Rotermanni
Kaupunginosat,  Opas,  Ostokset

Rotermanni: ravintoloita, shoppailua ja upeaa arkkitehtuuria

Olen oppinut pitämään Rotermannin korttelista. Aluksi suhtauduin siihen jotenkin välinpitämättömästi, mutta visiitti kerrallaan asenteeni on muuttunut – nykyään Rotermanni on minusta todella käymisen arvoinen pieni kaupunginosa!

Parasta Rotermannissa on se, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin: mainioita ravintoloita, viihtyisiä kahviloita, rentoja baareja, persoonallisia pikkukauppoja, edullisia ketjuliikkeitä ja onpa siellä tarjolla majoitustakin. 

Rotermanni saa minulta pisteitä myös upeasta arkkitehtuurista! Alue on malliesimerkki siitä, miten Virossa osataan yhdistää luovasti uutta ja vanhaa. Rotermanni tarjoaa siis ihasteltavaa sinullekin, jota ravintolat ja kaupat ei ehkä kiinnosta. 

Lähdetään siis katsomaan, mitä kaikkea Rotermannista löytyy!

Kiinnostaako sinua muutkin Sooloiluja-sivuston kaupunginosaoppaat? Löydät ne kaikki tämän linkin takaa.

Rotermanni-keskuksen maskotti on punainen buldogi

Tässä pikalinkit Rotermanni-oppaani eri osiin:

Ivo Nikkolo Rotermanni

Rotermanni on shoppailua

Rotermannissa on muutama vaatekauppa, joita ei muualta Tallinnasta löydy: Pull & Bear, Stradivarius ja Bershka. Nyt näiden kolmen joukkoon liittyi neljäskin, kun H&M:n kanssa samaan perheeseen kuuluva COS avasi ensimmäisen Tallinnan liikkeensä Rotermanniin.

COS Rotermanni

Pull&Bear, Stradivarius ja Bershka kuuluvat samaan Inditex-ketjuun kuin Zara. Ne on profiloitu vähän nuorekkaammiksi, mutta kyllä tämä täti-ihminenkin löytää niistä edullista ostettavaa. 

(Puku)miehenä olisin kiinnostunut tutustumaan Suitsupply-nimiseen kauppaan. Todella tyylikkään näköinen valikoima niin pukuja kuin rennompaakin miestenvaatetta. Suitsupplyn sivut tämän linkin takana. 

Toinen Inditexin tyyppinen muotiketju on nimeltään KK-fashion, jolla on Euroopan kaupungeista tuttuja brändejä kuten Cortefiel, Women’Secret ja Springfield.

En tiedä onko joku näistä rantautunut jo Suomeenkin, mutta sen tiedän että Rotermannista löytyy sekä Women’Secret että Springfield.

Rotermanni Stradivarius

Pikkuputiikkeja Rotermannissa

Rotermannissa on kiinnostava valikoima ketjuliikkeitä, mutta kannattaa poiketa myös näihin persoonallisiin pikkupuoteihin:

 • A.G.A.N. on laadukas second hand -vaatekauppa, jossa ihastuin erityisesti mekkovalikoimaan ja laukkuihin. Katso ajankohtainen valikoima heidän Facebook-sivultaan.
 • A.G.A.N.in naapuri Fiorete myy italialaisia designer-luomuksia hintaan, joihin taviksellakin voi olla varaa kun joskus kaipaa erityisen juhlavaa tai näyttävää päällepantavaa. Heidän Fb-sivuiltaan voit kurkkia valikoimaa. 
 • Reede myy nuorekasta katumuotia. Katso täältä lisää.

Virolaista designia

Pidän siitä että kansainvälisten merkkien ja ketjujen lisäksi myös virolainen design on edustettuna Rotermannissa. 

Diana Arno on virolainen muotibrändi, joka on päässyt Voguen, InStylen ja Ellen kaltaisiin kansainvälisiin muotijulkaisuihin!  Löydät heidän lippulaivamyymälänsä Rotermannista, ja Diana Arnon nettisivuilta voit kurkkia mallistoa. 

Tallinn Design House on tyylikäs kauppa täynnä virolaista designia vaatteista astioihin, asusteisiin, kodinsisustukseen ja kosmetiikkaan. Mainio paikka luoda silmäys paikallisten suunnittelijoiden luomuksiin ja ostaa vaikka lahjoja tai tuliaisia. Heillä on myös verkkokauppa, jonka löydät täältä.

Ivo Nikkolo Rotermannissa

Ivo Nikkolo on virolainen vaatebrändi, jonka lippulaivamyymälä on nykyään Rotermannissa. Se tarjoaa laadukkaita ja ajattomiakin vaatteita ja asusteita naisille. Minulla on yksi Ivo Nikkolon hame, joka on vuosikausia palvellut luottovaatteeni! 

Ivo Nikkolon omat sivut ja verkkokauppa löytyy täältä, Rotermannin liike on Virukeskuksen puoleisella laidalla.  

Pull&Bear löytyy Rotermanni-keskuksesta Tallinnasta

Tutustu myös näihin!

Rotermannissa on myös parin kiinnostavan virolaisen asustebrändin myymälät:

 • Von Baer valmistaa upeita nahkaisia laukkuja, reppuja, lompakoita ja läppärilaukkuja. Tuotteita myydään jo yli 50 maassa ympäri maailman, mutta lippulaivamyymälä löytyy Rotermannista. Von Baerin omat sivut ovat täällä
 • Aegaon on virolainen rannekellobrändi, jonka ainoa kivijalkakauppa on Rotermannissa. Meidän perheestä, mieheni ranteesta löytyy yksi tämän brändin tuote – tyylikäs design-tuote minun makuuni. Aegaonin sivuilta voit katsoa millainen valikoima tuotteita heillä on. 

Takaisin ylävalikkoon ↑↑↑

Flamm-ravintolassa on viihtyisää

Nälkä? Nyt esittelen Rotermannin ravintolat

Rotermannista on vähitellen kehkeytynyt kelpo ravintolakeskittymä!  

R14 on upean näköisessä tilassa!
 • Platz on suomalaisten suosiossa, sillä siellä kuuluu usein äidinkieltäni. Platzilla samat omistajat kuin Kadriorgin suunnalla olevalla Radiolla – osaamista siis löytyy. Heidän Fb-sivuillaan on yhteystiedot ja ruokalistat.
 • Belgialaisravintola Bruxx on Rotermannin uudempia tulokkaita. Käyn siellä arkilounailla, mutta iltalistallakin on tartarin tai sinisimpukoiden kaltaisia belgialaisia klassikoita. Infot ja ruokalistat löydät parhaiten heidän Instastaan.
Bruxx Rotermanni
 • Kasvissyöjälle on Rotermannissa oma keidas, vegaaniravintola Oasis. Arkilounastarjouksen ja à la carten lisäksi myös klubikeikkoja. Löydät ruokalistat ja iltaohjelman Oasiksen Fb-sivuilta.
 • Kasvissyöjän kannattaa tutustua myös pieneen Purée-nimiseen paikkaan, joka on avoinna arkipäivisin. 
 • Viimeisimpänä Rotermanniin on avannut ravintola nimeltä Stalker. Se on baari, mutta virolaiseen tapaan myös täysverinen ruokaravintola. Helmikuun 2023 puolivälistä eteenpäin Stalkerilla on myös aamusta saakka auki oleva kahvilapuoli. Kaiken tarpeellisen löydät Stalkerin Facebook-sivuilta

Ja vielä löytyy lisääkin hyviä ruokaravintoloita:

 • Musiikkiravintola Chicago 1933 tarjoilee myös syötävää. Sekä iltaohjelman että muut infot löydät parhaiten Chicagon Fb-sivuilta. 
 • Liharuuan ystävä suunnistaa pihviravintolaan nimeltä Pull 
 • Aasialaisesta ruuasta pitävälle suosittelen Om.House nimistä ravintolaa. Heidän Fb-sivuiltaan infot.
 • Taqueria taco- ja cocktailbaariin suunnistaa meksikolaisen ruuan ystävä, eli keittiöitä löytyy maailman joka kolkalta!   

Eikä tässäkään vielä kaikki! Maukasta syötävää tarjoilevat myös mm. Orangerie, Gallery cafe, Levier, Brasserie 11, Tapas-baari Siesta… kaikki alueen ravintolat on listattu Rotermannin nettisivuille

Ja hei, tämä on tosi näppärä sivu: kaikkien Rotermannin ravintoloiden lounastarjoukset löydät tämän linkin takaa – tosin vain viroksi. 

Takaisin ylävalikkoon ↑↑↑

Taptapissa on melkoisen vaikuttava valikoima pienpanimo-oluita!

Rotermanniin baarit

Ruokaravintoloiden lisäksi Rotermanniin on kerääntynyt myös kelpo valikoima baareja ja muita iltaravintoloita. 

Oluenystävän kannattaa suunnistaa baareihin nimeltä BrewDog ja Taptap. Ne kumpikin löytyvät Stalker-kujan varrelta. 

Samaisen kujan varrella on myös uuden Stalker baarin ja ravintolan ovi – kannattaa kävellä siitäkin sisään, sillä jo tila ja sen sisustus ovat näkemisen arvoiset.  

Stalker Rotermannissa
Stalkerin upea tila teki ainakin minuun vaikutuksen!

Mutta ei viininystävänkään tarvitse kuivin suin lähteä Rotermannista. Time to Wine avasi sinne uuden baarin suositun Kopli-kadun baarinsa lisäksi. Myös R14 ja Flamm ovat myös viinibaareja, ja Siesta tapas-baarinkin viinitarjontaa kannattaa käydä testaamassa. 

Chicago 1933 on ravintola ja baari, joka tarjoilee juomien ja ruuan lisäksi elävää musiikkia joka ikisenä iltana! Kuva: Chicago 1933.

Ja jälleen kerran tv-shopin tyyliin eikä tässä vielä kaikki! Baarikärpäsen ja yökukkujan kannattaa kierroksellaan suunnata myös näihin:

 • Chicago 1933 tarjoilee vierailleen elävää musiikkia viikon jokaisena iltana. 
 • Urban Bar ei taida ”virallisesti” kuulua Rotermanniin, mutta on niin samalla alueella että sekin voi mahtua baarikierroksen ohjelmaan. 

Takaisin ylävalikkoon ↑↑↑

Rotermannin kahvilat

Ravintoloita, baareja, kauppoja… mutta tottakai Rotermannista löytyy myös kahviloita!

Levier on yksi suosikkikahviloistani koko kaupungissa! Sen makeat kahvilaherkut vievät kielen mennessään, ja lisäksi á la carte -listallinen herkullista syötävää. Arkisin on tarjolla päivittäin vaihtuvia lounasannoksia. Ruokalistat, aukiolot ja muut infot löydät parhaiten heidän Facebook-sivuiltaan

Røst on paikka josta voi ostaa tuliaisia kotiin

Suosittu Røst. Tässä ihanassa leipomokahvilassa tulee paikan päällä nautittua tuore croissant tai korvapuusti kahvin kanssa, ja kotiin viemiseksi nappaan herkullisen juureen leivotun leivän. 

Uudempia tulokkaita Rotermannin kahvilatarjontaan ovat Gallery Cafe sekä Stalkerin kahvila (joka tosin aukeaa vasta helmikuussa 2023). 

Purée on terveellinen ja herkullinen. Hyvä vaihtoehto aamu- tai välipalan mukaan nappaamiseen. Katso ruokalista täältä

Takaisin ylävalikkoon ↑↑↑

Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
Røst tuoksuu ja maistuu aamusta iltaan.

Rotermannin herkkukaupat

Belgialaisen suklaan ystävän kannattaa piipahtaa Jeff de Bruges -suklaakauppaan. Se pääsi mukaan myös tälle Tallinnan suklaakaupat -listalleni.

Kalevin suklaatehtaan myymälä myy virolaisen klassikkobrändin suklaita ja muita makeisia. Heidän (vironkieliset) sivunsa tämän linkin takana

Vähän erilaisia herkkuja myy juustokauppa nimeltä Juustukuningad. Kurkkaa heidän sivuiltaan lisää infoa.

Takaisin ylävalikkoon ↑↑↑

Rotermanni-keskuksen iltavaloja

Haluatko kuulla lisää? 

Jos pidit Sooloiluja-blogin Rotermanni-raportista, niin uskon että voisit kiinnostua muistakin jutuistani. Pysy siis mukana seuraamalla Sooloiluja-kanavia:

Tämä Ärimaja-rakennus on aivan uusinta Rotermannia.
Uuden Ärimaja-rakennuksen ala-aula on mainio esimerkki siitä, miten Rotermannissa osataan yhdistää vanhaa ja uutta.
Ärimajan ala-aulassa on upea kuva, josta näkee miltä sama alue on aikoinaan näyttänyt. Kannattaa pistäytyä siis sisään!

9 Comments

  • Henna Mikkilä

   Näin ymmärsin – eikä sitä enää Google-kartaltakaan löytynyt. Ehkä tämä uusi paikka on samojen omistajien, ja sama mukava meno jatkuu. Ei auta kuin käydä testaamassa!

 • Päivi/ Kelvästä kartalle

  Kiva kun tästä Rottermannin alueestakin kirjoitellaan, Telliskivi näkyy yleensä saavan eniten huomioita.
  Me testattiini Saku Gastro pub, ja ehdottoman vahva suositus paikalle! En vain ole vielä ehtinyt siitä postausta kirjoitella.
  Paikka näytti olevan paikallisten keskuudessa hyvin suosittu, joten pöytävaraus saattaa olla paikallaan ainakin viikonloppuna. Kiva ja rento fiilis, ehdottomasti voi suositella.
  Ruoka oli kaikkiaan hyvää, mutta bataattiranut oli aivan taivaalliset!

  • Henna Mikkilä

   Mulla on Saku Gastro pub testaamatta, mutta nytpä ymmärsin jostain että sitä ei enää olisi! Sen paikalla kuulemma ravintola nimeltä Lokal. Ei mitään tietoa onko samat omistajat ja sama meininki – pitää ottaa testattavien listalle.

 • Taina

  Hyvä juttu! Mutta mihin jäi ravintoloista Kaks kokka? Todella hyvää ruokaa ja ei vie koko budjettia. Ainakaan reilu vuosi sitten, toivon ettei tilanneole muuttunut.

  • Henna Mikkilä

   Monta ravintolaa listasta varmasti puuttuu, sillä kun omalla lompakolla syön niin lista karttuu vähitellen. Kaks kokka -ravintolassa itse asiassa olen käynyt, mutta se ei täyttänyt kaikkia kriteereitäni. Viinit olivat minun makuuni vähän kalliihkosti hinnoiteltuja ainakin silloin kun minä kävin. Sitä kyllä kehutaan kovasti, joten pitäisi varmaankin käydä jossain välissä uudestaan. Tarjontaa vaan on niin älyttömän paljon, että miten niihin kaikkiin ehtii – ja on varaa!

  • Henna Mikkilä

   Lennusadam on upea esimerkki siitä, samoin Noblessnerin alue. Siellä osataan. Kivoja vinkkejä sun blogissa. Pitää pistää korvan taakse.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.