, oli muuten kiva tuttavuus! Kivaa oli myös löytää Stenhusin sisäpihan terassi. Istuimme viime kesän helteillä siellä kahden, eli tätä ei tosiaan ole moni terassinmetsästäjä löytänyt. Vihreää,  tyylikästä ja tunnelmallista.
 • Oren terassi Sulevimäellä. Laadukas ravintola, joten terassikaan ei ole halvimmasta päästä. Sitäkin tyylikkäämpi se drinkkilistoineen on. Hiljainen katu, rauhallinen terassi, mainio palvelu.
 • Leib resto ja aed. Leibin upea puutarha on vihreä keidas vanhan kaupungin sydämessä. Se on varattu ensisijassa ruokailijoille, mutta etenkin myöhemmin illalla ja joskus muulloinkin sinne voi istahtaa myös lasilliselle.
 • Manna la Roosan terassi ei ole erityisen rauhallinen – suorastaan kaikkea muuta. Otin sen kuitenkin mukaan listalle, kun se on niin villisti kalustettu. Pidän myös Manna la Roosan drinkkivalikoimasta.
 • Crun sisäpiha. Kaunis kapea tila, jossa tunnelmalliset lamput valaisevat hämärtyvää iltaa. En ole varma, ottavatko pelkälle lasilliselle tulijoita, vai ainoastaan ruokailijoita. Kannattaa kysäistä! Crun aamiaisesta juttua täällä.

Melkein unohdin tämän!

Onneksi seuraajani Facebookissa ja Tallinnatärpit-ryhmässä olivat valppaana ja ihmettelivät, että missä Must Puudel? Todellakin! Sen terassi on aivan ihastuttava. En löytänyt siitä yhtään kuvaa, mutta kannattaa mennä kamera valmiudessa itse käymään, sillä se on todellinen kesäkeidas. Must Puudelista olen kirjoittanut oman postauksenkin, löydät sen täältä. Heidän omat tiedot löydät Fb-sivuiltansa, ja kartalla Must Puudel on täällä.

Terassit Tallinnan vanhassa kaupungissa: leib resto ja aed

Leib resto ja aed -ravintolalla on ehkä koko vanhan kaupungin tunnelmallisin terassi.

Terassit vanhassa kaupungissa: Mekk
Tallinnan terassit: Varblane

Mekk-ravintolan terassikin on viihtyisä, vaikka ei listalle saakka päässytkään. Varblanen sen sijaan pääsi, sillä sen huvimajat hurmasivat!

Tallinnan vanhassa kaupungissa ravintola Stenhusin terassi

Tallinnan terassit vanhan kaupungin läheisyydessä

 • Varblane Vapaudenaukion tuntumassa Harjumäen puiston äärellä on tyylikäs terassi, joka jää monelta huomaamatta. Upeita huvimajoja ja katoksellisia makuusohvia, joten paikka on omiaan vähän fiinimpään terassilla hengailuun.
 • Vabadus-kahvilan terassilla ei ole montaa pöytää. Niihin osuu päivällä aurinko lämpimästi silloin, kun muilla terasseilla ei välttämättä tuulen tai ilman lämpötilan vuoksi tarkene.
 • Komeet-kahvilan terassi Solaris-kauppakeskuksen katolla on yksi kaupungin upeimmista – ja suosituimmista. Hienot näköalat vanhaan kaupunkiin. 
Varblane-baarin terassi
Telliskivessä terassi Lendav Taldrik

Tallinnan terassit Telliskiven ympäristössä

 • Pudelin terassilla on lämmintä, vaikka muualla ei vielä välttämättä tarkene. Oluisiin keskittynyt baari, jonka suosituimmat terassijuomat kuitenkin ovat prosecco ja spritz. Kaikille löytyy siis jotain!
 • Lendav Taldrik -ravintolan terassilla en ole itse ehtinyt istahtaa, mutta se näyttää niin kutsuvalta – ja isolta – että otan sen mukaan listalle.
 • Myös Kivi Paber Käärid –ravintolalla on pöytiä ulkona. Siellä on niin hyvää ruokaa ja mutkaton palvelu, että myös terassinsa pääsee mukaan postaukseen.
 • F-hooneen terassi ei ole mitenkään erityisen viihtyisä, mutta niin keskellä Telliskiven kuhinaa, että otin kuitenkin mukaan listalle. Täällä juttu F-hooneesta.

Sitten pari uutta terassia. Toinen on juuri auennut, ja toista joudutaan vielä odottamaan.

 • Fotografiska-museon kattoterassi. Kuulit sen ensimmäisenä täällä: Fotografiska Tallinnan terassista tulee kaupungin upein – ja suosituin! Näkymät tulevat olemaan sitä luokkaa, että en epäile hetkeäkään ennustukseni osuvuutta. Päivitän tietoja heti kun paikka avautuu kesäkuun 2019 puolivälin jälkeen. Lue juttu Fotografiskasta ja muista valokuvataiteen ystävän lempikohteista Tallinnassa. EDIT: nyt on Fotografiska avauttu, ja arvaukseni osui oikeaan. Mitkä maisemat!
 • Rahva Raamat kirjakauppa ja -kahvila. Tämä terassi ei ole vielä auki, mutta se on sellaisessa kohdassa, että iltapäivän aurinko tulee hellimään sitä ihanasti. Siksi se on listalla jo nyt: odottamassa avautumistaan. Kerron lisää heti kun tiedän.
Telliskiven F-hoone

Terassit Tallinnassa, kun suuntana Kalamaja tai Kalasatama

 • Entinen Klaus (vanha juttu historiaan siirtyneestä ravintolasta täällä) on nykyään Umami (lue juttu vanhasta Umamista täältä). Terassi on aivan yhtä loistava kuin ennenkin: yksi harvoja merinäköalallisia terasseja Tallinnassa. Kesän must-kohde. Jos satut saamaan pöydän.
 • Kohvik Boheemin terassi Balti Jaam torin tuntumassa. Boheem on hipsteri-Tallinnan ensimmäinen linnake, ja se on pitänyt hyvin pintansa vaikka tarjonta kaupungissa on nykyään valtava. Boheemin terassi on lämmin, joten vaikka se on aivan ratakiskojen ja kadun vieressä, tulee sinne istahdettua varsinkin varhain keväällä ja myöhään syksyllä.
 • Ülon terassi on suojaisa – ja suosittu. Hyvä ravintola, joten täällä kannattaa myös syödä. Ja lukea juttu täältä!

Tiesithän muuten, että suomalaisella Wilma Schlizewskillä on Tallinnassa kauppa ja tatuointistudio? Kesällä sen edustalla on kaupungin pienin terassi. Mainio emäntä pitää siellä upeiden kukkien siimeksessä huolta vieraidensa viihtymisestä ja nesteytyksestä. Lue ensin juttu Wilman kaupasta, ja katso sitten Google-kartalta miten löydät perille.

Nämä kannattaa lukea ja laitaa talteen!

Ja jos Tallinna kiinnostaa, liity heti Tallinnatärpit-nimiseen Facebook-ryhmään!

Tallinnan terassit vanhassa kaupungissa: Stenhus

Kommentoi mielellään!