Viimsi burger kitchen on tallinnan paras hampurilainen
Ravintolat,  Tallinna

Tallinnan paras hampurilainen – niin missä?

Makuasioista ei kannata kiistellä – vai kannattaako sittenkin? Kysymys aiheesta Tallinnan paras hampurilainen herättää varmasti ainakin vilkasta keskustelua, sillä tekijöitä on paljon ja tyylejä monia. Toinen haluaa burgeriinsa majoneesia niin että tietää, toinen nauttii kivihiiligrillin antamista aromeista.

Tallinnan paras hampurilainen on siis tietysti makuasia. Ja kyllähän siitä kiistellä voi, tai ainakin sopuisasti väitellä. Avaan siis keskustelun kertomalla omat suosikkini.

En kuitenkaan pysähdy siihen. Kyselin nimittäin lisäksi Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Facebook-ryhmässä sen jäsenten suosikkipaikkoja. Sain paljon hyviä vinkkejä, joten tämän sivun lopussa on kyselyn tuloksista koottu lista.

Barrel street food ruokalista
Ravintola josta ruoka voi loppua kesken on OneSixty Tallinnassa

Aloitetaan kuitenkin minun suosikeillani, mutta ihan kärkeen otetaan kriteerit:

Tallinnan paras hampurilainen: millä kriteereillä?

Onko Tallinnan parhaiden ravintoloiden listani sinulle jo tuttu? Jos ei, niin voit kurkata sitä täällä… kunhan lupaat tulla takaisin. Tuolla listalla ruuan maun lisäksi mittapuuna on niin miljöötä kuin muitakin osatekijöitä.

Hampurilaispaikkoja listatessanikin käytin tiettyjä kriteereitä, mutta ne eivät ole ihan samat kuin ravintoloissa. Burger on nimittäin ruoka, joka syödään usein vauhdilla ja arkisissa merkeissä, joten esim. paikan viihtyisyydellä ei välttämättä ole yhtä paljon merkitystä kuin illallisravintolassa.

Tässä siis muutama kriteeri:

 • Olen asunut joskus kauan sitten Yhdysvalloissa, mutta pidän edelleen sikäläisestä tavasta tehdä burgereita. Minusta siis esim. majoneesi ei ole olennainen osa hampurilaista. 
 • Hyvä leipä sen sijaan on. Oma ykkösvalintani on briossi-tyyppinen leipä, mutta muukin maukas sämpylä käy. Sen sijaan ruokakaupan valmiiksi halkaistu burger-sämpylä harvoin täyttää kriteerejäni.
 • Pihvin pitää olla medium tai vaikka sitäkin raaempi. Tämä jakaa varmasti porukkaa eri leireihin, mutta minun leirissäni pidetään siitä, että lihasnesteet tirskuvat oikein kunnolla.
 • Tallinnan paras hampurilainen on myös sellainen, että sen saa syötyä haukkaamalla. Jos se on kasattu niin korkeaksi, että syömiseen tarvitaan haarukka ja veitsi, on minun koulukuntani mukaan keittiössä tyyppi, joka ei tunne hampurilaisten syvintä olemusta. 
 • Itse en yleensä syö burgerini kanssa ranskalaisia, joten niiden tasoa en arvioi.
OneSixty ravintola Tallinnassa on smokehouse jonka seinässä lukee Renard
Kuvat: One Sixty

Tallinnan paras hampurilainen: Hennan burger-suosikit

On siis aika listata omat suosikkini. Let’s go!

One Sixtyssä osataan grillaaminen

One Sixtyn ruokalistalla on vain yksi burger, eli siellä ei ole saatavilla lukuisia erikoisvirityksiä. Paitsi pulled pork sandwich, joka on kyllä myöskin tosi maukas. Lisukkeena tulee maukas cole slaw ja hyvin tehdyt ranskalaiset. Pihvissä on grillin makua juuri niin kuin pitääkin, eli One Sixtylle kuulu paikka burger-listallani. Haluatko kuulla enemmän One Sixtystä? Lue siis tämä juttu. Heidän omat sivunsa löydät täältä, ja kartalla One Sixty on täällä

Onko Tallinnan paras hampurilainen sittenkin Jahussa?

En tiedä miksi en vieläkään ole kirjoittanut omaa postausta Jahu Tänavagurmee -katukeittiöstä, sillä siellä osataan sekä hampurilaiset että pizzat. Jahu meni heittäen parhaiden pizzerioiden listalleni, ja myös burger-listauksessa se ansaitsee yhden kärkipaikoista. Toisin kuin One Sixtyssä, Jahussa on laajempi valikoima erilaisia hampurilaisia. Itse ihastuin erityisesti sen tryffeliburgeriin. 

EDIT: voi itku ja potku… Jahun rakennus on purettu, eikä koko paikkaa ole enää siis olemassakaan! Onneksi samoilla omistajilla on Jahu resto lähellä Telliskiveä. Siellä on tosi ruokalistan painopiste muualla kuin burgereissa ja pizzassa, mutta ymmärtääkseni kumpiakin on tarjolla myös siellä. Itse en ole vielä niitä testannut, mutta pidän Jahun listallani. Käy sinä testaamassa! 

Tämä on historiallinen kuva Jahu tänavagurmee-katukeittiöstä. Rakennus on nimittäin purettu!
Jahu: Tallinnan paras hampurilainen?
Kuvat: Jahu Tänavagurmee

Uulits kolmessa eri osoitteessa

Tosin itse en ole testannut kuin yhden: Soo-kadun Uulitsin. Mutta sen perusteella uskallan suositella paikkaa. Vaikka leipä ei ole briossi, muutamalla eri kerralla syömissäni burgereissa oli niin paljon makua ja meininkiä, että Uulits ansaitsee paikan listallani. Uulitsin ruokalistalta löytyy vaikka minkälaisia versioita, ja ainakin minun testaamissani on maut ollut todella kohdillaan. Hintatasokin mukavan virolainen, eli reilusti alle suomalaisten ravintola-hampurilaisten. Soo-kadun Uulits on täällä, loput löydät googlaamalla

Barrel Street Food on herkkuhampurilaisten koti lähiössä lähellä rantaa

Tämä on erikoinen paikka: naapurissa viinakauppa, eikä juuri muuta. Barrel on pärjännyt joissain virolaisissa ruokakisoissa, joten päätin lähteä sitä testaamaan. Hyvä että lähdin. Löysin kelpo burger-paikan, josta kirjoitin oman jutunkin. Lue se täältä. Ja jos karttaa haluat tutkailla, niin Barrel on Pelgurannan alueella. EDIT: Barrel Street Food on siirtänyt painopistettä burgereista wrappeihin. Pidän tämän kuitenkin listalla kunnes olen päässyt uudestaan testaamaan sen paikan päällä. Ehkäpä siellä on edelleen myös hampurilaisia!

Barrel street food pelgurannassa
Barrel Street Food on rouhea pieni burger-paikka Pelgurannan alueella.
Uulits: Tallinnan paras hampurilainen
Uulits: Tallinnan paras hampurilainen

Soo-kadun Uulits on hauskasti sisustettu, viihtyisä kortteliravintola.

Jos Burger Kitchenissä on Tallinnan paras hampurilainen, sijanti onkin Viimsi

Tämä on nimittäin vielä Barreliakin kauempana keskustasta. Kävin siellä taannoin kuultuani paikan voittaneen luokkansa Silverspoon ravintolakilpailussa. Kylläpä oli erinomainen hampurilainen, joten Burger Kitchen ansaitsee paikkansa sekä tällä listalla että Silverspoon-finalistina! Kurkkaa menu täältä, ja karttalinkki Viimsiin täältä.

Uusinta uutta: Patarei Burger Noblessnerissa

Melkein unohdin tämän uutuuden: Patarei Burgerin löydät uudelta Noblessnerin alueelta. Yllättävän positiivinen kokemus! Lounaspaketin hinta oli kohtuullinen, ja syömäni intialaisvaikutteinen kanaburger niin maukas, että sijoitus suosikkieni listalla heltisi kerta heitolla! Katso täältä Patarein ruokalista. Kartalla löydät sen täältä. 

Patarei: tallinnan paras ravintola
Patarei: tallinnan paras ravintola

Patarei burger Noblessnerissa on uusin tulokas Tallinnan hampurilaispaikkojen listalle.

Tallinnan paras hampurilainen: näitä muut suosittelevat

Listani jatkuu nyt Tallinnan hampurilaispaikoilla, joita Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Facebook-ryhmän jäsenet suosittelivat. Lista on pitkä, joten kustakin vain nimi ja karttalinkkinä toimiva osoite:

viihtyisä baari saunakadulla tallinnassa
Frank on viihtyisä, ja siellä tehdään kuulemma myös hyviä burgereita.

Hennan listat avuksi Tallinnan matkan suunnitteluun!

Olen tehnyt monella eri teemalla listoja, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään Tallinnan mansikkapaikat. Linkit kaikkiin listoihini löydät täältä, ja tässä vielä muutama suosituin:

 • Tallinnan parhaat ravintolat -lista muuttuu sitä mukaa, kun testaan uusia paikkoja. Toivottavasti sinäkin saat sieltä apuja ruokapaikkojen etsimiseen.
 • Jos Tallinnan paras hampurilainen -lista kiinnosti, saattaisit pitää myös kaupungin paras pizza -postauksesta. 
Tallinnan paras ravintola

2 Comments

  • Henna Mikkilä

   Just tänään sanoin mun junnuille, että Tallinnan hyvä burgertarjonta on tehnyt jotain aivan ennenkuulumatonta: syön nykyään usein hampurilaista ravintolassa! En siis todellakaan ole ennen tehnyt niin. Tallinna kuitenkin tarjoaa niin hyviä burgereita niin monessa paikassa, että huomaan aina silloin tällöin päätyväni hamppiostoksille. Hassu uusi ilmiö!

Kommentoi mielellään!