MuSu ravintola Nõmmella
Ravintolat

MuSu Nõmmella järjesti ravintolayllätyksen

EDIT: jutussa esitelty MuSu on lopettanut näissä tiloissa, mutta jatkaa muualla Nõmmella. Olen korjannut yhteystietoihin uuden paikan osoitteen, mutta kuvat ja juttu on vanhasta paikasta.

– – – – – – – 

Nõmme on oma kylämäinen yhteisönsä reilun 10 kilometrin matkan päässä Tallinnan keskustasta. Alue on alkanut kiinnostaa minua viime aikoina, sillä jokaisella sinne tekemälläni reissulla olen löytänyt sieltä mukavaa nähtävää.  Muistatko seikkailuni Glehnin linnan puistossa, tai kesäinen marjanhakumatkani Nõmmen torille? Jokaisella reissulla olen tietysti tavoilleni uskollisena myös syönyt paikallisissa kuppiloissa, joista nyt haluan esitellä MuSu-nimisen ravintolan.

MuSu ravintola Nõmmella

Nõmmen kiinnostavien ravintoloiden listani on pitkä: Paju Villa on hurmannut kerta toisensa jälkeen, ja siitä on tullutkin yksi suosikeistani koko Tallinnan alueella. Paju Villasta olen kirjoittanut oman postauksenkin, mutta monta muuta odottaa vielä vuoroaan: Alfredi pubi, Snoob, Elsa, Diner… Nõmme kelpaa komeasti ruokamatkailijan kohteeksi!

MuSu keikkui pitkään käymättömien ravintoloiden listallani, mutta vihdoin tuli sopiva retki sille suunnalle. Sain siis ruksattua sen nimen pois käymättömien listalta – ja siirrettyä hyvien ravintoloiden jonon perään. MuSu oli nimittäin mainio tuttavuus!

MuSu’ssa on perheravintolan tunnelmaa

Ravintola näyttää ulos päin ehkä vähän vaatimattomalta, suorastaan huomaamattomalta. Sisällä kuitenkin piilottelee mitä sympaattisin ja viihtyisin kyläravintola: kutsuvan kodikas sisustus ja ystävällinen palvelu. Tässähän alkaa melkein harmittaa, että kävelin sisään MuSuun vasta nyt!

MuSu oli selvästi paikallisten suosiossa, mikä on tietysti selväkin – onhan se alueella, johon on turha odotella suurta turistien virtaa. Minua ilahduttaa löytää tällaisia kylänväen suosimia paikkoja. Paljon kanta-asiakkaita tarkoittaa tasaisen hyvää laatua. Kukaan ei käy uudestaan paikassa, jossa ruoka ei maistu.

MuSu ravintola Nõmmella

Ja MuSussa todella maistui! Söimme erittäin kohtuullisesti hinnoitellulta lounaslistalta herkulliset annokset, ja otimmepa sateisen kevättalven päivän iloksi pienet lasilliset viiniäkin. Annokset olivat kuin fiinimmästäkin gurmeepaikasta, joten jos ulkopuolelta olin ajatellut tulevamme vähän rustiikkiin kotiravintolaan, niin ruokaa syödessäni nämä ajatukset katosivat.

Pienellä googlailulla syykin erinomaiseen ruokaan selviää: MuSun kokki ja toinen omistaja Eerik Kallas on saanut oppinsa sekä Lontoossa että Pädasten kartanossa Muhun saarella! Enpä ihmettele enää, että täältä Nõmmen laitamilla kokataan niin maukasta ruokaa.

MuSu ravintola Nõmmella
MuSu ravintola Nõmmella
MuSu ravintola Nõmmella
MuSu ravintola Nõmmella

Eikä tässä vielä kaikki!

MuSu on myös viihtyisä kahvila, joten voit piipahtaa siellä herkuttelemassa jotain pientä ja makeaa. Mutta iso juttu on se, että omaistajat ovat ottaneet hoitaakseen myös Kernun kartanon ravintolan! Sitä voi vuokrata niin yksityiskäyttöön, tai kesäaikaan vierailla hulppeassa a’la carte ravintolassa. Sen haluan kokea – toivottavasti vielä tänä kesänä! Kartanosta voit lukea lisää sen Facebook-sivuilta. 

Herkullisen lounaan syötyämme oli aika lähteä takaisin kevättalviseen vesisateeseen, ja kääntää auton nokka kohti Kalasaba-nimistä vanhantavaran kauppaa. Jos et muista vanhaa postaustani tästä tavarataivaasta (tai romuhelvetistä), niin klikkaa ja lue se täältä!

Osoite: Pärnu maantee 484

Nettisivut: klikkaa tästä!

Aukioloajat: 
Kannattaa tarkistaa MuSun omilta sivulta.

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.