kaja pizza köök tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Pizza-Tallinna on pohjolan Napoli – niin paljon valinnanvaraa!

Vielä muutama vuosi sitten Tallinnan pizzerioista kuului lähinnä vitsejä. Tarjonta tuntui olevan niin huonoa, että vierailijan kannatti päätyä syömään oikeastaan mitä tahansa muuta kuin pizzaa! Pizza Tallinnassa kannatti jättää syömättä.

Sitten tuli Kaja Pizza, joka muutti kaiken – nykyään tilanne on aivan toinen! Ravintola toisensa jälkeen hankkii Napolilaisia pizzauuneja, opettelee juurella leivotun taikinan leipomista ja suorastaan kisaa laadukkailla raaka-aineillaan.

Tallinnan pizzeria-tarjonta on nyt niin tasokasta, että on aika listata kaikki parhaat. Tässä tulee siis Hennan ja Sooloiluja-sivuston Pizza-Tallinna-opas!

Oletko enemmän hampurilaisten kuin pizzan ystävä? Jos olet, niin sinua varten olen tehnyt tämän Tallinnan parhaat burgerit- oppaan!

Pomo-ravintolan pizzat tallinnassa

Yksi parhaista viime aikoina Tallinnassa syömistäni pizzoista oli tämä pesto-mozzarella-pizza Ülemistessä, ravintolassa nimeltä Pomo. Se oli ihan huippuhauskan näköinen paikka – katso kuvat täältä!

Hennan suosikkipizzat Tallinnassa

Pizzamakuja on monia. Itse olen hurahtanut aitoihin napolilaisiin, joita Tallinnassa saa useastakin eri paikasta. Omien suosikkipaikkojeni pizzat edustavat tätä juureen leivottua sitkoista pohjatyyppiä. Postauksen loppupuolella listaamissani muiden suosikkipaikossa löytyy muitakin sortteja.

Kaja-Pizzalla on loppuunmyynti joka päivä

Kaja Pizza Köök on Pizza-Tallinna-listani kestosuosikki. Lue täältä pidempi postaus tästä tunnelmallisesta paikasta ja lähde testaamaan onko sinulla samanlainen maku kuin minulla. Osoite on Õle 33, ja Kajan omat nettisivut täällä

Jahu on pizzaa ja burgereita

Jos Kaja on pieni, niin Jahu Tänavagurmee se vasta pikkuriikkinen onkin. Herkullisten pizzojen lisäksi tämä pieni katukeittiö tekee yhdet kaupungin parhaista burgereista. Löydät sen läheltä Vapauden aukiota osoitteesta Estonia Puiestee 19. Heidän fb-sivunsa täällä.

EDIT: Jahu on sulkenut ovensa tässä osoitteessa. Samojen omistajien Jahu ravintola Koplikadulla lähellä Balti Jaaman toria paistaa nyt näitä samoja erinomaisia pizzoja. 

kaja pizzerian napolilanen pizzauuni

Kajan pizzat eivät viivy 500-asteisessa uunissa kuin pienen hetken. Jos jonoa ei ole, niin saat pizzasi  siis nopeasti. Tosin se on kyllä harvinaista herkkua, että Kajassa ei olisi jonoa… niin suosittu se on. Lue juttu jokapäiväisestä loppuunmyynnistä täältä.

Pomo näyttää pizzauunin paikan

Tämä italialainen ravintola Ülemisten alueella onnistui yllättämään sekä mainiolla sisustuksellaan että erinomaisilla pizzoilla! Kamera kävi kuumana kun ihmettelin Pomon villiä sisustustakatso kuvat täältä! Paikka on lähellä lentokenttää osoitteessa Sepise 8, Facebook-sivut täällä

Pomolla on toinen ravintola keskustassa, Tammsaaren puistossa. Yhden käynnin testin perusteella voin suositella senkin pizzoja, vaikka valitettavasti palvelu oli tuolla visiitillä vähän nihkeää. 

OKO tarjoilee herkullista pizzaa ja upeita maisemia

Harva viitsii lähteä pizzan takia 15 kilometrin päähän keskustasta, mutta OKO kannattaa ottaa ohjelmaan, jos samalla tutustuu vaikkapa Viimsin ulkoilmamuseoon tai käy Viimsin lauantaisella kylätorilla. Tämä rantaravintola kuuluu samaan perheeseen suosikkiravintola NOAn, herkullisen Paju Villan ja arvostetun Tuljakin kanssa. OKO on Haapneemen rannalla, ja sen nettisivut löytyvät täältä

Neljä yllä olevaa kuvaa on Haapneemellä olevasta OKO-ravintolasta. Pizza oli todella hyvää – ja mitkä maisemat!

Kajakas on erikoisessa paikassa 

Pizzeria Kajakas piilottelee Piritantien varressa olevan kerrostalon alakerrassa, joten odotukset ensivisiitilläni olivat lähinnä hämmentyneet. Reilu tunti sisään kävelemisen jälkeen ennakkoluulot olivat kuitenkin vaihtuneet täydeksi vatsaksi ja tyytyväiseksi mieleksi, sillä Kajakasin pizzat olivat todella maistuvia! Lue täältä pidempi juttu ja mene itse testaamaan jos olet vaikkapa kävelyllä merellisellä Piritan rantabulevardilla. 

Kajakas pizzeria
Kajakas-pizzeria on sivussa normaaleilta turistireiteiltä, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen ainakin minun ja poikani testikerran perusteella.

Suvila tarkoittaa kesämökkiä – ja hyvää pizzaa!

Suvila piilottelee Noblessnerin kulmilla mielenkiintoisen entisen teollisuushallin kyljessä: sisällä on Tallinnan kiinnostavin klubi nimeltä Hall (lue siitä lisää täältä).

Klubin ulkopuolella on kesäterassi, jossa paistetaan yhdet Tallinnan parhaista pizzoista. Paikka on kiinni sydäntalven kuukaudet, mutta maaliskuun jälkeen kannattaa kurkata heidän Facebook-sivuiltaan josko pizzauuni taas lämpiää. Kartalla Suvila on täällä, mutta kannattaa muistaa että sen pizzoja voi tilata myös ruokakuriirien kanssa omalle majapaikalle. 

Naked pizza Tallinn
Kuva: Naked Pizza

Kolme uutta paikkaa testattavaksi

Näitä en ole vielä itse testannut, mutta kuullut niin paljon kehuja että uskallan suositella. Ja jos sinä käyt, niin lupaathan kommentoida ja kertoa mitä pidit! 

  1. Naked Pizza & Wine Vanhassakaupungissa paistelee aitoja napolilaisia pizzoja – juuri sitä sorttia mistä pidän! Poikani hehkutti paikan vegaanipizzaa, joten siitä lisäpisteitä – kaikista paikoista ei vegaaniversioita löydy. facebook.com/nakedpizza
  2. Lala pizza Balti Jaaman torilla. Tätä on hehkutettu Tallinnatärpit-ryhmässä niin pontevasti, että uskalla ottaa mukaan listalle. Katso meininkiä heidän Fb-sivuiltaan: facebook.com/lalapizza
  3. Tämän melkein unohdin, mutta onneksi joku ystävällinen havahdutti Tallinnatärpeissä: Barbarea Põhjalan tehtailla! Itselläni vielä testaamatta, mutta koska paikkaa pyörittää lempileipomoni Karjase Sain porukka, voin kuvitella että tasoa ja makua löytyy täältäkin. facebook.com/barbarea.restoran

Lue myös tämä: Hennan opas Balti Jaama torin katukeittiöihin.

Näin kiinnostavan näköistä porukkaa voi bongata Suvilan nurkilla.
Olen kehittänyt pienen riippuvuuden Suvilan homejuusto–päärynä-pizzaan. Ah!

Ennen kuin siirryn muiden suosittelemiin paikkoihin mainitsen vielä lyhyesti pari paikkaa:

Ensinnäkin pizzeria nimeltä Pizza Wabrik. Sillä on useampiakin toimipisteitä, mutta ainakin kuriirilla Tööstuse-kadulta tilaamani pizzat ovat olleet todella erinomaisia. Listalla on myös todella herkulliseksi havaittu vegaanipizza. Heidän Facebook-sivuiltaan löydät ruokalistat ja yhteystiedot.

Myös tässä jutussa esittelemäni Odeon paistaa mainiot pizzat. Jos haluat lähteä tutkimaan kaupungin vähemmän tuttuja kulmia, niin tämä Kalamajan pohjoispuolella oleva paikka on tutustumisen arvoinen. Tässä karttalinkki josta näet mistä löydät Odeonin.

Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Odeon on tyylikäs baari, mutta myös ruokapaikka – ja pizzeria!

Pizza-Tallinna: muita hyväksi havaittuja

Listani jatkuu nyt pizzerioilla, joita Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Expats in Tallinn -Facebook-ryhmän jäsenet minulle suosittelivat. Kysymykseni sai superinnokkaan vastaanoton, joten listasta tuli pitkä. Siksi kustakin paikasta vain nimi ja karttalinkkinä toimiva osoite:

Laita nämäkin listat talteen!

Olen koonnut yhteen monia muitakin suosikkipaikkojani Tallinnassa, jotta sinä löytäisit ne helpommin.

pizza tallinna

7 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.