Rotermanni-keskus Tallinnassa on hyvä paikka, jos suunnitelmissa ostokset, ravintola, baari tai kahvila
Kaupunginosat,  Ostokset,  Tallinna

Rotermanni on muotia, ravintoloita ja paljon muuta

Myönnän saman tien: vaikka olen käynyt Tallinnassa lukuisia kertoja, olen aina suhtautunut kriittisesti tai ainakin jonkinlaisella ylenkatseella Rotermanni-kortteliin. Alue ei ole oikein jaksanut innostaa, enkä ole siihen näin ollen jaksanut tutustua kunnolla. Paljon useammin tulee lähdettyä vaikkapa Telliskiven alueelle. Nyt päätin kuitenkin lähteä tekemään ”tutkivaa journalismia” Sooloiluja-sivuston nimissä. Voin saman tien paljastaa sen verran, että kannatti: Rotermanni yllätti positiivisesti!

Tämä miniraporttini sisältö on ennen kaikkea shoppailu, ostokset ja kaupat… ja tietysti myös lempiteemaani ravintolat, kahvilat ja baarit.

Mutta ennen kuin mennään aiheeseen, niin pakko sanoa sen verran että Rotermanni on mielestäni arkkitehtuuriltaan tosi hieno! Pidän siitä, miten Virossa osataan yhdistää vanhaa ja uutta, ja mielestäni Rotermanni-keskus on hyvä esimerkki tästä. Minua ilahduttaa myös se, miten rähjäinen ja kulahtanut voi olla vieri vieressä uuden ja kiiltävän kanssa. Kontrastit kiinnostaa! Jos kiinnostaa, niin kurkkaa hieno esimerkki uuden ja vanhan yhdistämisestä: Juur-ravintola Ülemisten kaupunginosassa. Mutta nyt Rotermanniin!

Rotermannin arkkitehtuuri yhdistää kiinnostavasti uutta ja vanhaa.
Tallinnan Rotermanni on kiinnostavaa arkkitehtuuria
Rotermanni-keskus on lähellä satamaa Tallinnassa
Rotermanni-keskuksen maskotti on punainen buldogi

Rotermanni on shoppailua

Yksi vaatekauppa ylitse muiden.
Sekä minun makuuni että budjettiini.

Rotermannissa käymiselle on kolme hyvää syytä: Pull & Bear, Stradivarius ja Bershka. Kaikki samassa korttelissa, ihan lähekkäin. Facebookin Tallinnatärpit-ryhmässä kysellään usein shoppailuvinkkejä. Oma vinkkini on, että monen suosittelemiin Ülemisten tai Rocca al Maren keskuksiin lähteminen on varsinkin lyhyellä reissulla ajanhukkaa, sillä keskustasta löytyy lähes samat kaupat kuin etäämmältä – mutta nämä kolme ainoastaan Rotermannista.

Pull&Bear, Stradivarius ja Bershka kuuluvat kaikki samaan Inditex-ketjuun kuin Zara. Ne on profiloitu vähän nuorekkaammiksi, mutta ainakin tämä täti löytää niistä kyllä hauskaa ja edullista ostettavaa. Tällä ekskursiollani varsinkin Stradivariuksesta! Meinasi mopo lähteä keulimaan, kun siellä olisi ollut vaikka mitä kivaa. Ostin parit housut ja yhden ihanan keltaisen kevytuntsarin. Ja todella kohtuulliseen hintaan!

Stradivarius Tallinnan Rotermannissa
Bershka on nuorekas, trendikäs ja edullinen vaatekauppa Rotermannissa Tallinnassa
"Facebookin Tallinnatärpit-ryhmässä kysellään usein shoppailuvinkkejä. Oma vinkkini on pysyä keskustassa: kolua Rotermanni ja Viru-keskus, ja jos aikaa jää niin täydennä kierrosta Solariksen kenkäkaupoilla."
Pull&Bear löytyy Rotermanni-keskuksesta Tallinnasta

Inditex-ketjuun kuuluu myös Massimo Dutti, jonka liike myös löytyy Viru-keskuksesta. Duttilla on ymmärtääkseni liike myös Helsingissä, mutta meiltä Turusta ei löydy kuin Zara. Siksi Rotermanni ja Viru-keskus ovat kelpo kohteita, jos Tallinnan reissun ohjelmassa on shoppailua.

Toinen Inditexin tyyppinen yritysrypäs on nimeltään KK-fashion, jolla on Euroopan isoista kaupungeista tuttuja brändejä kuin Cortefiel, Women’Secret ja Springfield. En osaa sanoa onko joku näistä rantautunut jo johonkin päin Suomea, mutta sen tiedän että Turun seudulle ei ole. Tiedän myös, että Rotermannista löytyy sekä Women’Secret että Springfield.

Muita kauppoja Rotermannissa – shopping ’til you’re dropping (vai miten se meni?)

 • Kosmetiikkakauppa Inglot. On ilmeisesti Helsingissä, mutta oli minulle uusi tuttavuus. Meikkitaivas! EDIT: Rotermannin Inglot on muuttanut uuteen T1-ostoskeskukseen.
 • Kalevin suklaatehtaan myymälä. Suklaa- ja karkkitaivas!
 • Ikkunan takaa totesin, että (puku)miehenä olisin kiinnostunut tutustumaan Suitsupply-nimiseen kauppaan. Kattavan näköinen valikoima miesten vaatteita – sekä pukumiehelle että vähän rennommalle pukeutujalle.
Springfield vaatekauppa tuo muotia Euroopan suurista kaupungeista Tallinnaan
Inglot on edullinen ja hyvälaatuinen meikkikauppa Rotermannissa
Inglot on kosmetiikkaa ja meikkejä Tallinnassa

Ja kun nälkä iskee, on Rotermannista löytyy myös ravintola. Jos toinenkin.

Täytyy myöntää, että suurin osa Rotermannin ravintoloista on itselläni testaamatta. Niitä on paljon, ja ne ovat vähän toisella suunnalla kuin majapaikkani, joten iltaisin ei tule lähdettyä tänne asti syömään. Monet hotellit kuitenkin ovat juuri täällä suunnalla, joten valinanvaraa riittää. Tässä pikakatsaus:

 • R14 on ravintola, viinibaari ja viinikauppa. Se on yksi Tallinnan uusimmista ravintolatulokkaista. Söin siellä mainion illallisen, josta kirjoitan ihan oman postauksenkin – sen verran positiivinen kokemus se oli. Iso plussa siitä, että listalla on valtava määrä hyviä viinejä laseittin.
 • Flamm viinibaariin kävelin sisään, kun se näytti niin kutsuvalta. Vatsa oli kuitenkin niin täynnä (oli juuri käynyt ihanassa Røst-kahvilassa aamupalalla), joten Flammin herkut piti jättää seuraavaan kertaan. Ruokalistan kivijalka ovat Ranskan Alsacen alueen suositut Flammkuchenit – valkoiset pizzat. Ainakin ne, joita olen reissussa syönyt ovat niin hyviä, että Flammiin pitää todellakin mennä jollain Tallinnan reissulla. Myös arvostelut Tripadvisorissa antavat ymmärtää, että paikka on testaamisen arvoinen. Viinivalikoimaakin kiitellään.

Muita Rotermannin ravintoloita en ota listalleni ennen kuin olen ne itse testannut. Sieltä löytyy myös myös sellaisia paikkoja kuin aasialainen ravintola Loo Jang, japanilainen ravintola Noya, Pull, Platz, Taqueria – kaikki suosittuja, mutta saavat Sooloiluja-sertifikaatin vasta kun olen käynyt itse lusikoimassa.

Oluenystäviä hemmottelevat paikat nimeltä BrewDog ja Taptap.

V
Rotermannin R14-ravintolassa oli ystävällinen palvelu ja loistava ruoka
Flamm on hyvä viinibaari joka tarjoilee flamkuchen valkoista pizzaa
Flamm-ravintolassa on viihtyisää

Rotermanni tarjoilee myös aamiaista ja herkkuja mukaan

Rotermanni-korttelin yhdellä sympaattisella kujalla (yritin löytää sen nimeä, mutta kartta sanoo vain Rotermanni 2) on monta pientä paikkaa, jotka tarjoilevat tuoksuvia leivonnaisia ja muita aamupalaksi kelpaavia herkkuja jo aamukahdeksasta eteenpäin. Tässä niistä muutamia:

 • Suosittu Røst. Olin kuullut ja lukenut tästä paikasta monesta eri paikasta, mutta nyt kävin viimein testaamassa sen itsekin. Söin herkullisen tuoreen croissantin ja join latten. Kumpikin herkku täyttä priimaa. Ostin vielä kotiin viemiseksi herkullisen juureen leivotun leivän. Harmi että se ei ollut enää lämmin kun pääsin kotiin. Kassissa se nimittäin vielä sekä tuntui lämpimältä että tuoksui taivaalliselta!
 • Mainio Levier. Kahvila oli ennen Kalamajan sydämessä, mutta siirtyi Rotermanniin ja laajensi tilojensa lisäksi myös tarjontaa: pullien ja herkkujen lisäksi aamiaista, lounasta ja muutenkin listalta annoksia. Täällä juttu vanhasta Levieristä
Tyylikäs ja herkullinen Levier. Klikkaa kuvaa, niin saat luettua siitä lisää.
 • Pagarini kahvila ja konditoria. Pagarinilla on toimipiste myös Balti Jaamin torilla. Siellä olen käynyt ostoksilla, täällä Rotermannin puodissa en vielä. Balti Jaamin testin perusteella uskallan suositella tätä kivaa leipomoa, jolla on valtavan laaja valikoima.
 • Ruby-kahvilassa olen käynyt sisällä, mutta sitäkään en ole kunnolla koeajanut. Paikka on kosher, ja se tarkoittaa bageleita. Ja bagelit tarkoittaa yleensä naminamia, joten tämä pitää käydä testaamassa itse. Raporttia seuraa.
 • Purée on terveellinen ja herkullinen, mikäli ulkonäköön ja arvosteluihin on luottaminen. Itse en ole siellä vielä syönyt, mutta aion todellakin tehdä sen. Hyvä vaihtoehto aamu- tai välipalan mukaan nappaamiseen.
Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
Røst on paikka josta voi ostaa mukaan tai syödä paikan päällä
Røst löytyy Rotermanni-keskuksesta Tallinnasta
Røstin leivät ovat Suomen hintoihin verrattuna edullisia
Suosittu Røst leipoo kaikki paikan päällä
Røst on paikka josta voi ostaa tuliaisia kotiin

Shoppailu jatkuu: bonuslöytönä tyylikäs Tallinn Design House

Sokerina pohjalla kiva löytö: tyylikäs kauppa täynnä virolaista designia astioista vaatteisiin, asusteisiin ja jopa kosmetiikkaan. Superystävällinen palvelu oli niin mukavaa, että jäin suustani kiinni tähän kauppaan vaikka miten pitkäksi aikaa. Mukaan tarttui myös ihana täysvillainen huivi, joka oli kokoonsa ja laatuunsa nähden kohtuullisen hintainen. Hyvä paikka ostaa tuliaisia.

Tallinn Design House on iso myymälä keskellä Rotermanni-keskusta
Tallinna Design House on keskellä Rotermanni keskusta
Tallinna Design House tarjoaa virolaista suunnittelua yhden katon alta
Tallinna Design House ja sen ystävällinen palvelu sekä hyvät valikoimat
Tallinna Design House tarjoaa virolaista suunnittelua ja designia

Huh huh, siinä vähän yhteenvetoa! Eli jos minulta kysytään, on turha lähteä merta edemmäs kalaan – Rocca al Mare ja Ülemiste ovat valtavia ostoskeskuksia, mutta periaatteessa suurin osa samoista liikkeistä löytyy keskustastakin. Minun mielestäni saat siis kelpo kattauksen hyviä merkkejä kahlaamalla läpi Rotermannin, Viru-keskuksen ja Solariksen (jossa on mielestäni kaupungin parhaat kenkäkaupat). Mutta näistä kaikista lisää myöhemmissä postuksissa… pitää täydentää lompakkoa, ennen kuin uskallan lähteä tekemään seuraavaa shoppaus-raporttia.

Rotermanni-keskuksen iltavaloja

Haluatko kuulla lisää? 

Jos pidit Sooloiluja-blogin Rotermanni-raportista, niin uskon että voisit kiinnostua muistakin jutuistani. Pysy siis mukana seuraamalla Sooloiluja-kanavia:

 • Tykkää Sooloiluja Facebook-sivusta saadaksesi tuoreimmat matkavinkit Tallinnaan! Kannattaa myös tilata sähköpostiin ilmoitukset uusista postauksista. Sen voit tehdä tämän sivun oikeassa ylälaidassa olevan linkin kautta.
 • Liity Tallinna-tärpit Facebook-ryhmään! Se on Fb:n suurin suomenkielinen Tallinna-ryhmä, jossa aktiivinen joukko jakaa positiivisessa hengessä kiinnostavia reissutärppejä.
 • Ota avuksesi Hennan Tallinna-kartat ja listat!
 • Lue muita Tallinna-aiheisia artikkeleita täällä Sooloiluja-sivustolla
Rotermannissa on hieno tunnelma ja arkkitehtuuri

9 Comments

  • Henna Mikkilä

   Näin ymmärsin – eikä sitä enää Google-kartaltakaan löytynyt. Ehkä tämä uusi paikka on samojen omistajien, ja sama mukava meno jatkuu. Ei auta kuin käydä testaamassa!

 • Päivi/ Kelvästä kartalle

  Kiva kun tästä Rottermannin alueestakin kirjoitellaan, Telliskivi näkyy yleensä saavan eniten huomioita.
  Me testattiini Saku Gastro pub, ja ehdottoman vahva suositus paikalle! En vain ole vielä ehtinyt siitä postausta kirjoitella.
  Paikka näytti olevan paikallisten keskuudessa hyvin suosittu, joten pöytävaraus saattaa olla paikallaan ainakin viikonloppuna. Kiva ja rento fiilis, ehdottomasti voi suositella.
  Ruoka oli kaikkiaan hyvää, mutta bataattiranut oli aivan taivaalliset!

  • Henna Mikkilä

   Mulla on Saku Gastro pub testaamatta, mutta nytpä ymmärsin jostain että sitä ei enää olisi! Sen paikalla kuulemma ravintola nimeltä Lokal. Ei mitään tietoa onko samat omistajat ja sama meininki – pitää ottaa testattavien listalle.

 • Taina

  Hyvä juttu! Mutta mihin jäi ravintoloista Kaks kokka? Todella hyvää ruokaa ja ei vie koko budjettia. Ainakaan reilu vuosi sitten, toivon ettei tilanneole muuttunut.

  • Henna Mikkilä

   Monta ravintolaa listasta varmasti puuttuu, sillä kun omalla lompakolla syön niin lista karttuu vähitellen. Kaks kokka -ravintolassa itse asiassa olen käynyt, mutta se ei täyttänyt kaikkia kriteereitäni. Viinit olivat minun makuuni vähän kalliihkosti hinnoiteltuja ainakin silloin kun minä kävin. Sitä kyllä kehutaan kovasti, joten pitäisi varmaankin käydä jossain välissä uudestaan. Tarjontaa vaan on niin älyttömän paljon, että miten niihin kaikkiin ehtii – ja on varaa!

  • Henna Mikkilä

   Lennusadam on upea esimerkki siitä, samoin Noblessnerin alue. Siellä osataan. Kivoja vinkkejä sun blogissa. Pitää pistää korvan taakse.

Kommentoi mielellään!