kaja pizza köök tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Pizza-Tallinna on pohjolan Napoli – niin paljon valinnanvaraa!

Vielä vähän aikaa sitten Tallinnan pizzerioista kuului lähinnä vitsejä. Tarjonta tuntui olevan niin huonoa, että vierailijan kannatti päätyä syömään oikeastaan mitä tahansa muuta kuin pizzaa! Pizza Tallinna ssa kannatti jättää syömättä.

Olisiko se sitten ollut Kaja Pizza, joka muutti kaiken, mutta nykyään tilanne on aivan toinen! Ravintola toisensa jälkeen tuntuu nyt hankkivan Napolilaisia pizzauuneja, opettelevan juurella leivotun taikinan leipomista ja suorastaan kisaavan laadukkailla raaka-aineillaan.

Tallinnan pizzeria-tarjonta on nyt niin tasokasta, että on aika listata kaikki parhaat. Tässä siis tulee Sooloiluja-blogin lista ”Pizza-Tallinna”.

Pomo-ravintolan pizzat tallinnassa

Yksi parhaista viime aikoina Tallinnassa syömistäni pizzoista oli tämä pesto-mozzarella-pizza Ülemistessä, ravintolassa nimeltä Pomo. Se oli ihan huippuhauskan näköinen paikka – katso kuvat täältä!

Hennan suosikkipizzat Tallinnassa

Pizza ei ole yleensä kuulunut ensimmäisiin valintoihini miettiessäni ruokapaikkaa reissussa – tai kotona Turussakaan. Viime aikoina olen kuitenkin innostunut testaamaan eri ravintoloiden pizzoja osittain tätä listaa varten, mutta myös siksi että tarjonta tuntuu olevan niin harkullista.

Pizzamakuja on monia. Itse olen hurahtanut aitoihin napolilaisiin, joita Tallinnassa saa useastakin eri paikasta. Omien suosikkipaikkojeni pizzat edustavat tätä juureen leivottua sitkoista pohjatyyppiä. Postauksen loppupuolella listatuissa muiden suosikkipaikossa löytyy muitakin lajityyppejä.

Kaja-Pizzalla on loppuunmyynti joka päivä

Kaja Pizza Köök on Pizza-Tallinna-listani kestosuosikkiosastoa. Lue täältä pidempi postaus tästä tunnelmallisesta pienestä paikasta, ja lähde testaamaan onko sinulla samanlainen maku kuin minulla. Osoite on Õle 33, ja Kajan omat nettisivut täällä

Jahu on pizzaa ja burgereita

Jos Kaja on pieni, niin Jahu Tänavagurmee se vasta pikkuriikkinen onkin. Herkullisten pizzojen lisäksi tämä pieni katukeittiö tekee yhdet kaupungin parhaista burgereista. Löydät sen läheltä Vapauden aukiota osoitteesta Estonia Puiestee 19. Heidän fb-sivunsa täällä.

EDIT: Jahu on näillä näkyminen sulkenut ovensa tässä osoitteessa. Samojen omistajien Jahu ravintola Koplikadulla lähetllä Balti Jaaman toria saattaa nykyään paistaa näitä samoja erinomaisia pizzoja. En pysty vielä suosittelemaan, sillä en ole testannut niitä vielä itse. Kerro kokemuksia, jos sinä olet!

kaja pizzerian napolilanen pizzauuni

Kajan pizzat eivät viivy 500-asteisessa uunissa kuin pienen hetken. Jos jonoa ei ole, niin saat pizzasi  siis nopeasti. Tosin se on kyllä harvinaista herkkua, että Kajassa ei olisi jonoa… niin suosittu se on. Lue juttu jokapäiväisestä loppuunmyynnistä täältä.

Pomo näyttää pizzauunin paikan

Tämä uudehko paikka Ülemisten alueella onnistui yllättämään sekä mainiolla sisustuksellaan että kertakaikkisen erinomailla pizzoilla! Kamera kävi kuumana kun ihmettelin Pomon villiä interiööriäkatso kuvat täältä! Paikka on lähellä lentokenttää osoitteessa Sepise 8, Facebook-sivut täällä

Pomo avasi toisen pizzaravintolan keskustaan, Tammsaaren puistoon. Siitäkin on kantautunut positiivisia kokemuksia, mutta itselläni se on vielä testaamatta.

OKO tarjoilee herkullista pizzaa ja upeita maisemia

Harva viitsii lähteä pizzan takia 15 kilometrin päähän keskustasta, mutta OKO kannattaa ottaa ohjelmaan, jos samalla tutustuu vaikkapa Viimsin ulkoilmamuseoon tai nauttii päivästä uimarannalla. Tämä rantaravintola kuuluu samaan perheeseen suosikkiravintola NOAn, herkullisen Paju Villan ja arvostetun Tuljakin kanssa. Löysin OKOn vasta aivan hiljattain harmittellen että miksi vasta nyt! OKO on Haapneemen rannalla, ja sen nettisivut löytyvät täältä

Neljä yllä olevaa kuvaa on Haapneemellä olevasta OKO-ravintolasta. Pizza oli todella hyvää – ja mitkä maisemat!

Siinä omat suosikkini. Mutta sitten meneekin mielenkiintoiseksi! Kysyin nimittäin mainiosta Expats in Tallinn facebook-ryhmästä, että mitä paikkoja näiden neljän lisäksi pitäisi lisätä Pizza-Tallinna-listaani. Kysymys sai superinnokkaan vastaanoton, ja tässä sen tulokset:

Pizza-Tallinna: muita hyväksi havaittuja

Listani jatkuu nyt siis pizzerioilla, joita Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Facebook-ryhmän jäsenet suosittelivat. Lista on pitkä, joten kustakin vain nimi ja karttalinkkinä toimiva osoite:

Laita nämäkin listat talteen!

Olen koonnut yhteen monia muitakin suosikkipaikkojani Tallinnassa, jotta sinä löytäisit ne helpommin.

pizza tallinna

7 Comments

Kommentoi mielellään!