Ristikheina kohvik on paikallisten suosikki kahvila
Kaupunginosat,  Kävelyt

Onko Kalamaja jo nähty? Ota suunnaksi Pelgulinn!

Telliskiven tuntevat jo kaikki, ja Kalamajakin alkaa olla tuttu ainakin nimenä suurimmalle osalle Tallinnan kävijöitä. Pelgulinn sen sijaan taitaa olla vielä toistaiseksi vähän tuntemattomampi alue aivan näiden kahden naapurissa.

Pelgulinn on Kalamajan lailla viihtyisä ja vihreä puutalokaupunginosa, jota hipsterit ja nuori luova luokka valtaa mokkalatten voimalla asunto kerrallaan. Koska alue on vähemmän tunnettu ja suosittu, sen kaduilla vaeltelu voi olla tuttujen kulmien kiertelyn sijaan hauskaa vaihtelua.

Onko Uus Maailma tuttu alue? Tein siitäkin kaupunginosaoppaan, jonka löydät täältä

Kolm sibulat Tallinnassa
Ravintola Kolm Sibulat on karu ulkoa mutta sekä viihtyisä että herkullinen sisältä. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Kolm Sibulat on ravintolaklassikko

Fusion-confusion kuvailee Kolm Sibulat itseään. Ruokalistalla on niin Aasian kuin Lähi-idän, Välimeren alueen kuin georgialaisiakin herkkuja. Kestosuosikki, josta lähtee aina tyytyväisenä ulos! Lue Kolm Sibulasta tämä pidempi juttu. Osoite Telliskivi Tänav 2, ruokalistat ja aukiolot täällä: kolmsibulat.eu.

Ravintola 13 Lauda

Tällä paikalla Telliskivikadun alussa oli ennen Ravintola Koma, mutta se joutui valitettavasti sulkemaan korona-aikana ovensa. En ole vielä testannut tätä samaan paikkaan auennutta ravintolaa, mutta kuullut siitä niin paljon kehuja että uskallan ottaa listalle mukaan. Katso ruokalistat ja aukiolot heidän Facebook-sivultaan.

Lue myös tämä: Pelgulinnna perukoilla, Stalininaikaisessa sotilasvankilassa on osa Viron kansallisarkistoa. Katso kuvat hyytävästä sellikäytävästä!

Tämä kuva on sittemmin suljetusta Koma-ravintolasta, mutta sen tilalle auennut 13 Lauda näyttää mukavasti samanlaiselta.

Positiiv Galerii

Positiiv on minipieni valokuvagalleria, ja samalla yhden naisen ihme. Galleristi  ja kuraattori Kristel Schwede julkaisee myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvää valokuvalehteä nimeltä Positiiv. Galleria on avoinna arkipäivisin kello 12–18, muina aikoina sopimuksesta. Poikkea ihmeessä käymään osoitteessa on Roo 21a. Heidän Facebook-sivultaan näet ajankohtaiset näyttelyt.

Lue myös tämä: kaikki muut kohteet valokuvataiteen ystävälle löydät tästä Fotografiska-postauksesta.

Sydämellinen Ristikheina kohvik

Ristikheina on yksi suosikkikahviloitani koko Tallinnassa. Siksi kirjoitin siität oman postauksen, jonka löydät täältä. Itse kahvilan löydät osoitteesta Ristiku 57. Aukiolot ja ruokalistat heidän Fb-sivullaan.

Ristikheina kahvila on vanhan puutaloalueen keskellä
Ristikheina kahvilan aamianen lähellä telliskiveä Tallinnassa
Liukumäki flo kasearun museossa

Flo Kasearu kotimuseo

Tämä museo on aivan omanlaisensa elämys! Vai oletko käynyt taiteilijakodissa, jonka takapihalla on lentokoneen siipi, ja jonka yläkerrasta laskeudutaan takaisin katutasoon liukumäkeä pitkin. Lue vierailustani täältä, ja pistä muistiin osoite Pebre 8. Vierailu sovittava etukäteen, ota yhteyttä Flo’n sivuston kautta.

Kaja pizzaköök

Tallinnasta saa nykyään huikean hyviä pizzoja. Buumin taisi aloittaa Pelgulinnassa oleva Kaja pizzaköök. Täällä juttu yhdestä Kaja-visiitistäni. Kaja avaa ovensa joka päivä kello 11:30, ja sulkee siinä vaiheessa kun päivän taikinat on leivottu ja pizzat myyty: toisinaan jo aikaisin iltapäivällä, hiljaisempina päivinä vasta kello 19. Kajan osoite on Õle 33 ja sen nettisivut ovat täällä.

Lue myös nämä: Kajan jälkeen samat omistajat avasivat OneSixty bbq-ravintolan Telliskiveen ja mainion Kebaboom-nimisen kebab-paikan Balti Jaaman torille.

kaja pizza köök tallinnassa

Eksoottinen Kurze

Otin tämän paikan listalle mukaan, vaikka se taitaakin olla Kalamajan puolella. Dagestanilaista ruokaa kokkaileva Kurze on nimittäin sen verran eksoottinen paikka, että kannattaa lukea tämä postaukseni. Osoite on Kopli 23 ja heidän Fb-sivut täällä.

Näin eksoottisilta näyttävät Kurze-ravintolan kurzet.

Pelgulinn päättyy ja villi pohjola alkaa

Loput paikat ovat aivan Pelgulinnan pohjoisrajalla, Karjamaan puolella. Otan ne kuitenkin mukaan postaukseen, sillä ne ovat aivan vierekkäin, eikä niihin ole kuin noin 10 minuutin kävelymatka vaikkapa Ristikheinä kohvikista.

Ravintola ja baari Odeon

Odeonilla on samat omistajat kuin Frankilla, joka on yksi vanhan kaupungin suosikkipaikoistani. Pääsin kurkkaamaan Odeoniin hetki ennen sen avajaisia, ja koska ihastuin sen tunnelmaan, päätin kirjoittaa siitä jutun jo ennen kuin olin edes testannut paikan keittiötä. Paikasta on tullut saman tien suosittu paikallisten ruoka- ja hengailupaikka, joten ota sinäkin suunnaksi Kopli 25 ja Odeon. Avoinna ti–to 11–22, pe–la 11–23 ja su 11–18. Ma suljettu.

Lue myös tämä: Odeonin omistajien viihtyisä Frank tekee yhdet vanhankaupungin parhaista coctaileista.

Bekker-leipomo

Viimeisenä mukaan pääsi ihana pieni leipomo-kahvila aivan Odeonin nurkan takana. Yksi kaupungin parhaista leipomoista jos minulta kysytään: todella maukkaita leipiä ja piirakoita, ja aivan taivaallisia kakkuja ja muita leivonnaisia. Hurmaava palvelu! Osoite on Kopli 27, ja aukiolot ma–pe 8–18, la 9–15.

Tallinnan uudet ravintolat
Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa

Pelgulinnan asukkaiden lisäyksiä

Jaettuani tätä postausta Facebookin Pelgulinn-ryhmään sain sieltä paljon hauskoja lisäyksiä listaan! Näitä en ole vielä itse testannut, mutta luotan paikallisten sanaan. Nimi on myös linkki google-karttaan.

Pelgulinn on vain muutama 10 metriä Bekker-leipomosta etelään
Kohvik Bekkerei tarjoaa ihania kakkuja

Ylläolevat kuvat ovat suloisesta pienestä Bekker-leipomosta. Tämä vanha juttu kertoo jo lopettaneesta Kopli-ravintolasta, mutta sen lopussa fiilistelyä Bekkeristä.

Pelgulinn on ihana! Mutta mitä seuraavaksi?

Toivottavasti sait tästä jutusta ideoita uusien alueiden valloittamiseen. Olen listannut paljon muitakin paikkoja, jotta löytäisit käymisen arvoisia paikkoja Tallinnassa mahdollisimman helpolla.

  • Kaikki suosikkravintolani on kasattu yhdelle sivulle, jonka otsikko on Tallinnan parhaat ravintolat. Pistä linkki talteen, ja ota käyttöön kun seuraavan kerran etsit hyvää ruokapaikkaa.
  • Myös aamiaispaikan etsiminen voi toisinaan olla haasteellista. Tallinnan parhaat aamiaiset -listani toivottavasti auttaa valinnan tekemisessä. Ja jos olet etsimässä aamupalaa lähellä satamaa, olen listannut myös niitä paikkoja. Sataman seudulla olevat aamiaispaikat löydät täältä.

Liity myös Tallinnatärpit Facebook-ryhmään!

Saan sen ystävällisiltä jäseniltä jatkuvasti hyviä reissuideoita, ja niin saat aivan varmasti sinäkin. Klikkaa vain tätä linkkiä ja tule mukaan!

2 Comments

  • Juho K

    Mielenkiinnosta vilkaisin Puljonkibaarin FB-sivuja, ja ikäväkseni huomasin viimeisen päivityksen olleen melko tasan kaksi vuotta sitten – samoin Instagramissakin. Lienevät ehkä sulkeneet. :/

    • Henna

      Buljonkibaaria ei tosiaan enää ole (pitääkin päivittää artikkelia), mutta sen tilalle on tullut suosittu Kutze. Siitä voit lukea lisää täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.