Rotermanni-keskus Tallinnassa on hyvä paikka, jos suunnitelmissa ostokset, ravintola, baari tai kahvila
Kaupunginosat,  Ostokset

Rotermanni on muotia, ravintoloita ja paljon muuta

Olen oppinut pitämään Rotermannin korttelista. Suhtauduin alueeseen aikaisemmin jotenkin välinpitämättömästi, ja sen sijaan askeleeni suuntautuivat usein vaikkapa Telliskiven alueelle ja sen kauppoihin. Visiitti kerrallaan asenteeni on kuitenkin muuttunut, ja nykyään Rotermanni on minusta todella käymisen arvoinen pieni kaupunginosa!

Parasta Rotermannissa on se, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Alueella on mainioita ravintoloita, viihtyisiä kahviloita, rentoja baareja, persoonallisia pikkukauppoja, edullisia ketjuliikkeitä ja onpa siellä pieni valikoima majoitustakin. 

Lisäbonuksen Rotermannille annan siitä, että sen arkkitehtuuri on upeaa! Pidän siitä, miten Virossa osataan yhdistää luovalla tavalla uutta vanhaan, ja Rotermanni-keskus on malliesimerkki tästä. Rotermanni tarjoaa ihasteltavaa siis sellaisellekin, jota eivät ravintolat ja kaupat kiinnosta. 

Lähdetään siis katsomaan, mitä kaikkea Rotermannista löytyy!

Kiinnostaako sinua muutkin Sooloiluja-sivuston kaupunginosaoppaat? Löydät ne kaikki tämän linkin takaa.

Tallinnan Rotermanni on kiinnostavaa arkkitehtuuria
Rotermanni-keskus on lähellä satamaa Tallinnassa
Rotermanni-keskuksen maskotti on punainen buldogi

Rotermanni on shoppailua

Rotermannissa on muutama mainio vaatekauppa, joita ei muualta Tallinnasta löydy: Pull & Bear, Stradivarius ja Bershka. Nyt näiden kolmen joukkoon liittyi neljäskin, kun H&M:n kanssa samaan perheeseen kuuluva COS avasi ensimmäisen Tallinnan liikkeensä Rotermanniin.

Pull&Bear, Stradivarius ja Bershka kuuluvat samaan Inditex-ketjuun kuin Zara. Ne on profiloitu vähän nuorekkaammiksi, mutta kyllä tämä täti-ihminenkin löytää niistä hauskaa ja edullista ostettavaa. 

Stradivarius Tallinnan Rotermannissa
Bershka on nuorekas, trendikäs ja edullinen vaatekauppa Rotermannissa Tallinnassa
"Facebookin Tallinnatärpit-ryhmässä kysellään usein shoppailuvinkkejä. Jos aikaa ei ole paljon, niin vinkkini on pysyä keskustassa: kolua Rotermanni ja Viru-keskus, ja täydennä kierrosta Solariksen kenkäkaupoilla."
Pull&Bear löytyy Rotermanni-keskuksesta Tallinnasta

Toinen Inditexin tyyppinen yritysrypäs on nimeltään KK-fashion, jolla on Euroopan isoista kaupungeista tuttuja brändejä kuin Cortefiel, Women’Secret ja Springfield. En tiedä onko joku näistä rantautunut jo Suomeenkin, mutta sen tiedän että Turun seudulle ei ole. Rotermannista sen sijaan löytyy sekä Women’Secret että Springfield.

Muita kauppoja Rotermannissa

 • A.G.A.N. myy nuorten virolaisten designereiden vaatteita, mutta on myös laadukas second hand -vaatekauppa. Katso tunnelmia heidän Facebook-sivultaan.
 • (Puku)miehenä olisin kiinnostunut tutustumaan Suitsupply-nimiseen kauppaan. Todella tyylikkään näköinen valikoima miesten vaatteita niin pukumiehelle kuin rennommallekin pukeutujalle.
 • Belgialaisen suklaan ystävän kannattaa piipahtaa Jeff de Bruges -suklaakauppaan. Se pääsi mukaan myös tälle Tallinnan suklaakaupat -listalleni. 
 • Kalevin suklaatehtaan myymälä myy virolaisen klassikkobrändin suklaita ja muita makeisia.

Tämän linkin takaa löydät kaikki muutkin Rotermannin kaupat. 

Cos Rotermanni Tallinna
COS tuli Tallinnaan, ja ensimmäinen myymälä on Rotermannissa.

Kun nälkä iskee, on Rotermannista löytyy ravintola jos toinenkin

Iso osa Rotermannin ravintoloista on itselläni vielä testaamatta, sillä niitä on paljon ja vaihtuvuuttakin jonkin verran. 

 • R14 on ravintola, viinibaari ja viinikauppa. Plussaa edullisesta lounaasta, hienosta sisustuksesta ja siitä, että listalla on paljo hyviä viinejä myös laseittin.
 • Flamm on sekä ravintola että viinibaari. Ruokalistan kivijalka ovat Ranskan Alsacen alueen suositut Flammkuchenit – valkoiset pizzat. Oma suosikkini listalta on Fatale, jonka nimen mainitseminenkin herauttaa veden kielelle.
 • Platzilla on samat omistajat kuin edesmenneellä Ribelläja Kadriorgin suunnalla olevalla Radiolla – osaamista siis löytyy. 
 • Taqueria on taco- ja cocktailbaari, jota moni kehuu – ja on minulla edelleen testaamatta! Olen kuitenkin kuullut siitä niin paljon positiivista, että kannattaa käydä itse testaamassa. 

Lisäksi kannattaa testata vegaaniravintola Oasis, Chicago 1933, liharuuan ystävän Pull ja japanilaisvaikutteinen Om House. Uusin tulokas on belgialaisravintola Bruxx.

Oluenystäviä hemmottelevat BrewDog ja Taptap, viininystävän kannattaa suunnistaa R14:n ja Flammin lisäksi myös Time to Wine -viinibaariin.

R14 on upean näköinen!
Flamm on hyvä viinibaari joka tarjoilee flamkuchen valkoista pizzaa
Flamm on niin pieni, että mikäli haluat syödä paikan päällä pöytävaraus on lähes pakollinen.

Rotermanni tarjoilee myös aamiaista ja herkkuja mukaan

Samalla kapoisella Stalker-kujalla on monta pientä paikkaa, jotka tarjoilevat tuoksuvia leivonnaisia ja muita aamupalaksi kelpaavia herkkuja jo aamukahdeksasta eteenpäin. Tässä niistä muutamia:

 • Suosittu Røst. Paikan päällä tässä ihanassa leipomokahvilassa tulee nautittua tuore croissant tai korvapuusti kahvin kanssa, kotiin viemiseksi nappaan herkullisen juureen leivotun leivän. 
 • Mainio Levier. Kahvila oli ennen Kalamajan sydämessä, mutta siirtyi Rotermanniin ja laajensi tilojensa lisäksi myös tarjontaa: pullien ja herkkujen lisäksi aamiaista, lounasta ja muutenkin listalta annoksia. Täällä juttu vanhasta Levieristä
Levier-kahvila on tosi suosittu paikka herkutella tai syödä lounasta.
 • Ruby-kahvilassa tarjoilee jenkkityyliin aamiaista koko päivän, ja muitakin delituotteita tarjolla aamuvarhaisesta iltaan. Rubyn Instassa näet millaisia herkkuja löytyy. 
 • Purée on terveellinen ja herkullinen. Hyvä vaihtoehto aamu- tai välipalan mukaan nappaamiseen. Katso ruokalista täältä. 
 • Epic-coffee oli ennen Müürivahekujalla Vanhassakaupungissa, mutta muutti sittemmin Rotermanniin. Kahvia ja herkkuja voi nauttia paikan päällä, napata mukaan tai tilata kuriirilla. Epicin Facebook löytyy täältä.
Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
Røst tuoksuu ja maistuu aamusta iltaan.

Bonuslöytönä tyylikäs Tallinn Design House

Sokerina pohjalla kiva löytö: Tallinn Design House on tyylikäs kauppa täynnä virolaista designia astioista vaatteisiin, asusteisiin ja jopa kosmetiikkaan. Mainio paikka luoda silmäys paikallisten suunnittelijoiden luomuksiin ja ostaa vaikka lahjoja tai tuliaisia. Heillä on myös verkkokauppa, jonka löydät täältä

Tallinn Design House on iso myymälä keskellä Rotermanni-keskusta
Tallinna Design House on keskellä Rotermanni keskusta
Tallinna Design House tarjoaa virolaista suunnittelua yhden katon alta

Siinäpä yhteenvetoa Rotermannista! Kuuluuko se sinun Tallinnan matkojesi ohjelmaan?

Olen muuten sitä mieltä, että usein on turha lähteä merta edemmäs kalaan: Rocca al Mare ja Ülemiste ovat valtavia ostoskeskuksia, mutta periaatteessa suurin osa samoista liikkeistä löytyy keskustastakin. Mielestäni etenkin lyhyemmällä lomalla löytää kelpo kattauksen hyviä merkkejä kahlaamalla läpi Rotermannin, Viru-keskuksen ja Solariksen (jossa on mielestäni kaupungin parhaat kenkäkaupat). Näistä kaikista lisää myöhemmissä postuksissa… pitää täydentää lompakkoa, ennen kuin uskallan lähteä tekemään seuraavaa shoppaus-raporttia.

Rotermanni-keskuksen iltavaloja

Haluatko kuulla lisää? 

Jos pidit Sooloiluja-blogin Rotermanni-raportista, niin uskon että voisit kiinnostua muistakin jutuistani. Pysy siis mukana seuraamalla Sooloiluja-kanavia:

Tämä Ärimaja-rakennus on aivan uusinta Rotermannia.
Uuden Ärimaja-rakennuksen ala-aula on mainio esimerkki siitä, miten Rotermannissa osataan yhdistää vanhaa ja uutta.
Ärimajan ala-aulassa on upea kuva, josta näkee miltä sama alue on aikoinaan näyttänyt. Kannattaa pistäytyä siis sisään!

9 Comments

  • Henna Mikkilä

   Näin ymmärsin – eikä sitä enää Google-kartaltakaan löytynyt. Ehkä tämä uusi paikka on samojen omistajien, ja sama mukava meno jatkuu. Ei auta kuin käydä testaamassa!

 • Päivi/ Kelvästä kartalle

  Kiva kun tästä Rottermannin alueestakin kirjoitellaan, Telliskivi näkyy yleensä saavan eniten huomioita.
  Me testattiini Saku Gastro pub, ja ehdottoman vahva suositus paikalle! En vain ole vielä ehtinyt siitä postausta kirjoitella.
  Paikka näytti olevan paikallisten keskuudessa hyvin suosittu, joten pöytävaraus saattaa olla paikallaan ainakin viikonloppuna. Kiva ja rento fiilis, ehdottomasti voi suositella.
  Ruoka oli kaikkiaan hyvää, mutta bataattiranut oli aivan taivaalliset!

  • Henna Mikkilä

   Mulla on Saku Gastro pub testaamatta, mutta nytpä ymmärsin jostain että sitä ei enää olisi! Sen paikalla kuulemma ravintola nimeltä Lokal. Ei mitään tietoa onko samat omistajat ja sama meininki – pitää ottaa testattavien listalle.

 • Taina

  Hyvä juttu! Mutta mihin jäi ravintoloista Kaks kokka? Todella hyvää ruokaa ja ei vie koko budjettia. Ainakaan reilu vuosi sitten, toivon ettei tilanneole muuttunut.

  • Henna Mikkilä

   Monta ravintolaa listasta varmasti puuttuu, sillä kun omalla lompakolla syön niin lista karttuu vähitellen. Kaks kokka -ravintolassa itse asiassa olen käynyt, mutta se ei täyttänyt kaikkia kriteereitäni. Viinit olivat minun makuuni vähän kalliihkosti hinnoiteltuja ainakin silloin kun minä kävin. Sitä kyllä kehutaan kovasti, joten pitäisi varmaankin käydä jossain välissä uudestaan. Tarjontaa vaan on niin älyttömän paljon, että miten niihin kaikkiin ehtii – ja on varaa!

  • Henna Mikkilä

   Lennusadam on upea esimerkki siitä, samoin Noblessnerin alue. Siellä osataan. Kivoja vinkkejä sun blogissa. Pitää pistää korvan taakse.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.