Rahva raamat ravintola ja kirjakauppa Telliskivessä
Kahvilat ja leipomot,  Ostokset,  Ravintolat,  Tallinna,  Yleinen

Kolme syytä rakastua Rahva Raamat kirjakauppaan

Jos olet kuten minä eli rakastat hyvää ruokaa, viiniä ja kirjoja, niin varoituksen sana: saatat menettää sydämesi Rahva Raamat kirjakaupan uudelle Telliskiven myymälälle.

Heti en olisi arvannut minkä helmen löytäisin. Kirjakaupan talo ei nimittäin ole erityisen kutsuvan näköinen. Ihmettelin rakennusvaiheessa, että kylläpä on saanut hengettömän näköinen pömpeli rakennusluvan Telliskiven boheemiin ja kiinnostavaan ympäristöön.

Se saa kuitenkin tylsän kuorensa anteeksi, sillä Rahva Raamat puhalsi taloon sellaisen hengen, että ei paremmasta väliä.

Telliskiven kirjakaupan rakennus
Telliskiven kirjakaupan tiskiltä saa kirjoja ja ruokaa

Rahva Raamat on vakiokohde ”pakko käydä” -listallani

Tallinnan reissujeni ohjelmassa on vakiojuttuja: Viru kadun kukkamyyjät, Voormies-kadun suklaakauppa ja useimmiten myös Virukeskuksen Rahva Raamat -kirjakauppa.

Kirjakaupan kaksi erinomaisesti varustelua kerrosta ovat pyhiinvaelluskohde tällaiselle kirjanystävälle. Vaikka kirjaosastolta ei olisikaan löytänyt ostettavaa, kaupan lahjatavaravalikoima on viimeistään saanut löysäämään kukkaron nyörejä. Myös englanninkielinen valikoima on laajt, joten harvoin sieltä on tarvinnut lähteä tyhjin käsin.

Telliskivi ja Rahva Raamat – täydelliset yhdessä!

Niinpä en meinannutkaan pysyä pöksyissäni kuullessani, että Telliskiveen (suosikkialueeni Tallinnassa) on tulossa Rahva Raamatun (suosikkikirjakauppani) ravintola (suosikkiasiani maailmassa: ulkona syöminen)! Miten kukaan onkaan keksinyt yhdistää niin hurmaavalla tavalla kolme sydäntäni lähellä olevaa asiaa:

  1. Hyvin kuratoitu perinteinen kirjakauppa, jossa myös mainio lahjatavaravalikoima. Se viimeistelee mielestäni lajityypin valiot. Erinomaisia esimerkkejä tästä ovat parhaat museokaupat. Rahva Raamatussa on paljon samaa.
  2. Ravintola, jonka keittiöstä vastaa tunnustettu keittiöpäällikkö. Rahva Raamatun tapauksessa se on Konstantin Jeremejev -niminen kaveri.
  3. Ja vielä kahvila/baari! Kirsikkana kakussa se, mitä tällainen viinin ja hyvän kahvin (ja herkkujen) ystävä arvostaa: voit siemailla hyvää viiniä tai täyteläistä cappuccinoa selaillessasi samalla kirjoja. Ah!
Rahva raamat Telliskivessä

Menneitten aikojen tunnelmaa trendikkäässä paketissa

Olen pitkään surrut, että klassiset kirjakaupat Amazonien ja sähköisten lukulaitteiden puristuksissa häipyvät kaupunkikuvasta niin meillä Suomessa kuin maailmalla. Siksi ilahduttaakin huomata Virossa tilanteen olevan toisin. Ei siis ihme, että Rahva Raamatun Viru-keskuksen myymälä on valittu maailman neljän parhaan kirjakaupan joukkoon Lontoon kirjamessuilla vuonna 2016

Yli satavuotiaalla Rahva Raamatulla on toistakymmentä myymälää ympäri Viroa, ja nyt se hakee uusia toiminnan muotoja tuomalla perinteisen kirjakaupan yhteyteen ravintolan ja baarin.

Sisustus kutsuu viihtymään. Myymälässä ja ravintolatilassa on hyvällä silmällä suunniteltu väriskaala, jossa toistuu tumma vihreä, liila ja harmaa. Joka puolella on rönsyileviä asetelmia viherkasveja, ja valaistus kutsuu viihtymään. Koko tilan peittää kokolattiamatto, joka pehmentää äänet ja lisää tunnelmaa. Lisäpisteitä saa yhtenäinen graafinen ilme, joka toistuu niin ruokalistoissa kuin opaskylteissä. Bravo, sanoo tämä graafikko!

Tästä tuli kertaheitolla kohde, jossa haluan käydä jokaisella Tallinnan reissullani. Enkä malta odottaa, että terassi aukeaa!

Rahva raamat Telliskivessä

Eikä tässä vielä kaikki: Täältä saa myös aamiasta!

Viimeistään tällä Rahva Raamat varmisti paikkansa sydämessäni: keittiö tarjoaa myös aamiaista! Jos olet lukenut blogiani aikaisemmin, olet saattanut huomata, että olen suuri aamupalan ystävä. Enkä minkä tahansa, vaan nimenomaan kahvila- tai ravintola-aamiaisten. Siksi olen kerännyt aiheen tiimoilta kokonaisen postauksenkin: Tallinnan parhaat aamiaiset.

Nyt listalle pääsee Rahva Raamat ja sen ravintola. Ovet aukeavat maanantaista torstaihin jo kello kahdeksan, ja perjantaista sunnuntaihinkin kymmeneltä. Aamiaismenu näyttää kutsuvalta, vaikka itse en ole sitä vielä ehtinytkään testata. Kerron heti lisää kun olen!

Ravintola ei ole hinnoilla pilattu. Esim. lounas maksaa alle viisi euroa (!), ja keittolounaan syö kolmella ja puolella. Ei ihme, että paikka oli heti avajaisviikosta alkaen ääriään myöten täynnä lounasaikaan. Asiakaskunta näytti pitkälti olevan Telliskiven luovaa luokkaa. Ei siis ei kuin joukkoon mukaan ja nautiskelemaan tunnelmasta.

Rahva raamat ravintola Telliskivessä
Aamupalaa kirjakaupassa
Telliskiven kirjakaupan valikoimia

Usko tai älä, mutta edes tässä ei vielä ollut kaikki

Kuulin nimittäin ystävälliseltä Rahva Raamatun henkilökunnan jäseneltä, että tila tulee laajenemaan, kun viereinen rakenteilla oleva kiinteistö valmistuu! Luvassa on ainakin lisää tilaa ravintolalle, joten saamme odottaa uusia tähtiä Tallinnan ravintolataivaalle.

Ja hei! Vain parin kuukauden päästä samalle alueelle aukeaa upea Fotografiska –Tukholman kävijöille tuttu valokuvataiteen museo. Aikamoista, miten paljon näinkin pieni kaupunki pystyy meille ystävilleen tarjoamaan!

Haluatko tietää, miten saat enemmän Tallinnan reissustasi irti?

Se on helppoa! Seuraa vain näitä ohjeita:

Aamupala tallinnassa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.