Ravintolat

Uusia ravintolatuulia Maarjamäellä: Riviera Palais Brasserie

Tulin Tallinnaan tällä reissulla ennen kaikkea katsomaan, mitkä ravintolat tai baarit ovat joutuneet laittamaan lapun luukulle koronakriisin takia. Surullisiakin uutisia on toki kuulunut, mutta olin yllättynyt miten paljon uutta ja positiivistakin kerrottavaa minulla on! Tässä tulee tämän päivän iloinen uutinen: Maarjamäen linnassa eli Viron Historiallisen museon talossa on juuri auennut ravintola nimeltä Riviera Palais Brasserie.

riviera palais brasserie Tallinna

Riviera Palais Brasserie ja iso pino kiinnostavia uutisia

Mistä mahtaisin edes aloittaa – kivaa kerrottavaa on niin paljon! Maarjamäen linnassa olevassa historiallisen museon talossahan on ennenkin ollut ravintola, mutta tästä viikosta alkaen siellä puhaltaa uudet tuulet. Suomalaiset pitkän linjan baari- ja ravintola-alan konkarit Susanna ja Sami Karrannon johdolla tiloissa on startannut ranskalaistyyppinen brasserie.

riviera palais brasserie Tallinna

Riviera Palaisin takana on muitakin kuin Susanna ja Sami. Kaikki vähänkään Tallinnan ravintolaelämää tuntevat ovat varmasti tutustuneet Salt-ravintolan erinomaiseen keittiöön. Iso uutinen on se, että Saltin omistajakaksikko Tiina ja Risto Kōresoo ovat myös mukana tässä Maarjamäen ravintolatulokkaassa! Odotettavissa on siis laadukasta meininkiä.

Kokonaisuuden täydentää kondiittori Nikolai Tšerkassov, jonka hurmaavia kakkuja, macaronseja ja muita ihanuuksia löytyy brassirien vitriinistä.

riviera palais brasserie Tallinna

Ranskalaisia klassikoita viihtyisässä ympäristössä

Riviera Palais on tyylikkään näköinen: mukavan erilaisia tuoleja tyylikkäästi katettujen pöytien ympärillä upeassa klassisessa ravintolasalissa. Kokonaisuudelle antaa hauskan modernin lisän seinällä olevat suuret mustavalkoiset taideteokset. Siellä täällä on tyylikäitä tyynyjä, peittoja ja kynttelikköjä.

Ruokalistalta löytyy klassisia ranskalaisia bistroherkkuja: alkuruuaksi vaikkapa etanoita, tuoreita ostereita, sipulikeittoa ja kampasimpukoita, pääruuaksi tartaria, Burgundin pataa, ratatouillea ja simpukoita. Jälkiruokina näytti olevan niin pavlovaa kuin crepes suzettea… ja kaikki tämä Saltista tutulla ammattitaidolla tehtynä!

riviera palais brasserie Tallinna
riviera palais brasserie Tallinna
riviera palais brasserie Tallinna

Kesäisiä grillijuhlia ja pienten tilojen samppanjaa

Mutta ei Riviera Palaisin herkut tähän lopu. Paikan omistaja Susanna kertoo, että kesällä terassilla kuumenee hiiligrilli ja tiedossa on kunnon pihajuhlameininkiä. Maarjamäen linnan pihaan osuu upeasti kesäinen ilta-aurinko, joten idea kuulostaa loistavalta!

Pihan terassi on senkin takia mainio, että asiakkaiden käytössä on myös koko Maarjamäen museon pihapiiri. Täällä on kesällä mukava antaa lasten kirmata pihamaan leikkipaikalla, kun aikuiset voivat rauhassa nauttia ruuasta ja juomista.

Mainion kuuloisen ruokameiningin lisäksi myös juomavalikoimassa tuntuu olevan ajatusta, sillä viinikaapeista löytyy mm. pienten tuottajien samppanjaa. Viinilista näytti olevan maltillisesti hinnoiteltu, mistä saa aina Hennan lisäpisteitä. En nimittäin yhtään tykkää siitä, jos ravintola ottaa kiskurikatetta viineistä.

Riviera Palais brasserie on nyt auki!

Oli tosi kivaa kuulla, että koronasta huolimatta Tallinnan ravintolamaailmassa tapahtuu uutta. Riviera Palaisin meininki vaikutti syömäni lounaan perusteella todella lupaavalta, joten olen varmasti tulossa testailemaan sitä uudestaankin. Yksikään annoksista ei maksanut yli kahta kymppiä, joten ruuankin hintataso oli mukavan maltillinen – varsinkin erinomaiseen laatuunsa nähden. Tervetuloa siis kaupunkiin Riviera Palais!

Söin lounaani paikan omistaja Susannan kanssa. Hän ei huolinut maksua vaan halusi tarjota. Kaunis kiitos hänelle – ja tiedoksi lukijalleni, että normaalista poiketen tällä kerralla en maksanut ruuastani.

– – – – – – – – –

Riviera Palais Brasserien osoite: Pirita tee 56

Riviera Palaisin Facebooksivut: www.facebook.com/Riviera-Palais-Brasserie

Aukiolojat: ma suljettu
ti 10–20
ke–to 10–22
pe–la 10–22:30
su 10–18

riviera palais brasserie Tallinna

Mitä lähistöltä löytyy?

Onko Maarjamäen linnan alue sinulle muuten tuttua? Tässä muutama vinkki:

 • Kadriorgin puistossa on katsottavaa vaikka millä mitalla. Ota suunnistusavuksi tämä Kadriorg-opas.
 • Taidemuseo KUMU on Kadriorgissa, mutta se on saanut myös oman postauksensa – niin paljon siitä pidän. Katso kuvia täältä, ja mene paikan päälle, varsinkin jos et ole vielä käynyt. 
 • Vaikka aihe on raskas, niin suosittelen siltikin tutustumista kommunismin uhrien muistomerkkiin. Se on hieno maamerkki, jonka läpi kävellessä on vaikea pidätellä kyyneleitä. Lue lisää täältä. 
 • Piritakaan ei ole kovin kaukana. Pirita-opas on vielä työn alla, mutta lue tunnelmia tästä matkapäiväkirjasta.Vietin kesäisen päivän Piritan nähtävyyksiä kierrellen ja rannasta nauttien.
kadriorgin palatsi

4 Comments

 • Getter

  Ihanaa kun olet ehtiny jo käymään ja arvostelemaan kyseisen ravintolan! Ollaan työporukan kanssa menossa tuonne ensi viikolla, mutta toistaiseksi arvosteluja on löytynyt vähän. Suositteletko erityisesti jotakin tiettyä ruokaa? 🙂

  • Henna

   On niin uusi paikka, että siksi arvostelujakaan ei vielä ole paljon. Itsekään en maistellut monia annoksia, joten en ehkä uskalla lähteä suosittelemaan mitään. Keittiöstä vastaa todella suositun Salt-ravintolan omistajat, joten veikkaan että kaikki listan ruuat on taiten, hyvistä raaka-aineista tehtyjä. Kyseessähän on perinteinen ranskalainen brasserie, joten listalla näkyi niin sipulikeitot, simpukat kuin tartaritkin. Kerro sitten ihmeessä mitä piditte!

 • Pasi A.

  Mahtavan näköinen ravintola ja kivoja kuvia 🙂 Mikä oli suurin positiivinen tai negatiivinen yllätys Tallinnan ravintolatarjonnassa koronakriisin jäljiltä?

  • Henna Mikkilä

   Ehkä ennen kaikkea se, että tuntuu että uusia paikkoja on auennut enemmän kuin vanhoja joutunut laittamaan ovia kiinni. Toiveikas olo täällä on, mutta myös vähän jännittynyt. Kovasti suomalaisia odotettaisiin takaisin.

Kommentoi mielellään!