Ruhe rantaravintola
Päiväretki

Ruhe ja terassi vailla vertaa

Luitko jutun päiväretkestä, jonka aloitimme suloisessa pienessä kesäkahvila Pootsmanissa Kaberneemellä? Lupasin silloin kertoa toisesta ihanasta ravintolasta, jossa kävimme herkuttelemassa samaisen retken iltapäivällä. Tässä se juttu nyt on! Ravintolan nimi on Ruhe, ja voin heti paljastaa että olipa todella retken arvoinen paikka.

Päiväretkemme alkuosan pyörimme Kaberneemellä, joka on vajaan tunnin automatkan päässä Tallinnan keskustasta. Kun sen rannat ja kylä oli koluttu, ajelimme naapuriniemelle, sillä olin merkinnyt ”vielä testaamatta” -kartalleni siellä olevan ravintola Ruhen. Nyt olisi aika ruksia se pois listalta ja katsoa, mistä hyvästä paikka on erilaiset White Guide ja Silverspoon-palkintonsa ansainnut.

Ruhe tarjosi huikaisevat merimaisemat

Ajaessamme Ruhen pihaan henkäisimme ihastuksesta. Maisemaa katsellessamme totesimme, että on rantaravintoloita… ja sitten on Rantaravintoloita. Kovinkaan montaa kertaa elämässäni en ole törmännyt meren äärellä olevaan ravintolaan, joka on näin lähellä vettä! Jossain eteläisillä hiekkarannoilla ehkä, mutta näillä leveysasteilla Ruhen rantaviivaan saakka ulottuva terassi on ylellinen harvinaisuus.

Saimme pöydän aivan rannan tuntumasta ja istahdimme nauttimaan merimaisemista ja tyylikkäästä miljööstä. Koleahkosta ilmasta huolimatta päätimme sinnitellä ulkona, sillä oli kuitenkin poutaa. Kaikki muutkin terassin pöydät olivat täynnä, joten näytti siltä että Ruhe oli paikallisten suosiossa.

Ruhe rantaravintola

Uteliaana tyttönä kävin toki kurkkimassa sisätilatkin, ja ihastukseni sen kun vaan lisääntyi. Miten hyvällä maulla koko paikka onkaan tehty! Itse talo on hillitysti maisemaan sopivaa venevajamaista arkkitehtuuria, ja interiöörissä kaikki yksityiskohdat huokaavat merelliseen henkeä sortumatta kuitenkaan kliseisiin.

Kun vielä kuulin, että talon yläkerrasta löytyy muutama vierashuone olin lopullisen myyty. Tänne haluan tulla uudestaan ja pitkällä kaavalla!

Ruhe rantaravintola
Ruhe rantaravintola

Ruhe hallitsee maisemien lisäksi myös kokkailut

Lounaslistalta valitsemamme kala-annosten raaka-aine oli erinomaisen tuoretta, ja maut muutenkin kohdillaan. Emme syöneet alkuruokaa eikä jälkkäriä, mutta kuten hetki sitten sisätiloja ihastellessani päätin, sekin pitää tulla vielä tekemään. Ehkä joskus syksyllä, kun meri pauhaa ikkunoiden takana.

Ruhe rantaravintola

Toisaalta olisi tosi kivaa palata vielä kesällä, sillä kuulimme että Ruhen vieressä olevaan rakennukseen on täksi poikkeuskesäksi muuttanut Vanhastakaupungista tuttu La Bottega! Se on monen tallinnankävijän kehuma trattoria, jonka herkkuja pääsee siis tänä suvena maistelemaan näissä upeissa merimaisemissa.

Ruhen vieressä oleva rakennus on normaalikesinä varattavissa häihin ja muihin yksityisiin juhliin, mutta tänä vuonna tässäkin asiassa mennään eri tavalla. Varmaan ihan hyvä idea La Bottegalta tämä merenrantaan muutto nyt, kun Vanhassakaupungissa on poikkeuksellisen hiljaista. Ravintolasalin koko toinen seinä on suurta lasi-ikkunaa, joten tälläkään puolella ei ole maisemissa valittamista.

Pois lähtiessämme alkoi ripsiä vähän vettä, joten emme jääneet enää nauttimaan rannassa olevista säkkituoleista. Niiden näkeminen oli todellinen piste sen iin päälle, että tänne haluan palata!

Ruhen osoite: Sadama tee 10, Neeme küla, Joelahtme 

Ruhen nettisivut: www.ruhe.ee

Aukioloajat: joka päivä 12–22

Älä mene vielä, vaan katso myös nämä rantaravintolat!

Tallinnassa ja sen lähiympäristössä on valtava määrä mainioita rantaravintoloita! Kannattaa tutustua ainakin näihin:

Booking.com

Kaupallinen linkki

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.