Odessa ravintola tallinna
Ravintolat,  Tallinna

Odessa yllätti positiivisesti

Odessa-postausta aloittaessani mietin, että olisikohan ajatusta listata alkuun syyt, minkä takia juuri tähän kohteeseen kannattaisi mennä. Päätin tehdä testin tämän ravintolan kanssa. Kyseessä on siis ukrainalaisravintola Odessa, ja kolme hyvää syytä käydä siellä:

  1. Sijainti ja tunnelma. Odessaan mennään sisään vaatimattoman näköisestä ovesta Pikk-kadun vilkkaimmassa kohdassa, mutta portaiden alapäässä odottaa tunnelmallinen yllätys!
  2. Kiinnostava ja maukas ruoka. En tiennyt juuri mitään ukrainalaisesta keittiöstä, mutta ulos lähtiessäni tiesin syöneeni erinomaisen illallisen.
  3. Huomaavainen palvelu – siitä saa minulta aina pisteitä!

Siinä nopeasti kolme syytä, miksi ihastuin Odessaan. Jos haluat kuulla tarkemmin, niin jatka lukemista. Lopussa pienenä joulunaluslahjana yksi bonussyy.

Odessa ravintola tallinna
Kuva: ravintola Odessa

Odessa ei ulospäin koreile.

Vanhassa iskelmässä lauletaan ”Oi Odessa, sä helmi Mustanmeren”. Helmi tämäkin Odessa oli, mutta Pikk-kadun. Pitää muuten heti kättelyssä hehkuttaa, että löysin tämän sympaattisen paikan ainoastaan Tallinnatärpit-Facebook-ryhmän ansiosta! Paikka on kadulle niin vaatimattoman näköinen, että ilman ryhmässä lukemiani tärppejä en olisi ikinä osannut kävellä sinne sisään.

Mutta niin vaan kävelin eräänä sateisena syyspäivänä. Ystävällinen tarjoilija johdatti minut istumaan ravintolasalin perälle, kauniin suuren ikkunan viereen. Olin äimistynyt. Miten tällainen helmi oli jäänyt täysin ravintolatutkani kantaman ulkopuolelle?

Ikkunasta avautui näkymät tunnelmalliselle suljetulle sisäpihalle. Sade ropisi sisäpihan kivetykselle ja ympäröivien talojen katoille. Kynttilälyhdyt ikkunoilla loivat lämmintä valoa, ja sisäpihan seinillä olevat villiviinit kehystivät kauniisti ikkunoista avautuvan näkymän.

Lue myös tämä: toinen saman tyyppinen tunnelmallinen paikka on kestosuosikkini Von Krahli Aed.

Odessa ravintola tallinna
Odessa ravintola tallinna
Odessa ravintola tallinna

Myös Odessan keittiö (ja baari) yllättivät

Uskollisena periaatteilleni en tälläkään kerralla kuvaile syömiäni annoksia – ruokalista kun saattaa hyvinkin olla muuttunut siinä vaihessa, kun luet postaustani. Mutta se on helppo paljastaa, että myös Odessan keittiö onnistui yllättämään todella iloisesti!

Mutta positiivista yllätystä ei tullut vain ruoka- vaan myös juomapuolelta. Sain nimittäin keittiön tervehdyksenä lasillisen talon omaa piparjuurisnapsia. En tiedä olinko sateisena ja kylmänä iltana vain erityisen perso pienelle viinatujaukselle, vai oliko se todella älyttömän hyvää! Sellaisen vaikutuksen tuo leivän rinnalla tarjottu tujaus teki, että selvitin jälkikäteen josko sitä voisi ostaa kotiinkin. Ilokseni kuulin että voi. Pistin tulevien reissujen mahdolliselle tuliaislistalle.

Tähän väliin pieni baarivinkki: vain muutama kortteli Odessasta, vanhankaupungin hiljaisella sivukadulla on lempibaarini Botaanik. Lue täältä Botaanikista ja sen sympaattisesta baarimestarista!

Odessa ravintola tallinna
White Guide 2022 tallinna ja odessa
Odessa ravintola tallinna

Kolmas syy kävellä alas Odessan portaat

Erinomainen palvelu on viimeinen syy siihen, että uskallan suositella lämpimästi tätä lämminhenkistä ukrainalaista paikkaa. Olin tälläkin kerralla reissussa yksin, ja sooloreissuillani arvostan hyvää palvelua erityisen korkealle.

Odessan tarjoilija hoiti hommansa mallikkaasti: hän oli ystävällinen, tarpeen tullen saatavilla, mukavan jutusteleva ja positiivisen osaava. Yksin matkustavana todella arvostan tällaista!

Mikään ei ole niin kurjaa, kun tunne siitä että ravintolan henkilökunta on jättänyt sinut yksin. Tällä visiitilläni ei todellakaan käynyt niin – aivan päin vastoin. On mukavaa nauttia illallisesta, kun tunnet olevasti toivottu vieras. Odessa onnistui siinä erinomaisesti.

Kuva: Odessa

Se pieni bonus

Tämä ei kiinnosta kaikkia, mutta viimeinen pieni bonus saattaa ilahduttaa joulua Tallinnassa viettäviä. Odessa on auki joka päivä, ja se todellakin tarkoittaa joka päivä: myös jouluna! Varmistin asian ravintolalta, ja he vahvistivat pitävänsä normaalien aukioloaikojensa mukaan ovet auki myös joulunpyhinä. Isot pisteet!

Osoite: Pikk 30 

Odessan Facebook-sivut: www.facebook.com/odessaresto

Avoinna:
Joka päivä kello 11–23

Mikä on Tallinnan paras ravintola? Yhtä on mahdoton nimetä, mutta klikkaa ja lue kaikki Sooloiluja-sivuston suosikit!

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.