Von krahli baar tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Edullista ruokaa vanhassakaupungissa: 7 suosikkipaikkaani

Jotta raaskii käydä useammin Tallinnassa, pitää yrittää pitää matkabudjetti kurissa. Koska leijonanosa omasta matkakassastani hupenee ulkona syömiseen, yritän mahdollisuuksien mukaan löytää edullisia lounaita ja illallisia. Mitä etäämmälle keskustasta menee, sitä edullisemmaksi syöminenkin käy. Mutta aina ei huvita lähteä merta edemmäs (halpaan) kalaan, vaan olisi mukavaa syödä edullista ruokaa myös vaikkapa Tallinnan vanhassakaupungissa.

Onko se edes mahdollista? Voiko yhtälö halpa ravintola + Tallinna + vanhakaupunki olla totta? Kyllä vaan! Alla seitsemän suosikkiani: paikkoja, joissa syön erityisesti yrittäessäni elää säästeliäästi, mutta kuitenkaan ei huvittaisi kokkailla kämpillä. 

NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
Klikkaa kuvaa, niin löydät paljon lisää tunnelmia tästä edullista ruokaa Tallinnan vanhassakaupungissa tarjoavasta paikasta. Sen nimi on NoKu, ja löydät sen Pikk-kadulta.

1. Sekä edullista ruokaa vanhassakaupungissa että salakapakkatunnelmaa: NoKu

NoKussa lounas maksaa femman, eikä tiskiltä tilattavat a’la carte -annoksetkaan kauheita maksa – listalla ei taida yksikään annos olla lähelläkään kymppiä. Myös juomat edullisesta päästä, joten NoKu kelpaa hyvin tämän listan ensimmäiseksi budjettisyöjän paikaksi. Täältä voit lukea lisää Nokusta – ja sieltä löydät myös ovikoodin päästäksesi sinne sisään! Karttalinkki ja Facebook-sivut.
EDIT: Korona sulki Nokun keittiön ainakin toistaiseksi. Pidän sen kuitenkin toiveikkaana listalla, sillä paikka on muuten niin mainio!

2. Von Krahli baar on myös musiikkia ja teatteria

Lähellä NoKua Rataskaevu-kadulla on yksi suosikkipaikoistani vanhassakaupungissa: teatterin ja klubin etuosassa toimiva taiteellisen porukan kantapaikka Von Krahli bar. Samoilla omistajilla on myös Von Krahli Aed, Vegan V ja Vanaema juures, mutta tähän baariin suunnistan kun mielessä hyvä ja halpa ravintola keskellä vanhaakaupunkia. Kurkkaa lisää kuvia tästä viihtyisästä paikasta täältä.

Tapas-lautanen kahdelle on todella hintansa väärti, samoin täytetyt lätyt. Yksikin yleensä riittää, ja kahdesta tulee todella täyteen. Aamiaista tarjolla koko päivän, ja juomatkin kohtuuhintaisia. Karttalinkki ja Facebook-sivut, joista voit tsekata osuuko reissusi kohdalle joku kiinnostava keikka tai tapahtuma.

naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa
Nãganaga on rento ja viihtyisä – kuvaa klikkaamalla voit lukea paikasta lisää.

3. Nãganaga Uus-kadun alussa

Suosikkejani listatessani huomaan, että kaikki ovat enemmän tai vähemmän boheemeja – tai ainakin hyvin rentoja paikkoja. Nãganaga ei tee tässä poikkeusta. Villisti sisustettu kellari, jossa edullista ruokaa kevyesti aasialaisella meiningillä. Pääruuista vain yksi maksaa yli kympin. Jos olet myöhäisen aamiaisen tarpeessa täältä löydät myös sellaista. Juttu yhdestä Nãganagan visiitistäni täällä, kartalta löydät sen täältä ja jos haluat kurkata etukäteen lounaslistaa niin sekin onnistuu.

Edullista ruokaa vanhassakaupungissa tarjoilee siis myös Nãganaga!

Kohvik August on hyvä paikka syödä aamiainen Tallinnassa
August näytti vielä vähän aikaa sitten tältä. Se on juuri nyt kiinni ja muuttamassa uusiin tiloihin. Klikkaa kuvaa niin näet miltä vanha paikka näytti!

4. August pukeutuu Marimekkoon

EDIT: August on juuri tällä hetkellä muuttamassa uusiin tiloihin, joten se on tilapäisesti suljettu. Seuraa Sooloiluja-sivua Facebookissa, niin kuulet milloin se taas aukeaa! 

Tätä pientä Väike-Karjakadun kahvilaa pukee Marimekko: kivoja retrokuoseja on niin tyynyissä kuin muissakin tekstiileissä. August on kotoisa kulmakuppila, jonka keittiö aukeaa jo aamiaisaikaan ja pysyy avoinna iltamyöhään. Rennolla otteella tehtyä ruokaa ja kukkaroystävällisesti hinnoiteltuja juomia. August on yksi suosikeistani niin tunnelmansa kuin hintojensakin takia – siksi kannattaakin lukea siitä kirjoittamani postaus. Augustin ruokalistaa voit kurkata täältä

5. Kompressor on se kuuluisa lättyravintola

Kompressor ei tarjoa vain edullista ruokaa, vaan myös valtavan kokoisia annoksia! Juomiakaan ei ole hinnalla pilattu, joten ymmärrän hyvin suosion. En ole kirjoittanut siitä omaa postausta, sillä paikka on aina niin täynnä että kameran kanssa olisi vaikea olla häiriköimättä muita ruokailijoita. Löydät Kompressorin lähes vastapäätä Von Krahli baaria Rataskaevukadulla. Jos haluat ihmetellä etukäteen superhalpoja hintoja, sekin onnistuu heidän nettisivuillaan. Palvelu on muuten tasaisen töykeää, mutta sen ei kannata antaa häiritä. 

must puudel ravintolan sisääntulo ja baaritiski
Must Puudel on kuin kokoelma erilaisia retrohenkisiä olohuoneita. Klikkaa tätä kuvaa, niin pääset kurkkaamaan miltä sisällä näyttää!

6. Must Puudel on kaikkea muuta kuin musta

Myös tämä halpaa ruokaa vanhassakaupungissa tarjoileva suosikkikuppilani on melkoinen Tikkurilan värikartta: ravintola ja baari täynnä räiskyviä kuoseja. Katso kuvia täältä, sillä myös Must Puudel on saanut omankin postauksen. Kartalta löydät sen täältä ja ruokalistan ja muut tiedot heidän Facebook-sivuiltaan

EDIT: Must Puudel oli jonkin aikaa hienoissa uusissa tiloissa entisen Art Priorin tiloissa. Siitä voit lukea täältä täältä. Mutta ajat muuttuivat uudestaan, ja nyt Mustan Puudelin löydät osoitteesta Kuninga 4. Tyyliltään ja tunnelmaltaan tämä viimeisin on paluu lähemmäs alkuperäistä. 

7. Viimeisenä harvinaisuus: III Draakon on halpa turistipaikka

Täytyy myöntää heti kärkeen, että en ole vieläkään syönyt tässä Raatihuoneen alakerran minipienessä ravintolassa – siellä on nimittäin lähes aina pitkä jono, ja olen vähän laiska jonottaja. Se on varmaan virhe, sillä keittokulhollinen III Draakonissa maksaa vain 2,50 euroa ja piirakat puolitoista. Olen kuullut että keitto on tosi hyvää, ja tunnelmahan ilmiselvästi mitä viihtyisin. Katso koko lyhyt ruokalista täältä.

Tallinnan raatihuone ulkoa

Kuten ennenkin Sooloiluja-sivustolla, tämäkään ei ole mikään sataprosenttisen kattava lista, vaan täysin subjektiivinen valikoima minun Tallinna-suosikkejani. 

Siis kenen minun? Tyyppi Sooloiluja-sivuston takana on Henna Mikkilä. Halutessasi voit tutustua minuun paremmin täällä ja täällä.

Otan aina mielelläni palautetta vastaan, sillä kaipaan itsekin vinkkejä uusien ruokapaikkojen löytämiseen! Jos siis mieleesi tuli listalta puuttuva hyvä ja halpa ravintola Tallinnan vanhassakaupungissa, niin kommentoi! Menen testaamaan, ja täydennän sen jälkeen listaa! 

Tallinnan parhaat kahvilat
Sooloiluja keräsi yhteen kaikki suosikkikahvilansa. Lue ja laita lista talteen!

9 Comments

 • Raija

  Katsoin Odessa ravintolan menun. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, ruokalista l.ytyy muttei viinilista. Miksihän? Yleensä nautitaan lasi viiniä myös lounaalla jos ruoka on sellaista että viini sopii.

  • Henna

   En osaa kyllä sanoa, mutta kyllä siellä minusta viinejäkin löytyy ihan normaaliin tapaan. Pidän Odessasta tosi paljon. Ystävällinen perheravintolan tunnelma ja mainio ruoka. Täällä juttua siitä.

  • Henna

   Itse olen käynyt Spotissa vain kerran. Se kerta ei ihastuttanut, joten pitää käydä uudestaan testaamassa joku kerta.

 • Raija

  Balthasar on hyvä paikka mutta hinnat suhteellisen korkeat. Sama koskee ravintola Maikravia Raatihuoneen torilla. Ehkä seuraava paikkamme on Rataskaivo 16 ellei mitään hyvältä vaikuttavaa uutta löydy lähitienoolta. Itselläni on pakollinen ruokavaliorajoite joten se kärsii pois esim italialaispainotteiset paikat .Myöskin Maikrav on suhteellisen hintava.

  • Henna Mikkilä

   Tuota H7:ää ja Maidelia en ole vielä itse testannutkaan. Spot on tuttu. Ihan mukava kokemus, mutta ei vielä ensivisiitin perusteella päässyt suosikkieni listalle – valinnanvaraa kun on niin valtavasti.

 • Raija

  Missään ei ole mielestäni kallista vaikka on käyty aina ns parhaimmissa paikoissa. Jos kahden henkilö lounas maksaa hieman alle 70 e ,sisältäen pääruoan, jälkiruoan ja lailliset viiniä,se on kyllä edullista. Muistan hinnat Rataskaevo 16 ravintolassa.

Kommentoi mielellään!