NoKu baari ja klubi Tallinnan vanhassa kaupungissa
Baarit,  Tallinna

Baarit Tallinnassa: 15 suosikkiani

Baareja on moneen makuun. Niinpä onkin syytä korostaa heti kärkeen, että tämä Baarit Tallinnassa -paikat sopivat juuri minun makuuni.

Millainen baarimaku minulla sitten on? Ikää ja mukavuudenhalua on kertynyt sen verran, että en kaipaa sen enempää kovaa biletystä kuin tanssiakaan. Karaoke ei myöskään ole minun juttuni, joten tällä listalla karaokebaarit huutavat poissaolollaan. Jos sinä sen sijaan tiedät hyviä karaokebaareja, niin kommentoi ihmeessä jutun loppuun!

Minulle mukava baari-ilta on istahtamista tuopilliselle tai lasilliselle paikassa, jossa on kiva sisustus, rento tunnelma ja mielellään vielä ystävällinen palvelukin. Musiikin ei tarvitse täyttää koko ilmatilaa, sillä pidän omasta ja reissukaverini äänestä.  

Näillä kriteereillä siis mennään. Baareja Tallinnassa on vaikka kuinka paljon, mutta näissä 15:ssä minä viihdyn!

Von krahli baarin ovi
Kuvaa klikkaamalla saat luettua lisää Von Krahli baarista!
NoKu klubi ja baari Pikk-kadulla Tallinnassa
NoKu on kuin salakapakka, sillä tarvitset ovikoodin päästäksesi sisään. Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan artikkelin, jossa tuo koodi kerrotaan.

Baarit Tallinnassa: suosikkini vanhassakaupungissa

Vanhaakaupunkia mollataan turistiseksi, mutta niin vaan tällainen marinoitunutkin Tallinnan kävijä viihtyy sen keskiaikaisessa tunnelmassa – kunhan käyttää hiukan aikaa sopivan paikan valintaan. Tämä Baarit Tallinnassa -lista on oiva opas parhaan illanviettopaikan etsintään.

1. Von Krahli baar

Kestosuosikki, sillä ”mökkimme” on samoilla kulmilla. Edulliset hinnat, rento tunnelma ja tosi kiva sisustus. Välillä myös livekeikkoja. Kartalla Von Krahli baar on täällä. Lue pidempi juttu tästä teatteriväen suosimasta paikasta täältä.

2. Salakapakkamainen Noku

Noku voisi olla mukana myös Salakapakat Tallinnassa -listallani, sillä tarvitset ovikoodin päästäksesi sisään. Lue pidempi juttu NoKusta täältä! Koska NoKu ei kuitenkaan ole varsinainen salakapakka, pääsee se ilman muuta tälle baarit Tallinnassa -listalleni. Tästä Pikk-kadulla piilottelevasta rauhallisen boheemista paikasta saa edullisten juomien lisäksi myös ruokaa lounasajasta myöhäiseen iltaan.

Furry owl Tallinnassa
Furry Owl on minipieni kellaribaari. Kuvaa klikkaamalla näet lisää kuvia!
Frankin teksti ikkunassa
Frank on tyylikäs amerikkalaistyylinen baari. Klikkaa kuvaa ja lue pidempi juttu Frankista.

3. Nãganaga Uus-kadulla

Nãganagassa on paljon samaa kuin Nokussa, paitsi että se on kellarikerroksessa, kun NoKuun pitää kavuta yhdet portaat katutasosta ylöspäin. Kartalla tämä hauskasti sisustettu paikka on täällä ja saipa se oman postauksenkin: katso lisää kuvia Nãganagasta.

4. Myös Furry Owl on kellarissa

Lähellä Nãganagaa on toinen suosikkipaikkani samalla puolella Vanhaakaupunkia, nimittäin pikkuriikkisessä kellaritilassa piilotteleva Furry Owl. Se on baari, jollaista Suomesta taitaa olla turha etsiä – niin erikoisessa paikassa se on. Katso vaikka täältä! Karttalinkki Furry Owliin on tässä.  

5. Tyylikäs Frank

Frankin saattaa olla jopa Vanhankaupungin tyylikkäin baari. Se saa pisteitä myös hyvästä musiikista ja erinomaisista drinkeistä. Se ei kuitenkaan ole pelkästään coctailbaari, joten se pääsee mukaan myös tälle listalleni. Varsinaiset coctailbaarit olen listannut toisaalle – sen postauksen löydät täältä! Frank on Saunakadulla, jota pidetään etenkin kesäaikana jonkinmoisena bilekatuna.  

Philly Joe's on jazz-baari – ja yksi suosikkipaikoistani Vanhassakaupungissa.

6. Hullunhauska Manna la Roosa

Manna la Roosa ei ole aivan Vanhassakaupungissa, mutta niin lähellä että olkoon tässä porukassa. Paikan ruuasta ja juomista voi olla mitä mieltä hyvänsä – Manna la Roosaan kannattaa mennä yksin sisustuksen takia! Ja kun ei tarjoiluissakaan ole mitään vikaa, niin paikka kuuluu ilman muuta tälle listalle. Kartalla Manna la Roosa on täällä

7. Philly Joe’s jazzklubi

Philly Joe’s on auki vain keikkailtoina. Otan sen kuitenkin mukaan listalleni, sillä käyn siellä aina kun kohdalle osuu kuuntelemisen arvoisia jazzkeikkoja. Philly Joe’s on Vanhankaupungin reunalla, Vapaudenaukion laidalla

Popularin villin värikäs sisustus on minun makuuni. Lue lisää kuvaa klikkaamalla!
Must puudelin kuvatuin kohta on kirjaimet seinällä
Retrohenkistä sisustusta myös rennossa Must Puudelissa. Kuvaa klikkaamalla lisää kuvia sieltäkin.

8. Popular on kuin pala Kaliforniaa Tallinnassa

Popularin omistaa sama porukka kuin Kalamajan reunamilla olevan Boheemin. Myös meno on saman tyyppistä, siksipä kirjoitin näistä kahdesta paikasta yhteisen postauksen. Värikäs sisustus tuo mieleeni kalifornialaiset beach-baarit, joten Popularista on vaikea olla pitämättä. Karttalinkki Populariin. 

9. Must Puudel

Tämä on kuin istuisi 70-lukulaisessa olohuoneessa – iso ravintola-baari, joka on sisustettu hauskaan retrohenkeen. Müürivahekadulla oleva  Must Puudel tuntuu olevan auki aina – aamuvarhaisesta illan baaritunneille. Ehkä siksikin se on yksi suosikkipaikoistani: sinne pääsee melkein milloin tahansa. Ja ehkä siksi kirjoitin siitä myös oman postauksen. Lue se täältä!

EDIT! Must Puudel ei enää toimi yllämainitussa boheemissa ympäristössä, vaan on muuttanut Sulevimäelle entisen Art Priori -ravintolan tiloihin. Meno on hyvin erilaista, mutta Must Puudel pitää edelleen pintansa suosikkibaarieni joukossa. Lue uudesta Must Puudelista täältä.

Baarit tallinnassa: boheem
Boheem on klassikko! Klikkaa kuva ja lue juttu, niin tiedät miksi.
Baarit tallinnassa: St Vitus
St. Vituksen katossa on kiinnostava maalaus. Kuvaa klikkaamalla näet lisää tunnelmia tästä viihtyisästä suosikkibaaristani.

Baarit Tallinnassa: Telliskiven ja Kalamajan seudut

Kävipä muuten yllättävästi, että suurin osa listani paikoista on Vanhassakaupungissa! Ehkä se johtuu siitä, että Kalamajan baareja löytyy muilta baari-listoiltani.

Lue siis myös: Tallinnan viinibaarit ja kaupungin parhaat cocktailbaarit.

10. Boheem on Kalamajan klassikko

Boheem on saman tyyppinen kuin Vanhankaupungin Must Puudel, sillä sekin on auki aamusta iltamyöhään. Lue aiemmin kirjoittamani pidempi juttu Boheemista täältä. Myös sisustus noudattelee samaa linjaa, eli kalusteet on löytynyt ennemmin kirpputoreilta kuin designkaupasta. Boheem on Balti Jaaman torin tuntumassa täällä.  

11. St. Vitus ja vaikuttavan levyinen hanarivistö

St. Vituksessa on mainio olutvalikoima ja kelpo pubiruokaa. Siksipä se on saanut oman postauksenkin, jonka löydät täältä. Siellä myös kuvia tästä hauskalla otteella sisustetusta paikasta, jonka löydät Kalamajan ja Telliskiven rajamailta täältä

Tops-baari on Kalamajan sydämessä.
baarit tallinnassa: shvips
Shvips löytyy myös viinibaari-listaltani, jonka löydät kuvaa klikkaamalla.

12. Shvips on Telliskiven tuntumassa

Tajusin juuri, että yksikään Telliskiven baareista ei päässyt listalleni! F-hoone voisi päästä, mutta se on nykyään niin suosittu että sinne tulee käveltyä sisään entistä harvoin. Ihana Junimperium taas puolestaan on saanut sekä oman postauksen, että itseoikeutetun sijoituksen parhaat cocktailbaarit -listallani. Telliskiven baarien sijaan saatan ottaa suunnaksi Shvipsin, joka on vain lyhyen kivenheiton päässä täällä

13 Kalamajan sydämessä boheemi Tops

Myös Topsin sisustaja on viihtynyt enemmän kirppareilla kuin uusien huonekalujen kaupoissa – siksipä ehkä pidän tämänkin paikan tunnelmasta. Tuntuu olevan paikallisten suosiossa. Ulkoa päin vaatimattoman näköinen, mutta sisällä leppoisa tunnelma. Edullisten juomien lisäksi tarjolla pientä purtavaa. Kartalla Tops on täällä

baarit tallinnassa: Pööbel Toompuiesteella
Pööbelin sisustus on yksi suosikkejani koko Tallinnassa! Näet miten hieno sisustus siellä on klikkaamalla kuvaa.

Baarit muualla Tallinnassa

Jotta lista ei mene mahdottoman pitkäksi, otan mukaan enää pari baaria. Hyväksi havaittuja kummatkin!

14. Pööbel saa täydet pisteet sisustuksesta

Pööbelillä on samat omistajat kuin St. Vituksella, ja myös täällä sisustus on kovasti minun makuuni. Tummat hirsiseinät ja lämmin valaistus viehtättävät erityisesti talvisaikaan – ja taitaapa Pööbelissä olla joskus jopa tuli takassa. Katso lisää kuvia tästä symppiksestä paikasta, ja ota sitten suunnaksi Hirvipuiston laita Toompuiesteellä. 

15. Põhjalan panimossa on tilaa ja valikoimaa

Põhjalan panimon tap roomiksi kutsuma ravintola-baari on niin reilun kokoinen, että sinne mahtuu vilkkaampanakin iltana. Vaikuttava valikoima sekä oman, että muiden pienpanimoiden oluita. Viiden pienen lasillisen maistelulauta on hyvä tapa testata hanojen sisältöä. Lue pidempi juttu Põhjalasta täältä, ja ota sitten suunnaksi Noblessner

Lue myös: kaikki Noblessnerin alueen käymisen arvoiset paikat! Jutun lopussa myös ohjeet Bolt-taksin käyttöön.

Baarit tallinnassa: Pohjala tap room
Põhjalan panimoravintola ja baari ihastuttaa – siellä on loistava olutvalikoima ja viihtyisä sisustus. Klikkaa kuvaa, niin näet lisää tunnelmia tästä Noblessnerissa olevasta paikasta.

Viiniä, cocktaileja ja salakapakkatunnelmaa

Baaritarjontaa Tallinnassa riittää, joten olen listannut myös kaupungin partaat viinibaarit, cocktail-paikat ja salakapakat

Baarit tallinnassa

6 Comments

 • Raija

  Oltiin viime viikolla kaksi päivää Tallinnassa. Ekana iltana oli tarkoitus mennä johonkin viinibaariin illallisen jälkeen mutta yllätys oli se että sulkivat aikaisin eli klo 21.

  • Henna

   Aukiolot kannattaa kyllä tarkistaa ennalta, sillä yksistään henkilökuntapulan mutta myös turistien vähyyden vuoksi monissa paikoissa lyhennetyt aukioloajat.

 • Sari - Campasimpukka

  Onpa hieno listaus! Mulla on muuten käynyt mielessä, että pitäisikö meidän sanoa, että käymme Telliskivissä, eikä Telliskivessä. Ihan kuin olisin huomannut Tallinnatärpeissä jonkun paljon Virossa käyvän käyttävän tuota Telliskivissä-muotoa.

  • Henna Mikkilä

   Hyvä kysymys! Paikkakuntien nimet kai pitäisi lausua niin kuin paikkakuntalaiset haluavat – mutta toisaalta miten kivi-sana mahtaa taipua viroksi? Aika monet sanat hyvin samalla logiikalla kuin suomessa. Telliskivissä kyllä kuulostaa monikolta. Pitääpä kysellä joltain suomea osaavalta virolaiselta.

  • LeenaE

   Kiitos tästä❣ Pidetään mielessä! Vasta muutamassa näistä käynyt. Usein tulee ajauduttua yhteen samaan vuosikymmenten kestosuosikkiin: Hell Hunt.

   • Henna

    Hell Hunt on mainio, joten ei mikään ihme! Virossa on se mukava juttu, että lähes kaikki baarit tarjoavat myös ruokaa. Niinpä näihin voi tutustua myös päiväsaikaan – ja bonuksena se, että ruoka on yleensä tosi kohtuullisen hintaista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.