White Guide 2022 Tallinna
Ravintolat

White Guide 2022 – Tallinnan ravintoloiden 32 aatelista!

Viron White Guide 2022 -opas ilmestyi tällä viikolla, joten päätin koota yhteen kaikki siihen kelpuutetut tallinnalaiset ravintolat. White Guidehan on hyvän ruuan ystävien arvostama tiekartta parhaiden ravintoloiden löytämiseen. Myönnän itsekin kiinnittäväni huomiota White Guide -tarraan ravintolan ovessa – kaipa se on jonkinmoinen takuu laadusta.

Paju villa on huvila Nommen kaupungiosassa Tallinnassa
Paju Villa on oppaassa mukana – hyvästä syystä! Kuvaa klikkaamalla voit lukea siitä lisää.

White Guide 2022 -oppaassa on koko joukko muuallakin Virossa olevia ravintoloita, mutta minä listaan tähän vain pääkaupungin ruokapaikat – onhan sivustoni teema nimenomaan Tallinna. Jos sinua kiinnostaa, niin tämän linkin takaa löydät kaikki oppaaseen päässeet virolaisravintolat.

ravintola annon sali
Ravintola Anno on sekä White Guiden että minun listallani. Onko tuttu paikka? Klikkaa kuvaa ja lue lisää.

Tällä listallani ravintolat ovat aakkosjärjestyksessä – eivät siis paremmuusjärjestyksessä. Ravintolan nimen jälkeen on kaksi numeroa, joista ensimmäinen on White Guiden antama ravintolan kokonaispistemäärä, ja toinen ruuan laatua kuvaava arvo. Maksimi olisi 100/40.

1)  180 Degrees by Matthias Diether 88/36 on ykkönen sekä aakkosissa että pisteissä. Itse olen syönyt tässä huippuravintolaksi luokitellussa paikassa vain kerran, joten en ehtinyt kerätä riittävästi materiaalia kirjoittaakseni siitä omaa postausta. Flavours of Estonia kertoo siitä näin

2)  ANNO Koduresto & Veininurk 73/29. Löydät tästä sympaattisesta perheravintolasta kirjoittamani jutun täältä. White Guiden kuvat ja fiilikset ovat tämän linkin takana. 

Tallinnan fotografiskan ravintola
Fotografiskan ravintolalla on hallussa sekä ruoka että näyttävä sisustus. Upea sali vai mitä!

3)  Fotografiska Restoran 85/34. Kuvia ja tunnelmia Fotografiskan ravintolasta tässä Fotografiskasta kirjoittamassani jutussa. Upea ravintola, jota Flavours of Estonia kuvailee näin

4)  Friikabaar on uusi tuttavuus minulle! Täällä juttu Flavours of Estonia sivulla.

5)  Jahu Resto 67/28 on hurmannut minut erityisesti pastoilla ja pizzalla. Flavours of Estonian näkemys sekä yhteystiedot täällä

6)  Jahu Tänavagurmee pisti pillit kertaalleen pussiin, mutta jatkaa nyt onneksi ruokakärrytyyppisesti kaupungin parhaiden burgerien paistamista. F of E kertoo siitä näin

Jahu Tänavagurmee pitää kärkisijaa tällä Tallinnan parhaat burgerit -listallani.

kaja pizzan tryffelipizza tulee pöytään
Tallinnassa saa monesta paikasta hyvää pizzaa, mutta Kajasta ehkä edelleen sen kaikkein herkullisimman.
Minipannukakut tallinnassa
Tätä ei kannata missata: minipannukakut Raatihuoneen nurkalla.

Kolme kovaa k:ta

Seuraavaksi tulee kolme kovaa k-kirjaimella alkavaa paikkaa: Kaja, Karjase ja Kooker. Kaikki suursuosikkejani!

7)  Kaja Pizza Köök on pizzaravintoloiden aatelinen. Lue täältä minun juttuni tästä paikasta, jossa on loppuunmyynti joka päivä. Flavours of Estonian näkemyksen löydät täältä

8)  Karjase Sai & Barbarea 74/30 oli ensin kaupungin parhaimmistoon kuuluva leipomo, josta kirjoitin tämän jutun. Nyt se on myös ruokaravintola! Täällä F of E:n juttu ja yhteystiedot. 

9)  Kooker tunnetaan minipannukakuistaan – lue lisää tästä sympaattisesta paikasta täältä. Siellä herkuttelu kuuluu lähes jokaisen reissuni ohjelmaan! White Guide 2022 kertoo paikasta näin

Lore bistro noblessner tallinna
Lore bistrossa on aivan erityisen viihtyisä tunnelma.

White guide 2022 jatkuu

Nyt L:llä alkavilla paikoilla: tässäpä neljä erinomaista ravintolaa!

10)  La Bottega 73/30 on minulla edelleenkin testaamatta! Siksi kannattaakin lukea tämä Flavours of Estonian sivuilla oleva juttu. 

11)  Lee Restoran 80/32 hurmasi minut ensivisiitillä, lue siitä tämä postaus. Flavours of Estonia puolestaan kuvailee sitä näin

12)  Literaat 71/24 oli ensin nimeltään Rahva Raamat. Täällä juttu jonka kirjoitin sen avajaisten aikoihin. Täältä löydät tuoreempaa tunnelmointia sekä yhteystiedot. 

13)  Lore Bistroo 72/28 on lähes legendaarisen Umamin jälkeläinen Noblessnerissa. En ole kirjoittanut siitä vielä postausta, joten klikkaa tätä linkkiä kuullaksesi siitä lisää. 

White guide 2022 Tallinna
Mimosan kesäidylliä. Kuvaa klikkaamalla pääse katsomaan myös sisäkuvia.

Ruokaretkelle kaupungin ulkolaidalle

Seuraavaat kaksi paikkaa ovat vähän keskustan ulkopuolella, mutta kummatkin pienen ruokaretken arvoisia. 

14)  Mimosa 61/25 ilahduttaa perheravintolan hengellään. Lue täältä minun kokemuksiani siitä. Flavours of Estoniakin piti tämän jutun perusteella paikasta. 

15)  MuSu Resto 61/25 on muuttanut tämän juttuni kirjoittamisen jälkeen, mutta taso on edelleen erinomainen. Lue täältä mitä Flavours of Estonia siitä sanoo. 

White guide 2022 Tallinna ja Noa
Sooloiluja-sivuston Henna tyttärensä Inkan kanssa herkuttelemassa Noan merellisissä tunnelmissa.

16)  NOA 76/30 -ravintolasta kirjoittamani postaus on yksi sivustoni vanhimpia. Siitä voi päätellä, että kyseessä on klassikkopaikka! Tämän linkin takana F of E:n juttu siitä. 

17)  NOK NOK 66/27 on yksi kaupungin thaimaalaisista. Täällä White Guiden juttu. 

18)  Odessa Restoran 62/29 pääsi White Guideen, ja sehän ilahduttaa minua! On nimittäin ystävällinen ja maukas paikka, joka on auki vuoden lähes jokaisena päivänä. Minun juttuni kuvineen täällä, Flavours of Estonian täällä

19)  One Sixty 60/25 osaa savustamisen ja grillaamisen ansaiten paikkansa White Guide 2022 -oppaassa. Katso kuvia tästä jutustani. 

White Guide 2022 tallinna ja odessa
Ravintola Odessan herkullisia alkupaloja.
Pohjala taproom eli panimo ravintola tallinnassa
Põhjalan panimoravintolan tunnelmaa.

20)  Paju Villa 67/28 on yksi lempiravintoloistani Tallinnassa, joten on oikein että se pääsi myös White Guide oppaaseen! Täältä voit lukea tunnelmiani ensimmäiseltä visiitiltäni. Flavours of Estonian ajatuksia voit sen sijaan lukaista täältä

21)  Põhjala Tap Room 71/30 on One Sixtyn tapaan bbq-ravintola, mutta myös panimo. Täälläkin homma osataan siitä määrin, että ravintolalle heltisi paikka White Guidesta. Lue minun kokemuksiani paikasta tämän linkin takaa. 

22)  Puri 70/28 -ravintola mainitaan turhan harvoin hyvistä ravintoloista puhuttaessa – ehkä siksi, että se on vähän keskustan ulkopuolella. Se on kuitenkin ehdottomasti ruokaretken arvoinen paikka – lue täältä lisää! Tämän linkin takana Flavours of Estonian juttu Purista. 

Ravintola Rudolf Tallinnassa
Rudolf on ihastuttava uudempi tulokas Tallinnan ravintolakartalle – ja myös White Guideen!

White Guide 2022 -opas jatkuu R-kirjaimella 

Nämä neljä mainiota ravintolaa ovat kaikki minunkin suosikkilistallani. 

23)  Rado 78/30 tuli kun Ribe lopetti, mutta mainiosti jatkaa pidetyn ravintolan perintöä – ansaittu paikka listalla siis! Näin Flavours of Estonia kertoo siitä. 

24)  Riviera Palais Brasserie 71/28 on hehkutetun Salt-ravintolan omistajien uusi luomus. Oman visiittini perusteella ansaitusti listalla. Täällä opassivuston juttu. 

25)  Rudolf Restoran 69/29 odottelee vielä minun kirjoittamaani juttua, mutta sellainen on varmasti tulossa – niin mainio paikka on kyseessä. Flavours of Estonia kertoo tästä ranskalaisesta keittiöstä vahvasti vaikutteita ottaneesta paikasta näin

26)  Ruhe 73/29 ei ole aivan Tallinnassa, mutta niin lähellä, että otan sen mukaan. Lue minun kirjoittamani juttu tästä rantaravintolasta täältä, ja F of E:n hehkutusta täältä

Snoob
Nõmmella oleva Snoob on yksi viime aikojen hauskimmista löydöistäni. Lue siitä lisää klikkaamalla kuvaa.

27)  SALT 68/28 on monen suomalaisen suosikkiravintola Tallinnassa, enkä ihmettele. Itse en ole vielä kirjoittanut siitä, mutta Flavours of Estonia on: klik! 

28)  SMAK Resto 67/29 on minulla kokonaan vielä testaamatta – taitaa olla virhe, kun se on ansainnut paikan tässä oppaassakin. Lue lisää tämän linkin takaa. 

29)  Snoob Resto 60/26 on Nõmmella, ja yksi suosikkejani koko Tallinnan alueella. Lue ylistyssanojani ja katso kuvia täältä. White Guide kertoo Snoobista näin.  

Tsunftin löydät Uus Maailm -nimisestä kaupunginosasta. Kuvaa klikkaamalla pääset kurkkimaan tekemääni Uudenmaailman opasta, jossa tämäkin ravintola on mukana.

White Guide 2022 -oppaan kolme hännänhuippua

Mutta nämä ovat listalla viimeisenä vain aakkosjärjestyksen, ei laatunsa takia. Sekä Tsunft, Tuljak että Viru Burger ovat nimittäin minunkin mielestäni todella testaamisen arvoisia paikkoja!

30)  Tsunft 75/30 yhdistää mainion ravintolan ja leipomon, joka aloitteli joskus Kalamajassa olevassa kellarissa. Lue se juttu täältä, ja Flavours of Estonian kokemukset tämän linkin takaa. 

31)  Tuljak 70/28 hurmasi minut niin täydellisesti tässä jutussa kuvaamallani käynnilläni, että hämmästyisin todella jos se ei olisi päässyt White Guideen. Pääsihän se! Täällä heidän juttunsa. 

32)  Viru Burger on kerrostalon alakerrassa oleva pieni hampurilaispaikka, joka osaa hommansa niin hyvin että ansaitsee minustakin paikan White Guidessa. Lue täältä perusteluja. 

Tuljakin salissa on klassisen ravintolan tunnelmaa. Kuvaa klikkaamalla voit lukea tarinan siitä, miten huono ensivaikutelma voi kääntyä ihastukseksi!

Mutta puuttuuko White Guide 2022  -oppaasta jotain?

Listaa lukiessani havahdun, ettei se ehkä sittenkään ole täydellinen opas Tallinnan parhaisiin ravintoloihin – muutama erinomainen paikka sieltä nimittäin mielestäni puuttuu.

Niinpä jatkan omalla varjo-listalla. Minusta parhaiden ravintoloiden oppaassa pitäisi olla nämäkin tallinnalaispaikat:

 • Kolm Sibulat. Miksiköhän tämä herkullisten ja kauniiden annosten suosikkipaikka ei yltänyt listalle ensinkään? Lue tämän linkin takaa pidempi juttu tästä kestosuosikistani.
 • Kolm Sibulatin omistajilla on myös ravintolat Mantel & Korsten ja Moon, joiden pitäisi mielestäni olla mukana niin ruuan kuin tunnelmankin vuoksi. Lue Mantel & Korstenista tämä juttuni.
mantel & korsten Kadriorgissa Tallinnassa
Miksihän Mantel & Korsten ei ole päässyt White Guide 2022 -oppaaseen? Minusta se kuuluisi sinne!
 • Minua hämmästyttää myös, ettei lempiravintolani Frenchy ole ansainnut paikkaa White Guidessa – niin erinomaista ruokaa siellä kokkaillaan. Katso tämän linkin takaa tunnelmia tästä ranskalaisesta bistrosta.
 • Ihana kalaravintola Kalambuur ei ole myöskään mukana – liekö syynä se, että se pistää usein hiljaisen sesongin aikaan ovensa kiinni? Ruuan makujen ja palvelun puolesta se kuuluisi kyllä mielestäni kaupungin ravintola-aatelisten joukkoon. Täällä pidempi juttu ja kuvia Kalambuurista.
Frenchy bistro telliskivessä Tallinnassa
Frenchy on ravintola, johon palaan yhä uudestaan. Siksi vähän ihmettelen, että White Guide 2022 ei huomioinut sitä ollenkaan.
Blinit tallinnassa
Kalambuurissa on minusta yhdet kaupungin parhaista blineistä. Klikkaa kuvaa, niin kuulet lisääkin tästä söpöstä pienestä ravintolasta.
 • Pelgulinnan kaupunginosassa oleva Clos on parisen vuotta hurmannut ravintoloissa kävijöitä, mutta White Guidessa sen nimeä ei näkynyt. Minun suosikkieni listalla se sen sijaan on hyvinkin korkealla – lue täältä juttuni niin tiedät miksi.
 • Rataskaevu 16, Pegasus, Väike Rataskaevu ja Ülo ovat samaa ravintolaperhettä, mutta jostain syystä yksikään niistä ei ole mukana oppaassa. Tallinnan ravintoloiden parhaimmistoa ne kuitenkin ovat, joten ehdottomasti mukana varjo-oppaassani! Lue kulttureillista Pegasuksesta täältä, Rataskaivusta tämän linkin takaa, sen pikkusiskosta eli Väike Rataskaevusta täältä ja Ülosta täältä.
Herkullinen annos Telliskivikadun ravintolassa
Nämä herkulliset kampasimpukat löysin Closin listalta. Klikkaa kuvaa ja lue siitä lisää.
Tämä hauska lattia on Väike Rataskaevussa. Jos ei ole tuttu paikka, niin kuvaa klikkaamalla voit tehdä siihen tuttavuutta.

Etkö löytänyt omaa suosikkiasi?

Unohtiko White Guide 2022 tai minä ravintolan, jonka sinusta pitäisi ehdottomasti tulla mainituksi? Kommentoi ihmeessä, niin täydennetään tätä opasta. Näin saadaan se sellaiseksi kuin sen meidän Tallinnan ravintoloiden ystävien mielestä tulisi olla!

Tallinnan paras ravintola
Kuvaa klikkaamalla pääset Sooloiluja-sivuston parhaiden ravintoloiden listalle. Se on ylivoimaisesti tämän sivuston suosituin juttu!

6 Comments

  • Henna

   Itselläni vielä testaamatta, mutta paljon kuullut siitä hyvää! Sinun kommenttisi lisäsi sen mukavasti tälle listalle.

 • Merja

  Chakra on meidän lempi intialainen ravintola. Käymme siellä jokaisella useamman yön reissulla. Tasalaatuinen ruoka, koskaan ei ole pettänyt odotusta.

  • Henna

   Samaa mieltä Chakrasta – todella takuuvarma paikka! Pisteitä antaa myös vegaanipoikani – erinomainen valikoima hyvää syötävää hänellekin.

 • Marje Huotari

  TERVE!Vanhassa Tallinassa on Tallinnan paras ravintola Liisu Juures
  Kotoisat maistuvat ruoapt ja tunnelma kohillaan ja ystävällinen palvelu

  • Henna Mikkilä

   Missäs Liisu Juures onkaan… Se on keikkunut minun ”vielä käymättä” -listallani, mutta jotenkin minulle on tullut sellainen olo että se olisi suljettu pysyvästi. Voisiko olla mahdollista?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.