kaja pizza köök tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Pizza-Tallinna on pohjolan Napoli – niin paljon valinnanvaraa!

Muutama vuosi sitten Tallinnan pizzerioista kuului lähinnä vitsejä. Tarjonta oli niin keskinkertaista, että vierailijan kannatti syödä oikeastaan mitä tahansa muuta kuin pizzaa! 

Mutta sitten tuli Kaja Pizza, joka muutti kaiken! Ravintola toisensa jälkeen hankkii Napolilaisia pizzauuneja, opettelee taikinan leipomista juureen ja suorastaan kisaa laadukkailla raaka-aineillaan.

Tallinnan pizzeria-tarjonta on nykyään niin tasokasta, että on aika listata parhaimmisto. Tässä tulee siis Hennan Sooloiluja-sivuston Pizza-Tallinna-opas!

Oletko enemmän hampurilaisten kuin pizzan ystävä? Jos olet, niin sinua varten olen tehnyt tämän Tallinnan parhaat burgerit- oppaan!

Pomo-ravintolan pizzat tallinnassa

Hennan suosikkipizzat Tallinnassa

Pizzamakuja on monia. Itse olen hurahtanut aitoihin napolilaisiin. Omien suosikkipaikkojeni pizzat edustavat tätä juureen leivottua sitkoista pohjatyyppiä. Jutun loppuun listaamissani muiden suosikkipaikossa löytyy muitakin sortteja.

Kaja-Pizzalla on loppuunmyynti joka päivä

Kaja Pizza Köök on Pizza-Tallinna-listani kestosuosikki. Lue täältä pidempi postaus tästä tunnelmallisesta paikasta ja lähde testaamaan onko sinulla samanlainen maku kuin minulla. Osoite on Õle 33, ja Kajan omat nettisivut täällä

Jahu on pizzaa ja burgereita

Jos Kaja on pieni, niin Jahu Tänavagurmee se vasta pikkuriikkinen onkin. Herkullisten pizzojen lisäksi tämä pieni katukeittiö tekee yhdet kaupungin parhaista burgereista. 

EDIT: Pieni Jahu tekee enää burgereita, mutta samojen omistajien Jahu ravintola Koplikadulla lähellä Balti Jaaman toria paistaa onneksi näitä samoja erinomaisia pizzoja. 

kaja pizzerian napolilanen pizzauuni
Kajan pizzat eivät viivy uunissa kuin hetken, joten saat pizzasi nopeasti mikäli ei ole jonoa. Tosin se on kyllä harvinaista, että Kajassa ei olisi jonoa – niin suosittu se on.

Pomo näyttää pizzauunin paikan

Pomo yllätti ensin Ülemisten alueella sekä mainiolla sisustuksellaan että erinomaisilla pizzoilla! Kamera kävi kuumana kun ihmettelin Pomon villiä sisustustakatso kuvat täältä! Tuossa osositteessa Pomoa ei kuitenkaan enää ole, mutta keskustassa onneksi on! 

Tammsaaren puistossa aivan kaupungin ytimessä sama meno jatku: villi sisustus ja maukkaat pizzat. Lisämausteena on hieno näkymä viereiseen puistoon. Pomon omat Facebook-sivut täällä.

OKO meren rannalla Viimsissä on hienon näköinen – ja mitkä maisemat!

OKO tarjoilee herkullisen pizzan lisäksi merimaisemia

Harva viitsii lähteä pizzan takia 15 kilometrin päähän keskustasta, mutta OKO kannattaa ottaa ohjelmaan, jos samalla tutustuu vaikkapa Viimsin ulkoilmamuseoon tai käy Viimsin lauantaisella kylätorilla. Tämä rantaravintola kuuluu samaan perheeseen suosikkiravintola NOAn, herkullisen Paju Villan ja arvostetun Tuljakin kanssa. OKO on Haapneemen rannalla, ja sen nettisivut löytyvät täältä

Neljä yllä olevaa kuvaa on Haapneemellä olevasta OKO-ravintolasta. Pizza oli todella hyvää – ja mitkä maisemat!

Kajakas on erikoisessa paikassa 

Pizzeria Kajakas piilottelee Piritantien varressa olevan kerrostalon alakerrassa, joten odotukset ensivisiitilläni olivat lähinnä hämmentyneet. Reilu tunti sisään kävelemisen jälkeen ennakkoluulot olivat kuitenkin vaihtuneet täydeksi vatsaksi ja tyytyväiseksi mieleksi, sillä Kajakasin pizzat olivat todella maistuvia! 

Lue täältä pidempi juttu ja mene itse testaamaan jos olet vaikkapa kävelyllä merellisellä Piritan rantabulevardilla. 

Kajakas pizzeria
Kajakas-pizzeria on sivussa normaaleilta turistireiteiltä, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen ainakin minun ja poikani testikerran perusteella.

Suvila tarkoittaa kesämökkiä – ja hyvää pizzaa!

Suvila piilottelee Noblessnerin kulmilla mielenkiintoisen entisen teollisuushallin kyljessä: sisällä on Tallinnan kiinnostavin klubi nimeltä Hall (lue siitä lisää täältä).

Klubin ulkopuolella on kesäterassi, jossa paistetaan yhdet Tallinnan parhaista pizzoista. Paikka on kiinni sydäntalven kuukaudet, mutta maaliskuusta eteenpälin kannattaa kurkata heidän Facebook-sivuiltaan josko pizzauuni taas lämpiää. Kartalla Suvila on täällä, mutta kannattaa muistaa että sen pizzoja voi tilata myös ruokakuriirien kanssa omalle majapaikalle. 

Naked pizza Tallinn
Kuva: Naked Pizza

Kolme uutta paikkaa 

Kaikkia näitä olen testannut kerran, ja tuon ”koeajon” perusteella uskallan suositella näistä jokaista!

  • Naked Pizza & Wine Vanhassakaupungissa paistelee aitoja napolilaisia pizzoja – juuri sitä sorttia mistä pidän! Poikani hehkutti paikan vegaanipizzaa, joten siitä lisäpisteitä – kaikista paikoista ei vegaaniversioita löydy. facebook.com/nakedpizza
  • Lala pizza Balti Jaaman torilla. Tätä on hehkutettu myös Tallinnatärpit-Facebook-ryhmässä. Katso meininkiä heidän Fb-sivuiltaan: facebook.com/lalapizza
Kokomo kahvipaahtimo kopli
Mahtavan Karjase Sai -leipomon yläkerta on nykyään iltaisin ravintola, jossa paistetaan yhdet kaupungin parhaista pizzoista!
  • Barbarea Põhjalan tehtailla! Ensin siellä oli loistava leipomo–kahvila Karjase Sai, mutta nyt samalla porukalla on myös iltaravintola – samoissa tiloissa! Muiden herkkujen lisäksi listalla myös erinomaiseksi todettua pizaa. facebook.com/barbarea.restoran

Lue myös tämä: Hennan opas Balti Jaama torin katukeittiöihin.

Tässä tyylinäyte maukkaasta pizzasta – tämän leipoi ravintola OKO Viimsissä.

Ennen kuin siirryn muiden suosittelemiin paikkoihin mainitsen lyhyesti nämä pari:

  • Ensinnäkin pizzeria nimeltä Pizza Wabrik. Sillä on useampiakin toimipisteitä, mutta ainakin kuriirilla Tööstuse-kadulta tilaamani pizzat ovat olleet todella erinomaisia. Listalla on myös herkulliseksi havaittu vegaanipizza. Heidän Facebook-sivuiltaan löydät ruokalistat ja yhteystiedot.
  • Myös tässä jutussa esittelemäni Rahva Raamatun ravintola paistaa nykyään pizzoja. Sijainti on näppärästi Balti Jaaman torin ja Telliskiven välimaastossa eli ns. pelipaikoilla. 
Rahva raamat ravintola ja kirjakauppa Telliskivessä
Rahva Raamatun yhteydessä olevassa Literaat-ravintolassa paistetaan nykyään myös pizzoja!

Pizza-Tallinna: muita hyväksi havaittuja

Listani jatkuu nyt pizzerioilla, joita Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Expats in Tallinn -Facebook-ryhmän jäsenet minulle suosittelivat. Kysymykseni sai superinnokkaan vastaanoton, joten listasta tuli pitkä. Siksi kustakin paikasta vain nimi ja karttalinkkinä toimiva osoite:

Laita nämäkin listat talteen!

Olen koonnut yhteen monia muitakin suosikkipaikkojani Tallinnassa, jotta sinä löytäisit ne helpommin.

pizza tallinna

7 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.