Tallinnan paras hampurilainen
Ravintolat

Tallinnan paras hampurilainen 2022

Makuasioista ei kannata kiistellä – vai kannattaako sittenkin? Kysymys aiheesta Tallinnan paras hampurilainen herättää varmasti vilkasta keskustelua, sillä tekijöitä on paljon ja tyylejä monia. Toinen haluaa burgeriinsa majoneesia niin että tietää, toinen nauttii kivihiiligrillin antamista aromeista.

Kyseessä on tietysti makuasia. Ja kyllähän siitä kiistellä voi, tai ainakin sopuisasti väitellä. Avaan siis keskustelun kertomalla omat suosikkini.

En kuitenkaan kerro vain omia suosikkejani: kyselin lisäksi Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Facebook-ryhmän jäsenten suosituksia. Sain paljon hyviä vinkkejä, joten tämän sivun lopussa on kyselyn tuloksista koottu lista.

Barrel street food ruokalista
Ravintola josta ruoka voi loppua kesken on OneSixty Tallinnassa

Aloitetaan kuitenkin minun suosikeillani, mutta ihan kärkeen otetaan kriteerit:

Tallinnan paras hampurilainen: millä kriteereillä?

Onko Tallinnan parhaiden ravintoloiden listani sinulle jo tuttu? Jos ei, niin voit kurkata sitä täällä… kunhan lupaat tulla takaisin. Tuolla listalla ruuan maun lisäksi mittapuuna on niin miljöötä kuin muitakin osatekijöitä.

Hampurilaispaikkoja listatessanikin käytin vähän eri tyyppisiä kriteereitä. Hampurilainenhan on ruoka, joka syödään usein vauhdilla ja arkisissa merkeissä, joten esim. paikan viihtyisyydellä ei välttämättä ole yhtä paljon merkitystä kuin illallisravintolassa.

Tässä siis muutama kriteeri:

 • Olen asunut joskus kauan sitten Yhdysvalloissa, mutta pidän edelleen sikäläisestä tavasta tehdä burgereita. Minusta siis esim. majoneesi ei ole olennainen osa hampurilaista. 
 • Hyvä leipä sen sijaan on. Oma ykkösvalintani on briossi-tyyppinen leipä, mutta muukin maukas sämpylä käy. 
 • Pihvi saa olla medium tai sitäkin raaempi. Tämä jakaa varmasti porukkaa eri leireihin, mutta minun leirissäni pidetään siitä, että lihasnesteet tirskuvat.
 • Tallinnan paras hampurilainen on myös sellainen, että sen saa syötyä haukkaamalla. Jos se on kasattu niin korkeaksi, että syömiseen tarvitaan haarukka ja veitsi, on minun koulukuntani mukaan keittiössä tyyppi, joka ei tunne hampurilaisten syvintä olemusta. 
OneSixty ravintola Tallinnassa on smokehouse jonka seinässä lukee Renard
Kuvat: One Sixty

Tallinnan paras hampurilainen: Hennan burger-suosikit

On siis aika listata omat suosikkini. Let’s go!

One Sixtyssä osataan grillaaminen

One Sixtyn ruokalistalla on vain yksi burger, eli siellä ei ole saatavilla lukuisia erikoisvirityksiä (paitsi pulled pork sandwich, joka on kyllä tosi maukas). Lisukkeena tulee cole slaw ja hyvin tehdyt ranskalaiset. Pihvissä on grillin makua juuri niin kuin pitääkin, eli One Sixtylle kuulu paikka burger-listallani. Haluatko kuulla enemmän One Sixtystä? Lue tämä juttu. Heidän omat sivunsa löydät täältä, ja kartalla One Sixty on täällä

Onko Tallinnan paras hampurilainen sittenkin Jahussa?

Jahu katukeittiö oli ennen Vapaudenaukion nurkilla, vaan eipä ole enää sillä koko rakennus on purettu kerrostalotyömaan alta! Onneksi heidän mahtihyvien burgeriensa valmistus jatkuu edelleen – joskin entistäkin vaatimattomammin pyörien päällä olevassa katukeittiökärryssä. Helpoin tapa testata nämä herkut on Bolt Foodin tai Woltin kautta, mutta Jahun Facebookista selviää myös kärryn kulloinenkin sijainti.

Toisin kuin One Sixtyssä, Jahussa on laajempi valikoima erilaisia hampurilaisia. Itse ihastuin erityisesti sen tryffeliburgeriin. 

Jahu: Tallinnan paras hampurilainen?
Kuka näkee naamoja...? Kuva: Jahu Tänavagurmee

Uulits useassa eri osoitteessa

Itse olen testannut  Soo-kadun ja Balti Jaaman torin Uulitsit. Niiden perusteella on helppoa suositella, sillä syömissäni burgereissa oli todella paljon makua ja oikeaa meininkiä. Uulitsin ruokalistalta löytyy vaikka minkälaisia versioita, ja hintatasokin mukavan virolainen eli reilusti alle suomalaisten ravintola-hampurilaisten. Soo-kadun Uulits on täällä, loput osoitteet löytyy heidän Fb-sivuiltaan. 

Viru Burger lähellä Noblessneria

Viru burgerin nimestä voi päätellä sen alkuperäisen sijainnin: paikka aloitti Viru-hotellin kupeessa, ja ehti kerätä siellä pienen kulttimaineen. Sittemmin se muutti lähelle Noblessneria Tööstuse-kadulle, mutta piti nimen ennallaan. Tämä pieni burgerkeittiö löytyy kerrostalon ala-aulasta, mutta herkkuja voi tilata myös Woltilla tai muilla ruokakuriireilla. Katso lisää tunnelmia heidän Fb-sivuiltaan. Tässä karttalinkki Tööstuse-kadulle. Myös Mustamäen keskuksesta löytyy Viru Burger. 

Uulits: Tallinnan paras hampurilainen
Uulits: Tallinnan paras hampurilainen

Soo-kadun Uulits on hauskasti sisustettu, viihtyisä kortteliravintola.

Burger Kitchen on Viimsissä, mutta retken arvoinen!

Kävin Burger kitchenissä kuultuani paikan voittaneen luokkansa Silverspoon ravintolakilpailussa. Kylläpä oli erinomainen hampurilainen, joten Burger Kitchen ansaitsee paikkansa sekä tällä listalla että Silverspoon-finalistina! Kurkkaa menu täältä, ja karttalinkki Viimsiin täältä.

Uudempi tulokas: Patarei Burger Noblessnerissa

Patarei Burgerin löydät Noblessnerin alueelta. Yllättävän positiivinen kokemus! Lounaspaketin hinta oli kohtuullinen, ja syömäni intialaisvaikutteinen kanaburger niin maukas, että sijoitus suosikkieni listalla heltisi kerta heitolla! Katso täältä Patarein ruokalista. Kartalla löydät sen täältä. 

Patarei: tallinnan paras ravintola
Patarei burger Noblessnerissa on uusin tulokas Tallinnan hampurilaispaikkojen listalle.
Patarei: tallinnan paras ravintola
Paterei burgerin lounasannos.

Kaksi katukeittiötä kaupungin eri laitamilla

Paras burger välttämättä löydy hienoista ravintoloista, vaan hyvinkin vaatimattomasta katukeittiöstä. Nämä pari mainiota pientä paikkaa kuuluvat ehdottomasti tälle listalle, sillä kummastakin tuntuu löytyvän kelpo burgerkokki!

Tabasalu sushi & burger

Olen pysähtynyt tässä Tabasalun hampurilais- ja sushipaikassa sekä tällä Ööd-hotellikeikallani että retkilläni Tallinnan länsipuolen rannoille. Paikan sushit on vielä testaamatta, sillä burgerit ovat niin hyviä että en ole malttanut siirtyä ruokalistan sushiosuuteen! Heidän Fb-sivunsa löytyy täältä, kartalla tämä pieni kuppila on täällä

The Burger House tarjoilee myös eksoottista katseltavaa

Nyt mennään jo tosi erikoisille kampungin kulmille, nimittäin Majaka-kadulle Sikupillin alueen sydämeen. Majaka on alueen valtaväylä, jolla riittää erilaista ja erikoista elämänmenoa ihmeteltäväksi. Kadun laidassa on pieni katukeittiö, jossa paistetaan mitä mainioimmat burgerit! Kartalla Burger House on täällä, ja tämän linkin takana sen Fb-sivut. Boltin ja Woltin kanssa saat tilattua heidän burgereitaan keskustaankin. 

Grill ja Pruul näyttää aatimattomalta etenkin pimeään vuodenaikaan, mutta älä anna ulkokuoren hämätä.
Tuoretta tryffilä burgerin päällä – Lasnamäellä! Mainio esimerkki siitä, että Tallinna osaa yllättää.

Herkkuja parkkipaikan laidalla ja Lasnamäen ostarilla

Toistan itseäni todetessani, että Tallinna jaksaa yllättää. Niin se kuitenkin tekee, myös hampurilaisosaston kanssa. Seuraavista kahdesta paikasta nimittäin toinen kököttää parkkipaikalla vilkkaiden teidän risteyksessä, ja toinen ostoskeskuksen eteisaulassa Lasnamäellä. Melko yllättävät paikat vai mitä!

Älä anna vaatimattoman ulkokuoren pettää: Grill ja Pruul

Testasin Grill ja Pruulin hampurilaisen ensimmäistä kertaa kiireessä ja sattumalta: minulla oli hoppu laivalle ja kova nälkä. Käydessäni tankkaamassa autoa sataman lähellä huomasin sen vieressä pienen katukeittiön. Nappasin listalta burgerin pikanälkääni, ja iskettyäni hampaat siihen koin täydellisen yllätyksen: superhyvää!

Kartalla tämä pieni paikka on tässä, ja heidän Fb-sivunsa tämän linkin takana. 

F.Burgeriin menin tarkoituksella – kannatti!

F.Burger on niin sivussa normaaleilta kulkuväyliltäni, etten olisi mitenkään voinut löytää sitä vahingossa. Sain tästä vihiä ihanalta tallinnalaiselta nettitutulta, joka aina toisinaan lähettää vinkkejä testaamisen arvoisista paikoista. Niinpä suuntasin F.Burgeriin hänen vihjeensä perusteella. 

Jos yllätyksistä puhutaan, niin mitä sanot siitä että Lasnamäen Maximan aulassa olevassa minipienessä burgerpaikassa kokki höylää annoksesi päälle tuoretta tryffeliä, tai että syömisen jälkeen sinulle järjestetään ex tempore ginimaistiaiset? No, kumpaakin tapahtui täällä!

F.Burger on kartalla täällä ja heidän ruokalistansa tämän linkin takana.   

Tallinnan paras hampurilainen: näitä muut suosittelevat

Listani jatkuu nyt Tallinnan hampurilaispaikoilla, joita Tallinnassa asuvien ulkomaalaisten Facebook-ryhmän jäsenet suosittelivat. Lista on pitkä, joten kustakin vain nimi ja karttalinkkinä toimiva osoite:

 • Dereku Burger Kadriorgin suunnalla.
 • 818 Street Food Vana-Kalamajakadulla. Tämän olen testannut itsekin ja hyväksi huomannut!
 • Veg Machine’n vegaaninen Beyond Meat -burger on erinomainen! 
 • Cheat meal Telliskivi Balti jaaman torin takana olevissa konteissa. 
 • Burger Box lähellä Balti Jaaman toria Koplikadun alussa. 
 • Estonian Burger Factory. Omalla visiitilläni EBF ei täysin onnistunut, mutta niin moni muu kehuu, että pääsee mukaan listaan. 
 • VLND Burger löytyy sekä Balti Jaaman torilta että Põhjalan tehtaan alueelta.  
 • Poseidon Burger Arsenal-keskuksessa. 
 • Frankin No bun -burgerin mainitsi muutamakin ryhmän jäsen. 
 • Vesivärava grill Kadriorgin puiston laidalla.
 • Diner Burgerirestoran Nõmmella. Kuulin tästä paljon hyvää, joten vihdoin menin itse paikan päälle testaamaan. Mainio suoritus! 
 • Restoran Pull tarjoaa ilmeisesti gourmet-burgerin, jota kehuttiin erinomaiseksi 
 • Boksipeatus on Veerennin perukoilla oleva pieni katukeittiö, jonka burgereissa on kokoa ja makua! 
 • Van Foodie on food truck, joten löydät sen paikan seuraamalla heitä Facebookissa.
Wagun burger tallinna
Vagun oli erinomainen burgerpaikka, mutta se on harmittavasti suljettu – etsivät kuulemma uutta liikepaikka. Jäädään odottamaan!

Hennan listat avuksi Tallinnan matkan suunnitteluun!

Olen tehnyt monella eri teemalla listoja, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään Tallinnan mansikkapaikat. Linkit kaikkiin listoihini löydät täältä, ja tässä vielä muutama suosituin:

 • Tallinnan parhaat ravintolat -lista muuttuu sitä mukaa, kun testaan uusia paikkoja. Toivottavasti sinäkin saat sieltä apuja ruokapaikkojen etsimiseen.
 • Jos Tallinnan paras hampurilainen -lista kiinnosti, saattaisit pitää myös kaupungin paras pizza -postauksesta. 
Tallinnan paras ravintola

4 Comments

 • Getter

  Just tänään kävelin ohi – näyttää siltä, että ”kivijalka” Jahu on avattu osoitteessa Sakala 7.

  • Henna

   Kyllä! Huomasin itsekin viimeisimmällä reissullani, mutta sisään en vielä kävellyt. Toivottavasti on pitänyt mainion tasonsa.

  • Henna Mikkilä

   Just tänään sanoin mun junnuille, että Tallinnan hyvä burgertarjonta on tehnyt jotain aivan ennenkuulumatonta: syön nykyään usein hampurilaista ravintolassa! En siis todellakaan ole ennen tehnyt niin. Tallinna kuitenkin tarjoaa niin hyviä burgereita niin monessa paikassa, että huomaan aina silloin tällöin päätyväni hamppiostoksille. Hassu uusi ilmiö!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.