Von krahli baar tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Edullista ruokaa vanhassakaupungissa: 7 suosikkiani

Jotta raaskii käydä useammin Tallinnassa, pitää yrittää pitää matkabudjetti kurissa. Koska leijonanosa matkakassastani hupenee yleensä ulkona syömiseen, yritän mahdollisuuksien mukaan löytää edullisia lounaita ja illallisia. Mitä etäämmälle keskustasta menee, sitä edullisemmaksi syöminenkin käy. Mutta aina ei huvita lähteä merta edemmäs (halpaan) kalaan, vaan olisi mukavaa syödä edullista ruokaa myös vaikkapa Tallinnan Vanhassakaupungissa.

Onko se edes mahdollista? Voiko yhtälö halpa ravintola + Tallinna + vanhakaupunki olla totta? Kyllä vain! Alla seitsemän suosikkiani: paikkoja, joissa syön erityisesti yrittäessäni elää säästeliäästi. Ja muutenkin, sillä kaikissa kokkaillaan kelpo ruokaa.  

En löytänyt itseltäni kuvaa Drink baarista – enkä heidän Fb-sivuiltaankaan tätä ikivanhaa kuvaa parempaa! Huono kuva, mutta kelpo paikka.

1. Drink bar kokkailee myös edullista ruokaa

Väike Karja -kadulla oleva Drink bar on rento pubi ja  illanviettopaikka, mutta sepä tarjoilee myös kelpo ruokaa! Lounasseljankan syö kolmella eurolla ja kiinteän lounaan vajaalla vitosella, joten tämä jos joku kuuluu edullisten ruokapaikkojen listalle!

Drink bar löytyy kartalta täältä, ja vaihtuvan päivän lounaan sekä muuta ajankohtaista voit kurkkia heidän Facebook-sivuiltaan.

2. Nãganaga Uus-kadun alussa

Suosikkejani listatessani huomaan, että kaikki ovat enemmän tai vähemmän boheemeja – tai ainakin hyvin rentoja paikkoja. Nãganaga ei tee tässä poikkeusta. Villisti sisustettu kellari, jossa baarimeiningin lisäksi tarjolla kelpo ruokaa edullisin hinnoin.  Juttu yhdestä Nãganagan visiitistäni täällä, kartalta löydät sen täältä ja jos haluat kurkata etukäteen ruokalistaa niin sekin onnistuu.

naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa
Nãganaga on rento ja viihtyisä – kuvaa klikkaamalla voit lukea paikasta lisää.

3. Von Krahli baar on myös musiikkia ja teatteria

Rataskaevu-kadulla on yksi suosikkipaikoistani vanhassakaupungissa: teatterin ja klubin etuosassa toimiva taiteellisen porukan kantapaikka Von Krahli bar. Tähän baariin suunnistan kun mielessä hyvä ja halpa ravintola keskellä Vanhaakaupunkia – ja lähellä Airbnb:ssä olevaa asuntoamme!

Lue myös tämä: Von Krahli Bar on suosikkini Vanhassakaupungissa. Karttalinkki ja Facebook-sivut, joista voit tsekata osuuko reissusi kohdalle joku kiinnostava keikka tai tapahtuma.

Huom! Korona-aika on voinut muuttaa kaikkien paikkojen tarjontaa, joten mistään listan paikasta en uskalla antaa satavarmaa takuuta!

Oats on sympaattinen kulmakahvila-ravintola Müürivahekadulla. Tällä listalla se on edullisten hintojen, hyvien makujen ja sympaattisen palvelun takia! 

4. Kauraisia herkkuja tarjoilee Oats

Rennon boheemin ja edullisen August kohvikin sulkemista jäi moni harmittelemaan, mutta hyviä uutisia: sen entisissä tiloissa on tosi mukava uusi ravintola Oats! Sen ruokalistalla ei ole lihaa eikä kalaa, joten monet Oatsin annoksista sopivat myös vegaaneille. Täysin vegaaninen paikka ei kuitenkaan ole, sillä aamiaismenussa on mm. munakkaita ja herkullisia lettuja. 

Gluteeniton herkkusienipasta vei kielen menessään, eikä annoksella ollut hintaa kuin seitsemän euroa joten Oats pääsee heittämällä tälle edullisten Vanhankaupungin ravintoloiden listalle! Sen Fb-sivut löydät täältä, osoite on Väike-Karja 5

kompressor lettubaari
Kompressorissa on mukavan rento tunnelma ja todella edulliset hinnat. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

5. Kompressor on se kuuluisa lättyravintola

Kompressor ei tarjoa vain edullista ruokaa, vaan myös valtavan kokoisia annoksia! Juomiakaan ei ole hinnalla pilattu, joten ymmärrän hyvin suosion. Lue myös tämä: Kompressor on helppo, hauska ja herkullinen.  Jos haluat ihmetellä etukäteen superhalpoja hintoja, sekin onnistuu heidän nettisivuillaan. Palvelu on toisinaan vähän töykeää tai välinpitämättömän tuntuista, mutta sen ei kannata antaa häiritä. 

Tämän näköisen vaaleanpunaisen talon alakerrasta löytyy Must Puudel.

6. Must Puudel on kaikkea muuta kuin musta

Monella pidempään Tallinnassa käyneellä on ikävä alkuperäistä boheemia Müürivahekadun Must Puudelia, mutta minulla on hyviä uutisia: Kuningakadun uudempi Puudel on myös tosi viihtyisä! 

Paikka on edelleen suosittu samoista syistä kuin originaalikin: ruoka on edullista ja hyvää. Lisäpisteitä Must Puudel saa siitä, että se aukeaa aikaisin ja tarjoilee myös aamiaista. 

Kartalta löydät sen täältä ja ruokalistan ja muut tiedot heidän Facebook-sivuiltaan

Haluatko muuten tietää miltä vanha Must Puudel näytti? Klikkaa itsesi tänne niin näet!

III Draakonin hämyistä tunnelmaa. Klikkaa, niin näet lisää kuvia!

7. III Draakon on keskiaikainen pikaruokakuppila

Raatihuoneen alakerran minipientä ravintolaa voisi erehtyä pitämään turistirysänä, mutta se on oikeasti ihan mainio ja edullinen ruokapaikka! Kulhollinen III Draakonin soppaa maksaa vain 2,50 euroa ja piirakat puolitoista. Keitto on hyvää, ja tunnelma mitä viihtyisin… vaikka joskus voikin kaupan päällisiksi saada kievarin emänniltä läksytyksen! Lue myös tämä: III Draakon: turistirysä vai todellinen helmi? Katso koko lyhyt ruokalista täältä.

Tallinnan raatihuone ulkoa

Kuten ennenkin Sooloiluja-sivustolla, tämäkään ei ole mikään sataprosenttisen kattava lista, vaan valikoima minun Tallinna-suosikkejani. 

Siis kenen minun? Tyyppi Sooloiluja-sivuston takana on Henna Mikkilä. Halutessasi voit tutustua minuun paremmin täällä ja täällä.

Otan aina mielelläni palautetta vastaan, sillä kaipaan itsekin vinkkejä uusien ruokapaikkojen löytämiseen! Jos siis mieleesi tuli listalta puuttuva hyvä ja halpa ravintola Tallinnan vanhassakaupungissa, niin kommentoi! Menen testaamaan, ja täydennän sen jälkeen listaa! 

Tallinnan parhaat kahvilat
Sooloiluja keräsi yhteen kaikki suosikkikahvilansa. Lue ja laita lista talteen!

13 Comments

  • Henna

   Tämä on hyvä lisäys! Minulle Dubliner on jotenkin Vanhankaupungin ulkopuolella, siksi se ehkä jäi listalta – mutta on siis todella muistamisen arvoinen, sillä hinta ja laatu ovat erinomaisessa suhteessa.

 • Tomppa

  Me kävimme kiertelemässä samoja paikkoja mitä Herlevin Aksu, eli Art priori, Kampai, Põholan panimo ja mitä kaikkea ja oli tosi hyviä osumia. Sekä tietenkin Kaja Pizza Köök

  Õle 33, 10319 Tallinn, Viro

  • Henna

   Kiva kuulla! Minulla tuo Art Priorin ranskalaisversio vielä testaamatta, kun vaikutti menun perusteella aika arvokkaalta… kiva siis kuulla että oli hyvä. Ja hitsi, tuo Kampai ei ole onnistunut ihastuttamaan minua vaikka olen testannut sen kolme kertaa! Pitäisikö vielä kerran antaa sille mahdollisuus? Mitä söitte?

 • Raija

  Katsoin Odessa ravintolan menun. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, ruokalista l.ytyy muttei viinilista. Miksihän? Yleensä nautitaan lasi viiniä myös lounaalla jos ruoka on sellaista että viini sopii.

  • Henna

   En osaa kyllä sanoa, mutta kyllä siellä minusta viinejäkin löytyy ihan normaaliin tapaan. Pidän Odessasta tosi paljon. Ystävällinen perheravintolan tunnelma ja mainio ruoka. Täällä juttua siitä.

  • Henna

   Itse olen käynyt Spotissa vain kerran. Se kerta ei ihastuttanut, joten pitää käydä uudestaan testaamassa joku kerta.

 • Raija

  Balthasar on hyvä paikka mutta hinnat suhteellisen korkeat. Sama koskee ravintola Maikravia Raatihuoneen torilla. Ehkä seuraava paikkamme on Rataskaivo 16 ellei mitään hyvältä vaikuttavaa uutta löydy lähitienoolta. Itselläni on pakollinen ruokavaliorajoite joten se kärsii pois esim italialaispainotteiset paikat .Myöskin Maikrav on suhteellisen hintava.

  • Henna Mikkilä

   Tuota H7:ää ja Maidelia en ole vielä itse testannutkaan. Spot on tuttu. Ihan mukava kokemus, mutta ei vielä ensivisiitin perusteella päässyt suosikkieni listalle – valinnanvaraa kun on niin valtavasti.

 • Raija

  Missään ei ole mielestäni kallista vaikka on käyty aina ns parhaimmissa paikoissa. Jos kahden henkilö lounas maksaa hieman alle 70 e ,sisältäen pääruoan, jälkiruoan ja lailliset viiniä,se on kyllä edullista. Muistan hinnat Rataskaevo 16 ravintolassa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.