Tallinn Dolls vaatekauppa
Ostokset

Tallinn Dolls ja tarina siitä, miten parhaat jutut löytyvät joskus vahingossa

Haluan esitellä sinulle mainion virolaisen vaatemerkin, jonka löytyminen oli puhdas vahinko. Aina toisinaan törmään Tallinnan retkilläni kiinnostaviin paikkoihin suunnittelematta, ja Tallinn Dolls -kaupan löytyminen jos joku on ihastuttava tositarina sattumasta ja iloisesta yllätyksestä!

Tarina alkaa tältä keväiseltä terassilta.

Kaikki alkoi siitä, kun istuskelin Kohalik-nimisen korttelikuppilan terassilla nauttien keväisen auringon lämmöstä. Olin liikenteessä kerätäkseni tunnelmia Uus Maailm -kaupunginosajutun kirjoittamista varten. Aurinko lämmitti ja aamukahvihetkeni venyi pidemmäksi kuin olin suunnitellutkaan.

Löydät tuon kaupunginosaoppaan tämän linkin takaa.

Kohalik Tallinna
Tämä kuva on muuten pian historiaa: kortteliravintola Kohalik nimittäin sulkee joulukuussa 2021 lopullisesti ovensa. Surullinen juttu.

Aamupalaa aamuauringossa nautiskellessani  naapuripöytään istahti nuori nainen yllään niin kiva mekko, että läheltä piti että olisin mennyt kysymään mistä hän on sen ostanut.  Tytön frillahelmaisen mustan mekon selässä oli kuva suurista valkoista siivistä. Päädyin kuitenkin jättämään hänet rauhaan aamupalansa kanssa, vaikka aika tavalla jäikin kutkuttamaan että mistähän tuo hauska siipimekko oli kotoisin.

Tunnelmia Uuden Maailman kävelyreitin varrelta.
Kamerakävelyni satoa. Klikkaa kuvaa niin näet lisää tunnelmia Uudesta Maailmasta.

Saatuani itseni vihdoin kammettua ylös aurinkoiselta terassilta, lähdin köpöttelemään ristiin rastiin Uuden Maailman katuja. Siinäpä muuten lempipuuhaani Tallinnan reissuillani: kävellä hissuksiin ja päämäärättömästi napsien sieltä täältä kuvia näkemästäni.

Oletko tutustunut muihin Sooloiluja-sivuston kaupunginosaoppaisiin? Aloita vaikka tällä Kalamaja-oppaalla, ja jatka sitten viehättävään Pelgulinnaan.

Tallinn Dolls olisi yhtä hyvin voinut jäädä löytymättä

Uuden Maailman kävelyni edistyessä löysin kaupunginosan reunamilta huikean hienon Stalininaikaisen kerrostalon. Kadunkulmassa seisova jyhkeä rakennus oli erityisen kiinnostava, sillä sen toisen kadun suuntainen fasadi on kunnostettu upeaan loistoon, mutta toinen torkkuu vielä ajan hampaan rajusti nakertamassa tilassa.

Kuvasin talon kumpaakin seinustaa enkä oikeastaan osannut päättää pidinkö enemmän kulahtaneesta vai kunnostetusta puolesta.

Stalinin aikainen kerrostalo Tallinnassa
Tältä näytti talon kunnostettu seinämä.
Tallinn dolls on virolainen vaatebrändi
Ikkuna, joka herätti uteliaisuuteni.

Siinä kuvatessani huomasin liiketilan ikkunoissa ’Tallinn Dolls’ teippaukset. Ikkunoissa oli vaatteita mallinuken päällä, mutta edellisestä ikkunanpesusta oli sen verran aikaa, että päättelin sen tuskin olevan mikään kauppa vaan ennemminkin varasto tai työhuone.

Sen verran utelias kuitenkin olin että googlasin ’Tallinn Dolls’ ja kappas: kyseessä oli kuin olikin sen nimisen vaatebrändin kivijalkakauppa! Uskaltauduin siis kävelemään ovesta sisään.

Tallinn Dolls -vaatteiden väripalettia.
Tämä ystävällinen tyyppi tervehti minua ovella.

Millainen yllätys minua sisällä odottikaan!

Vähänpä olin pölyisistä näyteikkunoista osannut päätellä, mitä sisältä löytäisin. Edessäni aukesi nimittäin mitä viehättävin vaatekauppa, jonka räkit suorastaan huusivat minua luokseen katsomaan mitä henkareilla riippui.

Kiersin ympäri suurehkoa myymälää ihastellen sekä rentoja trikoovaatteita että juhlavampia mekkoja. Valikoimissa näytti olevan myös persoonallisia lasten- ja miesten vaatteita, vaikka itse tutustuinkin lähinnä naistenvaatevalikoimaan.

Herkän naisellisia mekkoja, hauskoja printtipaitoja ja mekkoja, rentoja trikoovaatteita… ja juhlavimmassa laidassa paljetteja, höyheniä ja muita ylellisiä ihanuuksia. Tallinn Dollsin suunnittelijat ovat onnistuneet loihtimaan päällepantavaa monenlaiseen makuun!

Ystävällinen kehoitus painua metsään.

Äimistelin myyjälle, miten hassua etten ahkerana Tallinnassa kävijänä ollut ennen törmännyt nimeen Tallinn Dolls. Hän kertoi vaatteiden olevan paikallista tuotantoa, mikä vain lisäksi ihastustani. Jos räkeistä ei siis olisi löytynyt sopivan näköistä ja kokoista vaatetta, niin muutaman päivän odotuksella sellaisen saisi tilattua juuri omilla mitoillaan.

Tallinn Dolls vaatekauppa Tallinnassa
Tallinn Dollsin rennompaa linjaa.
Kaupan outlet-osastolla oli reilusti alennettuja löytöjä.

Tarinan onnellinen loppu: sain siivet selkääni!

Kaupan takaosassa seisahdan ja jään silmät teevadin kokoisina tuijottamaan näkemääni: edessäni olevalla räkillä näyttäisi olevan juuri samanlainen mekko, jollaista olin katsellut muutamaa tuntia aikaisemmin Kohalikin terassilla! Voisiko aamulla näkemäni siipiselkäinen ihanuus tosiaankin olla Tallinn Dollsin mallistoa?

Tallinn Dolls vaatteita Tallinnassa

Söpö mekko lähti viivana kanssani sovituskoppiin, ja niinhän siinä kävi että liihottelin Tallinn Dolls -kaupasta siivet selässäni.

Mekosta on tullut yksi kestosuosikkejani. Sen helppohoitoinen collegekangas, rennon tyttömäinen leikkaus ja veikeät siivet ovat juuri minun makuuni: rento vaate, jossa on jotain ekstraa.

Tarinalla on siis iloinen loppu ja pieni opetuskin: kannattaa tunkea nenänsä sisään kiinnostaviin paikkoihin, eikä antaa vaatimattoman ulkokuoren hämätä. Tallinn Dolls on mitä mainioin esimerkki tästä!

Haluatko lukea toisenkin tarinan, jossa työnsin nokkani erikoiseen paikkaan? Takapihan panimo Kalamajassa oli todellakin sellainen!

Tämä veikeä kissamerkko on varmaankin kissanystävien mieleen.

Tallinn Dollsin osoite: Koidu 122 

Heidän Facebook-sivuiltaan viimeisimmät kuulumiset ja nettisivuilla verkkokauppa.  

Koidukadun kauppa on jutun kirjoittamisen hetkellä avoinna ma–pe kello 11–18, mutta aina kannattaa varmistaa, ennen kuin menee paikan päälle.

Uus maailm opas Tallinna
Haluatko löytää kaikki muutkin Uuden Maailman mansikkapaikat? Klikkaa kuvaan niin näytän ne sinulle!

2 Comments

  • Anne-Maarit Heinonen

    Miten hauska tarina! Ja taas kerran upeat kuvat: mä niin fanitan sun ottamia valokuvia. Sinun vinkkisi perusteella kävin elokuussa 2019 dallailemassa Uus Maailman katuja ristiin rastiin. Ja tuolla ihanassa Kohvik Kohalikissa. Voi mikä harmi että lopettaa. Tallin Dolls osuutta lukiessani mietin heti, että turha meikäläisen olisi ko kauppaan mennä, kun en pääsääntöisesti mahdu normikokoisiin vaatteisiin. Olikin mahtavaa lukea että he voivat tilauksesta tehdä muunkin kokoisia. Esim tuo Mine Metsa tekstinen paita kiinnostaisi vaikka yleensä en mitään tekstiä vaatteisiini haluakkaan. Mutta viron kieli ja ko teksti sai harkitsemaan…

    • Henna

      Kannattaa todellakin käydä juttelemassa miten niitä tilauskokoja voisi saada! Se oma enkelimekkonikin on aika rennon A-linjainen, ja vastaavia oli muitakin. Lähetä vaikka heidän nettisivujensa kautta kyselyä ja kerro kuinka kävi. Kiinnostaa varmasti monia muitakin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.